Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
678
Cevap
26
Favori
199.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakalım artık, araştırmaya devam edelim.Biraz ısı pompasınıda araştırmak istiyorum. İkisinden birini seçeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu 11kw hava üflemelilerin gübcel bildiğiniz fiyatı varmıdır? birde izmir içi iyi pelet fiyatı hakkında yorum yapabilirmisiniz arkadaşlar
  • Merhaba dostlar bende nasip olursa hydrosmartpel almayı düşünüyorum 6500 TL fiyat aldım sadece sobaya ayrıca easy 25 içinde 6700 fiyat aldım ikisinden birini almak niyetim var evim 135 M2 6 adet petek olcak toplam 8-9 metre zor ısınan bir aileyiz inş ısınma problemimizi çözer. Sizce fiyat nasıl ya da tavsiye edeceğiniz başka bir soba olur mu cevap yazan dostlara şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: baronofhell

bu 11kw hava üflemelilerin gübcel bildiğiniz fiyatı varmıdır? birde izmir içi iyi pelet fiyatı hakkında yorum yapabilirmisiniz arkadaşlar

Kozlusan 11kw Airsmartpel 4200₺ idi en son zam gelmediyse. Baca ve montaj hariç. İzmir için şuan en iyi pellet 750-800₺ civarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuuuaa

Merhaba dostlar bende nasip olursa hydrosmartpel almayı düşünüyorum 6500 TL fiyat aldım sadece sobaya ayrıca easy 25 içinde 6700 fiyat aldım ikisinden birini almak niyetim var evim 135 M2 6 adet petek olcak toplam 8-9 metre zor ısınan bir aileyiz inş ısınma problemimizi çözer. Sizce fiyat nasıl ya da tavsiye edeceğiniz başka bir soba olur mu cevap yazan dostlara şimdiden teşekkürler

135m2 için 17kw hydrosmartpel yeterli. Başka bir soba bakmayın. Ama 8-9 metre petek bana az geldi 135m2 için. Isınamaz mısınız? Tabiki hayır. Yakıt sarfiyatınız fazla olur. Evin konumu, yalıtım durumu, bulunduğunuz şehir nedir? Petekleri büyültme imkânınız var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

quote:

Orijinalden alıntı: zuuuaa

Merhaba dostlar bende nasip olursa hydrosmartpel almayı düşünüyorum 6500 TL fiyat aldım sadece sobaya ayrıca easy 25 içinde 6700 fiyat aldım ikisinden birini almak niyetim var evim 135 M2 6 adet petek olcak toplam 8-9 metre zor ısınan bir aileyiz inş ısınma problemimizi çözer. Sizce fiyat nasıl ya da tavsiye edeceğiniz başka bir soba olur mu cevap yazan dostlara şimdiden teşekkürler

135m2 için 17kw hydrosmartpel yeterli. Başka bir soba bakmayın. Ama 8-9 metre petek bana az geldi 135m2 için. Isınamaz mısınız? Tabiki hayır. Yakıt sarfiyatınız fazla olur. Evin konumu, yalıtım durumu, bulunduğunuz şehir nedir? Petekleri büyültme imkânınız var mı?

Henüz petek taktirmadim yarın nasipse usta gelip bakicak sıfır bina 4. Kat yani çatı katı petekleri biraz daha büyük taktirabiliriz tabi ki

• quote:

Orijinalden alıntı: baronofhell

bu 11kw hava üflemelilerin gübcel bildiğiniz fiyatı varmıdır? birde izmir içi iyi pelet fiyatı hakkında yorum yapabilirmisiniz arkadaşlar

İzmir de Birol bey var.İkinci el çok temiz bir 11kw vardı elinde.Montaj dahil.Bir bakın isterseniz.
  • Öncelikle böyle bir konu açılması çok yararlı olmuş, internette pek de fazla bir bilgi yok, bir kaç video harici yeterli değil,

Tüm konuları baştan sona okudum, çok yararlı bilgiler var, konuyu açan arkadaşlara, katkıda bulunan kullanıcılara çok çok teşekkürlerimi iletmek isterim.

