Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
26
Favori
199.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi günler. Bende Şakran' dayım. Eviniz müstakil mi? Mantolama, mobil tesisat, dd petekler, danfos vanalar harika. 25 kw lık kazan gayet yeterli. Kozlusan tek tercihiniz olsun. Kullanımı çok rahattır. Menü Türkçe. Müstakil ise zemine kazan diye tabir ettiğimiz Slimpel veya Propel modellerini tercih edebilirsiniz. Yeriniz kısıtlı ise Lidya Compact tam size göre. A+ verimli kazan ve bütün temizlik ve kül çıkarma işlerini kendisi yapan Lidya Compact Pro plus modelide çok iyidir. Rosso Camino isimli yeni bir model çıkardı Kozlusan. Lidya Compact ın aynısı sadece pota temizleme kolu yok. 8500₺ fiyatı olması lazım. Pota temizlemenin manuel de olsa olması gerekiyor. Benim de kazanımda eksikliğini hissettiğim bir özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 30 Mayıs 2020; 18:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel bey

Ev müstakil 4 tarafı acık 7 cm mantolama var sistem mobil sistem ancak kazandan çıkan ana hata sırayla her katta 5 li kollektör bağlı buradan da peteklere gitmekte petek boyu normal den % 20 fazla seçildi olur da ısı pompası takılırsa diye

evin girişinde ayrı bir balkon mevcut kapatılmış en 1.30 boy 2.40 derinlik 4 metre

bana otomatik besleme ve otomatik pota temizleme yapan bir sistem olsa süper olur dediğiniz gibi Rosso Camino 8.500 tl

Lidya Compact Pro plus 19.000 tl (burada sıkıntı başlamakta) bu fiyat farkına değer mi pelet olarak da edremite sumaş aş var ondan temin etmeyi düşünüyorum hala karasızım daiwa ise 11.000 bandında full otomatik
  • mert.devecioglu M kullanıcısına yanıt
    Adım Ömer. 11000 e tam otomatik olan Daiwa nin hangi modeli? Bir kazana tam otomatik demek için şunlar olması gerekiyor: Otomatik tutuşturma, otomatik pota temizleme, otomatik kül çıkarma ve otomatik duman borusu temizleme. Lidya Compact ın 3 modeli var. Lidya Compact : Otomatik tutuşturma var pota temizleme ve duman borusu temizleme manuel. Lidya Compact Pro da ise pota temizleme de otomatik, Pro plus da ise herşey tam otomatik. Daiwa tercih etmeyin. Benim kazanımda elle de olsa pota temizleme yok. Olması için 1000₺ verirdim. Değer ama 3000₺ eder mi şüpheliyim! Rosso Camino 9000₺ Lidya Compact 12000₺.

Evinizin yalıtımı tesisatı harika. Size yaklaşık 15 kw bile yeterli gelir. Evin girişinde ki bölüm gayet yeterli. PM atıyorum.

Edremit Sumaş yakın olmasına rağmen ne yazıkki uzak durmanızı tavsiye edeceğim. Bizzat fabrikaya uğrayıp pelletinide yaktım. Yakıp da sorun yaşayan arkadaşlarım oldu. Bir tanesi Lidya Compact ını sattı. Söyledim pelletten diye ama dinletemedim. Bize en yakın ve en kaliteli Pellet Aydın KaanB de. 3 sene onun pelletini kullandık. Bu sene Manisa Spil Pellet çok iyi fiyat verince risk alıp onu yaktık. Kalorisi iyi, cüruf yapmıyor. Potam dolmadan 2 gün yakabildim. Sadece külü biraz fazla.

• uriel bey daiwa dp40 ya da lidya compact alıcam gibi durmakta malum maddiyat 19 bin kazan için malesef benim için çok yüksek bir rakam pm gördüm ama msj sınırına takıldığım içi sistem açtırmamakta
    İlla Lidya nin en dolusunu almak zorunda değilsiniz. En baz model Lidya Compact bile yeterli.

