Şimdi Ara

??? KPSS mi DGS mi ??? [ # kararsızım # ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

Tobb ' un işletme olarak marmara ankara ve özellikle dokuz eylülden iyi olduğunu söylemişti öğretim görevlileri o kadar kötümü orası ya

Hocam bence de tobb işletme iyi yerdir gibi düşünüyorum. Ülkemizde girişimciliğe yönelik yerlerin çoğunda tobb üyeleri var. Onların adının geçtiği üniversite bir adım öne çıkarabilir. Ayrıca uluslararası finans bölümünü araştırdıız mı ? Nasıl bir bölüm anlatır mısınız.

Valla kardeşim yaş artık 24 askerliğide bitirdik. İster istemez tercihleri dikkatli yapmamız lazım. Ben askerliği istanbulda yaptım. Bahçeşehir ünisinin kampüsüne gittim çarşı izninde, İstanbul'da tam 10 okul gezdim. Kısaca Türkiyede ve ULUSLARARASI finans ve muhasebe ile ilgili bütün kurumlarda çalışabilirsin. Bnun yanında SPK dan tut hazine müsteşarlığına kadar ilerleyebiliyorsun. Yalnız bu tür bölümleri okurken üniversite kaliteside önemli. Zaten dikkatini çekerim her üniversitede bu bölüm yok. Matematiksel bir bölüm birazda. Yurt dışı hedefin varsa bu bölümü seçmeni öneririm. Ayrıca Bilgi üniversitesindede işletme - enformatiği var çok araştırdım onuda. Yurt dışında 120000 $ para kazananlar var amerikada işgücü açığı %12ymiş bu bölüm mezunu arıyorlarmış tabi wikipedia ne kadar doğru söyler bilmiyorum lakin türkiyede ne iş yapar dersen bankacılık, sistem analisti sistem güvenliği uzmanı, Programcılık yapabilirsin. Bu bölümde bilgisayar mühendisliği ile işletme derslerini gösteriyor sana. Bu daha çok ilerde ne olmak istediğinle alakalı bir durum. Ne olmak istiyorsan ona göre bölüm seçmen gerektiğini düşünmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 7 Temmuz 2013; 22:11:33 >

• quote:

Valla kardeşim yaş artık 24 askerliğide bitirdik. İster istemez tercihleri dikkatli yapmamız lazım. Ben askerliği istanbulda yaptım. Bahçeşehir ünisinin kampüsüne gittim çarşı izninde, İstanbul'da tam 10 okul gezdim. Kısaca Türkiyede ve ULUSLARARASI finans ve muhasebe ile ilgili bütün kurumlarda çalışabilirsin. Bnun yanında SPK dan tut hazine müsteşarlığına kadar ilerleyebiliyorsun. Yalnız bu tür bölümleri okurken üniversite kaliteside önemli. Zaten dikkatini çekerim her üniversitede bu bölüm yok. Matematiksel bir bölüm birazda. Yurt dışı hedefin varsa bu bölümü seçmeni öneririm. Ayrıca Bilgi üniversitesindede işletme - enformatiği var çok araştırdım onuda. Yurt dışında 120000 $ para kazananlar var amerikada işgücü açığı %12ymiş bu bölüm mezunu arıyorlarmış tabi wikipedia ne kadar doğru söyler bilmiyorum lakin türkiyede ne iş yapar dersen bankacılık, sistem analisti sistem güvenliği uzmanı, Programcılık yapabilirsin. Bu bölümde bilgisayar mühendisliği ile işletme derslerini gösteriyor sana. Bu daha çok ilerde ne olmak istediğinle alakalı bir durum. Ne olmak istiyorsan ona göre bölüm seçmen gerektiğini düşünmekteyim.

