Kozlusan Pelet Sobası (27. sayfa)
-
-
1. Hayır. Sorun olmaz. Sadece mutfaktaki kollektore kadar 2 boru hattı çekmeniz gerekir. Sıcak su ve dönüş için.
2. 88m2 ve prefabrik bir ev için 12-15kw lik sulu sistem pellet sobası yeterli olur. Piyasadaki sobalar genellikle 25kw. Bu sorun teşkil etmez. Kozlusan ise zaten belli bir güce sınırlandırabilirsiniz. Kazan daha üstüne çıkmaz . Kozlusan Lidya, Thyateria modellerine bakabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Bu sene peletimi Bafen pelet ten aldım.Yerleri silivride.Pelet kalitesi gayet iyi.Ben begendim.Tek olumsuz diyebilecegim şey 25 kg luk çuval.Sanırım gelecek sene 15kg luk ambalaja geçerler.İstanbul da olanlar için bir kolaylık oldu.
Ustam tekrar merhabalar, ilgili bayi ile görüştük ve toplamda bize 25kw lidya compact +petek+120lt boyler +malzeme+işçilik vs 30.000 tl fiyat çıktı. haliyle böyle bir bütçem yok, ben bu evde maks 2 ay kalıcam ve 2 ay pelet yakacağım . Bütçemde 17- 18000 tl. Keşife gelen arkadaş fazla fazla hesaplayarak 25 mtül petek gerekir dedi ama bence 17-18mtül yeter. Özetle; petek sayısını 18-20 mtül e düşürsem 15 kw lik bir sulu sistem kozlusan lidya ile bu evi ısıtamaznıyım. Dediğim gibi 23-24 dereceler bile benim için makul oda sıcaklığıdır ve evim akçayda güney cephe ve çok iyi yalıtımlı... Yada bu bütçeye uygun başka tavsiye edebilecepin kozlusan yada tavsiye edebileceğin başka marka ürün vs varmıdır.
Başka marka kullanmadığım için tavsiye etmiyorum. Kullanan arkadaşlarımda var ama Kozlusan farklı. 225m2 iyi yalıtımlı bile 15kw yeterli gelmez. Boyler i sıcak su için mi koydular? Yalıtımın iyi. 20m petek yeterli olur. Kazandan tasarrufu ise sadece 2.el temiz ürün bulursan ondan sağlayabilirsin. Evin büyük. İkinci el lidya bile 8-9 bine bulsan, 20 metre petek ve diğer masraflarla ancak bütçeniz yeterli gelir. Petekleride temiz 2.el bulunursa biraz daha düşebilir. 2.el slimpel hatta benim kullandığım slimpel easy de bulursanız tercih edilebilir. Slimpel lidya compact tan daha iyi bir kazan.
Hocam selamlar bende pandemi dönemini Gömeç'de geçiriyorum, iklim şartlarımız aynı. Bizim sitede revaçta olan doğalgaz söylentisiyle kombi alıp sanayii tüpleriyle çalıştırma oldu. 12-13 bin bandında petekler dahil işlerini hallediyorlar. Olurda doğalgaz gelirse dönüşümü basit olacak. Ben yakın zamanda geleceğini pek düşünmesemde kendilerince bu beklentiyle mantıklı bir iş yapıyorlar. Havalarında yumuşak gitmesiyle şimdilik ısınmada sorun yaşamadı kimse...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yılda 2 ay yakacak ve 1 bilemedin 2 seneye gelecek ise ayda 6-7 adet 45kg lik propan tüpü yakma maliyetini göze alırsanız kombi iyi bir seçenek olabilir mi bir bakalım; 45 kg lik Aygaz tüp Edremit'te 462.5₺. Hadi siz pazalikla 430₺ den temin ettiniz diyelim. Ayda 6 tüp yaksaniz 6*430=2580₺ 2 ayda 5000₺. 2 yılda 10000₺ yakıta verirsiniz. Kombi 5000₺ ve diğer masraflar aynı olacağından 15000₺ ye alacağınız Lidya Compact tan yapacağınız 10000₺ lik kârı 2 senede yakacaksınız. Durum en iyi ihtimalle bu.
Hocam ben bu hesap kitabı yıllar önce yaptım ve tercihimi kozlusandan yana kullandım 😎 Fakat arkadaşımızın 30bin ₺'lik pelet maliyeti ve doğalgaz odaklı sonuç isteği hesabı bozuyor. Ayrıca ben doğalgazın körfez bölgesine 5 yıldan önce geleceğine inanmıyorum. Bir modadır Edremit'ten Dikili'ye kadar doğalgazcılar açılıyor. Beklentiyi de tıkır tıkır satıyorlar... İlave olarak tüplü kombi çözümü ile hiçbir zaman kozlusandan aldığı verimi alamayacak. Ben güldür güldür yakıyorum.🔥🔥🔥 -
Bende 2015 de kombi alıp tüple çalıştırmayı araştırdım. O zamanlar 200₺ ye yakındı fiyatı. Çok maliyetli olduğundan vazgeçip 1 sene sonra pellete döndüm. Yazın pellet alıyorum. Kışın fatura kaç tl gelecekmiş derdi olmadan yakıp konforunu yaşıyorum.