Malumunuz bu sene kış çetin geçiyor, 40 m2 salonu + salonda Birleşik 25 m2 açık mutfağı + 7 metreye 2 metre elindeki hol + giriş holü 15 m2 yi 24000 bin lik klima ile ısıtmaya çalışıyorum, mutfak ve hol bağlantıları açık kapı olduğu için haliyle epey zor oluyor, evde birde çocuk olunca

cumartesi çalıştırdığım klima birdaha ki hafta Cumartesi ben filtresine temizlemek için kapatana kadar aralıksız durmaksızın çalışıyor ve tam anlamıyla ısınamıyorum, bende bu sistemi beğendim bulunduğum şehir de doğalgaz olmayınca da başka çözüm olmuyor tabi, geçen ay 425 tl elektrik faturası geldi, 140 metre kare ev (balkonlar hariç net alanı) evde kat kaloriferi var,

Benim merak ettiğim bu sistem her ne kadar yeni olsada ikinci el piyasası varmıdır, ben kaloriferli modelinden ikinci el bulabilirmiyim acaba, olur ya sonradan doğalgaz gelip daha zahmetsiz olduğu için doğalgaz ı tercih edenler olabilir, var ise haber bekliyorum. Almak isterim. Her zaman yazabilir pm atabilirsiniz,

Bugüne kadar katı yakıtle stoklarla kazanları çok düşündüm, Ancak hep baca sorun oldu, mevcut baca sistemlerinin yetersiz olması, dışarıdan örülecek olan babanın maliyeti ve belediye ile ilgili imar yapı ruhsat aykırılık durumları nedeniyle gerçekleştiremedim, bu sistemde baca sorunu olmaması ayrıca bir avantaj.

Diğer sorumda kaloriferli sistemin 140 m2 yalıtımı iyi arakat daire için en uygun fiyat ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_

Öncelikle böyle bir konu açılması çok yararlı olmuş, internette pek de fazla bir bilgi yok, bir kaç video harici yeterli değil,

Tüm konuları baştan sona okudum, çok yararlı bilgiler var, konuyu açan arkadaşlara, katkıda bulunan kullanıcılara çok çok teşekkürlerimi iletmek isterim.

Malumunuz bu sene kış çetin geçiyor, 40 m2 salonu + salonda Birleşik 25 m2 açık mutfağı + 7 metreye 2 metre elindeki hol + giriş holü 15 m2 yi 24000 bin lik klima ile ısıtmaya çalışıyorum, mutfak ve hol bağlantıları açık kapı olduğu için haliyle epey zor oluyor, evde birde çocuk olunca

cumartesi çalıştırdığım klima birdaha ki hafta Cumartesi ben filtresine temizlemek için kapatana kadar aralıksız durmaksızın çalışıyor ve tam anlamıyla ısınamıyorum, bende bu sistemi beğendim bulunduğum şehir de doğalgaz olmayınca da başka çözüm olmuyor tabi, geçen ay 425 tl elektrik faturası geldi, 140 metre kare ev (balkonlar hariç net alanı) evde kat kaloriferi var,

Benim merak ettiğim bu sistem her ne kadar yeni olsada ikinci el piyasası varmıdır, ben kaloriferli modelinden ikinci el bulabilirmiyim acaba, olur ya sonradan doğalgaz gelip daha zahmetsiz olduğu için doğalgaz ı tercih edenler olabilir, var ise haber bekliyorum. Almak isterim. Her zaman yazabilir pm atabilirsiniz,

Bugüne kadar katı yakıtle stoklarla kazanları çok düşündüm, Ancak hep baca sorun oldu, mevcut baca sistemlerinin yetersiz olması, dışarıdan örülecek olan babanın maliyeti ve belediye ile ilgili imar yapı ruhsat aykırılık durumları nedeniyle gerçekleştiremedim, bu sistemde baca sorunu olmaması ayrıca bir avantaj.

Diğer sorumda kaloriferli sistemin 140 m2 yalıtımı iyi arakat daire için en uygun fiyat ne olur?

