Şimdi Ara

=== KPSS Ortaöğretim ANA KONU === (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
6.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen bu şekilde ben deneyerek yaptım 100 olmadı 75 oldu 100 kek soruydu diyen yanlıs hesaplamış. Bu aradaş yaş sorularının cevapları 18 ve 30du
  • elmaya 60k portakala 40k diyip ordan hesaplayınca 75 çıktı benim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frodho1515

quote:

Orijinalden alıntı: Altın_Yardım

quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

bir meyve sorusu vardı onu ne yaptınız ?

Kalan meyveler 54 kg ile başlanlıçta meyveler kaç kg'dır. 100 KG . Kek soruydu.

%60'ı elma %40 ı portakallardan oluşuyordu ve %20 elma %40 portakal satıldıktan sonra kalan 54 kg idi sanırım dolayısıyla 100 olması imkansız.Cevap 75 di bence.45 elma 30 portakal 45 elmanın %20 si satılırsa 9 çıkar 36 elma kalır.30 portakalın %40 ı satılırsa 12 çıkar 18 elma kalır 36+18=54.Soru kekti bence de

%20'si elma değildi galiba.%50 idi o oran diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lebronbest

aynen bu şekilde ben deneyerek yaptım 100 olmadı 75 oldu 100 kek soruydu diyen yanlıs hesaplamış. Bu aradaş yaş sorularının cevapları 18 ve 30du

Hangi yaş soruları biraz daha açabilirsen iyi olur.Bu arada Otobüs sorusu vardı 7 erkek inip 7 kadın biniyordu ve erkek-kadın sayısı eşitleniyordu sanırım öyle bir şey.Cevap 18 idi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

onun cevabı 75

Nası 75 hocam.%54 kalmış 54 kg.Olduğuna göre %100'ü 100 kg'dır.

75 in % 60 ve %40 ını al 45 ve 30 bunların 9 ve 12 adedi satılıyor 75-21 = 54 yani cevap 75.

• quote:

quote:

quote:

quote:

%60'ı elma %40 ı portakallardan oluşuyordu ve %20 elma %40 portakal satıldıktan sonra kalan 54 kg idi sanırım dolayısıyla 100 olması imkansız.Cevap 75 di bence.45 elma 30 portakal 45 elmanın %20 si satılırsa 9 çıkar 36 elma kalır.30 portakalın %40 ı satılırsa 12 çıkar 18 elma kalır 36+18=54.Soru kekti bence de

%20'si elma değildi galiba.%50 idi o oran diye hatırlıyorum.

Yok hocam %20 elma %40 portakal satıldıktan sonra 54kg kalıyordu :)

• 2 kızın yaşı toplamı 55. elif bilmem neyin yaşına gelince toplamı 65 oluyordu galiba.
  • quote:

quote:

Hangi yaş soruları biraz daha açabilirsen iyi olur.Bu arada Otobüs sorusu vardı 7 erkek inip 7 kadın biniyordu ve erkek-kadın sayısı eşitleniyordu sanırım öyle bir şey.Cevap 18 idi

yaş derken 7 erkek inip binmeyi kast etmiştim teki o digeride yaşları 55 ken 65 olmuş elif bugün kaç yaşında diyodu o 30.
  • Tuğrul beye Doğunun ve Batının Hükümdarı ünvanı neden verilmiştir?
  • quote:

Tuğrul beye Doğunun ve Batının Hükümdarı ünvanı neden verilmiştir?

Sultan Mahmut'a değil mi o :D
  • Matematikte Bir sınıfta yalnızca İngilizce ve Fransızca bilenlerin sourusunu 8+13+22 miydi unuttum.
  • geometride dikdortgen 70di 5gen sorusunun cevabını net bulamadım 18 yaptım çember sorusu 10pi ve analitik geometri sorusunda x- ekseni dedigi icin 10dk uğraştım net bulamayıp 27 yaptım bu geometri sorularının net cevabını bilen varmı
  • Buveyhil ogullarinimi ne yenmisti orda verildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agulec40 -- 20 Kasım 2016; 13:32:35 >
  • quote:

quote:

Yok Abbasi halifesi müslümanları koruduğu için Tuğrul beye bu ünvanı veriyor.Fakat hangi ülke ile savaştan sonra veriyor onu sormuştu.Ben Bizans yaptım ama Karahanlı galiba.
  • 1) (a-b)c<0
    b.c<0
    c>0 siralamalardan hangisi dogru?
    C>b>a

2) y=x+4
    Y=2x-2 dogrulari ile x ekseni arasinda kalan bolgenin alani? 25 di galiba..

3) rasyonel sormuslar 2-3 tane basitti

4) ortalama hiz sorusu %5 artar.

5) kizin yasi 30

6) cumhur baskanindan sonra gelen devlet buyugu meclis baskani
    7)

Aklima gelenler bunlar. Geldikce editlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1zamanlar -- 20 Kasım 2016; 13:36:11 >
  • Bu yol sorusu ne olacak. Adam 1 saat yol katediyor sonra hızını falan artırıyor vs?

• quote:

quote:

quote:

Yok Abbasi halifesi müslümanları koruduğu için Tuğrul beye bu ünvanı veriyor.Fakat hangi ülke ile savaştan sonra veriyor onu sormuştu.Ben Bizans yaptım ama Karahanlı galiba.

Vikipedi:Halife Kaim, Tuğrul Bey'e Sultan, Ruknu ?d-Devle (Dinin direği) ve Malikul-Meşrik ve Magrib (Doğu'nun ve Batı'nın Sultanı) unvanlarıni verip onu Sultan ilan etti.[1].

Yanlışlıkla doğru yaptım galiba

• Türkçede birleşik fiilerin yazımı ile ilgili hangisi yanlıştır sorusu vardı.Cevap:farkeder olacak çünkü ayrı yazılması gerek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxiousu

Bu yol sorusu ne olacak. Adam 1 saat yol katediyor sonra hızını falan artırıyor vs?

%5 artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxiousu

Bu yol sorusu ne olacak. Adam 1 saat yol katediyor sonra hızını falan artırıyor vs?

%5 artar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.