Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
678
Cevap
26
Favori
199.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O günün programını aktif ediyor musun? Örneğin bu gece 03:00 da çalışmasını istiyorsan Cuma gününü aktif edip o günün menüsünde ayarlayacaksin. Fotoğraf çekip atabilir misin?
    Kül kutusunda pelletler görülmesi de fazla gelen fan hızından ötürü potanın içinden dışarı savrulmasina sebep olabilir. Ya da daha düşük ihtimal olan potaya pellet beslemesi durumunda potanın dışına atıyor olabilir. Bir avuç var ise çok sorun etmeyin. Fan ayarlarınız nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

O günün programını aktif ediyor musun? Örneğin bu gece 03:00 da çalışmasını istiyorsan Cuma gününü aktif edip o günün menüsünde ayarlayacaksin. Fotoğraf çekip atabilir misin?
    Kül kutusunda pelletler görülmesi de fazla gelen fan hızından ötürü potanın içinden dışarı savrulmasina sebep olabilir. Ya da daha düşük ihtimal olan potaya pellet beslemesi durumunda potanın dışına atıyor olabilir. Bir avuç var ise çok sorun etmeyin. Fan ayarlarınız nedir?
    Evet günü aktif ediyorum, dediğim gibi bir aydır saatini kurup yapıyorum üçüncü defadır ve gece 02. Civarına ayarladigimda sorun yaşadım. Örneğin bu gece 02.30 için ayar yapacaksam cuma 02.30 seçili ve yandaki aktif bölümü çizgiye getiriyorum.
    Az önce manuel olarak yakmadim mesela 19.45 ayarladım başında bekledim ve sorunsuz yanma başladı.

Pota dışı pelet konusu ise bir kere oldu, fan ayarlarını bilmiyorum, fan bölümünde bastığım zaman tuş aktif değil. Ayarlara bir bakayım birazdan.

• dsgtan D kullanıcısına yanıt
    Servis ayarları bölümünde bulursun fan ayarlarını. Bugüne kadar küllüğe hiç bu kadar pellet düşmüş müydü? Hep böyle oluyorsa fan ayarlarından olabilir. Son günlerde pelleti değiştirdin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 9 Ocak 2020; 20:55:57 >
  • Aynı durum bende de olmuştu bir kaç kez.sonra fişini çektim bir kaç dk bekledim(bazen tlf yada bilgisayar kasar aç kapa yapınca düzelir ya onun gibi)fişi tekrar takıp çalıştırdım normal ayarladığım saatlerde sorunsuz çalışmaya başladı.tabi 1aydır aralıksız çalıştırdığım için aynı sorun devam ediyor mu bilmiyorum.bence fiş devamlı pirizde takılı duruyorsa arasıra fişi söküp takmakta fayda var.

Kül kutusunda da pelet oluyor benim ama çok değil..2çvl pelette yarım avuç kadar tahminimce.

• quote:

Servis ayarları bölümünde bulursun fan ayarlarını. Bugüne kadar küllüğe hiç bu kadar pellet düşmüş müydü? Hep böyle oluyorsa fan ayarlarından olabilir. Son günlerde pelleti değiştirdin mi?
    Fan hızı: 110 yazıyor.. Hayır baştan beri aynı pelet markası.Bugüne kadar sadece bir defa karşılaştım pelet düşmesiyle. Bir tane bile yanmamış pelet olmadı potada hep toz halinde küller.

Benim eve gelen servis elemanı fiş sürekli takılı kalsın dedi, dediğinizi yapayım, fişi birazdan sök tak yapacağım gece tekrar 02.30 ayarlayayim. Bakalım.

Birde size bir sorum daha var su göstergesinde kırmızı renkli işaret tam olarak kaçta duruyor sizde ve su kaçta olmalı soba sönükken ? Geçenlerde camı açtım kaydı yerinden o gösterge camı zaten emanet duruyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsgtan -- 9 Ocak 2020; 21:42:32 >

110 fan hızı kaç kw lık gücün karşılığı? Benim su basınç gostergesinde kırmızı çizgi yok ama kazan duruyorken su basıncı 1-1.5 bar arası olmalı. Benim 1.4 bar. Su 55° iken 2 bar ancak oluyor.

• Birol abinin bana montajdan sonra söylediği 1 bardan aşağı düşmesin,basınç 2 barıda geçmesin..çok soğuklarda 1.5 bar en ideali..

