Şimdi Ara

Köylü Milletin Efendisi Değildir! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Dedemin mesleği rençberlikti son bir kaç yıldır yaştan dolayı bıraktı Çankırıya yakın bir köyde ikamet etmekteydi Ankara'ya bağlı bir köy.
    Şimdi sana söyleyeceğim bir kaç cümle var. Sen pariste nasıl bir kültürle yetiştin bilemem ama yanlış insanlarla karşılaşman sonucu böyle bir genelleme yapma hakkına sahip değilsin. Dedemde eski kafalıdır ama sana şunu neden bu kadara aldın neden böyle yaptın diye sorgulamaz. Kendisi de eski güreşçidir ve benide spora yönlendiren Dedem idi(Fitness) kendiside bolca ağırlık çalışırdı az çok hatırlarım 1.90 boyunda 110kiloluk bir adamdan bahsediyoruz ve şuan bile göbeği yoktur. Gecenin 11'inde aracı yolda conta yakmış gezgin gençleri evinde sorgusuz sualsiz karşılıksız barındıran bir adamdan bahsediyoruz. Herkesin yadırgadığı bir şeyler vardır benim bile, senin bile, bırakta onlarında olsun. Bu konudan bahsederken laflarına dikkat et bir daha ki sefere karşında ki kişinin bu kadar kibar olmayacağını bilmeni isterim PARİS'li arkadaş...

imzanı gördüm başımız sağolsun paul reyizi severdik be duygulandım bak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sezar312 kullanıcısına yanıt
    Ama bu hakli olduklari gostermiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi köyde böyle olaylar oldu diye tüm köylüleri genellemesen ?
  • Kardeş o eskidendi
    Köylü şuan milletin rezildir
    300 Kişilik köyün 285'i cahil adamdır
    15 tanesi de Kötünün iyisidir
    Nerde Fesat insan var köydedir
    Nerde Cahil insan var köydedir
    Saçımı bağlıyorum bu yaz anneannem çıkart dedi adın çıkar dedi.Anneannem hatrına çıkarttım.
    5S sahibiyim fiyatını söyleme diyor. Laf edenler diyor
    Köyde cenaze oldu. Köyün tek iyi Adamı dedi Anneannem annem ile gitmedik diye laf oldu lan ben bu Köye yılda bir kere geliyorum zaten adamla hiç konuşmamışım he iyi adamış duyduğum kadar Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ne yapayım ben daha
    Köylerin %90'ı böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 16 Eylül 2015; 18:58:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

ordaki yobazlarla benim trakya köylümü bir tutamayacak kadar acizsin. Bir yere gidilip gözlem yapıp burada köylü milletini kötülüyorsun bende köylüyüm dediğin hiçbiri yok

Genelleme yapmam doğru değildi ama her bölgenin kötü bir huyu vardır maalesef. Kesinlikle yanlış anlamayın ama Trakyalılar tabirim caizse her akşam içtikleri için aile içi geçimsizlik olduğunu duydum. Tamam kabul ediyorum, bizde içiyoruz ama ayda yılda bir kere. Trakyalılar bu içme olayını abartıyor. Anadolu'da da fazla yobaz insan var maalesef. Bir taraf öyle bir taraf böyle...

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    İşte sizin hatanız bu. Fazla kabasınız. Mesajın sonunda lafı "bu kibar halim" demeye getirmişsiniz. Sizin kibar haliniz budur işte. İnsanlar ile iletişiminiz iyi değil, azarlar gibi konuşuyorsunuz. En ufak tartışmayı kavgaya bağlamaya çalışıyorsunuz, her sorunun kavga ile çözüleceğini düşünüyorsunuz. Dedenizin iyi bir insan olmasının sebebi yetiştiği ortamdan kaynaklanıyor olabilir. İzmirli biri Doğu'da sırıttığı gibi Doğulu biri İzmir'de sırıtır. Dedeniz de aynı böyle işte. Kötülerin içinde eriyor adamcağız. Getirin İstanbul'a dedeyi, gezsin, tozsun. Fitness salonuna gönderelim, denize girsin vs. Birkaç hafta alışsın buraya o zaman görelim Anadolu'yu istiyor mu istemiyor mu? Bir daha ki sefere karşıma çıkacak kişi umarım kibar biri olur, çok korkuyorum. (!)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

