Şimdi Ara

Köyde köpeğimi vurmuşlar Nereye şikayet edebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta 6 aylık yavru çoban köpeğimi adam tavuklarımı kovalıyor diye çekmiş silahı vurmuş. Dedemlerde üzülmeyelim diye haber vermemişler. Üzerinden 1 hafta falan geçti herhangi bir tutanak falan yok. Ama adam kabul ediyor vurduğunu. Ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olacak varmı ?

• Köpeğine sahip çıksaydın boşuna şikayetle falan uğraşma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpek girmişse girmiş ne olmuş? Sanki aklı var. Birde tecavüz falan diyorlar .
  • Her şeyi yasalarla dinle açıklayıp zavall bir köpeği öldürmeyi savunmak için nasıl bir yaratık olmak gerekiyor onu da anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 31 Temmuz 2016; 19:42:58 >
  • Ayrıca hangi dinde, hangi kitapta, yazar savunmasız muhakeme yeteneği olmayan bir canlıyı öldürmek? Bir kere tavuk öyle beslenmez, çevirirsin tellerle, sanki başka köpek, yada kedi tavuklarına musallat olmamış. Hepsini öldürsün o zamanvarsa öyle bir hakkı. Bunu yapanda savunanda insan olamaz .
  • Eline tüfeğini alan adam oldum sanıyor. Şerefsiz herif.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaslariniz kac bilmiyorum. Bu kadar mi okudugunu anlamayan bir toplum olduk.

Ben vurani savunmadigimi belirttim. Kopekte suc tabi yok. Kimseyi rahatsiz etmeye hakkiniz yok. O kopek gidip birini isirsa, o sahibi olacak hayvan oglu hayvan sikayet dahilinde yasalar cercevesinde tutuklanir.

O kadar bos yorum yapiyorsunuz ki hangi birinizi etiketliyeyim..

Once dogru okuma ve okudugunuzu anlanak konusunda kendinizi gelistirin.

• Çok şükür okuduğumuzu anlayacak kadar akıl sahibi olduk. Son attığınız mesajla önceki mesajlarınızın arasındaki tutum farkını biz değil, siz gözden geçirin derim.

• Birbirimize karşı biraz daha saygılı olalım arkadaşlar.İllaki aynı düşüncede olacağız diye bir kaide yok ama saygımızı yitirmeyelim en azından.

@LihOlg hocam bu gibi durumlarda şikayetçi olsanız bile para cezası haricinde herhangi bir cezai uygulama maalesef yok.Eğer dava süreci başlatmak istiyorsanız bir avukattan da bilgi alarak cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulunabilirsin.
  • beautifulwinners kullanıcısına yanıt
    Ya kim neyi rahatsız etmiş kardeşim ben köpeğimi köy yerinde salamayacaksam nerde salıcam o köpeği ayriyeten köpek yavru çoban köpeği etrafı tanıması için zaten salmam gerekiyor. Köpek birini ısırırsa da söylersin kardeşim böyle böyle köpeğin beni ısırdı diye ne yapılması gerekiyorsa yapılır ama gidipte küçücük hayvana 2 el ateş etmezsin.
    Attığın mesajlar arasındaki farklara bence bir bak biz mi okuduğumuzu anlamıyoruz yoksa sen mi yazdığını anlamıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Birbirimize karşı biraz daha saygılı olalım arkadaşlar.İllaki aynı düşüncede olacağız diye bir kaide yok ama saygımızı yitirmeyelim en azından.

@LihOlg hocam bu gibi durumlarda şikayetçi olsanız bile para cezası haricinde herhangi bir cezai uygulama maalesef yok.Eğer dava süreci başlatmak istiyorsanız bir avukattan da bilgi alarak cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulunabilirsin.

köye ilk gittiğimde jandarmaya gittim ve zabıt tuttuk. Dava açıldı şu an savcılıkta avukat gayet olumlu konuşuyordu ben zaten parasında cezasında değilim. O adam bir daha ki sefere eline silah almadan önce iki kere düşünsün istiyorum. Teşekkür ederim ilginiz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: LihOlg

quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Birbirimize karşı biraz daha saygılı olalım arkadaşlar.İllaki aynı düşüncede olacağız diye bir kaide yok ama saygımızı yitirmeyelim en azından.

köye ilk gittiğimde jandarmaya gittim ve zabıt tuttuk. Dava açıldı şu an savcılıkta avukat gayet olumlu konuşuyordu ben zaten parasında cezasında değilim. O adam bir daha ki sefere eline silah almadan önce iki kere düşünsün istiyorum. Teşekkür ederim ilginiz için

Hiç sanmıyorum ama umarım ders olur kendisine.Rica ederim.

