Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
26
Favori
198.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rb 50 ye bez kullan at torba buldum. Dolduğunda bile motora toz gitmiyor. 2 modifiye yaptım. Birincisi bez toz torbasının kağıttan yapılmış olan ağız kısmı torba dolup ağırlaşınca yirtiliyor be Emiş filtresi tikaniyordu. Toz torbasının altını taş ve boş yumurta kabı ile destekliyorum. Kağıttan olan agizligi süpürgeye takmadan önce sıcak silikonla yapistiriyorum. Ayrıca metal hazneli kül süpürgeleri var ama onlarda toz torbası olmadığından Emiş filtresini sık aralıklarla temizlemek gerekir diye düşünüyorum.

Kazanım zaten balkonda. Auger sesi hiç sorun değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meyaca M kullanıcısına yanıt

1. 6 yıldır sorunsuz Kozlusan Slimpel Easy 25kw ile ısınıyorum. Güvenliği, verimliliği ve kullanım rahatlığıyla tek tavsiyem Kozlusan olurdu. Lidya Compact veya Rossi Camino olabilir. Bu pellet kazanlarıda kömürlüler gibi elektronik ve mekanik parçalardan oluşuyor. Arıza tabiiki yapabilir. Ama siz iyi kalite odun pelleti kullanıp, yetkili ve etkili kişilere kurulumu yaptirisaniz sorun yaşayacağınız Kozlusan için düşünmüyorum. Servisin hemen müdahalesi sözünüze birşey diyemem. Ama kazanı iyi bir ustaya (İzmir'de pellet üzerine Birol Ölmez'in üstüne tanımam) monte ettirirseniz en kısa sürede servis hizmeti alacağınızı düşünüyorum.

2. Pellet daha az yakar. Çünkü pellette verim %90 iken yerli kömürde %50 civaridir.

3. 25 kw yeterli. Yalıtım olsada çatı katı ve yalıtımsız duvarlar olduğundan 15kw yeterli gelmeyebilir.

• muurat_82 M kullanıcısına yanıt

Pellet temininde sıkıntı olmaz. Bulabilirsiniz. Petekleri kısa kullanmayın. 10m2 lik oda için 1metre petek kullanın.

Yalıtımınız var mı bilmiyorum ama 25kw lık Kozlusan Slimpel veya Propel yeterli gelir. Sıcak su için termoboyler bile kullanabilirsiniz. Lidya Compact veya Rossi Camino ise 25kw az gelebilir. Yalıtımınız varsa olabilir ama hiç yoksa 35kw lık modelleri tercih ediniz. Kozlusan markası tek tavsiyem olur.

Montajı ehline yaptırın, iyi kalite pellet kullanın. 2 kat olduğu için fazladan bir tane daha sirkülasyon pompası gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 17 Mart 2022; 23:17:1 >
  • Merhaba şubat ayında CAMINO COMPACT BIG HOPPER 25 KW taktırdım evim 140m2 petekler 13m evden sabah7 de çıkıyoruz , akşam 7 de eve geçiyoruz yaklaşık 11 saat açık bırakıyorum( akşam 6 dan sabah 5 e kadar)günde 1 torba 25kg pelet yakıyor sizce normal mi çok mu , yükleme periyodu 12 - yükleme kapasitesi 210 gözüküyor , sıcaklık 43 derece

• lgokol L kullanıcısına yanıt

Hangi ildesiniz, yalıtım durumu ve müstakil mi apartman dairesi mi olduğunu bilmeden net birşey söyleyemem. Ancak sürekli kullanımdan ziyade aç kapa yaparsanız gerçek tüketim değerini ölçemezsiniz. Çünkü ev bir soğuyor bir ısınıyor. 24 saat kullanım ve evin sıcaklığı sabitken bir tüketim değerlendirmesi yapmak en doğrusu olur.

• Uriel kullanıcısına yanıt

Merhaba, Antakya / Hatay da oturuyorum 3 katlı apartman dairesinde 2.katta oturuyorum binada yalıtım yok , perşembe akşam 8 den pazar akşam 8 e kadar 45 derece de sürekli açık bıraktım 120 kg pelet harcadı ama ev hamamdan beter oldu aşırı sıcak oldu şimdi 43 dereceye düşürdüm , acaba makinede ki dereceyi arttırıp termostatlı vanalarımı kısmam gerekiyor

Hamamdan beter oldu derken ev 28-30° mi oldu? Termostat vanalarını tabiki kullanmanız lazım. Sıcağı ne kadar seviyorsunuz bilmem ama yaşam odaları için 23-24°, yatak odalari için 20-21° ler normaldir. Bütün peteklerde termostatik vana takılı mı? Sirkülasyonun devam etmesi için 1petek ve banyodaki havlupan mutlaka hep tam açık kalsın. Sürekli yansın derken şunu kastediyorum. Evin sıcaklığı sabit kalacak şekilde kazanı kapatabilirsiniz. Ev isindiktan sonra kazan kaç kw da sabit kalıyor? Su sıcaklığı en fazla kaç dereceye çıkıyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hidrojenli kombi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uriel kullanıcısına yanıt

Salon 3 petek 1 tanesi normal giriş ve havlupan normal diğerleri termostatik ev 23-24 dereceydi 45 derece dünün

43 derece bugünün

Baca çıkış sıcaklığınız çok düşük değil. 43° de kullanabilirsiniz. Tüketim evin büyüklüğüne göre normal.