İşte sizin hatanız bu. Fazla kabasınız. Mesajın sonunda lafı "bu kibar halim" demeye getirmişsiniz. Sizin kibar haliniz budur işte. İnsanlar ile iletişiminiz iyi değil, azarlar gibi konuşuyorsunuz. En ufak tartışmayı kavgaya bağlamaya çalışıyorsunuz, her sorunun kavga ile çözüleceğini düşünüyorsunuz. Dedenizin iyi bir insan olmasının sebebi yetiştiği ortamdan kaynaklanıyor olabilir. İzmirli biri Doğu'da sırıttığı gibi Doğulu biri İzmir'de sırıtır. Dedeniz de aynı böyle işte. Kötülerin içinde eriyor adamcağız. Getirin İstanbul'a dedeyi, gezsin, tozsun. Fitness salonuna gönderelim, denize girsin vs. Birkaç hafta alışsın buraya o zaman görelim Anadolu'yu istiyor mu istemiyor mu? Bir daha ki sefere karşıma çıkacak kişi umarım kibar biri olur, çok korkuyorum. (!)

Dedemin Ankara merkezde de evi var ama kendisi hala o evde yaşıyor zaten istediği gibi bir hayata sahip kendi isteğiyle kalıyor orada öyle bir laf etmişsinki biz sanki zorunlu olarak tutuyoruz orda. Bir kaç kötü insanla karşılaştın diye demediğini bırakmamışsın benden daha kibarlık mı bekliyorsun sen? Önce birilerini eleştirirken laflarına dikkat etmelisin kendi yazdıklarını yüksek sesle bir daha oku bakalım, ondan sonra benim yazdıklarımı yargıla. Şuan dediğim tek şey keşke bu tartışmayı yüzyüze yapabilseydik daha açıklayıcı olurdum. Tehdit manasında algılama sakın ben internetten bugune kadar kimseyi tehdit etmedim etmemde yapacağım birşey var ise uyarmadan yapar çekilirim. Hadi eyvallah birader.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

quote:

Dedemin Ankara merkezde de evi var ama kendisi hala o evde yaşıyor zaten istediği gibi bir hayata sahip kendi isteğiyle kalıyor orada öyle bir laf etmişsinki biz sanki zorunlu olarak tutuyoruz orda. Bir kaç kötü insanla karşılaştın diye demediğini bırakmamışsın benden daha kibarlık mı bekliyorsun sen? Önce birilerini eleştirirken laflarına dikkat etmelisin kendi yazdıklarını yüksek sesle bir daha oku bakalım, ondan sonra benim yazdıklarımı yargıla. Şuan dediğim tek şey keşke bu tartışmayı yüzyüze yapabilseydik daha açıklayıcı olurdum. Tehdit manasında algılama sakın ben internetten bugune kadar kimseyi tehdit etmedim etmemde yapacağım birşey var ise uyarmadan yapar çekilirim. Hadi eyvallah birader.

Mesajdaki son iki cümle köylüleri özetliyor aslında. İyi akşamlar..

• köylülerin çoğu aynı bence. iyisi nadir çıkar ama geneli kötüdür.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

ordaki yobazlarla benim trakya köylümü bir tutamayacak kadar acizsin. Bir yere gidilip gözlem yapıp burada köylü milletini kötülüyorsun bende köylüyüm dediğin hiçbiri yok

Genelleme yapmam doğru değildi ama her bölgenin kötü bir huyu vardır maalesef. Kesinlikle yanlış anlamayın ama Trakyalılar tabirim caizse her akşam içtikleri için aile içi geçimsizlik olduğunu duydum. Tamam kabul ediyorum, bizde içiyoruz ama ayda yılda bir kere. Trakyalılar bu içme olayını abartıyor. Anadolu'da da fazla yobaz insan var maalesef. Bir taraf öyle bir taraf böyle...