• uriel bey izmirden mekay mühendislik ile kozlusan lidya Pro plus + ek besleme haznesi konusunda anlaştık gibi pazartesi den zam gelme ihtimali varmış

ay sonu kazan gelecek gibi şimdi montaj ve pelet ihtiyacı kaldı dikilide ve cevrede hemen hemen her kömürcü sumaş pelet satmakta 960 tl ile 1100 tl arası tonu değişmekte acaba 25 lik kazan bir sezonda ne kadar pelet yakar acaba ?
    Hayırlı olsun. Güzel tercih. Kaça anlaştınız? Sumaş Pellet konusunda hala olumsuzum. Umarım kazandan soğutmaz sizi.
    Evimde 85m2 alanı ısıtıyorum. Yalıtım 0. Yok. En büyük etken bu. Altımda boş dükkan var. Doğu ve güneye bakması tek avantajım. Geçen sene 23-24° oda sıcaklığında 4 ton yaktım. Bu senede 3.5ton. Daha önceki senelerde 1.8 ve 2.4 ton tüketim oldu. O senelerde bebeğimiz yoktu çalışıyorduk ve ev bu kadar sıcak olmuyordu.
    Sizin hem yalıtımınız çok iyi hemde kazaniniz çok verimli. Çok sıcak sevmiyorsanız tahminim 3 tonu geçmezsiniz.
    Manisa Saruhan'da Spil Pelet var. Kendi araçları var eve teslim yapıyorlar. Bu sene onun pelletini kullandık. Biraz külü fazla çıkması dışında başka birşeyle karşılaşmadık. Arayıp fiyat alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 6 Haziran 2020; 12:47:36 >
    İzmir'de pelletten duayeni Birol Usta var. Onu tavsiye ederim. Aynı zamanda İklimlendirmecidir. Bu iş sadece kazanı taktırmak la kalmıyor. Daha sonrada sorun yaşadığında her türlü yardımı verebilmesi. İzmir'de üzerine yoktur.

• birol beyin telini atabilirmisiniz acaba pelet koyma yerim çok az 500-600 kg anca kapalı alanım var bu yüzden çift cidar torbalı pelet lazım bu sene

1ton sumas 1 ton aydın 1 ton sipil pelet almayı düşünüyorum
    PM den yolladım. Pellet konusunda deneyimlerimi aktardım. Karar sizin.

• Uriel kullanıcısına yanıt
    Ömer kardeşim selamlar.biliyorsun bende senle aynı spil pelet kullandım.benim de ilk senem.kül biraz fazla demişsin.ben bu sene 5.5 tn pelet yaktım.pelet çuvalları ile 2torba dolu dolu kül çıkardı.sence nasıl.bana az gibi geldi.

• operadakises O kullanıcısına yanıt
    İyi geceler. Yaklaşık 40 kg yapar ki %1 in altında yapıyor. Çok iyi. KaanB Pellet göre kiyasladim. Ancak yinede ne kalorisi ne cüruf yapması önemli bir sorunla karşılaşmadık. Doğalgaz geldi ama Pellet devam. Bu sene fiyatlar nasıl olacak bakalım? Pro plus tan memnun musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

İyi geceler. Yaklaşık 40 kg yapar ki %1 in altında yapıyor. Çok iyi. KaanB Pellet göre kiyasladim. Ancak yinede ne kalorisi ne cüruf yapması önemli bir sorunla karşılaşmadık. Doğalgaz geldi ama Pellet devam. Bu sene fiyatlar nasıl olacak bakalım? Pro plus tan memnun musun?
    şöyle bir düzeltme yapayım.dolu dolu 2 çuval demiştim ama 1,5 çuval olarak düzelteyim.ama 1 çuvalda 30 kg rahat gelir epey ağırdı çünkü.ben 1 çuval dolunca bir daha kaloriferin küllüğünü açmadım dolmamıştır diye.benim olmadığım bir gün hanım boşaltmış küllüğü..yarım çuval çıkmış.ben 1 çuval daha çıkar diye tahmin etmiştim.yani 45 kg kadar kül çıkmıştır diye tahmin ediyorum.pro plustan çok memnunum.biliyorsun sadece pelet doldurmak yeterli.çok çok rahat.şu anki fiyatlar nasıl bilmiyorum ama normal lidya ile pro arasında benim aldığımda 5 bin lira fark vardı.bence 5 bin fark vermeye değer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi operadakises -- 15 Haziran 2020; 19:27:20 >

• operadakises O kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullan.