• " Köpek birini ısırırsa da söylersin kardeşim böyle böyle köpeğin beni ısırdı diye ne yapılması gerekiyorsa yapılır "

Kopek isirdiktan sonra dimi.

Cahile hangi lafi anlatiyorsam. Ne yaparsan yap ya banane

• quote:

Orijinalden alıntı: beautifulwinners

" Köpek birini ısırırsa da söylersin kardeşim böyle böyle köpeğin beni ısırdı diye ne yapılması gerekiyorsa yapılır "

Kafanız gerçekten tersten çalışıyor herhalde. Allah kolaylık versin . Siz gerçekten çevrenizde ki köpekleri tehdit görerek yetiştiniz herhalde. Merak etmeyin , çoğu köpek ısırmıyor. Sizin kafa o bana saldırmadan ben ona saldırayım mentalitesiyle işlem yapıyor sanırım . Eğer cahillik sizin tanımladığınız gibiyse her insan cahil olsun daha iyiye gideriz eminim.

Algılamanız için bir de not geçiyorum ;

Bir canlının size saldırmasıyla , size saldıracağını düşünmeniz aynı şey değildir. Size saldırırsa , karşılık verirseniz nefsi müdafaa ' ya girer , böyle bir durumda size hak veririm. Bu durumda yaşanılan şey , daha kimseye saldırmamış bir köpeği resmen zevk için öldüren kanı bozuğa nasıl bir adli işlem uygulanması gerektiği konusudur. Sizin mentalitenize göre gidip adamı vurmak gerek ama kusura bakmayın , medeni insanlar hala var.

Ne hayatımda bir köpeğim oldu , ne bir kedim . Bunun hayvanlarla ilgili bir durum olduğunu sanan varsa yanılıyor. Bu sizin insanlığınızla alakalı. İnsan , hayvan , bitki farketmez , canlıya ne kadar değer vermeniz mesele.

• quote:

Orijinalden alıntı: SHLD

quote:

Orijinalden alıntı: beautifulwinners

" Köpek birini ısırırsa da söylersin kardeşim böyle böyle köpeğin beni ısırdı diye ne yapılması gerekiyorsa yapılır "

Kafanız gerçekten tersten çalışıyor herhalde. Allah kolaylık versin . Siz gerçekten çevrenizde ki köpekleri tehdit görerek yetiştiniz herhalde. Merak etmeyin , çoğu köpek ısırmıyor. Sizin kafa o bana saldırmadan ben ona saldırayım mentalitesiyle işlem yapıyor sanırım . Eğer cahillik sizin tanımladığınız gibiyse her insan cahil olsun daha iyiye gideriz eminim.

Algılamanız için bir de not geçiyorum ;

Bir canlının size saldırmasıyla , size saldıracağını düşünmeniz aynı şey değildir. Size saldırırsa , karşılık verirseniz nefsi müdafaa ' ya girer , böyle bir durumda size hak veririm. Bu durumda yaşanılan şey , daha kimseye saldırmamış bir köpeği resmen zevk için öldüren kanı bozuğa nasıl bir adli işlem uygulanması gerektiği konusudur. Sizin mentalitenize göre gidip adamı vurmak gerek ama kusura bakmayın , medeni insanlar hala var.

Ne hayatımda bir köpeğim oldu , ne bir kedim . Bunun hayvanlarla ilgili bir durum olduğunu sanan varsa yanılıyor. Bu sizin insanlığınızla alakalı. İnsan , hayvan , bitki farketmez , canlıya ne kadar değer vermeniz mesele.

Bence kendi lafiniza gulun. Seviyesizlikte sinir tanimiyorsunuz

Ben hayvanlari cok severim. Dogo ve rott sahiplenmis biryle konusuyorsun

Burda farkli bir konu var anlayamayacak kadar korsun ya da isguzarlik var.

Savundugunuz laf kopek isirirsa soylersin Tedbir almak diye bir sey yok sizde aklinizi kiraya vermissiniz. Hala bos bos konuyorsun

Itinize dahip cikin efendi kimsenin tavuguna musallat olmasin. Kimsenin yerine de izinsiz girmeyin. Akilli olmakta fayda var

