Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatih040

konuyu açıp bilgilendirme yapan sevgili gunesser e sonsuz teşekkürler...
    Benim de bir sorum olacak.Hesap işletim Ücretlerine itiraz edebilmek için Hesap ekstresi dökümü yeterlimidir yoksa her kesilen hesap işletim ücreti için Makbuz mu almak gerekiyor?
    Finans tan birşeyler koparabilen yok daha herhalde ama denemekte fayda var...

Ben teşekkür ederim,, Hesap ekstresi dökümü yeterlidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

önemli bir konu:

finansbank'tan geri dönük hesap dökümünü istedim. 5 yıllık kredi kartı için "sadece geçen yılın hesap detaylarını verebiliriz" dediler. diğerlerini alamadım. bu durumda ne yapmamız gerekiyor??

Neden geçmişe dönük Vermiyorlarmış? Israrla Hesap dökümlerini iste olmazsa şuben ile irtibata geç yada email at ,,Vermek zorundalar.
  • Ben dün tüketici hakları hakem heyetine gittim elimde dekontlarla birlikte. ordaki adamın bana dediği şu:
    Önce sözleşmene bakacaksın eğer orda Hesap işletim ücreti alınır yazmıyosa gidip şubene başvuracaksın paranın iade edilmesini isteyeceksin.
    eğer şube olumsuz cevap verirse bize geleceksin biz de şubeye dava açacağız.

bütün arkadaşlar bu talimatı izleyerek mi aldı paraları?
    diğer sorum da çalıştığım banka ve hakem heyeti aynı şehirde mi olmalı? başka şehirde hakem heyetine başvurabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

Ben dün tüketici hakları hakem heyetine gittim elimde dekontlarla birlikte. ordaki adamın bana dediği şu:
    Önce sözleşmene bakacaksın eğer orda Hesap işletim ücreti alınır yazmıyosa gidip şubene başvuracaksın paranın iade edilmesini isteyeceksin.
    eğer şube olumsuz cevap verirse bize geleceksin biz de şubeye dava açacağız.

bütün arkadaşlar bu talimatı izleyerek mi aldı paraları?
    diğer sorum da çalıştığım banka ve hakem heyeti aynı şehirde mi olmalı? başka şehirde hakem heyetine başvurabilir miyim?

aynen bende bu sourların cevabın bekliyorum ve de geriye donuk vermediler ekstrei subeden istedim bi iki gun sonra gelcek dediler .. bakalım gelcek mi ayrıca sözleşmeyi bankadan nasıl isticez bizim imzaladıgımız sozleşme duruyomu ki orada vermeyiz de derler o na da .. o zaman bu gunkü sozleşme mi gecerli olacak mahkemede yoksa bizim imzaladıgımız mı arada değişliklik falan varmıdırki ....

• SU konuda tecrube sahıbı oldum bu konu açılmadan once basıma gelen ve çözebildiklerim

Şeker bank yıllık aidayı bır telefonla ıptal etti ama2ay sonra odmesı oldu sonuc kartı ıptal ettırdım
    işbankası ögrencı kredı kartı verdıgı halde son kullanma tarıgı -09-09-09 olmasına rahmen son 2009 yılında(4yıllık kartım) 6 ay dayıllık aidat ücreti aldı ve geri ödemedi buna istinaden kartımı iptal ettirdim ve en berbart bankadır kesinlikle çalışmanızı önermiyorum. ve bankamatik kartında da cok sorun yasadım iş bankası ile (bi keresinde tanımadıgım bırısıne 250 kontur 2 kere yuklemıs ve benım talımat verdıgımı soyluyolar ben vermedım kanıtlayın dedıgımde ıse bankamatıkten onaylanmıs gozukuyor dedıler ve sorun aveacılardan kaynaklanıyormus onlarla cozun dedı avea yonetıcılerı yada musterı tesılcılerı ıse bızım boyle bır yetkımız yoktur bankanın problemı dıyıp cıktılar sonuc olarak o ay 250 kontur hem bana hem tanımadıgım adama 2ser kez gelmesı uzerıne 80 kusurlu bır para odemek zorunda kaldım) bu sebepten dolayı İŞBANKASINDAN UZAK DURUN

Garanti bankası yanımda calısan arkadasa yıllık uyelık ücreti geldi geri ödeme yapmadı buunun üzerine iptal ettirdi.(bende yeni almıs bulundum ve ben de iptal ettirecem )

