Merhabalar öncelikle amatör olduğumu belirteyim. Bu aralar bu analizleri yapmaya çalışıyorum. Mesela son 10 yılda araba ve ev fiyatları dolar bazında nasıl değişmiş bunu nereden bulabilirim. Veya eski kredi faiz oranlarını. Geriye dönük 20 yıllık falan araştırma yapmak istiyorum ama yapılabilir mi bu bilmiyorum. Aynı şekilde hisseler ve hisse fonları ile ilgili 20 30 yıl öncesinden verileri nasıl bulabilirim? Mesela ailemin 2004te aldığı ev üzerinden bir değerlendirme yapmak istiyorum o zaman ev yerine o zamanın güvenilen temettü hisselerine yatırılsa acaba sonuç nasıl olurdu. Beğendiğim sitelerden birisi bu, güvenilir mi fikriniz nedir? Bu site gibi fonları inceleyebileceğim bir site var mı? Kendi motorum için yaptığım hesapta 2014 eylülde 14binTL ye alınan motorum bu gün 130bin liraya satılıyor en fazla km'si de aşırı yüksek değil 10 senelik kullanım için 30bin km'de Tabiki bana çok fayda sağladı motosiklet ama daha ucuz bir motor da işimi görürdü mesela. üstüne motosiklete yaptığım masrafları katmıyorum bile bakımı vesaire. Bu siteye göre o parayla tek seferde aşağıdaki hisselerden birini alsam karşısında portföyün şu an ne kadar olacağı yazıyor. ALARK 662binTL ASELS 1m70binTL BIMAS 379binTL DOAS 589binTL ENKAI 272binTL FROTO 724binTL KCHOL 249binTL SAHOL 173binTL SISE 285binTL TOASO 435binTL TUPRS 462binTL ORTALAMA 481binTL Bu hisseler benim 2024 eylül ayında bist30 hisseleri arasından düzenli temettü veren şirketler hisselerim. Ama aslında benim o yılların güvenilir hisselerine ulaşmam lazım bu analizi yaparken. Bu günün bana göre iyi hisseleriyle bu hesabı yapmak çok doğru değil. Yorumlarınızı bekliyorum, saçma şeyler söylemiş olabilirim ya da hesaplarımda hata olabilir lütfen acımasız olmayın :) |
Bildirim