• Merhaba, bu auger ses olayı evin içinde olunca rahatsız edici olmaya başladı. Forumda buna benzer bir sorun yaşayan arkadaş vardı. Baktım ancak tam çözüm bulabildi mi bilmiyorum, yazılarda da göremedim. Ben marin motorlarına yapılan bir izolasyon gibi cihazın arka tarafına kapak yapmayı planlıyorum. Örneğini link olarak atacağım. Ne dersiniz sizce bir çözüm olabilir mi ? Cihazın bulunduğu yeri kapatamıyorum dışarıya verdiği az da olsa ısı merdiven boşluğunu dolduruyor.

https://www.sesizolasyonu.com/wp-content/uploads/2020/01/tekne-motor-kabini-izolasyon-9.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplcanfly -- 21 Mart 2022; 15:36:31 >

Rossi camino 25kw kullanıyoruz 1aydır.

Benzer değerlerde kullanıyoruz ortalama 0.8 çuval yakıyoruz günde.

17:00-24:00, 05:30-09:00 50derecede yakıyorum, 5günde 4 çuval bitiyor. Ev ısısı kazan açıkken ortalama 23derece, kapalı iken 21derece.

bina yalıtımı zayıf, Alanya’da yaşıyoruz. 4+1 180m2 ev salon kapalı.

termostatik + havlupan +1 mt vanasız petek var.

3günde bir temizlik yapıyorum sobada.

şimdilik memnunuz.

rolantide çalışırken 09kw güçte oluyor genelde.

maksimum gücü 20 kW yaptı servis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foramencanalis -- 31 Mart 2022; 8:12:14 >
  • Merhaba biz de daiwa dp16 pelet kat kaloriferi aldık fakat servis hiçbirşey göstermedi mesela pelet ayarı p1-p2-p3 diye gidiyor 5 e kadar bu nedir alma hızı mu birde pelet helezonu var ayarlar da orda da +7 ve -7 arasında sayılar var bizim ki 0 da diğer markalar gibi 40-45 derece de yalamıyorsunuz en düşük 60 derece birde soba sürekli çalışıyor çalışma modunda modülasyon moduna çok az geçiyor bu yüzden sürekli pelet harcıyor yardımcı olacak var mı acaba

• Merhabalar güncel pelet fiyatları nedir acaba ne zaman uygun olur, 3500 tl diyorlar düşer mi bir kaç ay sonra

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nakre3452 N kullanıcısına yanıt

Bu ay 3500₺ ise fiyatın temmuz agustosta düşmesi çok zor. Zaten eylülden itibaren zamda gelir.

Bu şartlarda düşmesi imkansız. Ben geçen hafta anlaştım 25 ton 3500 liradan. Aradan 4 gün geçti 1 ton daha ekleme yapalım diye satıcı 4000 oldu dedi.

• Bizim olduğumuz yere doğalgaz'ın gelmesi çok zor... uzun vade için bu yakıtı ve kozlusan sobayı aldık. Yatırım maliyeti pahalı.

Ama bu durumda bu paralar, ölmekten öte bizi sıtmaya razı ettiler.... Ne diyelim !!!

Size tavsiyem (gerçi gerek yoktur herkes farkında günden güne artan fiyatların) koyacak yeriniz varsa bu aralar alın, depolayin. Kışa doğru daha da zor olur almak.

• 3,5 ton pelet aldım 4500₺ hayırlı olsun taksitli alım 4750₺ yer trabzon bu sene gerçekten çok zor geçecek yakıta zam gelecekmiş daha ne kadar gelecekse şimdiden alayım dedim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 6 yıldır pellet kazanı kullanıyorum. Bunun son 2 senesinde kapımda dogalgaz vardı. Çok memnundum. Ancak bu fiyatlar beni bu sene dogalgaza geçmeye zorluyor.

• Merhaba, İzmir/Foça 60m2 (aslında 100m2 ama 2 oda kışın kapalı kalabilir) için kuzineli elektriksiz pelet sobası öneriniz var mıdır? Anka Stove Black Diamond kullanan var mıdır? İyi pelet markaları şu anda hangileri? 1 ton alacağım.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.