Axes bu kartım var ama hıç kullanmadım sebep olarak gene bır arkadasım aylık 2 mılyar rahat harcama yapdıgı halde yıllık ucret geldı ve gerı odemedıklerı ıcın ıptal ettırdı kartını

Memnun oldugum ve herseyı ıle 4/4 luk yanıt buldugum tek banka YAPI KREDİ bankası ne zaman sıkıntı olsa telefonla cok rahat çözebildim bu bankaya teşekkür eder başarılarının devamını beklerim.

kredi kartı aidat odemek istemeyenler bence yapı kredı tercıh etsın derım

• Bende yazayım yeni kart olacaklara tecrübe olsun;

Hsbc: KArt ücreti alıyor..bütün ödemelerim düzenli olmasına rağmen iptaL etmedi kapattım..
    Bonus:ek kart bile 17 tl kart ücreti alıyorlar ne kadar uğraşsanızda iptal etmiyorlar ücreti kapatacağım..
    Axess:arayınca kart ücretini iptal ediyorlar ama hiç bir avantajı yok hesap olmadan internet bankacılığı bile kullanılmıyor..kapattım...
    İş bankası maximum:öğrenci karı vardı 5-6 yıllık ücret almıyorlar görmedim yada olsada olur olmasada olur duruyor bir kenarda kapatabilirim..
    vakıfbank:rezil ötesi bir banka internet şubesini bile 1 hafta uğraştım açtıramadım birde 30 tl yıllık ücret almışlar uğraştım bir sürü aradım şikayetvara yazdım sonuç yok küfür ederek kapatıcam ...
    ziraat:taksit olayına girmiyorsanız çok güzel bir kart,internet şubesi güzel,gecikme faizi en düşük havale,eft ücretleri çok düşük nerdeyse bedava güzel kart yıllık ücreti 2-3 tl bişey kullanmaya devam..
    Teb:yıllık ücret alıyor ama internet şubesi çok güzeldi ama yinede kapattım pek yaygın olmadığı için ödemek zor oluyordu..
    citibank:daha kullanmadığım karta bile yıllık ücret yansıtmışlar uzak durun..
    Cardfinans:ilk çıktığı dönemlerde müthiş kampanyaları vardı şuanda hiçbirşeyi yok hem yıllık ücret hemde kart aidatı adı altında ilk kullndığımda 45+35tl geçirmişti paşa paşa ödemiştim kapatırken en çok mutlu olduğum karttı..kapattım..
    Yapı kredi Bankası:bu sene kullanmaya başladım harika bir banka internet şubesi güzel online destek mevcut müşteri hizmetleri çok güzel avantajları süper puanları iyi v.s benim kart play club arayarak nprmal world ünüz varsa sizde play club yapabilirsiniz kullanmaya devam..yıllık ücrette almazsa eğer benimde favorim yapı kredi...

Son olarak world kart (play club) ve ziraat haricinde diğer leri beş para etmez hepsi zarar..(bonusun hakkını yemeyelim bonus ta iyi fakat yıllık ücrette geri adım atmıyorlar)

world kart ve ziraat haricindeki bütün kartlarımı kapattım halada kapatıyorum...world ve ziraat ile durmak yok yola devam...

• Daha önce vakıfbanka kestikleri 30 tl ücret için itiraz etmiştim.
    Az önce mesaj ile cevap geldi.

"Kart aidatına itirazınıza olumlu yanıt veremediğimizi bildirir, iyi günler dileriz. Vakıfbank" yazıyor mesajda.

Daha önce bu kesilen kart aidatlarının önümüzdeki 1 yıl için olduğunu okumuştum bir yerlerde.
    Acaba iptal için başvurursak 30 tl'yi de iade etmeleri gerekmez mi.
    Sonuçta önümüzdeki 1 yıl zaten kullanmayacağız.
    Kullanmayacağımız karta kesilen ücret geri iade edilmeli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 2 Şubat 2010; 20:19:34 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bilgilendirmede geciktiğim için özür dilerim. Kar muhalefeti sebebiyle bankaya ihtarı henüz çekemedim. İnternetten yazarak şansımı denedim lakin aşağıdaki cevabı bana gönderdiler. Bu akşam ihtar dilekçesini hazırladım ve yarın göndereceğim. Göndereceğim ihtar örneğine kesinti yaptıkları yılları belirten sayfa ve öğrenci belgemi de ekleyip zımbaladım.

