bende iş bankasının maximum kartı vardı. O zamanlar çıkardığımda öğrenciydim. Okul bittikten sonra 2-3 ay kredi kartının ödemesini yapmadığım için hakkımda yasal işlem başlatacaklarını söylemişlerdi. Bende hemen borcu ödeyip kartı kapattırdım. Borç da 100-150 TL civarında. O zamanlar okuldan mezun olma telaşı olduğu için ödemek de aklıma gelmemişti. Zaten neredeyse hiç kullanmadığım karttı. Şimdi ise düzenli maaş aldığım bir işte çalışıyorum. Kredi kartı çıkartmak istiyorum ama kara listeye alınmışım ki garanti ve yapı kredi bankaları kredi kartı çıkartmadı bana.
Bu kara listeden kaydımı sildirebilme imkanım var mı yoksa 5 yıl boyunca beklemek zorunda mıyım?
Aynı durum benim başımda da var ve evet malesef beklemek zorundayız. 20TL yi geç ödediğim için (5 ay) kara listedeyim, millet icralık oluyor gene kart çıkarttırıyor, nasıl iş bilmiyorum.
Dostum aynı şey benim de başıma geldi.İş 'te üniversiteli den 500 tl borç yaptım.Askerdeyken ödeyemedim.6 ay sonnda icra kağıdı geldi.Son gün gidip Taksitlendirme yaptım.
Bir işe girdikten sonra Nerdeyse bütün bankalara başvurdum.1500 tlden gösteriyordum bordromu.ONa rağmen tek cevap HSBC den geldi.Olayın aslı ise bu bankanın kredi verme kredi kartı çıkarma kriterlerinin daha esnek olmasıymış.
En sıkı garanti diye biliyorum.Zaten en yaygın da onun kartı(Bonus).
HSBC 800 Tl limitli kart çıkardı bana 6 aydır kullanıyorum.Asgarileri yatırdığın sürece sıkıntı olmaz.Zamanla limitini de artırırsın.
KRedi kartı kullanmayı bilene çok güzel de,öğrenci adama pek gelmiyor sanırım :)
O zaman bende şansımı HSBC 'den deneyeyim. Ben her bankaya razıyım yeterki elimde bir tane kredi kartı olsun. Çok saçma bir durum aslında. Öğrenciyken ödememiş olurum ama o zamanki durumumla bugünkü durumumu kıyaslayıp ona göre bir uygulama yapmaları lazım değil mi? Ziraat bankasından da şansımı deneyeceğim. Belki orası da çıkartabilir.