Şimdi Ara

Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
9
Favori
11.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@Korkusuz Daredevil @reodentreomantik

ikiniz de aynı şeyi savunuyorsunuz gibi geldi ama arkadaş bu işleri komple bırakıyorum köye yerleşiyorum dememiş ki. Biraz sert çıkışmışsınız gibi hocam. @reodentreomantik

Benim böyle troll gözüktüğüme bakmayın hocam. Ben de yazılımcıyım internette türkçe kaynağın zerresi yokken yazılıma başladım. İngilizce kaynaklar ile kendi çapımda öğrenmeye çalıştım. Size tavsiye vermem gerekirse yazılım işi gerçekten maaşa bakmıyor. Maaşlı çalışırsanız eğer yerinizde sayarsınız. türkiyede ise yazılımcılar çok suistimal edildiği için bir an önce kapağı yabancı ülkelere atmak istiyor insanlar. Ben şahsen maaşlı çalışan değil de kendi projelerimi geliştirme taraftarıyım kimseyi zengin edemem bu saatten sonra.

• Tebrik ederim, tam benim kafadan bir adamsın...
    Yaşım 30 Katar dayım 5 aydır 3 boyutlu görselleştirme uzmanlığı yapıyorum ve mimarlık şirketinde... Aylık gelirim 2200 dolar civarı mesailerle birlikte.

Lakin ailem Türkiye'de ve ben bir an önce Türkiye'de ev yapıp geri dönmek istiyorum...

Geçen gün kendi köyünde arsa fiyatlarını baktım köyde biri alsa fiyatları 250 bin tl falan

Yani bir yıl yurt dışında olmama rağmen yemeyeceğim içmeyeceğim arsa fiyatı parası biriktireceğim üzerine ev yapacağım ne zaman gelecem bilmiyorum çok sıkıldım...

Her sabah işe gidip akşam odaya gelmek psikolojik olarak beni bunalttı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • boş konu köy leş konu kilit

• quote:

Orijinalden alıntı: DJ_DISCO

Tebrik ederim, tam benim kafadan bir adamsın...
    Yaşım 30 Katar dayım 5 aydır 3 boyutlu görselleştirme uzmanlığı yapıyorum ve mimarlık şirketinde... Aylık gelirim 2200 dolar civarı mesailerle birlikte.

Lakin ailem Türkiye'de ve ben bir an önce Türkiye'de ev yapıp geri dönmek istiyorum...

Geçen gün kendi köyünde arsa fiyatlarını baktım köyde biri alsa fiyatları 250 bin tl falan

Yani bir yıl yurt dışında olmama rağmen yemeyeceğim içmeyeceğim arsa fiyatı parası biriktireceğim üzerine ev yapacağım ne zaman gelecem bilmiyorum çok sıkıldım...

Her sabah işe gidip akşam odaya gelmek psikolojik olarak beni bunalttı

Valla öyle hocam.

15 yaşımdan beri çalışıyorum. Artık kendimi 70 yaşında gibi hissediyorum.

Başlamaya niyetlenip de başlayamadığım o kadar proje var ki. Geçim sıkıntısı vs beni kendi projelerimi yapamamaya itti. 4 tane iş kurup batırdım.

Artık hiç bir şeyi dert etmeden, yarın ne olacak diye düşünmeden rahat rahat yaşamak istiyorum. Araba fiyatları da bu denli uçmasaydı eğer gene bir cacık yapamayacaktım.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki hocam. Umarım bir an önce siz de hayallerinizi gerçekleştirirsiniz. Ben bir adım attım inşallah gerisi gelir.

• 26 yasındayım senın benzerını yaptım sayılır marmara mezunuyum ıstanbulda 22 23 senedır yasıyoruz fakat sehır artık boguyo memur olarak memleketıme atandım fındık tarlamız var yasantımı kırsal kesımde kurdum sayılır bu yanlızlık olarak algılanmasın 13 14 ulke gezdım ulkemdekı cogu sehri gezdım sosyalim fakat buyuksehır artık yasanmaz olmus 10 k kazanmadıktan sonra o cıleyı trafıgı kaosu cekmek mantıklı degıl kırsalda kıralar 600 1500 arası degısıyor en basıtı, allah buyuksehırde yasam mucadelesı verenlere yardım etsın.

fındık konusuuna gelecek olursak karlı iş tarlaya bakarsan ama ulkede her zaman ezılen cıfcı olur bakımı masrafı toplaması dert ama elıne toplu para ceker bısıler yapabılırsın zamanla arazı alabılırsen ıyıce tatlı oluyor fındık ısı bu arada fındıkla sormak ıstedııgn bısı varsa sorabılırsın

