Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
26
Favori
198.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biz de aynı firmadan alıyorduk hatta siz önermiştiniz.Erken aldığınız için güzel fiyattan almışsınız. Peki siz paletleri üst katlara nasıl çıkarıyorsunuz? Bana terasa makara sistemi kur, o şekilde rahat çıkarırsın diye öneri geldi arkadaştan.
  • dsgtan D kullanıcısına yanıt

Apartmanda oturuyorum. Paletli almanızın sebebi 4 kişi aldığımız için indirmesi zahmetsiz olmasından dolayı. Önce bodruma taşıyıp, kışında 2 şer 2 şer balkona taşıyorum. Terasta hepsini koyacak yeriniz varsa bir kere vinç tutup 10 dakikada yukarı çıkarın. Bir daha uğraşmazsınız. Saati 200₺ civarıdır.

• Uriel kullanıcısına yanıt

Merhaba,

İki sorum olacak:

Müstakil ev projesi yaptırıyorum. Evin giriş katına küçük bir kazan dairesi çizdiriyorum (iç mekanda).Lidya compact proplus almak istiyorum. (Ürünle ilgili kararım kesin gibi)

1. Cihazın etrafında (ön, arka ve iki yan) kaç cm boşluk bırakmam lazım? Sağ veya sol tarafında duvara yanaşabilir mi mesela? Cihaz montaj ve ileride parça değişimi gerekirse çalışacak mesafe ne kadardır?

2. İç mekanda bir odada olacağından ve tüm gün çalışacağından iç mekanın oksijenini bitirir mi? Yani iç mekanda kullanmak güvenli mi? Soba zehirlenmesi olmasın?

Çok teşekkürler

• schavelle S kullanıcısına yanıt
     Kozlusan Pelet Sobası

Örnek fotoğrafı youtube dan aldım. Pellet üzerine İzmir'de en iyisi diyebileceğim Birol Usta'nın montajı. Linkde bırakıyorum. Örnek montaj balkona yapılmış. Videoda da açıkladığı üzere servis için bu montajda boşluklar yeterliymiş.

İkinci sorunuza gelirsek sobanın arkasında bir tanede baca çıkışından daha küçük çapta hava emiş çıkışı var diye biliyordum ama videoda göremedim. Başka modellerde olabilir. Eğer var ise buradan dış ortama bağlantı yaparak bu konu hakkındaki endişelerinizi giderebilirsiniz. Yoksada yinede endişelenmenize gerek yok. Ev içinde kullanılan birçok model pellet sobası var. 7/24 kapısı kapalı bir odada kalmayacaksa sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrıca soba zehirlenmeleride bacanın çekmemesi veya lodoslu havalarda geri tepmesinden ötürü ortamdaki karbonmonoksit düzeyinin artmasından olur. Bu sobalarda fan baca çıkışının hemen öncesindedir. Yanmış gazları basınçla bacaya gönderir. Baca hattı pozitif basınçlıdir. Yani baca çekmeme geri tepme olayı olmaz. Bu bakımdan da guvenlidir.

Kozlusan Pelet SobasıKlima Forumuyoutube
    Kozlusan marka Lidya Compact Proplus full otomatik kazan tanıtım videomuzu sizlerle paylaştık . Soru,yorum ve önerilerinizi bekliyoruz.
    https://www.youtube.com/watch?v=jISZnCKg69o&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 9 Kasım 2021; 23:22:31 >

• Uriel kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler. Videoyu seyretmiştim. Bu ustanın erişim bilgilerini (veya varsa web sitesi, sosyal medya hesabını) paylaşabilir misiniz özelden? Ona danışayım.

Dışarıdan temiz hava girişi olan bir model olursa çok iyi olacak.

Bulunduğum yerdeki Kozlusan servisi etrafında 50'şer cm boşluk istedi minimum. Ona göre odayı çizdiriyordum.

Video biraz yanıltıcı olabiliyor çünkü açık balkondan dışarı taşarak etrafından dolaşabiliyor usta ama duvarlarla çevrili iç mekanda öyle bir şansı olmayacak.