Ben de Dikili'de oturuyorum, sizinle görüşelim 6-7 kişi var burada pellet sobası kullanan, beraber alırız.
    Geçen sene Spil kullandım (sağolsun uriel tavsiye etti, çok memnun kaldım) aradım firmayı nakliye dahil 1050 lira dedi.
    Siz ne yaptınız? sumaşi pek önermiyor kullananlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S.a Merhabalar Sizlere birşey danışmak istiyorum. Kocaeli . Karamürsel . Karapınar köyündeyim. Şuan evimde Daiwa DK 25 Katı yakıtlı bir soba var. Kömür ve Kül taşımaktan, birde sobanın Hisinden kurtulmak için Pelet sobasına geçmek istiyorum. Yalnız Pelet sobaları Sıfır olanlar pahalı İkinci el Arı Kazan Lesta 18 modelini Buldum 5000 TL ye bırakıyor. Sizce 4 yıllık kullanılmış bir Pelet sobasını almak mantıklı olurmu? Sıfırına 10 bin TL veremeyeceğim için 2. El düşünüyorum.

Evim 90 m2 2+1 kısmen mantolara var alt kat boş çatı katınada taş yünü serdim.Salon hariç odalar içten mantolama yapılı. Katı yakıtlı sobayla 55. 60 C ile evi ısıta biliyorum. 10 M Petek var biraz fazla ama olsun. 1.5 Ton kömür 10 siter meşe odun ile kışı atlattım.

2 veya 3 yıla kadar doğalgaz gelecek . Sizce Pelet sobasına geçmem mantıklı olurmu.? Kömür derdinden ilallah ettim.
    Birde 4 yıllık kullanılmış Pelet sobası sorun çıkarır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futuhat41 -- 15 Temmuz 2020; 18:28:12 >

• futuhat41 F kullanıcısına yanıt
    En önemli konu pellet. Kaliteli pellet yaktı ise sorun olmaz. 4 yıldan sonra da bir bakıma girmeli detaylı temizliği yapılmalı diye düşünüyorum. Satıcı neden satıyor onunda sorun. Arıkazan markası hakkında bilgim yok. İyi Pellet yakmış ve size teslim etmeden detaylı temizliğini yapmışsa alınabilir. Sıfır alınan bir ürün de sorun çıkarabilir. Size kendimden örnek veriyim. 4 yıldır pellet kazan ile isiniyorum. Sadece bir kere sorun yaşadım. Oda pelletin içine karışmış olan akıllı vidanın besleme milini sıkıştırması idi. Fabrikayı aradım. Uzaktan yardım alarak sıkıştığı yerden çıkardım. Kaliteli pellet ve düzgün kurulum ile sorun yasiyacaginizı düşünmüyorum.

• Ürünü ev büyüttüğü için satıyor bu kazan yeterli olmaz denmiş. 3 Sene de bir Ateşleme rezidansı değişiyormuş onuda bir kere değişmiş yakıtı yakmadığı zaman anlarsın dedi. Dediğine göre pek sorun yaşamamış ..Riskli olacak ama heralde alacağım. Sizce ikinci el için 5000 TL fazlamı ?

Kocaelinde Pelet pek yaygın değil.Sakarya’da Satıcılar var Pelet konusunda Maxpel iyi dediler . Sitesine baktım 3 çeşit var hangisi iyi bunların.
    Maxpel soft : Çam - Göknar
    Maxpel Hard : Kayın
    Maxpel mix. : %70 Kayın %30 Çam

Bayiden fiyat aldım Tonu şuan : 1.100 TL dedi ama hangisi onu sormadım.
    Sobayı almaya gidersem Pelet de alayım diyorum ..

Cevap için Teşekkürler..
  • futuhat41 F kullanıcısına yanıt
    Ateşleme rezistansının değiştiğini ilk defa duyuyorum. Pazarlık yapın. 4000₺ ye yaklaştırın. 5000₺ ye de alınabilir. Kocaeli'nde Pellet pek yaygın değil demişsiniz ama Türkiye'nin en kaliteli pelletini üreten yer orada daha ne olsun. Barış Kereste. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'a giderken üşenmeyip uğradım. 15 torba arabama koyup öyle gezdim ve tabiiki yaktım. Kendi talaşlarını kullanıyorlar. 50-100₺ fazla olsun oradan al. Maxpel ile fiyatı aynıdır.
    Çam mutlaka olsun. Kayın göknar farkeder mi bilmem ama hangisinin kalorisi yüksek veya daha ucuzsa onu alabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.