Şimdi Ara

??? KPSS mi DGS mi ??? [ # kararsızım # ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamün aleyküm herkese

Merhabalar arkadaşlar…

Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soru üzerinde sizlere de danışarak görüşlerinizi almayı uygun gördüm. Bu noktada belirteceğiniz fikirlerden ötürü şimdiden şükranlarımı sunarım.

Aslında soru çok açık ve net.

Bu yıl,
    KPSS’den mi devam etmeliyim yoksa Dikey Geçiş Sınavı’nı mı denemeliyim?

Yaşım 26.

Önlisans muhasebe ve Lisans AÖF iktisat bölümleri bitti. Askerlik yapıldı.

Öncelikle bu yıl ki 2012 Lisans-KPSS’den ümidim vardı. Ancak son demde aldığım 74,7 puan ile yıkılmam bir oldu diyebilirim.
    Bende bu yüzden 2013 senesini ve sonrasını nasıl geçirmem hususunda kafa karışıklığı yaşadım. Okumuş olduğum muhasebe ve iktisat bölümlerini maalesef sevemedim bir türlü. Niye okudun derseniz, acemilik ve ahmaklık diyelim.

Aslında yaşım küçük olsa idi, yıllardan beri içimde ukde kalan Boğaziçi-İşletme ’de okuma hayalini gerçekleştirmeyi çok isterim. Ama bunu yapabilmem için aileme söylememem lazım. Çünkü onlar katiyen bunu kabul etmezler. O yüzden çıldıracağım, ne yapacağımı hiç bilmiyorum: s

Eğer Boğaziçi İşletme hayalini gerçekleştirecek olursam, YGS ile değil Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yapmam gerekiyor. Zira DGS’de etkili olan okul puanım, tam puan yani 80’dir. Hem bunu kullanırım diyorum.

Lakin bir yandan da kafamda KPSS denen sınav var. İçimden bir ses, otur 2013 KPSS’sine çalış! Diyor… Eğer ki, KPSS’ye çalışacak olursam da ders çalışma zamanımı oluşturabilmem adına herhangi bir part-time işe girmem gerekecek.

Bu noktada geleceğim adına vereceğim bu karar da sizlerin de fikirlerinizi alaraktan en doğruyu bulmayı ümid ediyorum.

Şimdiden görüşleriniz adına ve bu uzun yazıyı okuduğunuz için çok teşekkür ederim

• Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kpss diyorum iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 28 Ağustos 2012; 18:44:31 >
  • DGS Türkçe ve matematikten olusuyor. KPSS Türkçe matematik ... ve alan dersleri

Herkoşulda türkçe ve mat. çalışacağın için DGS ye girmelisin. KPSS 2013 alan sınavı olacağı için sana kalmış.

Ben olsam bu yıl DGS 2013'e sonraki yıl KPSS 2014 e çalışırdım.

Son olarak matematikten zayıf olduğunu düşünüyorum. Planlamanı iyi yap. Bu ders 3 ayda öğrenilmez :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Selamün aleyküm herkese

Merhabalar arkadaşlar…

Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soru üzerinde sizlere de danışarak görüşlerinizi almayı uygun gördüm. Bu noktada belirteceğiniz fikirlerden ötürü şimdiden şükranlarımı sunarım.

Aslında soru çok açık ve net.

Bu yıl,
    KPSS’den mi devam etmeliyim yoksa Dikey Geçiş Sınavı’nı mı denemeliyim?

Yaşım 26.

Önlisans muhasebe ve Lisans AÖF iktisat bölümleri bitti. Askerlik yapıldı.

Öncelikle bu yıl ki 2012 Lisans-KPSS’den ümidim vardı. Ancak son demde aldığım 74,7 puan ile yıkılmam bir oldu diyebilirim.
    Bende bu yüzden 2013 senesini ve sonrasını nasıl geçirmem hususunda kafa karışıklığı yaşadım. Okumuş olduğum muhasebe ve iktisat bölümlerini maalesef sevemedim bir türlü. Niye okudun derseniz, acemilik ve ahmaklık diyelim.

Aslında yaşım küçük olsa idi, yıllardan beri içimde ukde kalan Boğaziçi-İşletme ’de okuma hayalini gerçekleştirmeyi çok isterim. Ama bunu yapabilmem için aileme söylememem lazım. Çünkü onlar katiyen bunu kabul etmezler. O yüzden çıldıracağım, ne yapacağımı hiç bilmiyorum: s

Eğer Boğaziçi İşletme hayalini gerçekleştirecek olursam, YGS ile değil Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yapmam gerekiyor. Zira DGS’de etkili olan okul puanım, tam puan yani 80’dir. Hem bunu kullanırım diyorum.