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt

Kesinlikle sana katılıyorum. Yerli mahsullerin fiyatları, yurt dışından getirilen ürünler yüzünden sürekli baskılanıyor, Türk lirası sürekli değer kaybederken, teknolojik aletlerin fiyatları sürekli artıyor. Kaldı ki köyde yaşamayıp hayvan ve bahçe bakmayı kolay sanıyorlar. Bütün vaktini ve enerjini alır köy işleri. Karşılığında cücük kadar para kazanırsın o da seni anca bakar, aile babasıysan da çocuklarına sefil bir hayat yaşatırsın. Bundan 10 sene önce olsa gene hak verirdim, köyde yaşamak, çiftçilik ile uğraşmak getiri sağlıyordu. Yanlış politikalar sonucunda çiftçilik, tarım, hayvancılık öldü. Büyük şehirlere indi halk. Âlemin bir akıllısı siz değilsiniz. Sizden kastım köy hayatını kolay ve kazançlı bulanlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rotaszkorsn R kullanıcısına yanıt

Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar diye boşuna söylememiş atalarımız bırakın boşverin kim ne istiyorsa onu yapsın gerçekten anlatmaya değmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 28 Eylül 2021; 1:59:16 >
  • Hakkınız da hayırlısı olsun hocam. Böyle bir karar verdiğiniz için sizi tebrik ederim. Benim de hayallerim de köy de temiz hava ve az insanla yaşamak var.

• 44 yaşındayım ve bıktım şehir hayatından. 3 çocuğum var. 11e giden kazanırsa , köye veya belde gibi bir yere göç ederim herhalde.Yazlığım var fakat yazlıkta kışın kalırsam ısınma sorunum olacak. Ortanca çocuk da meslek sahibi olur ya da olmaz artık kaçmayı düşünüyorum cidden. Doğalgaz dışında beni buraya bağlayan bir sebep yok. Öğretmenim. Yakın bir beldede veya köyde çalışmak fena olmazdı.

• Korkusuz Daredevil kullanıcısına yanıt

Yazdıklarını okudum maalesef girdiğin yerler kötü olduğu için yaşadıkların kötü ve yazdığın rakamlar komik derecede düşük. İyi yerlere girememenin nedeni kendini yeteri kadar geliştirmemen. Çünkü eğer iyiysen zaten sen aramadan sana teklif gelirdi. Benim çıkarımım ise kendini geliştirmek yerine sisteme laf atarak kendini korumaya almışsın.

• @rotaszkorsn

Hocam ben köye bir kazanç elde etmek için taşınmıyorum. Özellikle arazi olarak deniz gören bir yer seçtim bahçesi ise benim için bir artı sadece. Konu içeriğinde de belirttiğim gibi benim için beleş para yani işin bahçe kısmı. Niye beleş para anlatayım. Ben oldum olası bahçeleri sevmişimdir, kamp yapmayı sevmişimdir. Ağaçlarla ilgilenmeyi meyve sebze yetiştirmeyi sevmişimdir. Kafa dağıtmaya diye bahçeye çıkıp ağaçların bakımını yapıp bundan para kazanıyorsam benim için müthiş bir şey. Hem kafamı dağıtıyorum hem paramı kazanıyorum. Hiç bir gelirim olmasa bile köye taşınmayı düşünüyordum zaten.

Bir gelir kazanma umudu ile köye taşınmıyorum tamamı ile kafamı dağıtmak insanlardan uzak olmak ve kendi işlerime çok daha zaman vermek için taşınıyorum. Büyük şehirlerde insana ne bileyim bir geçim sıkıntısı geliyor sürekli. Benim aylık gelirim freelance projeler aldığım zaman 25.000 TL yi bile bulmuşluğu var. Ama gene de hayatımdam memnun değilim. Yemin ediyorum 25.000 TL 1.5 hafta da yok olup gitti nereye gittiğini anlamadım bile. Zar zor köşeye 100.000 TL koyabildim. Bu kazancımın hepsini de arabamı sataraktan daha sakin ve huzurlu bir hayat yaşamak için köyde arazi alarak değerlendirmek istedim. Pişman olmayacağım da kesin hiç değilse denedim derim ve gidip gelebileceğim köyde bir arazim olmuş olur.