Boş yorummuş. Köpeğini vurmuşlar yardımcı oluyoruz. Nesi boş bunun? Saygılı olsanıza siz biraz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LihOlg kullanıcısına yanıt
    Konuyu biraz geç gördüğümden yeni cevap yazıyorum. Başınız sağolsun. Üzüldüm. Mahkemeye verebilirsiniz ama büyük ihtimal en fazla tazminat cezası verirler. Dava açın bakalım, hakim uygun cezayı verir diye düşünüyorum tabii ülkemizde hala adalet kaldıysa (ülkemize laf sokmuyorum kesinlikle), masum bir köpeği tavuk kovaladı diye öldürmeyi adalete sığdıramıyorum da. Tabii altı üstü köpek deyip ilgilenmeyebilirler de, aslında o altı üstü köpek sizin dostunuz oluyor. Hem nerede görülmüş masum bir canlının kimseyi öldürmediği halde katledildiği? Ya öldürse de hayvanı vurma hakkı yok ki! Başka çözümler bulabilir. Ya da köpeğiniz tavukları kovalayınca söyleseymiş dedenize, köpeğiniz tavuklarımı kovalıyor köpeğinize sahip çıkar mısınız diye. Gerçekten sözde bunlar Müslüman. Yaptıklarına bak. Tedbir alsaydın kardeşim o zaman, tavuklarını daha iyi korusaydın. Köpek bu, oyun oynamak için bile kovalamış olabilir. Siz adamın tavuğunu vursaydınız yine aynı şeyleri söylerdim. Yazık ya, insanlarımızda zerre merhamet kalmamış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Saygiyi senden ogreneceksem yandikk.

Neyin dolu neyin bos olduguna birakta ben karar vereyim.

Sen de hosgurulu olup karsi fikirlere saygili olmayi ogren sonra saygidan bahset bozarim seni.

Attigin son mesajinda;
    "Ya da köpeğiniz tavukları kovalayınca söyleseymiş dedenize, köpeğiniz tavuklarımı kovalıyor köpeğinize sahip çıkar mısınız diye"

Ufacik kopek gezemeyecek mi koy yerinde. Yazdigin gercekten bos.

Once kendi celiskili yazdiklarini gozden gecir sonra bana akil vermeye kalk.

Gecmis bir olay, etiketleyip durmayin beni. Ben yazacagimi yazdim. Fikrimi beyan ettim.

Bir insan nasıl bu kadar seviyesiz olabilir?
    İstesem bu yorumunun üstüne beş sayfalık yazı yazarım ama senin gibi biri için değmez.
    Allah göstermesin görgü kurallarını senden öğrenmeyi. Öyle olsa ne yapardık?
    Niye, dünyadaki tek akıllı sen misin? Bütün kararları sen verseydin bu dünyanın hali ne olurdu?
    Sen bence hoşgörülü ol, adamın mesajına cevap yazdım sen cevabıma boş diyorsun. Bu mu hoşgörü, bu mu başkalarının fikirlerine saygılı olmak? Senin yazdığın çelişki asıl. Hem hoşgörü saygı diyorsun hem de yorumumu eleştiriyorsun.
    Köpek gezmesin mi dedim ben? O köpek bir kere tavuğa yaklaşınca kızıyorsun , "Şşt!" diyorsun hayvan bir daha tavuğun yanına yaklaşmıyor (ağabeyim evinde geçici olarak köpek beslemiş oradan biliyorum). Ha şu emojiyi de yanlış anlama (). Kızmak anlamında koydum, sen şimdi dediğimi haayvanı tutsak etmek olarak anlamışsın buunu da köpeği dövmek olarak anlarsın.
    Ben seni bozarım be! Ne yapacaksın da bozacaksın, dövecek misin , kimsin de bozuyorsun beni? Kendimi ezdirmem ben. Forumlarda defalarca senin gibilerle polemiğe girdim ben, senden mi korkacağım?
    Ayrıca son mesajım o değildi. Hani arkadaşla yazmışsın ya: Okuduğunu anla. diye. Bence önce sen okuma çalışmalarına başlamalısın.
    Neyse, seninle daha fazla tartışıp seviyene inmeyeceğim. Epey merdiven inmek lazım başka işim gücüm var benim
    Gerçekten çok boş ve konuşuyorsun.
    Ya emoji yetmiyor açıklamaya, senin bu düzeysizliğine emoji yapmaya kalksalar, yıllar gider herhalde.
    Anlama özüelğsün demiyorum, anlayamıyorsun da demiyorum. ANLAMAK İSTEMİYORSUN çünkü işin gelMİYOR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 13 Ağustos 2016; 20:02:10 >

• Ne cok ugrastin be su kadar yazinin yarisi emoji diger yarisi da kendini savunmak ve beni suclamak.

Ben seni niye doveyim.

Ben istedim ki beyinlerimiz savassin goruyorum ki siz sizlahsizsiniz bayim

Bir de iddaada bulunmussun. Bilmem kac sayfa bos seyler yazacagina dolu yazsan oturup aciklama yapardim. Insanlarin yasi ilerledikce dinginlesiyor. Sana pek vakit ayiramayacagim. Uzgunum.

Beyin fukara olunca fikir ukala olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.