Öncelikle kazan mı, sulu sistem soba mı düşünüyorsunuz? 140m2 yalıtımı iyi olan arakat daire için 17 kw sulusistem soba (Hydrosmartpel), 25kw lık soba(Hydro Easy) veya daire içinde istemiyorsanız balkonada koyabileceginiz slimpel 25kw lık kazanı öneririm. Soba maliyetleri 5800-7200₺ , kazanların ise 7000-8400₺ civarı montaj hariç. Salonunuz büyük olduğu için size şömine konforunu ve görselliğini de yaşayabileceğiniz sobaları tavsiye ederim. 2. el ise ürününüz kaliteli ise herzaman müşteri bulabilirsiniz. Örneğin yenisi 4200₺ olan airsmartpelin 1 sene kullanılanı geçen ay 3000₺ ye satıldı.

Kozlusan Pelet Sobası

Kozlusan Pelet Sobası

Kozlusan Pelet Sobası

Kozlusan Pelet Sobası

• zuuuaa kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen gelen ustalara aldirma..odada petek takacağın duvar ne kadar büyük alabilirse okadar peteği büyüt..Petek kalitesi ve büyüklüğü isinmanin en büyük faktörü.Özellikle hol gibi biryer var ise petek yoksa dahi mutlaka orayada taktir..isinmak icin tavsiyedir

• kaan_ kullanıcısına yanıt
    Selamlar

Eger tesisatiniz yok ise petek komple alt tesisat ve makina size 10.000-12.000 arasi gelir .Soyle bir durum var dogalgaz geldiginde tesisat komple hazir olacak sadece bir kombi ile iş bitecek tesisati vereceginiz parayi yatirim olarak düşünün.

Bulundugunuz daireyi sulu sistemde olsa 3 ton ile cok kaliteli sekilde isitabilirsiniz..Klima gibi degil wc ler dahil tüm ev isinacak farki yasayacaksiniz.Birde bu şekil bir sistemde kozlusandan baska firmaya yonelmeyin Fethiyede bir arkadasim baska firmadan yaptirmis ne verimliligini ne kalitesini begenmedim...Bu sistemin zorluklarini göz ardi etmemek lazim. Mesela peleti getirtmek eve yada depoya stok yaptirtmak dert..Cuvallar 20 kilo bayanlara göre degil.Indir kaldir dert.Tonu 700 tl en az nakliye hamal ile 800 liraya çıkıyor. Benim makinam evin icinde olmasina rağmen rahatsizlik vermiyor koku yok toz yok is yok .

Oncelik ısınma çocukları ve hanimlari rahat ettirme olunca tüm olumsuzluklara katlanilabiliyor..Daha iyisi gelene kadar Peletli sobadan iyisi yok.

• selamlar
    seferihisar da, 100m2 lik dubleks müstakil bir ev için hangisini önerirsiniz,
    sürekli kalınmıyor yazlık olarak kullanılıyor fakat kışın 15-20 gün kalınacak,
    yaklaşık 8 m petek boyu olacak,

2 model dikkatimi çekti, bunların dışında da olabilir.

daiwa.com.tr
    404 Error! | Daiwa
    http://daiwa.com.tr/pelet-sobasi/dp-30

www.kozlusan.com
    Kozlusan Isıtma Sistemleri - Katı Yakıtlı Kat Kaloriferi, Pelet Kazanı, Pelet Sobası Üretimi
    http://www.kozlusan.com/urunler/1016/pellet-sobasi/1030/sulu-sistem-pellet-sobasi.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: MAG

selamlar
    seferihisar da, 100m2 lik dubleks müstakil bir ev için hangisini önerirsiniz,
    sürekli kalınmıyor yazlık olarak kullanılıyor fakat kışın 15-20 gün kalınacak,
    yaklaşık 8 m petek boyu olacak,

2 model dikkatimi çekti, bunların dışında da olabilir.

daiwa.com.tr
    404 Error! | Daiwa
    http://daiwa.com.tr/pelet-sobasi/dp-30

www.kozlusan.com
    Kozlusan Isıtma Sistemleri - Katı Yakıtlı Kat Kaloriferi, Pelet Kazanı, Pelet Sobası Üretimi
    http://www.kozlusan.com/urunler/1016/pellet-sobasi/1030/sulu-sistem-pellet-sobasi.aspx

Kozlusan'ı tavsiye ederim. Baktığınız model 17kw lık Hydrosmartpel dir. Montaj hariç 7400₺ fiyatı var. Alın rahat rahat ısının. Bir diğer konuda yılda sadece 15-20 gün kullanma. Yılda 15-20 gün kullanmak için alınır mı? Size kalmış...

