Şimdi Ara

KREDİ KART AİDATI YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADASLAR BENDEN KREDİ KARTI AİDAT ÖDEMESİ KESİLDİ İLGİLİ BİRİME DİLEKCEMİ YAZDIM VERDİM VE 1 AY İCERİSİNDE AİDAT TUTARI BANKA TARAFINDAN HESABIMA GECTI ODEMEYI BUGUN HESABIMDA GORDUM SIZINDE BASINIZA BOYLE BIR SORUN GELDİ İSE KESİNTİ OLARAK TEK YAPACAGINIZ SEY DILEKCENIZI YAZIP ILGILI MAKAMA BASVURMAK OLACAKTIR

…………….. Bankası Genel Müdürlüğü'ne,
    Konu :Kredi kart yıllık ücreti hk.

…………….. nolu kredi kart hamiliyim.
    …../……./2007 son ödeme tarihli Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan …..... , ... YTL. tutarlı kredi kart yıllık üyelik ücreti talebiniz haksız olup Hesap Bildirim cetveline itiraz ediyorum.
    Talep edilen ….. , …. YTL kredi kart yıllık üyelik ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu dilerim.
    Adı, Soyadı
    İmza

• eskiden böyleydi şimdi böyle değil bankalar hakem heyeti kararlarını yargıya taşıyor
    bazı mahkemeler kararı müşteri lehine onaylıyor bazıları banka lehine reddediyor bulunduğunuz bölgedeki mahkemeler nasıl karar verir orasını bilemem
    ayrıca bu işi yargıya taşıyınca av. vekalet ücreti dava ücreti bilmemne vs vs var.
    bazı kişiler bu kadar külfete girmemek için kart ücretlerini sineye çekiyor ama bazı kişiler sonuna kadar uğraşıyor eğer banka davayı kaybedeceğini anlarsa
    bu kişilere ücreti iade ediyor ama arada birsürü kişi süreçten dolayı pes ediyor yani banka ödediğini yine müşteriye yıkmış oluyor.
  • bence müsteriye gore hareket ediyor bankalar. bakıyorlarki müsteri iyi hemen geri iade bakıyorlarki müsteride is yok istersen mahkemeye ver diyorlar.
  • Ziraatbankasından bana iyadesi yapıldı yalnız arkadaslar
  • kamu bankaları arasında da tutarlılık yok. bir arkadaş vakıfbank ile ilgili bir sorun yaşadı hakem heyeti ile
    bankayı ücreti geri ödemeye mahkum etti ama banka konuyu yargıya taşıdı mahkeme devam ediyor.
  • Şükürler olsun ziraatbankasından boyle bır sıkıntı yasamadım aldım odememi yalnız yargıtaya tasısa ne olacak sonucta bu parallar toplu sekılde gececekk hesaba sonucta yargıtay zaten vermıs gereklı kararı ıtıraz etseller ne yazar
  • yargıtay kararı vermiş vermesine de bazı bankalar hakem heyeti kararlarını tüketici mahkemelerine götürüp kendi lehlerine karar çıkartıyor
    sonra tüketici bunu tekrar üst mahkemeye götürüp itiraz ediyor bu arada dava ücreti zart ücreti zurt ücreti derken cebinden yine bir miktar para çıkıyor
    yani alacağı para için daha çok uğraşacak ve cebinden de yine para çıkacak davaları takip edecek bilmemne yapacak
    bu aşamalar sürerken birçok kişi bu süreçten cayıyor yani işini gücünü bırakıp bu işlere koşturmak istemiyor veya koştururken davalar arada kaynayıp gidiyor

çok samimi bir bankacının dost ortamında söylediklerine göre yaklaşık olarak olarak tüketicilerin %20 si falan davaları sonuna kadar takip ediyormuş
    ve bankalar bu kitleye paraları geri iade ediyormuş diğer çoğunluk kısım süreç devam ederken sonuna kadar sabretmiyor arada sıyrılıyor ayrılıyor
    veya üst mahkemeye başvururken dava harcını bilmemne ücretini vs vs. vermek istemiyor veya cebinde bu miktarı verecek nakit bu kadar para çıkışmıyor
    belki bu işlere koşuştururken daha fazla zaman bulamıyor veya işinden izin alamıyor vs vs.
    banka da bu kesime geçirdiği ücretten diğer davayı kazananların masrafını ödeyince sonuçta yine para kazanıyor.

