Şimdi Ara

KOY ŞU SİSTEMLERİ KEYFİNE BAK...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 Salzburg 1 süper kupa finali 1 lig 1 arsenal play-off toplam 5 resmi maç yaptık ve sadece birini kazanabildik.Bunda sadece sistem taktik vs doğru olmamasıyla ilgili değil belki ama takıma uygun sistemi oturtmak hayati derecede önemli ama bizde hala sistem yok var oynadığımız oyun beş para etmez.
    Öncelikle memnun olmadığımız oyuncular var performansları itibariyle bunlar;VOLKAN-BEKİR-KADLEC-YOBO-MEİRELES-BARONİ-KUYT-MEHMET TOPUZ
    Bu isimleri koymadan da bu takıma mis gibi sistem yapılır.
    Şu anki sistemimiz 4-3-3 ya da 4-5-1 o kadar ne oynadığımız belli değil ki sistem 4-3-3 gibi dururken kağıt üstünde uygulamada 4-5-1 e benziyo haliyle böyle uygulandığı zaman sistem error veriyor çünkü takıma oyunculara uymuyor.
    Kadroda direk kanat oyuncusu caner ve krasic başka yok caner çoğu kesim tarafından eleştiriliyor ama onun oynayabileceği sistemde var,krasic zaten ölmüş ağalayanı yok.Haliyle tonla orta alan ve forvet varken elimizde bize uygun sistem orta sahada pasa dayalı bir sistemdir.
    Bu da 4-1-2-1-2 dir,Bu sistem ersun yanalın şu anda ne oynattığı belli olmayan sisteminden daha dengeli bir kadro çünkü bu sistemde 2 forvet ersun yanalın saçma sapan sisteminde ise ne iş yaptığı belli olmayan 3 forvet var.
    Peki diziliş nasıl olmalı;

KALECİ:MERT-SOL BEK:HASAN ALİ-STOPER SOL:BRUNO ALVES-STOPER SAĞ:EGEMEN-SAĞ BEK:GÖKHAN

DEFANSİF ORTA SAHA:MEHMET TOPAL-DEFANSİF OYUN KURUCU YADA OYUN KURUCU:EMRE B.-İKİ YÖNLÜ ORTA SAHA:ALPER POTUK-OFANSİF ORTA SAHA:HOLMEN

YARATICI FORVET:SOW-KOMPLE FORVET:EMENİKE

gayet ideal bir diziliş burada kritik olay pas 4 orta alan oyuncusu var iyi bir pas oyunu ileride zaten iki tane müthiş forvet var.holmeni alperin önüne koymamın sebebi holmenin gol yüzdesinin daha fazla olması.ama bizim takımlarımızın pas olayı o kadar kötü ki bu kadar kalabalık orta alanda birbirlerine çarparlar falan korkuyorum.
    o yüzden pozisyon alma ve koşuların iyi yapılması bir eksi yönü de takmımızın bu sisteme hiç alışık olmaması ama en uygun sistem budur bence.

peki diğer diziliş nasıl olabilir illa ki kanatlı sistemle oynaaycağız o da 4-3-3 veya uygulanış farkıyla ona benzer 4-5-1 sistemi ama oyuncu seçiminin farklı olması lazım bu sistemde orta alan 3 kişiyle kurulduğu için ilerideki 3 lünün desteği şart takımımız buna alışık gibi doğru oyuncu yerleşşimleriyle bu sistemde faydalı kullanılabilir.

KALECİ:MERT-SOLBEK:HASAN ALİ-STOPER SOL:BRUNO ALVE-STOPER SAĞ:EGEMEN-SAĞ BEK:GÖKHAN

DEFANSİF OYUN KURUCU:EMRE-SAVAŞÇI ORTA SAHA :ALPER-MERKEZ VEYA OFANSİF ORTA SAHA:HOLMEN (roller değişiyor tabi bu sistemde topalı koymadım 3 lü orta sahada çok pasif kalıyor emreyi oraya defansif oyun kurucu olarak çekip önlerine alper ve holmeni koyabiliriz.)

SOL KANAT:CANER-SAĞ KANAT FORVET(SAHTE FORVET):EMENİKE

TEK FORVET:SOW

Şu anki sistemde kanatlarda SOW VE KUYT oynuyor ama uygun değil olmuyor da zaten bunun yerine;bu sistemin defansif anlayışını dengeleyecek oyuncu olarak solda tipik kanat özelliğine sahip CANER ERKİN(itici bir oyuncu belki ama kimse savaşmadığını pres yapmadığını söyleyemez dediğim gibi öncelikle bi kere kanat caner burda oynar her türlü başka kanat yok bu sistem için takımda)
    Birde EMENİKE sağda diyenler olabilir yazdığım gibi kanat değil sağ forvet olarak yazdım elimizde kanat olsa sağ taraf için ama yok krasic malum kuyt ta olmuyor ise en azından DRİBBLİNG ve ÇABUKLUK ve FİZİK özellikleri iyi olan emenike SOWa göre kanatta kaleye uzak bölgede çok daha iyi oynar.

Dizilişi yaptığımızda ise;

Hem de bu dizilişlerde 4 yabancı var yani 2 tane yedek koyabiliyoruz kenara kalan yabancı oyuncular;YOBO-KADLEC-MEİRELES-BARONİ-KUYT bu isimlerde kadroya girmek için çalışacaklar aralarında en iyi ikisi yedek olur.

Bu sistemleri yapmak çokmu zor ersun yanal ve ekibi işinizi yapın artık.

