Şimdi Ara

Gel de Bu Ülkede Proje Geliştir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa bilgisayar için parçaları toplamaya çalışıyorum 6 aydır DDR3 eski sistem.

Makineye rx590 takacağım ilk etapta sonra ki etapta RTX 3060 gibi bir şey bağlayacağım. Ancak en büyük sıkıntı online ups bulmak. İşlemci, PSU vs bunlar çok basit işler.

Line interactive upsler ucuz olsalarda online ups gibi inverter üzerinden temiz akım vermiyorlar ve bu en ufak bir dalgalanmada ekran kartı veya psu'yu kömür edebilirim demek.

Xeon işlemciyi çinden getirecem veya aliexpressten.

Derdim Active directory yapısını savunacak hale getirmek, çeşitli anlamda veritabanını korumak testler yapmak. Daha ilerisinde yapay zeka veya dil modeli üzerinde çalışmalar yapmak.

FAKAT GEL GÖR Kİ FİYATLAR KOL GİBİ.

Yatırımları hiç bozmakta istemiyorum aksine gözümde değersiz olan kağıt paraları bu iş için kullanmayı istiyorum ama fiyatlar dediğim gibi kol gibi...

Şimdi bu işi neden laptoplarımda yapmıyorum?

Birinci neden diskleri ayarlamak vs sıkıntı.

İkinci neden laptoplarda istediğim gibi configürasyon yapmak zor sanal makineler üzerinde yapabilirim ama çok daha başka şeyler yapacağımdan CPU veya GPU'yu yakma ihtimalim var.

Üçüncü neden ben bu sunucuyu aynı zamanda başka testler içinde kullanıp linux veya windows makineleri active directory yapısına alacağım ve onları da çeşitli anlamda ağ içi saldırı gibi şeylerde korumayı deneyeceğim.

FAKAT BU KADAR MALİYET İÇİN CİDDEN KAZIN HER YERİNİ YOLMAM LAZIM.

Yeni işe geçsem bile bu tip şeylerle uğraşmak çok maliyetli olmaya devam edecek bu ülkede. Elin en kıytırık Avrupa ülkesinde veya asya ülkesinde bile bu tip şeyler ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE02EECCB -- 30 Eylül 2024; 1:16:40 >

• Sanayi sınıfı koruma sağlayan psu; (akım koruyuculuya takılacak)
    https://www.xpg.com/tr/xpg/641

Akım koruyuculu priz; (ups’e takılacak)
    https://www.se.com/tr/tr/product/PM6-GR/apc-temel-surgearrest-6-çıkış-230v-almanya/

Ucuz birde ups al geç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Hocam akım korumalı prizler o kadar pek işe yaramıyor joule değeri kadar koruma sağlar evde regülatör mevcut.

Ucuz ups almak uzun vade içinde psu veya anakartında yanmasına neden olabiliyor. Online makelsan upslerinden alacağım.

Psu fena değil bende ki fakat bunu güç kaynağına gelmeden yapmak daha iyi olacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ek not rx400 serisinden sonra uefi olmayan bioslarda amd ekran kartlari sorun cikariyor

• Yani evet pek gerek yok akım korumalı prize ama işte pimpirikli yazılınca yazı en büyük joule değerine sahip olanı eklemiştim.

Ucuz ups’lerin kapasitesi düşük olduğu için yüke göre değişmekle beraber 15-30dk arası bir kullanım süresi vaadediyorlar. Pil’den enerji verirken kare sinüs dalgası çıkartıyor geneli. Ani kapanmayı önlemek ve sistemi kısa süreli voltaj düşüşlerine karşı korumak için ideal. Fakat sürekli kullanım için çok daha kaliteli ups’ler kullanılmalı.

Bütçe düşükse dizüstü bilgisayar daha mantıklı. Dizüstünde doğal olarak var bu korumaların tamamı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Hocam elimde eski gp62m 7rd leopard var.

Makine hala çalışıyor.

Fakat elimde olan anakart ve kasaya bir şeyler yapma projem var, ilerleyen zamanlarda belki daha farklı şeye yükseltirim. Laptopa gömeceğim paradan daha ucuza geliyor kasa.

Laptopta 50k harcamam şart.

Kasada harcadıklarım:

750 tl 2 tane 16 gb ddr3 ram, psu 650 mag msi 2000 tl anakart 1000 tl

Kasa, i3 3330 bedava geldi.

Elde olan ssd falanda bedava geldi.

Dün xeon sipariş ettim e3 1270 v1. 850 TL o tuttu.

Ups ve rtx 2070-3060 falan bulsam bu sistem taş çatlasa bana 15k-20 civarına mal olacak.

20k olan laptoplarda bu kadar güç toplu olmuyor.

• active directory icin vm'lerle calissan daha iyi degilmi hocam nasil bi dezavantaji oluyor? laptopun donanimi yakmak icin yuksek isida frekansi dusuren ozelligi devredisi birakmak yada voltajla bilinsizce oynamak lazim. bu tur konfigurasyonlarla ugrastigina gore oyle bi hata da yapmazsin diye dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Kasa bilgisayar server olacak.

Laptopları sanal bilgisayarlar ile client haline getireceğim.

Totalde 6 + 4 + 4 tane çekirdekten 9 client 1 sunucu olacak.

Bu sadece projemin bir kısmı, diğerleri ise ağ içi ve ağ dışı saldırılar, büyük veritabanlarında optimizasyon ve güvenlik, docker sistemler ve biraz işin donanımla beraber zararlı yazılım analiz kısımları var.

Laptoplarda bunları yapmak istemiyor oluşumun sebebi laptoplar son derece hasas cihazlar ekstra masraf çıkarabiliyor makinelerin belli bir ısı üstünde çalışması zaten bazı modellerde klavye kablosunun deforme olmasına neden olabiliyor benim msi gp62m öyle bir model.

Kasayı istediğim gibi konfigüre edebiliyorum istersem pcie slotuna ssd arayüzü bağlarım, istersem nas kartı takarım manyak manyak şeylerle uğraşabilirim.

Biraz da oyun vs işleri için de topluyorum açık konuşmam gerekirse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE02EECCB -- 30 Eylül 2024; 16:55:31 >
  • anladim hocam. genis kapsamli topolojilerde kasa tabi daha fazla esneklik sagliyor. bende hp gen7 server alip evde bi home lab kurmustum. o zamanki lenovo laptopum kronik klavye sorunlu bi modeldi. klavyeyi 1-2 defa degistirdim ama flex kablo bi sure sonra arizalaniyor sanirim dediginiz gibi isi kaynakli. sistemcilerin ortak derdi galiba bu tur seyler.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Ferrariyi alıp kimse dağa bayıra, köyde ki eş dost ziyaretine kolay kolay gitmez değil mi?

Onun yerine doblo, fioriono veya ford ranger, toyota hilux veya d sınıfı bir sedanla gidilir.

Aynı mantık.

Ben şimdi sunucuyu evet oyun için de kullanacağım ama derdim farklı konfigürasyonlarda arıza maliyetini düşürmek.

1000 TL'ye GA3 Z68X UD7 B3 anakart almışım sümüklü mendil parası bile etmiyor 1000 tl.

Fakat laptopun bozulacak klavyesine neden 1000-1500 vereyim ki? Üst kasayı lehimle sökecem, yerine lehimleyecem olmuş mu diye bakacağım çok uzun iş.

Rtx 2070 super bağlarım bakarım keyfime veya bulursam ucuza 3060 3070 alırım.

• Öyle bi video vardi gumruk fiyatlarindan yakiniyordu adam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.