Şimdi Ara

2 diplomam var Hangi daldan KPSS' ye başvurmalıyım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. Hemen konuya gireyim. KPSS ye girerken bir arkadaş başvururken hangi mühendislik dalıyla atanmak istiyorsan onu belirtiyosun dedi. Bu tip bir uygulama gerçekten varmı? Ben çift anadal yapmıştım ve şu an 2 tane lisans diplomam var. Biris elektrik-elektronik mühendisliği diğeri makine mühendisliği. Ben aslında elektrik-elektronikten atanmak isterim fakat kontenjanları makine mühendisliğine nazaran çok az ve bu sınavda yarışacağım adamlar Türkiyenin en zeki ve de çalışkan adamları. Eğer başvuruken dal belirtiliyorsa sizce hangi daldan başvurayım?

• evet kpss kılavuzunda başvuru sırasında mezun olunan alan kısmına tek bir bölüm yazılabiliyor malesef.2008-4 atama dönemine baktımda Makina müh atamaları daha fazla gözüküyor.Ayrıca 70 küsürlü puanlara inmiş makina ama elektrik-elektronik 85 üstünde kalmış.Makinadan daha rahat memur olunabilir gibi gözüküyor eski verilere bakılarak.Tercih sizin..
  • Çift anadal yapmanın devlette böyle muamele görmesi ne saçma
  • Shining Star dediğine bende katılıyorum. Böyle birşey hiçbir üniversitede olmamalı. Ama ne yazık ki var. Bende yaptım bu işi devamlı kafamda sorguluyorum zaten, acaba çift anadal yapmasamıydım diye, fakat olan oldu. Devlette de zaten memur olunuyo mühendis değil. Hangi alandan daha kolay olunacaksa bende onu seçme eğiliminde olcağım cevaplar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexel -- 24 Nisan 2010; 12:05:40 >
  • devlette memur olundugunu biiliyosun madem , neden memur olmak için cift anadal yaptın diyede soralar adama.

daha detaylı bilgi için memurlar.net e bi bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

devlette memur olundugunu biiliyosun madem , neden memur olmak için cift anadal yaptın diyede soralar adama.

daha detaylı bilgi için memurlar.net e bi bak.

Bunu devlet mi sorar yoksa şahıslar mı? Aslında devlette memur olmak gibi bir gayem yoktu bu işe başlarken. Şu an özel sektörde de çalışmaktayım. Devlette çalışan arkadaşlarım var hem rahatlar, hem kafaları rahat hemde benim aldığım paranın 2-2,5 katını alıyorlar. Bu durumda siz ne isterdiniz Fizisyen bey? Ülkemizin şartları devamlı değişiyor. Bana sizin dediğinizi kendi arkadaşlarımda diyorlardı bir zamanlar. Hatta ben öğretim görevlisi olayım dediğimde bana salak diyorlardı, fakat gördüğüm kadarıyla bu işi yapanlara salak dedikleri zamanlardan o işleri yapabilmek için can attıkları bi zamana geldik. Benim düşüncem bu yönde.

• devletin mühendise verdigi paranın ve çalışma sartlarının 7 yıllık seceresini internetten cok rahat bulup ona gore davranabilirdiniz derdim.

zaten ilk mesajımda bunu anlatmakta.
    ama siz yanlış bir örnekleme ile olayı baska yone cekmissiniz. çünkü memurla akademisyen arasındaki tek fark çalıştıkları kurumdur.(bence tabi)yani halen kaybetgtiniz birsey yok:))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @fizisyen

Bende aynen onu diyorum çalışanları gördükçe özel sektörde bu şartlarda çalışılmaz diyorum. Ben akademisyenlikle memurluğu kıyaslamadım zaten. Benim anlatmak istediğim ilk mesajınızda madem devlette çalışacaktın neden çift anadal yaptın sorusuna kendimce cevap vermeye çalıştım. 4 sene önce herşey güllük gülistanlıktı. Özel sektör adamı çalıştırıyodu fakat hakkınıda veriyordu. Şimdi maalesef işin rengi değişti ve bir dahada kolay kolay düzeleceğini sanmam.
  • neyse saglık olsun. ama helal olsun iyi basarmıssın . bende yememişti. cok vakit alıyodu . o yuzden gereksiz gormustum.

sen o memurlar nete biraz takıl. iş gorur orası.
  • Arkadaşım eğer gerçekten memur olmaksa amacın ;

en kısa en zahmetsiz yolu seçmelisin hangisinin puanı daha düşük geliyorsa hangisinde daha çok kadro varsa o diplomanla başvur.
    Memur olup asaletini aldıktan sonra istediğin yerler için zorlar kadro başvurusu yaparsın. Memur olduktan sonra işler daha kolay olur senin için.

Yani işin özeti şu;
    özel sektörde mutsuzum diyorsan memur olmak amacındaysan bence sen memurluğa kapağı atmaya bak gerisi gelir...
  • Merhabalar,
    Benimde tercümanlıktan ve uluslararası ilişkilerden çap diplomam var. Kpss seçimlerinde sadece tercümanlık gözüküyor. Bunu değiştirmek için ösym'ye dilekçeyle başvuru filan mı yapmam gerek? Drexel'in aynı fakülteden diploması varmış, benimse biri FEF biri İİBF'den, acaba memurluk başvurusunda sorun çıkararılar mı? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aysenyılmaz -- 13 Ağustos 2015; 19:00:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznur87

Merhabalar,
    Benimde tercümanlıktan ve uluslararası ilişkilerden çap diplomam var. Kpss seçimlerinde sadece tercümanlık gözüküyor. Bunu değiştirmek için ösym'ye dilekçeyle başvuru filan mı yapmam gerek? Drexel'in aynı fakülteden diploması varmış, benimse biri FEF biri İİBF'den, acaba memurluk başvurusunda sorun çıkararılar mı? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Cevabı pm ile verdim...
  • merhabalar benim bir egitim fakultesi bir de iibf dıplomam var bu yıl kpss basvuru yaparken dıyelım kı bolume egıtım fakultesını sectım . Kpss puanımdaki p3 puanını ben iibf kamu yonetımı ıcın kullanamayacak mıyım ? ACİL YARDIM lutfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.