Sağ tarafından duvara yaslanması hoşuma gitti. Eğer parça sökmek için oradan erişim gerekmeyecekse odaya kolaylıkla sığarız.

Ustayı arayıp teyit edeyim.

• schavelle S kullanıcısına yanıt

Özelden cevapladım.

• Merhabalar 1 hafta önce Kozlusan Lidya compact 25 kw kazan aldım. Evim müstakil 110 m2 kapalı çatı. duvarlar tuğla. kuzey tarafında depo var rüzgar almıyor. Ev yalıtımsız. 11 metre radyatör petek var. 2021 Ekim üretimli Yeşilenerji TSE belgeli peletten aldım. Kazan kapalı yere kuruldu. Ev ile kazan arasında 50 cm mesafe var yani dışarı ısı kaybı yok. kurulumu yapan servis 50°C altına düşmeyin dedi. İlk gün 50° 14 saat çalıştı(13:00 - 03:00 aralığında) dış ortam sıcaklığı 17 dereceydi 40 kg a yakın peleti yakmış haznenin yanlarında 3 4 kg kadar helezona düşmeyen peletler kalmış evde sıcaktan uyuyamadık. Ev 25 derece civarıydı. 1. Sorum en düşük kaç derecede çalışmalıyım? Düşük derecede çalıştırmanın zararı nedir? En az kaç derecede çalıştırabilirim ?
    Forumda yazılanları okudum. Havalar çok soğuk olmadığı için 2gündür 45 °C çalıştırıyorum
    9 ile 12 kw arası çalışıyor dış ortam hava sıcaklığı gündüzleri 17°C. Gece 10a kadar düşüyor. İlk çalıştırmadan itibaren su 10 saatte 1 torba (20kg) pelet tüketti.
    Kazanı 45° de 9 - 12 kw aralığında 20 saat çalıştırsam 40kg pelet tüketir bu değer fazla mı ? Kazanı gündüzleri 8 - 10 saat aralığında kapatsam akşam tekrar çalıştırsam yakıttan tasarrufedtmiş olurmuyum? Çevremdeikler ev soğuyacağı için duvarların soğuyacağını ısıtana kadar daha fazla yakıt tüketeceğimi gündüzleri düşük derecelerde çalıştırsam daha tasarruflu olacağını söylüyorlar değerler ortada sizce hangisi daha tasarruflu olur?

• Bu konuda daha bilgili arkadaşlar var onlar size yardımcı olur ama ben ve burada kullanan 5 arkadaş yaklaşık üç yıldır çok soğuk olmayan günlerde 40⁰ de kullanıyoruz herhangi bir sorunla karşılaşmadık.
    Tabi bu dediklerim teknik bilgi dahilinde olmayıp deneyimler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkov35

Merhabalar 1 hafta önce Kozlusan Lidya compact 25 kw kazan aldım. Evim müstakil 110 m2 kapalı çatı. duvarlar tuğla. kuzey tarafında depo var rüzgar almıyor. Ev yalıtımsız. 11 metre radyatör petek var. 2021 Ekim üretimli Yeşilenerji TSE belgeli peletten aldım. Kazan kapalı yere kuruldu. Ev ile kazan arasında 50 cm mesafe var yani dışarı ısı kaybı yok. kurulumu yapan servis 50°C altına düşmeyin dedi. İlk gün 50° 14 saat çalıştı(13:00 - 03:00 aralığında) dış ortam sıcaklığı 17 dereceydi 40 kg a yakın peleti yakmış haznenin yanlarında 3 4 kg kadar helezona düşmeyen peletler kalmış evde sıcaktan uyuyamadık. Ev 25 derece civarıydı. 1. Sorum en düşük kaç derecede çalışmalıyım? Düşük derecede çalıştırmanın zararı nedir? En az kaç derecede çalıştırabilirim ?
    Forumda yazılanları okudum. Havalar çok soğuk olmadığı için 2gündür 45 °C çalıştırıyorum
    9 ile 12 kw arası çalışıyor dış ortam hava sıcaklığı gündüzleri 17°C. Gece 10a kadar düşüyor. İlk çalıştırmadan itibaren su 10 saatte 1 torba (20kg) pelet tüketti.
    Kazanı 45° de 9 - 12 kw aralığında 20 saat çalıştırsam 40kg pelet tüketir bu değer fazla mı ? Kazanı gündüzleri 8 - 10 saat aralığında kapatsam akşam tekrar çalıştırsam yakıttan tasarrufedtmiş olurmuyum? Çevremdeikler ev soğuyacağı için duvarların soğuyacağını ısıtana kadar daha fazla yakıt tüketeceğimi gündüzleri düşük derecelerde çalıştırsam daha tasarruflu olacağını söylüyorlar değerler ortada sizce hangisi daha tasarruflu olur?

