Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
26
Favori
199.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 18m2 balkon var (cam balkon). Lidya compact modelinin sobasını mı tavsiye edersin, kazanını mı? Şu yüzden sordum balkonda baca yeri var ama petek yok. Yani balkonu ısıtacaksa sobasını alıp hem üstünde bir şeyler yemek için mantıklı olur. Ev içerisinde de 10 m tül petek var tesisat hazır.

Bu arada ev müstakil balkonu hariç 120 m2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Swonz kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflar benim kazana ait. Balkondaki bacaya bağladım. Sanada kazan olan compact modelini öneririm. Hangi ildesin? Soba olan modeli tabiiki balkonu ısıtır ama tavsiye etmiyorum. Balkonlar yalitimsiz. Dışarı ısı çok kaçar. Bacayi da balkondaki bacaya baglarsin. Yemek yapmak senin için önemli ise başka bir markanın kuzineli ve ocaklı pellet sobası var. İfyıl sanırım. Ben tercih etmezdim.
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası

• quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

Hocam 18m2 balkon var (cam balkon). Lidya compact modelinin sobasını mı tavsiye edersin, kazanını mı? Şu yüzden sordum balkonda baca yeri var ama petek yok. Yani balkonu ısıtacaksa sobasını alıp hem üstünde bir şeyler yemek için mantıklı olur. Ev içerisinde de 10 m tül petek var tesisat hazır.

Bu arada ev müstakil balkonu hariç 120 m2
    Uriel arkadaşımız cevaplamış ama ben de iç mekan sobası (lidya25) kullanıcısı olarak cevap vereyim. Bu sobadan aman aman bulunduğu ortamı ısıtmasini beklemeyin. Çok çok düşük sadece kendini ısıtacak kadar,ortamı biraz kıracak kadar bir ısı veriyor.Hele ki cam balkonlu bir odada dışarısı ile 2 derece farkederse iyidir.
    Sanırım üzerinde yemek pişirmekten bahsettiniz inanın o da çok zor. Herhalde bir tencere çorbayı 2 saatte ısıtır, pişirir demiyorum
    Ben ilk aldığımda üzerine kestane koydum bir ayı geçti hala bekliyoruz pişmesini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsgtan -- 13 Ocak 2020; 22:38:51 >

• Lidya25 kullanan biri olarak bende yorum yapayım. Benimde mandalina kabuklarım hala kokacak sobanın üstünde bekliyorum :) Buradan çıkan ısıya kesinlikle güvenmeyin. Evet sıcak hava geliyor ama ortam ısısını değiştirecek kadar kesinlikle değil...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @uriel Sobalı olmasını biraz nostalji olsun üstünde kestane falan yaparız diye düşünmüştüm :) ama ben de ısıtmaz diye tahmin etmiştim çünkü iki taraf komple cam. Üstüm kapalı çatı ve hazır tesisat var, kazanı oraya bağlayabilirim. Aslında bacayı şömine yaparım diye koymuştum onu yaparım olmazsa :) izmirdeyim bu arada. Teşekkürler

@dsgtan o zaman bu hafta bağlatsam yazın ortasında kestane keyfi yaparım ben de en iyisi kazan olan modeli olur sanırım, çünkü kapalı çatı var ve tüm tesisat hazır, teşekkürler

@tuyo teşekkürler, kazan olan modeline karar verdim, balkondaki bacayı şömine için kullanırım

Marka olarak maktekten fiyat aldım fakat düşünmüyorum, kozlusan ve arıkazan arasında kaldım. İkisinden birini bağlatacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swonz -- 14 Ocak 2020; 0:22:35 >

• Swonz kullanıcısına yanıt
    Madem İzmir'desin bu işin duayenide burada. Birol Usta. İletişim bilgilerini özelden yazdım. İlla ondan hizmet alacak olman şart değil. Ara konuş. Seve seve yardımcı olur. Aklında soru işareti kalmaz...

• bu arada bende ekim başından beri yakıyorum..bugün saydım 81 çvl kalmış.4 tn almıştım..yani 119 çvl yakmışım.zor gibi duruyor ama umarım kalan peletle bu kışı çıkarırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: operadakises

bu arada bende ekim başından beri yakıyorum..bugün saydım 81 çvl kalmış.4 tn almıştım..yani 119 çvl yakmışım.zor gibi duruyor ama umarım kalan peletle bu kışı çıkarırım..
    Oldukça soğuk bir yerdesiniz sanırım. Bu performans ile elinizdeki yetmez büyük ihtimalle.

• quote:

Orijinalden alıntı: dsgtan

Oldukça soğuk bir yerdesiniz sanırım. Bu performans ile elinizdeki yetmez büyük ihtimalle.

Alıntıları Göster
    İzmir merkeze 50km mesafede izmir'den daha soğuk kar bile yağdı yani iki kere ama bizim Eylül ayında bebek oldu Ekim gibi yakmaya başladık kasımdan beri 49-52 arasında yakıyorum devamlı...sıcağıda biraz seviyoruz ailecek..tabi bende daha cihazın acemisiyim.. bilseydim 5tn alırdım...daha önce odun kömür yakıyordum..pelete ödediğim kadar yada biraz daha fazla masrafı oluyordu..