Lakin bir yandan da kafamda KPSS denen sınav var. İçimden bir ses, otur 2013 KPSS’sine çalış! Diyor… Eğer ki, KPSS’ye çalışacak olursam da ders çalışma zamanımı oluşturabilmem adına herhangi bir part-time işe girmem gerekecek.

Bu noktada geleceğim adına vereceğim bu karar da sizlerin de fikirlerinizi alaraktan en doğruyu bulmayı ümid ediyorum.

Şimdiden görüşleriniz adına ve bu uzun yazıyı okuduğunuz için çok teşekkür ederim

Aynı durumdayız aynı hedefimiz var tek fark yasım 24 ve askerlik bitti. Kararını ne yönde kullandın?

• Kpss yönünde kullandım kardeşim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kpss kazandınmı :)
  • 2013'e değil 2014'e hazırlanmaya karar verdim.

• Anladım hayırlısı olsun.. bende dgs ye girecem 20 gün kaldı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

Anladım hayırlısı olsun.. bende dgs ye girecem 20 gün kaldı :)

Çalıştınız mı bari?

Eğer kaliteli bir üniversite olmadıktan sonra DGS benim için hep arka planda çalışan uygulamalar gibi olacak ...
  • askerde çalışmak zor oldu ama çalıştım biraz. Kaliteli devlet üniversiteleri olmazsa Tobb ekonomi - işletme bilgi üni - işlete- ekonomi bahçeşehir - uluslararası finans düşünüyorum
  • quote:

askerde çalışmak zor oldu ama çalıştım biraz. Kaliteli devlet üniversiteleri olmazsa Tobb ekonomi - işletme bilgi üni - işlete- ekonomi bahçeşehir - uluslararası finans düşünüyorum

Oralar vakıf üniv.leridir. Para varsa zaten işin rengi değişir.
  • Öyle yüzde 50 burslu düşünüyorum. Ama okumaya değermi buraları onu araştırıyorum..
  • quote:

Öyle yüzde 50 burslu düşünüyorum. Ama okumaya değermi buraları onu araştırıyorum..

Şahsen bana göre değmez.

Ben olaya bölüm olarak bakıyorum.

Yani vakıf üniversitelerinde kaliteli bir bölüm okunur mantığını taşıyorum.

Işletme gibi bir bölüm okunacaksa:
    Boğaziçi, ODTÜ, Istanbul, Marmara, Ankara, Hacettepe, Dokuz Eylül gibi okullar da okunmalıdır.

• Tobb ' un işletme olarak marmara ankara ve özellikle dokuz eylülden iyi olduğunu söylemişti öğretim görevlileri o kadar kötümü orası ya
  • quote:

Tobb ' un işletme olarak marmara ankara ve özellikle dokuz eylülden iyi olduğunu söylemişti öğretim görevlileri o kadar kötümü orası ya

TOBB'u tam olarak bilemiyorum maalesef. Ancak saymış olduğum okullar bana göre okunabilecek yerlerdir.

Diğer geri kalan okulları ise; Aöf ile eş değer olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik34 -- 3 Temmuz 2013; 2:07:26 >
  • quote:

quote:

Tobb ' un işletme olarak marmara ankara ve özellikle dokuz eylülden iyi olduğunu söylemişti öğretim görevlileri o kadar kötümü orası ya

TOBB'u tam olarak bilemiyorum maalesef. Ancak saymış olduğum okullar bana göre okunabilecek yerlerdir.

sen o okullardakı uluslar arası fınans gıbı bı lısans bolumunu aof gıbı goruyosan. Bence ne kpss gır ne dgs gır. Cunku mantıklı bı ınsan degılsın. Dgs mantık sınavıdır. Sen olmussun yanı

• quote:

Hocam bence de tobb işletme iyi yerdir gibi düşünüyorum. Ülkemizde girişimciliğe yönelik yerlerin çoğunda tobb üyeleri var. Onların adının geçtiği üniversite bir adım öne çıkarabilir. Ayrıca uluslararası finans bölümünü araştırdıız mı ? Nasıl bir bölüm anlatır mısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beybozkurt

quote:

quote:

sen o okullardakı uluslar arası fınans gıbı bı lısans bolumunu aof gıbı goruyosan. Bence ne kpss gır ne dgs gır. Cunku mantıklı bı ınsan degılsın. Dgs mantık sınavıdır. Sen olmussun yanı

Benden 5 yaş küçüksün bu gayet normal ama aklın, değil 5 yaş, epey küçükmüş onu anladım.

Ayrıca; Uluslararası finans bölümüne karşı aksi bir söylemim olmadı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.