Hocam bu yazdığınız yerlere en genel olan bölüm işletme mezunu da girebiliyor. Sanırım ben yine ilk sıralara işletmeye yer vereceğim. İşletme dışında başka bölümlerde yazayım diyorum ama istediğim yerlerde hep işletme mezunları alınıyor (iibf mezunları da olabilir)

• Benim zaten ilk tercihim işletme olacak, işletme dısında yazabileceklerin bunlar bence diğerleri fıs. işletme - ekonomi işletme enformatiği , uluslararası finans, bide lojistik yönetimi var, bankacılık sınavlarında Kpss ye girdiğinde alan sınavlarında uluslararası finansın faydasını görürsün malesef işletmede o kadar göremezsin. çünkü sözel ağırlıklı bi bölüm işletme.
  • Arkadaşlarım hakkınızda en hayırlısı olur inşaAllah.

Kendinizi mutlu hissedeceğiniz bir bölümde okumanız dileğiyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

quote:

Orijinalden alıntı: beybozkurt

quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

quote:

Tobb ' un işletme olarak marmara ankara ve özellikle dokuz eylülden iyi olduğunu söylemişti öğretim görevlileri o kadar kötümü orası ya

TOBB'u tam olarak bilemiyorum maalesef. Ancak saymış olduğum okullar bana göre okunabilecek yerlerdir.

Diğer geri kalan okulları ise; Aöf ile eş değer olarak görüyorum.

sen o okullardakı uluslar arası fınans gıbı bı lısans bolumunu aof gıbı goruyosan. Bence ne kpss gır ne dgs gır. Cunku mantıklı bı ınsan degılsın. Dgs mantık sınavıdır. Sen olmussun yanı

Benden 5 yaş küçüksün bu gayet normal ama aklın, değil 5 yaş, epey küçükmüş onu anladım.

Ayrıca; Uluslararası finans bölümüne karşı aksi bir söylemim olmadı.

tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o değilde şimdi 2 yıl örgün okuduk aöf den lisans tamamladık askerlik bitti güzel :D kafamda bir sorun daha oluştu... Dikey geçiş sınavıyla bu üniversitelere girmekmi daha iyi yoksa aöf diplomasıyla yurt dışında master yapıp gelmemmi daha iyi olur aöf den yurt dısında master yapan varmı hiç düşünmemiştim bu konuyu.
  • Aöf master olayını daha önce hiç duymadım. Ama yapana da helal olsun derim.

Ancak hem tecrübe, hem dil, hem de farklı kültürlerden bişeyler kapabilmek adına yurtdışı, bence çok güzel bir deneyim olacağı kesindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik34 -- 8 Temmuz 2013; 1:22:37 >
  • Forumda gördüm Aöf bitirip masterı yurt dışında yapanlar varmış kabul alıyomuş valla diyorumki tobb bilgi ye 60 80 milyar verene kadar oralarda master yapsam ne güzel olur. somut bir bilgi yok malesef yapan bir arkadaş var oda askere gitmiş torun. mesaj attım kim bilir ne zaman okur. Bu Arada arkadaşlar kimse kimseni kalbini kırmasın, bölümler hakkında tartışma yapıyoruz sadece kiminin fikri kimine göre uygun gelmeyebilir, @Akustik34 değerli bilgilerin için teşekkür ederim sana. @Beybozkurt uluslararası finanstamı okuyorsun acaba sen ? İnce eleyip sık dokuyoruz hayatımın kararı olacak..
  • Ne demek kardeşim.

Konuyu bende aklımdaki sorulara yanıt bulabilmek için açmıştım.

Ben alacaklarımı aldım.

Umarım sende istediğini alırsın.

• Hocam selamlar aradan seneler geçmiş ama bi yazmak istedim :)

Bende önlisans elektronik tek. okuyorum aklımda DGS var fakat KPSS de yok değil ne yapmalıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Gmn_

Hocam selamlar aradan seneler geçmiş ama bi yazmak istedim :)

Bende önlisans elektronik tek. okuyorum aklımda DGS var fakat KPSS de yok değil ne yapmalıyım ?
    Tek cümle: Eğer ki DGS den kaliteli bi okulda mühendislik kazanmayacaksan KPSS ile devam etmeni tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.