• Yeni bir sorum (sorun) var. Evin balkonu tam bacanin altında, balkonda ve alt komşununda aşağımizdaki brandasinda siyah renkli kurumuş yağ gibi lekeler var. Bunlar bizim bacadan dökülüyor sanırım. Bunun sebebi terleme olabilir mi? Servis elemanı 45 derece altında çalışmasın terleme yapar dedi, gerçi ben hiç 47 altına düşürmedim. Resimleri ekledim.
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası

• dsgtan D kullanıcısına yanıt
    Hocam malum havalar epey soğudu bu aralar.kazanı sık sık kapatıyormusun.yada mesela gündüz evde kimse olmuyor ve sizde akşam gelince yakıyorsanız ve bu hep şekilde devam ediyorsa yine terleme yapabilir.benim kazanda devamlı 46-49 arasında ama hiç terleme yapmıyor ve devamlı yanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: operadakises

Hocam malum havalar epey soğudu bu aralar.kazanı sık sık kapatıyormusun.yada mesela gündüz evde kimse olmuyor ve sizde akşam gelince yakıyorsanız ve bu hep şekilde devam ediyorsa yine terleme yapabilir.benim kazanda devamlı 46-49 arasında ama hiç terleme yapmıyor ve devamlı yanıyor.
    Bu lekeli damlalar terleme sonucu oluşur yani. Gündüz evde kimse olmadığı için kapalı ve akşamüzeri 17.00 de yakıyorum slgece 24.00'te kapanıyor ve 03.00 gibi tekrar açıyorum sabaha kadar yanıyor. Aslında çok sık açılıp kapanma yok.
    Birde sizin dediğiniz gibi yapayım öyle bir bakayım olacak mı bu olay. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsgtan -- 20 Ocak 2020; 14:29:51 >
  • Merhaba arkadaşlar, benim de 1 yoldur kullanmakta olduğum Kozlusan Lidya Compact 25 kazanım var kötü pelet kullanımı sonrası kazan artık eski performansı ile çalışmıyor baca sıcaklığı 60 derece 70 i geçmiyor her her akşam çalıştırmam da güzelce yanarken ateş söndü hatası veriyor. Tekrar başa alıyor tüm temizliklerini yapıyorum ama olmuyor çok yakıt tüketiyor sorunlarla karşılaşan yada fikri olan var mı?

• sente kullanıcısına yanıt
    Slimpel Easy kazanım var. Aynı kazan değil ama aklıma gelen baca fanı. Çok kirlenmiş ve iyi çekiş yapmadığından yanmada düzgün gerçekleşmiyor olabilir. Linkteki videoda slimpel easy kazanın baca fanı ve üst kapak temizliği var. Sizin sobada fan nerede nasıl sökülür bilmiyorum. Ayriyeten önceden olmayan ama sorun yaşadığınızdan beri artan bir ses var mı?
    Ömer HANSUyoutube
    Kozlusan Slimpel Easy Pellet Kazan Temizlik
    https://www.youtube.com/watch?v=-xrQrz6aQB4&feature=youtu.be

• Kozlusan Katı Yakıt Kazanı kullanıyoruz. Bugün kazanı yerden yükseltmek için tesisatı söktük. İş bitince tekrar tekrar bağladık tesisatı. Sıcaklık 81 e çıktı fakat peteklere su gelmiyor. Halen soğuk. Grundfos marka pompanın 1 yeşil 1 turuncu ışığı yanıyor.

Suyu tamamen boşaltıp doldurduk. Bar 1e kadar yükselttik. Pompodan ses geliyor ama petekler halen soğuk.
    Problem nerde olabilir?

• Merhaba,
    Dün Kozlusan pelet sobam yükleme yapamadı.Peleti boşaltıp bir de ne göreyim.Parmak kadar koca vida parçası.Pelet üreticisi mıknatıs kullanmadıgından demir parçası torbaya eklenmiş.Burda çogumuzun bildigi Mbirol bunun presten düşmüş bir parça oldugunu söyledi.Alacagınız pelet yakıt üreticisini iyi araştırın yoksa Makinayı bozar.

Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası

• loko kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Zarar vermemesi ve sıkışmayıp kolayca çıkması iyi. Aldığınız yer neresi bilmiyorum ama Avrupa düzeyinde tam olarak olması gerektiği gibi üretim yapan ne yazık ki sadece 2-3 fabrika var. Şimdilik...

• Teşekkür ederim.
    Evet malesef düzgün üretim yapan yer az.Peleti Tema enerji(Balıkesirden) aldım.

• loko kullanıcısına yanıt
    Üstad İstanbul'da mısın? Kocaeli'nde Barış Kereste var. Masif ahşap üretiyorlar. Sadece kendi talaslarini kullanıyorlar. Belki çok iddialı görünecek ama en iyi yerli pelleti üretiyorlar. 3 yıl önce İstanbul'a gittiğimde hiç üşenmedim 15 torba aldım ve yaktım. Tavsiye ederim.

• Evet istanbuldayım.Bilgi için teşekkür ederim.Haftaya gidip bahsettiginiz yerden pelet deneyecegim

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.