Artı olarak köyde para kazanmak için illa hayvancılık ve tarım makinelerine ihtiyaç duyulduğunu düşünmüyorum. Maliyeti yüzünden de kimse buna yanaşmaz zaten. Ben aslen trabzonluyum bir sürü çay arazimiz varmış ama dedem sattı hepsini.Yani akrabalarımdan 1 yılda çay keserek 100.000 TL kazanan var. Öyle ahım şahım da bir arazisi yok. 100.000 TL kazancına ek olarak günlüğü 300 tl ye gidiyor sağa sola çay kesmeye. Daha sonra yan gelip yatıyor hiç bir yerde çalışmadan. Köyde para kazanmak isteyen şahsi görüşüm olarak her türlü kazanır. Devir teknoloji devri. Millet organik ürün almak için bir yerlerini yırtıyor. Herkesin görüşü farklıdır hocam. Ben çiftçinin ne kadar hakkının yendiğini biliyorum. Her şeyin farkındayım. Ama köy hayatının da hayvancılık ve tarım makineleri almaktan geçmediğini de biliyorum. Herkes bizim gibi düşünse köye taşınsa emin olun oralarda da iş imkanları doğacaktır. Aylık olarak gidip gelebileceğin. Geri kalan zaman da da köyünde işini yapabileceğin. Herkes Büyükşehirlere taşındığı için de işçi bulmak adına oralarda insanlar işlerini açıyor.

Sizin dediğinizin önceden hasta hanelerde kuyruk vardı. Randevu alamıyorduk sıralarda bekliyorduk demenizden farkı yok. İnternet diye bir şey var ve bu internetin yelpazesi o kadar geniş ki organik köy bo*u diye bir ürün satsanız bile alıcısı çıkar. Yeter ki insanın içinde girişimci ruh olsun.

Yani dediklerimi belki gene anlamayabilirsiniz. Alıştım çünkü ben sözlerimin anlaşılmamasına.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

Yazdıklarını okudum maalesef girdiğin yerler kötü olduğu için yaşadıkların kötü ve yazdığın rakamlar komik derecede düşük. İyi yerlere girememenin nedeni kendini yeteri kadar geliştirmemen. Çünkü eğer iyiysen zaten sen aramadan sana teklif gelirdi. Benim çıkarımım ise kendini geliştirmek yerine sisteme laf atarak kendini korumaya almışsın.

Sizin gibi birisi daha çıktı okuduğundan anlamayan hocam. O yüzden size de yazıyorum son kez ve tekrarı olmadan iyice bir okuyun yazdıklarımı. Sisteme falan laf attığım yok öncelikle.

İyi yerlere girmek istediğimi nereden çıkarttın ? Siz maaşlı sistemin kölesi olmuşsunuz. Patron maaşımı versin onu zengin edeyim kafasındasınız. Çok daha iyi yerlere atanayım çok daha büyük şirketlere gireyim. Emrinde çalıştığım şirket ve aldığım maaş ile hava atayım peşinde olduğunuz için de benim kazandığım parayı küçük görüyorsunuz.

Siz olaya maaş olarak baktığınız için de kendi projelerini yapacak olanları küçümsüyorsunuz. Bende biliyorum gidip 15 20 bin tl maaşa yazılım şirketlerinde çalışıp kapağı yabancı ülkelere atmayı. Buna sizin tabiriniz ile kendini geliştirememe değil bence vizyon diyorlar. Kendi projelerimi çıkartmaya uğraşıyorum diyorum. Kafam artık büyükşehri almadığı için burada sürekli bir geçim telaşı olduğu için de köye taşınmak istiyorum diyorum. Siz geliyorsunuz bana diyorsunuz ki kendini geliştirememişsiniz. İroni mi yapıyorsunuz yoksa milletin sinir uçları ile oynamayı çok mu seviyorsunuz anlamıyorum.

Ben çalıştığım fabrika da 1 2 saat ya çalışıyorum ya çalışmıyorum. Çünkü 2 saat sonra yapılacak işlerim bitiyor. Alıyorum laptopumu işlerim ile ilgileniyorum projelerim ile ilgileniyorum. Eve geliyorum projelerimi devam ettiriyorum. Burası benim için sadece diploma ile para kazandığım bir iş. Benim asıl gelir kaynağım mühendislik değil yazılım. Kendi projelerim ile ilgilenmediğim dönemlerde aylık toplam gelirim 25.000 TL bile olmuşluğu var. Şimdi bunu dediğim için de kendimi sizin gibi hissediyorum.

Benim kişisel vizyonum bu süre zarfında projelerimi piyasaya sürüp lisanslayıp aylık olarak bir kazanç elde etmek. Eğer projelerim tutarsa da oturduğum yerden sürekli artan bir gelirim olmuş olacak. Sizin gibi kendimi geliştiremediğim millete maaşım ile hava atmadığım için de üzgünüm. Siz buna eğer kendini geliştirmemişlik diyorsanız haklısınız hocam bu durumda kör cahilim ben.