• Uriel kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.

Doğal Gaz gelme ihtimali yok gibi. Birkaç gün ufo ile ısınmayı denedim 2 kez kablo eritti. Klima alsak üst kat odalar ısınmayacak.

Alt kat salon mutfak banyo, üst katta 3 oda banyo var.

Başka çözüm bulamadım varsa öneri alabilirim.

Mesela kazansız pelet soba tam evin ortasına kursam üst odalara faydası olur mi ısınır mı acaba bilemiyorum?

• Merhabalar

İzmir'de yaşıyorum pelet sobalar dikkatimi çekti bunlardan İzmir'de bulabileceğim tesisat yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz acaba kalorifer sistemli sobamı - kalorifer sistemli pelet sobamı düşünceleriniz nedir?

• quote:

Teşekkürler cevap için.

Doğal Gaz gelme ihtimali yok gibi. Birkaç gün ufo ile ısınmayı denedim 2 kez kablo eritti. Klima alsak üst kat odalar ısınmayacak.

Mesela kazansız pelet soba tam evin ortasına kursam üst odalara faydası olur mi ısınır mı acaba bilemiyorum?

Yalıtım durumunuza göre bir miktar faydası olur. Ama tam anlamıyla üst katlarda ısınamasınız. 11kw lık bir soba yaklaşık 50-60m2 yeri ısıtabilir.

Yılda 15-20 gün ısınmaya ihtiyacınız olcak ise; Alt kata Kozlusan 11kw Airsmartpel alın. Üst katlardaki odalarıda sanırım sadece uyumak için kullanacaksınız. Yağlı radyatörle diğer odalardaki ısınma sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 30 Ocak 2017; 9:41:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baron1111

Merhabalar

İzmir'de yaşıyorum pelet sobalar dikkatimi çekti bunlardan İzmir'de bulabileceğim tesisat yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz acaba kalorifer sistemli sobamı - kalorifer sistemli pelet sobamı düşünceleriniz nedir?

Size pellet yakıtlı soba öneririm. Kalorifer tesisatını herhangi bir usta yapabilir ama konu pellet sistemleri olunca İzmir için Birol Bey'den başkasına bakmayın. Pm den atıyorum iletişim bilgilerini.

Önce hangi sistemle, kazanlamı yoksa sulu sistem soba ile mi ısınacaksınız karar verip tesisatı ina göre yaptırın.

• quote:

quote:

Teşekkürler cevap için.

Yalıtım durumunuza göre bir miktar faydası olur. Ama tam anlamıyla üst katlarda ısınamasınız. 11kw lık bir soba yaklaşık 50-60m2 yeri ısıtabilir.

Yılda 15-20 gün ısınmaya ihtiyacınız olcak ise; Alt kata Kozlusan 11kw Airsmartpel alın. Üst katlardaki odalarıda sanırım sadece uyumak için kullanacaksınız. Yağlı radyatörle diğer odalardaki ısınma sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Kozlusan 11kw Airsmartpel hocam bunun fiyatı da sanırım 5000 tl civarı. Yağlı radyatör alsam 250 şerden toplam 5750 tl tutacak.

Diğerini alsam 7500 tl ama komple ev daha konforlu ve sıcak olacak.

Bilmiyorum bende kararsızım

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler cevap için.

Kozlusan 11kw Airsmartpel hocam bunun fiyatı da sanırım 5000 tl civarı. Yağlı radyatör alsam 250 şerden toplam 5750 tl tutacak.

Diğerini alsam 7500 tl ama komple ev daha konforlu ve sıcak olacak.

Bilmiyorum bende kararsızım

Soba 4200₺. Hatta yeni çıkan ,9kw lık Magnesia soba 3500₺ olması lazım. Sizin düşüncenizde mantıklı. Tesisatınız varsa 5800₺ ye 25 kw lık HydroEasy veya 17kw lık Hydrosmartpel alıp keyfinize bakabilirsiniz.

• loko kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim kendisini tanıyorum arayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.