AKBANK'tan gelen cevap:

Sayın Caner *****,

Hesabınızdan alınan hesap işletim ücreti ile ilgili iletiniz Bankamızca incelenmiştir.

Vadesiz hesaplardan alınan hesap işletim ücreti, müşterilerimize vadesiz hesap üzerinden sunulan Bankacılık hizmetlerine yönelik olarak tahsil edilmektedir.

Bireysel müşterilerimizin vadesiz hesaplarından, 2009 yılı itibariyle Haziran ve Aralık ayları için yılda 2 defa olmak üzere, Vadesiz TL hesaplarından BSMV dahil 27.5-TL, Çatı Hesaplarından 32.50-TL, vadesiz Döviz Tevdiat hesaplarından ise 6.-EUR(veya muadili) hesap işletim ücreti tahsil edilmektedir.

Hizmet bedellerimiz günün koşullarına göre güncellenebilmekte olup, hesap işletim ücreti dönem tahsilatları sırasında hesabında yeterli bakiye bulundurmayan hesaplar borçlandırılarak hesaba para yatırıldığı zaman tahsil edilmektedir.

Hesap işletim ücreti aşağıdaki hesaplardan alınmamaktadır;

- Maaş ödemesi Bankamızca yapılan müşterilerin sadece maaş hesaplarından,
    - 16-26 yaş arasındaki bireysel müşterilerimizin öğrenci hesaplarından,
    - En az 2 adet açık otomatik fatura talimatı tanımlı olan ve Kasım- Aralık ayları içerisinde en az bir kez fatura ödemesi gerçekleşmiş hesaplardan,
    - Bebek, Harçlık ile özel okul ve sigorta ödemeleri için açılan hesaplardan,
    - En az bir hesabı fatura istisnasına uğramış müşterilerimizin yabancı para vadesiz hesaplarından,
    - Son 3 aylık (Eylül- Ekim- Kasım 2009) vadesiz TL hesap ortalaması 1000 TL ve üzeri; Vadesiz döviz hesaplarının ise 2000 USD / EURO ( diğer dövizlerde muadili ) ve üzeri olan hesaplardan,

Söz konusu hesabınızın yukarıda belirtilen kriterleri içermemesi nedeniyle hesap işletim ücreti itirazınıza olumlu yanıt verilememektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

Yarın göndereceğim ihtar örneğim:

AKBANK TÜRK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE,

Bankanızın, 21/11/2005 tarihinden beri 012**** müşteri numaralı ve 0130**** hesap numaralı müşterisiyim.

Bankanız tarafından sözü edilen vadesiz hesabım için hesabımdan yıllık olmak üzere
    2009 yılı için 55,00 TL çekilmiştir.

4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ‘‘Sözleşmelerde Haksız Şartlar’’ başlıklı 6. maddesine göre bankanızın almış olduğu bu hesap işletim ücreti tüketici aleyhine haksız bir şarttır. Buna göre haksız bir şart içeren sözleşmeler geçersizdir.

Bu nedenle bankanız tarafından 2009 yılı, hesabımdan kesilen 55,00 TL hesap işletim ücretinin, geçmiş yıllara ait kesilmiş olan tüm hesap işletim ücretlerinin (2005-2009 yılları toplam çekilen hesap işletim ücreti tutarı 183,00 TL), eğer sözleşme yapılmış ise sözleşmenin 1. suretinin tarafıma verilmesini diğer yasal haklarımın saklı kalmak üzere en geç 7 gün içerisinde tarafıma iade edilmesini bundan sonra sözü edilen hesap işletim ücretinin alınmamasını yazılı olarak cevabınızın belirtilmesini aksi taktirde hakkınızda yasal yollara başvuruda bulunacağımı tarafınıza ihtar olunur.