Bankaların bu işlerden cayması için ne yapmak gerekir dediğimizde dava açan büyük bir kesimin davaları sonuna kadar takip etmesi
    ve bankaları bu işten bezdirmesi gerekiyor yoksa bankalar yine bildiğini okumaya devam edecek dıyor

• aynen öyle bende kesmıs adam öle bişe yok diyo müşteri hizmetleri yalan bile söylüyolar ekstrayı kontrol etmesem yandık müşteri temsilcileri bile yalan söylüyor
  • mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt
    devletin el atması lazım bankalara kesin bir yaptırımla yoksa böyle bizim milletimize balta vurur durur bankalar yaptıkları emek hırsızlıgı baska bişe deil
  • müşteri temsilcileri arayanları oyalayıp ikna etmekle görevli. bunun için kırk takla atarlar.
    ne kadar çok kişiyi ikna ederse o kadar prim alacaklar ve telefon başından kurtulacaklar.
    bazı bankalarda arayıp şu ücret kesilmiş bu ücret kesilmiş diyoruz karşıdakinin o ücretlerden haberi yok ilk defa duyuyor.
    öyle bir ücret gelmemesi lazım geldiyse de sistem yanlışlıkla veya otomatik yapmıştır
    şöyle olmuştur böyle olmuştur gibi geçiştirmeye çalışıyor. sanki geri zekalıyız veya körüz okuduğumuzu anlamıyoruz.
    arayıp şikayetçi olmasak yandık valla.

ayrıca bankalar ücret keserse ve telefonla arayınca iade etmezse tüketici heyeti - tüketici mahkemesi - ..
    süreçlerine hazırlıklı olun ve sonuna kadar davanıza sahip çıkın.
    hesap işletim ücretleri ve kart ücretleri ile ilgili birçok emsal karar var.
    tüketici hakem heyetindekilerde hepsinin örneği var dilekçelere ek olarak çıktı alıp zımbalayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 1 Nisan 2014; 1:24:45 >

• kart aidatı bir telefonla alması kolay ama hesap işletim ücreti uğraştırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeZeybek

kart aidatı bir telefonla alması kolay ama hesap işletim ücreti uğraştırır.

http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=12&pID=87
  • ama bak ilk maddede ne diyor:bazı TSHH’ler Yargıtay’ın kararı gereğince HESAP İŞLETİM ÜCRETİ için görevsizlik kararı vermektedir. yani senin başvurunu alsak bile görev alanımız dışına çıkıyor diyor bu durumda hukuk mahkemelerine gitmek zorunda kalıyorsun.
  • hesap işletim ücreti için hakem heyetine başvurmanın mantığı yok.
    yargıtay kararı gereği hakem heyetlerinin yetkisi yok. direkt mahkeme yolu gözüküyor.
    yargıtay kararı bu ücretin yasal olduğu anlamına gelmiyor sadece hakem heyetinin yetkisi olmadığı anlamına geliyor
    bankalar bu kararla kendilerine yasal dayanak oluşturmaya çalışıyor.

ayrıca şu taktikler denenmeli :
    hesap işletim ücreti iade edilmezse hesabı kapatacağınızı ve kredi kartını da iptal edeceğinizi söylüyorsunuz
    bu durumda banka müşteriyi kaybetmemek için bazı öneriler sunacaktır işinize gelirse devam edersiniz
    ayrıca öğrenciyseniz belgeyi götürün veya 25 yaşından küçükseniz bazı bankalar ücret almıyor bu bankaları tercih edin
    bu durumda da sonuç alamıyorsanız yine 2 seçenek var
    enpara.com ve kuveyttürk te hesap açıyorsunuz (ikisi de hesap işletim ücreti almaz)
    ve paranızı hep bu hesaplarda tutuyorsunuz. gerektiğinde de bu hesaplardan başka kartlara direkt ödeme yapıyorsunuz.
    kesinlikle diğer bankalardaki hesaplara parayı yollamıyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.