Arkadaşlar selamlar, bugün Ayvalık Doğuş Pirina'dan iki çuval 6mm pirina peleti aldım. Daha önce hep 10'luk çalışmışlar bu sezon yeni olarak 6mm çekiyorlar peletleri. Sağda soldu olumlu olumsuz hiç yorum göremedim. Sizlere danışmak istedim. Fiyat olarak Sumaş'a kıyasla oldukça uygun. Sumaş 20kg'lık çam peletini 20₺'den veriyor. Doğuş Pirina ise 25kg'lık pirina peletini 15₺'den. Aranızda deneyimleyen oldu mu ? Önce Sumaş ile karıştırıp denemek istiyorum. Sorun olmazda Doğuş pirina peletini tek çuval yakacağım... -
Pirina yi pellet kazaninda yakarak %50 tasarruf yapabilirsin. Harika fikir! Destekliyorum? Çok değil 2-3 güne kazanıda eline alırsın. Biz neden daha önce bunu düşünmedik. Ucuzu varken pahalisini aliyoruz. Seneye bende belki? denerim....
Hocam giç denemeyeyim o zmn fikrim yok çünkü. Satanlara sordum alıp deneyenler var ve memnunlar dediler. Sumaş'ın peletinden tek farkı rengi ve kokusu. 6mm olarak çekilmiş ne gibi bir sıkıntısı olabilir ? Bilmediğim için soruyorum... -
Pellet soba ve kazanlarında sadece saf ağaç talasindan yapılma pellet kullanılmalıdır. Bu kazanlar sadece bu yakitı yakacak şekilde imal edilmiştir. Eğer prina pellet, mdf pellet, çam pelleti, fındık kabuğu, fıstık kabuğu ve diğer meyve çekirdeklerini de kisaca bütün geri dönüştürülmüş yakıtları yakmak istiyorsanız biokutle kazanları tercih etmelisiniz. Kozlusan da pel serisi kazanlar buna örnektir. Peki pellet kazanında prina yakarsanız ne olur? :Pellet formuna getirilmesi prina olduğu gerçeğini değiştirmez." En iyi ihtimalle baca fanını birkaç haftada bozarsiniz. Kazanın içi temizlenemez bir hal alır. Alev turbulatorleri sıkışır, hareket ettiremezsiniz vs...
O zmn bu durumda sobayı aldığımdan bu yana 2 yıldır kullandığım sumaş da sıkıntılı. Çam peleti ürettiklerini belirtiyorlar. Kafam iyice karıştı... -
3 sene Kaanb, 2 senedir de Spil Pelet kullanıyorum. Her ikiside güzel. Spil peletin Dikili'de bayisi var. Bu senede onu kullanıyorum. Külü az, kalorisi iyi, saf odun talasindan yapılma. 1 numara Kaanb sonra da Spil tavsiye ederim. Lakin bir arkadaşımın başına üzücü bir olay geldi. Kazanı Lidya Compact Pro Plus. Tam otomatik olandan. Geçen sene Spil de sorun yaşamaması rağmen bu sene gelen pelletlerin içinde pelletden başka hersey var. Çeşitli Plastik parçaları, siyah pelletler ve daha bir sürü yabancı madde. Isinamadi. İstediği sıcaklığa kazan ulaşamadı. Alev boruları doldu ve tıkandı. Türbülatörler hareket etmiyordu. Servis çağırdı ve gelen servis Kazanı söküp uyice temizledi. İşin vahim tarafı satıcının yan çizmesi. 6 ton pellet alışmışken sen 3 tonunu kamyona sar gönder bende sana burdan 3 ton göndereyim paçal yaparsın demesin mi? Bende itibar kaybediyorum bende mağdurum demesin mi? Birde her sene 1-2 ton böyle ürün çıkıyor, bu sene sana denk gelmiş demeside cabası. Kısacası yan çizip malının, hatasının arkasında durmamış. O yüzden bu senede memnun olsamda Spil pelleti artık tavsiye edemiyorum. Kötü pellet insani kazandan soğutur. Pellet kazaninda iyi kalite pellet yakın. Kurumsal, malının arkasında duran yerlerden pellet alın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ok hocam cevaplarınız için teşekkürler 👍🏼 -
Haklısınız spil konusunda. Geçen seneye göre renkleri biraz daha koyu, gri-siyah... Benim geçen yıldan kalma 8 çuvalım vardı karşılaştırma yapınca renk farkı bariz görünüyor.
KaanB pelet nedir şu an ton fiyatı? -
bizde kozlusan otomatik kazan var kırılmış şeftali çekirdeği yakıyoruz hem ekonomik hemde kalori olarak pelet ile aynı şeftali çekirdeği denemenizi öneririm -
Merhaba, Ünmak Duopel 100000 lik kazan aldık, mevcut tesisatımız yerden ısıtmalı, toplam ısıtılacak alan 800m2 kadar ancak biz bunun yaklaşık 200m2 sini kullanıyoruz. İlk hafta itibarı ile yakıt tüketimi bana fazla geldi, yer Çanakkale Eceabat..
Yerden ısıtma olduğu için kapatma yapmıyorum, oda termostatı ile 7/24 çalışmasını istiyorum, ayrıca 1 tonluk boyler var... sistem rejime girdiğinde ortalama yakıt sarfiyatı ne kadar olur acaba? -
Selam arkadaşlar bende 35 lik rosso camino compact var aşırı sıcaklık hatası alıyorum 60 a ayarladığım halde 90 dereceye kadar çıkıyor kendi kendine. İçi falan da tertemiz, çıkışı rahat servisi arayamıyorum malum yılbaşı sizce sorun ne olabilir ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X