Hangi ildesiniz? Yalıtımınız yok ama petek metrajiniz gayet iyi. Yesilenerji Manisa Akhisar' da ki mi? Kazan 40° ye kadar yakabilirsiniz ama düşük baca sicakligindan ötürü 45° nin altına pek inmeseniz iyi olur. 45° de baca çıkış sicakliginiz kaç derece? Bacanizinda kazan çıkışından fotografini koyarsaniz yorum yapabilirim. Düşük baca çıkış sıcaklığından ötürü dışarı atilamadan soğuyup yoğuşunca su olarak kazana geri girebilir. Buda uzun vadede kazaninizın erken çürümesine yol acar. O yüzden 50° altına inmeyin demişler ama uygun yalıtımlı bir bacanız varsa 40° de bile çalıştırabilirsiniz.

45 derecede saatte 2 kg pellet demek 10kw ortalama ile yanmış demek ki bu havalarda bence yüksek. Bende yalıtımsız 1. Kat 100m2 apartman dairesinde hemen hemen aynı şartlarda 45° de 5-6 kw da sabit kalıyorum ki kazanım size göre daha verimsiz olan slimpel easy modeli. Pelletden de olabilir. Fotoğrafını atabilir misiniz?

Haftalık program kullanabilir siniz? Günde 3 kere yan sön yapabilirsiniz. Bu havalarda 24 saat yakmaniza gerek yok. İlk yanan evlerde önce duvarların ve eşyaların isinacagi 2 3 gün tuketiminizin fazla olacağı doğru ama havalarda daha soğumadı. Tasarruf için termostatik vana kullanın. Oturduğunuz odaya ve hol hariç diğer odalara koyabilirsiniz.

• Menemen Türkelli evet üretim yeri akhisarda 45° baca çıkış sıcaklığım 120 110 arası seyrediyor. Baca 80lik siyah pelet kazanı bacalarından 150 cm yatay gidip kapalı alandan dışarı çıkıyor sonrasında alttan t modül ve 3 metre yüksekliğinde baca
     Kozlusan Pelet Sobası
    Bacanın kül boşaltma haznesine bakıyorum hiç bi akıntı is bulunmuyor sadece kabağa kül tozları yapışıyor onuda fırçayla temizlediğimde çıkıyor. Kazanıma akıntı yapması imkansız gibi 2 torba pelet yaktığımda lidyanın krom kül haznesi nerdeyse doluyor yeşilenerji pelet 2021 ekimde üretilmiş değerleri 6 mm. Pelet,
    Isıl Değer (Kalori),4624 (+/-153 kcal/kg)
    Nem,%6.9 (+/- 0.4)
    Kül,%1.3 (+/- 0.2)
    Evimizde misafir odası hariç diğer odalar kullanılıyor misafir odasıda çok nadir kullanılıyor 2 metre petek var o adada birde sıcak suyun ilk girdiği oda o odayı kapatsam faydası olabilir mi?

• Türkov35 T kullanıcısına yanıt

Daha yeni kullanmaya başlamışsın sanırım. Sezon sonunda yine kontrol et. Baca sistemin iyi. 40° de kullanabilirsin. Zaten evinde yalıtım yok ve dış hava sıcaklığı 10° seviyelerine indiğinde istesende 40° yeterli gelmeyecektir. Bende Yenişakran 'dayim. Yakınmışız. Yeşil enerji ile 4 sene kadar önce hem benim hem de çevremdeki arkadaşlarımın hiçte iyi olmayan tecrübelerimiz olmuştu. Şimdi kalite nasıl bilemiyorum. Kötü pelet de yakıt tüketimini arttırır. Kazan temizken 2 torba yak ve çıkan kül miktarının ağırlığını bir tart bakalım ne çıkacak.

