Kasa bilgisayar için parçaları toplamaya çalışıyorum 6 aydır DDR3 eski sistem. Makineye rx590 takacağım ilk etapta sonra ki etapta RTX 3060 gibi bir şey bağlayacağım. Ancak en büyük sıkıntı online ups bulmak. İşlemci, PSU vs bunlar çok basit işler. Line interactive upsler ucuz olsalarda online ups gibi inverter üzerinden temiz akım vermiyorlar ve bu en ufak bir dalgalanmada ekran kartı veya psu'yu kömür edebilirim demek. Xeon işlemciyi çinden getirecem veya aliexpressten. Derdim Active directory yapısını savunacak hale getirmek, çeşitli anlamda veritabanını korumak testler yapmak. Daha ilerisinde yapay zeka veya dil modeli üzerinde çalışmalar yapmak. FAKAT GEL GÖR Kİ FİYATLAR KOL GİBİ. Yatırımları hiç bozmakta istemiyorum aksine gözümde değersiz olan kağıt paraları bu iş için kullanmayı istiyorum ama fiyatlar dediğim gibi kol gibi... Şimdi bu işi neden laptoplarımda yapmıyorum? Birinci neden diskleri ayarlamak vs sıkıntı. İkinci neden laptoplarda istediğim gibi configürasyon yapmak zor sanal makineler üzerinde yapabilirim ama çok daha başka şeyler yapacağımdan CPU veya GPU'yu yakma ihtimalim var. Üçüncü neden ben bu sunucuyu aynı zamanda başka testler içinde kullanıp linux veya windows makineleri active directory yapısına alacağım ve onları da çeşitli anlamda ağ içi saldırı gibi şeylerde korumayı deneyeceğim. FAKAT BU KADAR MALİYET İÇİN CİDDEN KAZIN HER YERİNİ YOLMAM LAZIM. Yeni işe geçsem bile bu tip şeylerle uğraşmak çok maliyetli olmaya devam edecek bu ülkede. Elin en kıytırık Avrupa ülkesinde veya asya ülkesinde bile bu tip şeyler ucuz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE02EECCB -- 30 Eylül 2024; 1:16:40 > |
Bildirim