• Arkadaşlar kurulum sonrası hiç bir ayarı değiştirmeden lidya-25 sobamın yükleme periyodunu 12'den 16'ya çıkardım hatta 20'ye kdr çekmek istiyorum. Malumunuz redüktör'ün sesi beni oldukça rahatsız ediyor. Artısı veya eksisi nedir ?

Kozlusan Pelet Sobası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuyo -- 11 Ocak 2020; 16:49:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tuyo kullanıcısına yanıt
    Benimkide 16 da. Bir ara 20sn yaptım ama pek değişiklik olmadı. Kazan yine kendini ayarlıyor. 16 sn de iken 12 saniyede olduğundan daha çok pellet yükler yani daha çok çalışır ama sizin tüketiminiz yine aynı kalır. Potada tam yanma gerçekleşmiyorsa pellet tam yanmıyorsa bu değer yükseltilir. Sonuç aynı. Şöyle bir deneme yap mesela; Ev ısınmış kazan stabil örneğin 50° de 8kw güçle yanıyor olsun. Bu durumda 12 den 16 ya veya tam tersini al güç durumu değişecek mi bakalım! Hatta bende şimdi deneyeyim.
    Ses için ise yanmaz özellikte araçlar için üretilen bir tarafı yapışkanlı 4mm den 1 cm e kadar yalıtım malzemeleri var. Bunların redüktörün olduğu bölümün saç yüzeylerine yapıştır.

• Maalesef İstanbul için yola çıktım hocam deneme imkanım bi daha ki sefere artık. Buradaki süre o zaman peletin yükleme zamanı onu anlamış oldum. Fakat ister 20 sn olsun ister 12 sn değişen pek bişey olmuyor. Birinde peleti 2 tane atıyorsa diğerinde 4 tane atıyor...

• quote:

110 fan hızı kaç kw lık gücün karşılığı? Benim su basınç gostergesinde kırmızı çizgi yok ama kazan duruyorken su basıncı 1-1.5 bar arası olmalı. Benim 1.4 bar. Su 55° iken 2 bar ancak oluyor.
    Kazanda ayarladigim 47 derece iken 110 fan hızı. Benim soba 47 derece ve altındaki su sıcaklık derecesi 49 iken su seviyesi barda sabit.
    Şu resimleri çektim, ilk resimde yatık T harfine benzeyen bir simge var bunun anlamı nedir? Kitapçıkta yok.

Kozlusan Pelet Sobası2
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsgtan -- 11 Ocak 2020; 23:38:1 >

Yatık t harfine benzeyen şekil benim ekranda hiç görmedim. Şimdi kontrol ettim. Bu arada 5kw daki fan hızı olan 108 biraz yüksek. 102 yapın. Diğer ayarları değiştirmeye gerek yok. Zaten siz 5kw ve 25kw ya verdiğiniz değerlere göre oranlayip diğer güçleride kendi ayarlıyor.

• Uriel kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Dün karşı binadan komşu ile görüştük senin evden gece üç gibi tak tak diye bir vuruntu sesi geliyordu dedi, sanki bir pervane turu bitirmeden bir yere vuruyor gibi dedi. Ben duymadığımı, belki başka bir yerden geldiğini söyledim ama kafama takıldı. Böyle bir yüksek ses olabilir mi bu sobalarda?

Vuruntu sesini yapabilecek birşey, ekipman yok. Hiç böyle bir sesle karşılaşmadım. Birde karşı apartmandaki komşu duyuyor ama siz duyamiyorsunuz! İlginç!

• quote:

Vuruntu sesini yapabilecek birşey, ekipman yok. Hiç böyle bir sesle karşılaşmadım. Birde karşı apartmandaki komşu duyuyor ama siz duyamiyorsunuz! İlginç!
    Bana da garip geldi durum sanırım karıştırdı komşu. Terasta olsa tamam diyeceğim de odadaki iç mekan sobasınin sesini duymasi yakıt sarfiyatıniz ne durumda #uriel ve diğer kullanıcı arkadaşlar?

Bazıları sıcak sever. Onlardan biride benim. Ev 23° nin altına düşmüyor. 23-24,5° arası sürekli. Geçen ay 800kg 40 torba yaktım. 85m2, alt katim boş dükkan. Yalıtım 0. Bugün apartmanın önü kazıldı, doğalgaz borusu için. Temmuzda 4 ton pelet aldım. Rahatça, düşünmeden yakiyorum. Yalıtım yok. Doğalgaz olursa ne yaparım bilmiyorum.