Hayırlı geceler......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Daredevil -- 28 Eylül 2021; 3:10:14 >

• Maddi olarak tooarlanjrsam dağ evinde yaşayacağım. Her şeyden uzak değil tabii İnternet bilgisayar TV teknolojik ürünlerim hep olacak ama sade bir yaşamım olacak şekilde şehirden uzak istiyorum. Soğuk havada soba yakma hayalim var

• Ülkede coğu şey kötü olmasından kaynakli daha 20li yaşlarda köye kacmaya baslandigina göre cok garip bir ülke olduk, avrupada genclerin coğunluğu aklina bile getirmez bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 28 Eylül 2021; 5:39:24 >
  • Bizim burada 10 adet fındık arazimiz var ve aldığımız fındık 800 kilo bu sene. Tek bahçeyle 800 kilo alabilmek için oldukça büyük 1 yer lazım. Ve diğer mevzu fındığı nasıl toplayacağın. 5 kişiyle 10 günde bitirdik. Tek kişi kaç günde toplar hesap et. Diğer giderleri saymıyorum bile. 700 kilo fındığın olursa kazanacağın en çok 15 bin kağıt. Bilgin olsun.

• Bende Tekirdağ dayım . 6sene oldu. Bende köylerden yer aliodun direkten döndük nasip olmadı. Ev aldık ama niyetim hala yer alıp yapmak yada alıp onarmak merkeze 10 15 km kadar olan köyler bilirsin hangileri
    Gerçi 3 4 sene öncesinin fiyatları yok artık ama. Oğlanın koşup oynayacağı tarlada olsa çevirip agac dikip golgesinde oturup dinlenecek yer Alicam nasipse.

Hangi fabrikadasin özel olcak ama olmadı özelden yaz konuşur derinlemesine gireriz mevzuya :)

• pembe hayaller....   çiftçilik maalesef ülkede (kasten) yok edildi..

babam köydeki 2+1 evin yanına altı ambar üstü ev. yaptırıyor.. 3 kardeşiz köyün geliri, iyi geçen senede 50-90 bin, kötü geçen senede -10-(-)15 bin... gaziantep fıstığı bir sene iyi verim sağlar bir sene tutmaz.. bu nedenle 2 yılda bir ortalama 70bin gelir sağlıyor babama ... ama bakımı her sene artar mazot, gübre, işçilik vs...

3 kardeşi bırak babama bile zor yeten bir gelir var.. köye bile yerleşmek hayal oldu ülkede  yoksa ben deli miyim her gün köle gibi çalışayım..

gider kümesimi ahırımı kurar huzurlu sakin bir hayat yaşarım.. ama köy hayatının da kendine göre masrafları var.. çiftçilik yapmak kolay değil yazın 40-45 derece güneşin altında çalışmak var, kışın soğukta ellerin çatlayarak çalışma var.. çapa makinası kullanmamış insanlar çapa yapmayı kolay sanmasın..  

hepsinin sonunda mahsulü ederinin altında yok pahasına elden çıkarma var

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Köy hayatı hakikaten kolay görünüyor size. Ayrıca diğerlerinden ayrı olarak çaylıklar makineyle falan değil çay makası ile kesiliyor. 10 ton makas ile çay toplamak hakikaten kolay mı duruyor? Yarın benim 2 ton çay toplanacak Rize Pazar'ın bir dağında. Hava sağanak, soğuk ve o çaylar ıslanınca 2 buçuk tona kadar çıkacak. İmkanım olsa da o kadar güzel duran köy hayatını bi yaşatsam size ama.

• Hayırlı olsun. Benden size tavsiye arazi almaya çalışmayın yapacak isteğiniz ve durumunuz yoksa. İlerde başınızı ağırtır. Benim deden kalma 20 ton çay verebilecek kadar büyük arazim var fakat 10 tonunu ancak yapabiliyorum. Hala gidip görmediğimiz araziler varmış dedemin dediğine göre. Hemen benzinli tırpan alın. Köy hayatı için mükemmel bir alettir. Sizin fındığınız da varmış hele. Fındık altları o aletle yapılıyor. İyi bir alet biraz pahalıdır fakat ilerde dua edersiniz. Ucuz iş göreceklerden Kasei markasını tavsiye ederim. Profesyonel birşey istiyorsanız Kawasaki TJ53 yada Bolat Atak.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.