Son 2 senedir evimde 2 metre petek olan 20m2 lik salonu da ısıtıyorum. Tüketime etkisi yaklaşık 400kg civarında oldu diyebilirim. 3.5, 3.6 tüketirken 4 ton a çıktı. Çok az kullanıyorsan kapatabilirsin.

Kazani 2. El mi aldın? Baca çıkış sicakligin biraz yüksek gibi. Pelletin fotoğrafını atabilir misin? Avucunda iken yakından...

• Evet 4 gündür kullanıyorum. Bencede 40 derece yeterli gelmez. Gündüzleri evde bulunmuyoruz. Gündüz kazan sıcaklığını 40 ° ye ayarlayıp akşam havanın durumuna göre 45°- 50° arası dereceyi yükseltmeyi denemek için sordum. Sizin dediğiniz gibi 3 kere dur kalk olarakda deneyebilirim. Kazanı 2 kasımda 0 aldım 22.500 tlye kredi kartına taksitli fiyatı
  • Kullandığım pelet fotoğrata görüldüğü gibi peleti böldüğümde yumuşak bi bölünme oluyor tanecikler sert değil. 50 -55 kg pelet yaktıktan sonra kül haznesi doldu. Çıkan külü tarttım 300 - 400 gr civarı geliyor. Külde tanecik yok ne varsa yakmış gibi gözüküyor. Baca da fotoğrafta görüldüğü gibi 1.5m yatay 2 metre civarı yükseklik.
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası

Güzel. Herhangibir sorun görülmüyor.

• Kazan bypassı kullanan var mı ? Faydası yada zararı hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Kazan bypass ı derken neyi kastediyorsunuz?

• Bizde eve kurmayı düşünüyoruz 130 m2 aylık ne yakar bu cihaz ?? Evde yalıtım yok.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt

Yalıtım yoksa ne ile isinirsaniz ısının çok yakacaktir. Verimli ısınmak için dogalgaz yoksa pellet en verimlisidir. %85-90 verimle isinirsiniz.

Ev müstakil mi, apartman dairesi mi, kaçıncı kat, kaç metre petek var, hangi il, evi kaç derecede tutmak istiyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 25 Aralık 2021; 1:44:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

Yalıtım yoksa ne ile isinirsaniz ısının çok yakacaktir. Verimli ısınmak için dogalgaz yoksa pellet en verimlisidir. %85-90 verimle isinirsiniz.

Ev müstakil mi, apartman dairesi mi, kaçıncı kat, kaç metre petek var, hangi il, evi kaç derecede tutmak istiyorsunuz?

Ev zeminide sayarsak 3.katta güneş alıyor köşe bina yani.

İzmirdeyim ben öyle kara kış olmaz burda ama yıllar geçtikte derece olarak düşmeye ve soğuk olarak etkilemeye başladı bundan 10 sene önce ne böyle ayaz poyraz vardı ne de dereceler sıfıra yakındı kısacası İzmirin soğuğu artık sert geçiyor.

Haliyle evde yalıtımı doğalgazı olmayan fenalarda artık eski evler buz gibi kısacası ev 3+1 130 m2 3.katta köşe bina 24 lük klima var salonda arka odaya 12lik bi klima takıp odaların kapıları açtık lakin gene istediğimiz sıcak ortam yok bunu düşünüyoruz bunun komple maliyeti nedir ?? Aylık ne kadar yakar ??

• CR7_35 kullanıcısına yanıt

Kazan fiyatlarını tam bilmiyorum ama tahminim 25 kw lıklar 20000₺ den başlıyordur. 2. El 25kw kozlusan tercih edilebilir. Tesisat, radyatör maliyeti ne tutar bilemem. Kendimden örnek verirsem yalıtımsız 100m2 evimde 3,5-4 ton sezonda pellet yakıyorum. Sizde en az 4-5 ton civarı yakarsınız.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.