Hocam merhaba, kömürlü kat kaloriferi kullanıyor iki yıldır, sizin görüşünüzü merak ediyorum fan hızı benim cihazda 1-100 arasında, ben 55 te kullanıyorum, yüksek hız mı yoksa ortalama yani 50 - 60 arası bir hız mı iyidir? Fan hızı 80 - 90 olursa ısıyı kazan dışına çabucak atar gibi sanki. Siz ne diyorsunuz? Teşekkür ederim.

• Kömürlü kazan hiç kullanmadım. Pellet yakıtlı kazan ile 4.kışım. Pellet kazanlarda baca çıkışında sıcaklık sensörü vardır. Bu sensöre göre kazan tutuştuğunu anlar , söndüğünü anlar. Pellet kazanlar modülasyonlu yanar. Kazanım 25kw gücünde ama 5kw ya kadar kendini kısar. Sürekli 25kw da yanmaz. Sobaya kazana göre değişse de 45° su sıcaklığında kazanım 5kw da stabil yanarken baca çıkış sıcaklığı 95-105° arasında değişiyor. Baca çıkışından 30-40cm sonrasına rahatlıkla iki elinizi dayayabilir 5-6 sn tutabilirsiniz. Pellet kazanları negatif basınçla çalışır. Baca çıkışında fan vardır kömürlü kazanlarda ise fan alttadır ve yanma potasına üfler. Bu yüzden pellet kazanlarda baca çekiş problemi olmaz. Kömürlü kazanların çoğunda bu sensör, modülasyonlu yanma yok. Tasarruf yapmak için kömürün tam yandığı minimum fan ayarında kazanı kullanmanızın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bunuda deneyerek bulabilirsiniz. Kömürden kömüre bu ayar değişir. Ne kadar tasarruf yaptığınızıda deneyerek bulabilirsiniz. %5 bile olsa hiç yoktan iyidir.

Aynı şeyleri düşünüyoruz hocam, tekrar teşekkür ediyorum. Bu pellet kazan işinin marka olarak en uzmanı, bu markanın da en performanslı ürünü hangisidir size göre? Eğer mümkünse bize yardımcı olur musunuz? Klima forumunda, turkey forumda, burada vs birkaç yerde daha sanırım siz olduğunuzu düşünüyorum, yazdığınız tecrübe ve bilgilerinizi okuyorum.

• Şiddetle Kozlusan tavsiye ediyorum. Bana göre yerli üretimde 1 numara Kozlusan, 2 numara diğerleridir. 2 çeşit kazan tipi var. İç mekan sobalarini değil kazanlar için konuşuyorum. 1. Lidya Compact. Bu kazan iç mekan sulu sistem soba olan Lidya dan evrilmiştir. İç yapısı tamamen aynı. Dış mekana uyumlu olacak şekilde ön cam kapatılmış, izole edilmiş. Bu soba tam bir kazan değil. Şundan ötürü; ateşleme sistemi sadece kizdiricidan oluşmakta. Yaklaşık 400w çeken bir ısıtıcı pelletleri 4-5dk tutuşmasını sağlıyor. Diğer kazanlarda ise (slimpel Easy, slimpel, propel) sıcak hava tabancasına benzer sıcak hava üfleyen ateşleme sistemi var. 50-70sn arası pelleti tutuşturuyor. İşte vu yüzden Lidya Compact aslında kapalı alan kazanidir. Kapalı bodrum, cam balkon gibi yerlerde kullanılması doğru olur. Açık alanda kullanılırsa ve dış ortam sıcaklığı eksi derecelere düşerse tutuşturmada sıkıntı yaşanabilir. Kompact yapısından ötürü az yer kaplar. Yarı otomatik, tam otomatik ve ekstra (200kg civarı) bunker seçenekleri mevcut. 3-4 modeli var. Lidya Compact, plus, proplus, prestige gibi modelleri var. YouTube'a kozlusan video katalog yazıp izleyin orada göreceksiniz.
    Diğer seçenek ise tam kazanlar. Slimpel easy, slimpel ve propel. Sırasıyla yarı otomatik, otomatik ve tam otomatiktir. İste iç kapalı ortam isterse sadece üstü kapalı bir yerde kullanabilirsiniz. Bunker kapasiteleri yüksektir. Yine video kataloğda bu kazanlar mevcut. Hepsinde kullanım Türkçe ve çok kolay, anlaşılır. Kazanın değiştirmeyeceğiniz ayarı yok gibi.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.