Babam içer ama abartmaz hiç kavga edeni de görmedim

• Çok doğru hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinde haklısın belki belkide değilsin ama çok kibirlisin çok bu kibirli karşındaki insan ister istemez senden nefret edicek

• Tamamen haklısınız çoğunu bende dedemlerin köyünde yaşadım ayrıca iç anadoludaki bir köyse bireyler arasındaki en büyük ve bitmek bilmeyen sonsuz muhabbet arsa , daire , tarla muhabbetidir. Şuanki köylüler (en azından benim gördüklerim) hiçbir şey üretmeyen anca dedikodu yapıp yobazlığını yeni nesile aktaran çalışan nüfusa yük ve geri kafaları sayesinde bir adım ileri gitmeyen tipler.
  • Hocam size karadenize gitmenizi öneririm. Asıl olması gereken köylüyü orda görebilirsiniz. Kaçkar dağlarının eteklerine kamp yapmaya gitmiştik ve o kaldığımız köyde (yukarı kavron) bize yaptıkları yardımları, anlayışlarını ve hoşgörülerini görmeniz lazım. Ordaki kafelerde mesela çay için para almıyorlar kimseden. Kahvaltı tamamen organik köy ürünleri ve fiyatlar inanılmaz ucuz. Doğa müthiş. Bu sadece köyler için değil bütün karadeniz için geçerli. Ama köylerine gittiğiniz zaman asıl medeniyeti orda görebiliyorsunuz. Yardımlaşmayı, sevgiyi, saygıyı ve tabii ki sohbeti :) Karadeniz insanı konuşmayı ve anlatmayı çok seviyor.

https://eksisozluk.com/yukari-kavron--443531?p=2

• Kardeş sen köy yerine kasabaya gitmişsin köy dediğin yerde market olmaz.Köy dediğin dağda ova da olur.Biz köye gittikmi ikram eksik olmaz muhabbet güzeldir.Orası nasıl köyl lan.
  • Köylü milletin efendisi derken Atamızın ne demek istediğini anlayamayacak kadar cahilsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Köylü milletin efendisi derken Atamızın ne demek istediğini anlayamayacak kadar cahilsiniz.

Ne demek istemiş acaba? Bizi o ender bilginizle bilinçlendirmenizi çok isteriz açıkçası.

• Bencede koylu milletin efendisi değildir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Köylü milletin efendisi derken Atamızın ne demek istediğini anlayamayacak kadar cahilsiniz.

Ne demek istemiş acaba? Bizi o ender bilginizle bilinçlendirmenizi çok isteriz açıkçası.

Sözün söylendiği dönem ülkenin kalkınmasını sağlayacak olan insanlar üreten köylülerdir. Bir şey üretmiyorsan onu işleyemeyeceksin demektir. Şu zamana bakarsan teknolojinin gelişmesi ile bu sözü daha farklı mecralara yayabilirsin ama işte siz bu ince noktayı anlayamadığınız için o zaman söylenen sözü böyle küçümser kabul etmezsiniz. He gel gelelim köylü olma durumuna. Köylü benim de efendim değildir şu anda. Çünkü zamanında çok tepki alan Aysun Kayacı haklıdır. Dağdaki çobanla benim oyum bir değildir. Ülkenin ne hale geldiğini veya geleceğini göremeyecek adamlarla benim oyum tabi ki bir olamaz.

• Söylediklerinin hepsinde köylü diye aşağıladığın o kişiler haklı. Telefonlara 2 bin-3 bin vere vere ülkede dolar bırakmadınız, dolar sizin gibiler yüzünden 3 lira oldu. Ülkeyi batırdınız hala konuşuyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.