Şimdi Ara

kpss hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fen edebiyat fakültesi biyoloji bölümü öğrencisiyim..nette biraz araştırdım kpss a grubu var b grubu var kpss3 uanu var tek yıllarda yaılan kpss var çift yıllarda yaılan kpss var...kafam allak bullak oldu ben hangi sınava girebilirim ve girdiğimde ne ola bilirim beni aydınlatırsanız sevinirim

• tek yıllarda yapılan seni ilgilendirmiyor iibf mezunları için o

çift yıllarda yapılana gireceksin ve cumartesi sabah oturumuna gen kültür gen yeteneğe yani...

düz memur olucaksın ...
  • Mezun olacak durumdaysan kpss ye çalış 2010 dakıne gir.yoksa 2 sene beklersin.90 üzeri puan al düz memur ol.alternatifin yok
  • yardım eden herkese tşk ederim birkaç sorum daha olacak..

2010da ki kpss de lisans olarakmı gireceğim..bi sorum daha var birde 2006da girmiştim bi kpssye orta öğretim düzeyinde bu gireceğim sınav aynı sınav ve orada orta öğretimi değilde lisansımı işaretleyeceğim..yani asıl sormak istediğim eylüldeki sınava mı gireceğim bende ve orda bölümümden mi seçim yapacağım..şu anda 3. sınıfa geçtim
  • hayır gireceğin sınav çift yıllarda ve haziran ayında yapılır.Cumartesi sabah oturumuna girip 120 soruyu cevaplayacaksın.ortaöğretim sınavı apayrıdır.Bu sınav lisans seviyesinde ve ortaöğretime göre daha zor sorular içeriyor.sağlık bakanlığı vb kuruluşlar biyolog alımı yaparlar.Bu kurumlarda biyolog olman için en az 90 alman lazım.Ayrıca birkaç kurum normal düz memur alımlarında bölüm sınırlaması yapmıyor ve o bölümlerede düz memurluk için başvurabilceksin.Ama bu alan sınırlaması olmayan bölümlerde de puanlar 88 civarı oynuyor o nedenle 90 üstü puan almaya bak
  • kardeşim çok saol şimdi bir soru daha sorabilirmiyim yüksek müsadenle o zmn ben eylül ayındaki sınavada girerim orta öğretim olarak ve bi resmi kurumda kâtip hizmetli vb. şekilde tercihler yapabilirim yani bi sorun teşkil etmez...malum ekmek aslanın midesinde bi şekil de dayamaya çalışacaz sırtımızı devlete...

ekleme: en azından 4. sınıfta hem okuyup hemde para kazanmak için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaW331 -- 30 Ağustos 2009; 5:30:38 >
  • başta sınıfını yazsan bu kadar karışıklık olmazdı.Hala mezun olmadıysan 2010 da ortaöğretim yani lise mezunlarıyla gireceksin.yapıp yapabilecegin en iyi şeylerden biri olur.ama onun için de çok çalışmalı haliyle 90 üstü alıp garantilemelisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kpss hakkında
    16 yıl önce açıldı
    Kpss tarih hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yalnız sağlık bakanlığının atama yaptığı sınav yani haziranda ve çift yılda yapılan sınav 2 yılda bir yapılıyor ben 2011de mezun olunca bu sınava giremeyeceğim ben 2010da girince ztn bu sınav 2 yıl geçerlilik süresi yokmu..yani 2010da ben bu sınava giremezmiyim..
  • sınava girebilmek için mezun konumunda veya mezun olmuş olman lazım.Eğer illaki memur olmak istiyorsan kaloriferci sertifikası alabilirsen alamaya bak ve ortaöğretim kpssye iyi çalış.Ben kimya okuyorum ve fizikçi arkadaşımla aynı evde kalıyorduk geçen yıl.Kasımda belli bir gazla asılmıştık sınava ben sonradan komple bıraktım birdaha kitap açmadım eylüle kadar.Ama arkadaş kendisi çalışmaya devam etti ve sınavdan 94 küsür alıp 200lerde derece yaptı.Kendisi fiziği bırakıp diş hekimliğini kazandı bu yıl ve tercih yapmak istemedi.Sonuç olarak çalışarak bu puanı alabiliyorsun yani kendini korkutma.
  • tşk ediyorum beni aydınlattğınız için...
  • öğretmenlik düşünmüyor musun ?
  • kardeş formasyonu okurken verecekleri bir yasa çıkaracaklarmış (yökün 27sinde yapılan toplantıda bu konu konuşulmuş ancak deteyları bulamadım) eğer öyle bi durum olursa okurken formasyonuda alırım ama okuldan sonra bir buçuk yıl formasyon alıp sonra da öğretmenliğe 1 kişi alınıyor taş çatlasın 3-4 o kadarkişinin arasına girmeye çalışmak pek mantıklı gelmiyor bana...
  • okurken formasyon olayı zaten bizi kapsamayacak.Yeni dönemde girecek fen-edb öğrencileri için düşünülüyor bu.Eğer formasyon alırsan 1.5 yıl değil 8 ayda alınabiliyor.Ayrıca biyolojiden formasyon almak edebiyat ve matemaik bölümü gibi zor değil.Fakat atamalarda puan 88lerde kapanıyor.Bence değmez.
  • @erdenar bu 27 ağustosdaki yapılan toplantının bizimle alakalı olan kısmını buldunmu bulduysan link göndere bilirmisin...
  • tam kesinleşmiş bişey yokmuş hocam.Ufak bir araştırma yaptım ve yök 27 ağustosta bu konuyu görüşmemiş.Kürt dili edebiyatı bölümü açılsın mı açılmasın mı konusunu görüşmüşler
  • Arkadaşlar bir şey soracam bu KPSS 2010, 2009'a çekildi felan diyorlardı, bununla ilgili bilgisi olan var mı ? Başvurular ne zaman sınav ne zaman vs... vs... ?
  • bende okudum onu ama bazı yerlerde yalan olduğuna dair yazılar var tam bi bilgim yok
  • o haber patladı öne çekilen bir şey yok kpss 2010 da...
  • arkadaşlar bu memur olmak için yapılan sınava nası başvurabilirim hala başvuru yapılabilmektemi yardımcı olurmusunuz?
  • 2 temmuza kadar başvurabilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.