Şimdi Ara

PDR Bölümü KPSS hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
12.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pazar günü herkes kpss ye girmiş fakat benim daha kpss hakkında hiç bilgim yok pdr bölümünde girilecek sınavlar nelerdir a grubu b grubu falan ne oluyor gibi kpss hakkında bilgi verebilir misiniz? Bir de sorular çok kolay çıkmış ön lisansta (Tabi duyduklarıma göre yoksa kolay ve zor kişiden kişiye göre değişir) lisans için sorular nasıl bakabileceğim kaynaklar önerebilir misiniz? Genel kültür genel yetenek lisans kitapları tüm bölümler için mi geçerli yoksa bölümlere göre konular falan farklılık gösteriyor mu :) bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim en azından şimdilik bir bilgim olsun istiyorum herkes sınava girince kendimi çok geride hissettim şimdiden teşekkür ederim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

PDR Bölümü KPSS Hakkında Bilgi

PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) Bölümü mezunları, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)'ye girmeye hak kazanırlar. ÖABT, PDR mezunları için zorunlu bir sınavdır ve PDR öğretmenliği alanında atama yapılabilmesi için şarttır.

PDR mezunları, ÖABT'nin aşağıdaki sınavlarına girerler:

• Türkçe
    • Matematik
    • Alan Bilgisi Testi (PDR)

PDR KPSS Konuları

PDR Alan Bilgisi Testi, PDR bölümünde öğrenilen konuları kapsar. Bu konular şunları içerir:

• Psikolojinin Temelleri
    • Gelişim Psikolojisi
    • Öğrenme Psikolojisi
    • Kişilik Psikolojisi
    • Psikopatoloji
    • PDR Teorileri ve Modelleri
    • Psikolojik Değerlendirme ve Ölçme
    • PDR Yöntemleri ve Teknikleri
    • Etik ve Yasal Sorumluluklar

PDR mezunları, ÖABT sınavına hazırlanırken bu konuları iyi bir şekilde çalışmalıdır. Ayrıca, sınav formatı ve soru türleri hakkında bilgi sahibi olmaları önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam o sınav ortaöğretim mezunları içindi.
    Pdr'den atanmak için lisans kpss ve eğitim bilimleri sınavlarına girmek gerekiyor. Bunlardan sonra da pdr alan sınavı var ona giriyorsun. Kpss121 puan türüyle atanıyorsun. Ve bu sınavlar senede bir kez yapılıyor. Diğer kpss'ler ortaöğretim ve önlisans mezunları için.

2016 lisans
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/KPSS/2016KPSSGenelYetenekGenelKultur.pdf

2016 eğitim bilimleri
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/KPSS/2016KPSSEgitimBilimleri.pdf

Kaynak olarak pegem'in gk gy ve eğitim bilimleri konu anlatımını alıp diğer bütün yayınların da soru bankalarını çözebilirsin. Genelde bu şekildedir kpss hazırlanma süreci.

• Hocam yanlışınız var Ön Lisans kolay bir sınav değildi orta öğretim basitti hatta Ön Lisans 2016 Lisansa göre bile zordu kaynak olarak ben Pegem'i tavsiye ederim tabi tek kaynağa bağlı kalmamak gerek ihtiyaç yayınlarıda iyidir benim önerilerim bunlar ama internette farklı tavsiyelerde olabilir araştırırsanız bulabilirsiniz.
  • önlisans basit mi değil mi bilmiyorum sadece ben gelen yorumlara bakarak söyledim
  • teşekkür ederim uzun bir süre girmemiştim onun için cevap yazamadım kusura bakmayın benim merak ettiğim tüm lisans mezunları aynı gk gy kitaplarını mı kullanıyor bunu merak ediyordum anladığım kadarıyla aynıymış o zaman lisans yazan bir kitaptan soruları inceleme şansı bulabilirim teşekkür ederim tekrardan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss hakkında
    geçen yıl açıldı
    Mühendislik ve KPSS
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.