• zaten fenerin taktiği bu olmalı kanatlara hızlı ve genç isimler yerleştirdinmi gerisi boş. ileriyede sow + yerli alternatif forvet + emenike yeterli
  •  KOY ŞU SİSTEMLERİ KEYFİNE BAK...
  • iyi güzel oluşturmuşsun hocam da takımda ruh kalmamış istek yok paraya doyan adamları getirdik dün sahaya 15 kişi bile çıksaydık yenemezdik bence önemli olan diziliş değil önce o formanın kutsal olduğunu bizim kazmalara benimsetebilmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: semiz-manço

iyi güzel oluşturmuşsun hocam da takımda ruh kalmamış istek yok paraya doyan adamları getirdik dün sahaya 15 kişi bile çıksaydık yenemezdik bence önemli olan diziliş değil önce o formanın kutsal olduğunu bizim kazmalara benimsetebilmek
    adam pep guardiola
  • quote:

Orijinalden alıntı: semiz-manço

iyi güzel oluşturmuşsun hocam da takımda ruh kalmamış istek yok paraya doyan adamları getirdik dün sahaya 15 kişi bile çıksaydık yenemezdik bence önemli olan diziliş değil önce o formanın kutsal olduğunu bizim kazmalara benimsetebilmek

o gerekli zaten orası ayrı ama eleştirilen çoğu isim yok hatta hiçbiri yok bu sistemlerde formsuz yobo çakma bek kadlec ruhsuz kıl yumağı meireles beceriksiz baroni bal yapmayan pası hiç yapamayan kuyt vasıfsız topuz kazma bekir hiçbiri yok

• sağ stoper egemen. hmmm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MEVZU VAR GEL
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4TL4NT1S

sağ stoper egemen. hmmm

sol ayaklı ama napalım bruno da sol ayaklı egemenmi oyun kursun
  • eğer transfer olmayacaksa bu takımın kurtuluşu holmende yoksa bir cacık olmaz bizden
  • at şu emreyi kadrodan . hala anlamadınız mı adamda yürüyecek güç yok , ruh yok , artık kulübe yolu yakın .

şu holmen bi oynasa çok yararı dokunacak ama bekliyecez mecbur
  • quote:

Orijinalden alıntı: golmanya

quote:

Orijinalden alıntı: 4TL4NT1S

sağ stoper egemen. hmmm

sol ayaklı ama napalım bruno da sol ayaklı egemenmi oyun kursun

bruno sağ ayak hocam ama sol ayağını da çok iyi kullanıyor tabii ki

• Mert
    Gökhan - Alves - Egemen - H.Ali
    Alper - M.Topal - Holmen
    Salih
    Emenike - Sow

Ama bu hayalden öteye geçmeyecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakalliahtapot

Budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl Yılmaz

quote:

Budur.

kanat oyuncusu olmadan o yazdığınız orta sahaların hepsinin ortada kümelenip sol bek ve sağ beki baya yoracağını düşünüyorum.yani dediğiniz gibi topal geride,salih ileride durmuyor pozisyonlar arasında birbirlerine yapışıp top kaybettiriyorlar bu tabi benim görüşüm.

volkan
    gökhan yobo alves h. ali

topal
    kuyt alper caner

sow emenike

bu şekilde olursa eğer ve alper de iki yönlü oynayıp topaldan topu alıp ileriye veya kanatlara dağıtırsa yararlı olur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanım.Uzmanı

quote:

quote:

Budur.

kanat oyuncusu olmadan o yazdığınız orta sahaların hepsinin ortada kümelenip sol bek ve sağ beki baya yoracağını düşünüyorum.yani dediğiniz gibi topal geride,salih ileride durmuyor pozisyonlar arasında birbirlerine yapışıp top kaybettiriyorlar bu tabi benim görüşüm.

volkan
    gökhan yobo alves h. ali

topal
    kuyt alper caner

sow emenike

bu şekilde olursa eğer ve alper de iki yönlü oynayıp topaldan topu alıp ileriye veya kanatlara dağıtırsa yararlı olur diye düşünüyorum.

hocam bu sistemde feneri yerler her türlü topal ve alper ikilisi cidden olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Donanım.Uzmanı

quote:

quote:

Budur.

volkan
    gökhan yobo alves h. ali

topal
    kuyt alper caner

sow emenike

hocam bu sistemde feneri yerler her türlü topal ve alper ikilisi cidden olmaz

ama hocam solda caner var sonuçta o da orta saha oyuncusu keza kuyt ta öyle,o yüzden onların da destek olacağını düşündüm

• fifa da deneyip geliyorum hemen,bekle sen.
  • 1-Holmen CM, CAM değil.
    2-Kadlec defansif anlamda HAK'ı da Egemen'i de keser. Kaliteli futbolcu o, Bundesliga izleyenler bilir.
    3-Meireles en kaliteli futbolcumuz. Ölüsü bizde ilk 11 oynar. (Zaten oynuyor, şu an formsuz)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gFalcon

1-Holmen CM, CAM değil.
    2-Kadlec defansif anlamda HAK'ı da Egemen'i de keser. Kaliteli futbolcu o, Bundesliga izleyenler bilir.
    3-Meireles en kaliteli futbolcumuz. Ölüsü bizde ilk 11 oynar. (Zaten oynuyor, şu an formsuz)

meireles mi kardeş meireles karakatersiz ve ruhsuzun teki hala meireles diyorsun ya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gFalcon

1-Holmen CM, CAM değil.

meireles mi kardeş meireles karakatersiz ve ruhsuzun teki hala meireles diyorsun ya

Meireles? Ruhsuz? Portekiz Milli Takımı maçlarını izle arada. Pres yapar, pas alır-verir, uzaktan iyi vurur, alan daraltır, markaj yapar, takımı ateşler. Bizde oynamıyor ne yazık ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.