Adres:

İsim

İmza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 2 Şubat 2010; 21:39:21 >

• gecmıs mesajlarımda bır dılekce ornegı vermıstım bence hıc ugrasmayın bu dılekceyı bankanıza yollayın eger banka red derse dava acın su anda arkadasım zıraat bankasından yaklasık 70 lıra gerı aldı bu dılekce ıle ben ıs bankasından 25 lıra aldım ve akbanka gonderdım cevabını beklıyorum akbankta herkese aynı cevabı verıyo..caner arkadasın hazırladıgı dılekcede guzelmıs oda hazırlanabılır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruxxx

gecmıs mesajlarımda bır dılekce ornegı vermıstım bence hıc ugrasmayın bu dılekceyı bankanıza yollayın eger banka red derse dava acın su anda arkadasım zıraat bankasından yaklasık 70 lıra gerı aldı bu dılekce ıle ben ıs bankasından 25 lıra aldım ve akbanka gonderdım cevabını beklıyorum akbankta herkese aynı cevabı verıyo..caner arkadasın hazırladıgı dılekcede guzelmıs oda hazırlanabılır..

Dostum senin gönderdiğin dilekçenin modifiyeli hali bendeki. Senin eklemiş olduğun kredi kartı ile ilgiliydi. Ben üstünde biraz oynadım hesap işletim ücreti için ayarladım. Akbank bakalım bu dilekçeden sonra ne yanıt verecek çok merak ediyorum. Hepimize başarılar

• bu dilekçeyi faks çeksek olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

bu dilekçeyi faks çeksek olmaz mı?

Olmaz, iadeli taahhütlü göndermek gerekiyor. Onların eline geçip bize tekrar geri dönmeleri gerekiyor. Bir kanıt lazım bize bu ihtarı yaptığımıza dair. O kanıt da postaneden bize verilecek olan ihtar (taahhüt) kartı olacak. Bana tüketici hakem heyeti öyle dedi. Eğer geri dönmezlerse o kartın fotokopisiyle bize başvurun demişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 3 Şubat 2010; 0:18:31 >
  • caner hocam güzel dilekçe bende yarın vakıfbank ve garantinin yolunun tutucam karlı hava ama olsun :D bu arada biz bu ornekleri subemize postaladık ama davayı ikametgah ettgmiz ilçe degilde baska yere yapabiliyoz mu ki ?? ve de her bankaya ayrı ayrı mı dava accaz
  • 2005'ten beri Bonus Kart (Garanti) kullanıyorum.
    Başlığı okuyunca ben de dün bankaya gidip kart ücretinin kesildiği ayların dökümünü istedim. ilk yıl hariç hepsini anında verdiler.
    2007- 30TL
    2008- 35TL
    2009- 35TL
    toplamda 105 tl kesilmiş.
  • tüm belgeleri toparladıktan sonra (ekstre ve dilekce) , heyete basvurdum.adam sadece kredi kartının danıştay kararı var, vadesiz bankamatikten kesildiyse bişey olmaz bu bir. ikincisi kredi kartınız olsa da önce bankaya basvuracaksınız,onlar size ödeme yapmiyruz diye cevap verirlerse biz de onları mahkemeye verecegiz.direk buraya gelmeyeceksiniz önce bankaya basvuracaksınız diyorlar..ve 1 ay icinde itiraz edilir gibi sacma bişey söyledi.1 ay icinde ise , ben gecmiş dönemdeki borclarımı nası alacam bre hıyar herif..
  • Arkadaşlar ben bugün belgeleri iadeli taahhütlü olarak gönderdim. Belgelerinizi zarfa koymayı ve üstüne gönderen - alacaklı bilgilerini yazmayı unutmayın. 3.85 TL lira ücret ödedim. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali Takip numarasıyla internetten takip edicem. Olumlu döneceklerini pek sanmıyorum ama yine de bir şans.

quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

caner hocam güzel dilekçe bende yarın vakıfbank ve garantinin yolunun tutucam karlı hava ama olsun :D bu arada biz bu ornekleri subemize postaladık ama davayı ikametgah ettgmiz ilçe degilde baska yere yapabiliyoz mu ki ?? ve de her bankaya ayrı ayrı mı dava accaz

Hangi tüketici hakem heyetine gidersen git olur, belirli bir yer sınırı yok yani. Başka bir ilçedeki tüketici hakem heyetine gidebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Okan_mersin

tüm belgeleri toparladıktan sonra (ekstre ve dilekce) , heyete basvurdum.adam sadece kredi kartının danıştay kararı var, vadesiz bankamatikten kesildiyse bişey olmaz bu bir. ikincisi kredi kartınız olsa da önce bankaya basvuracaksınız,onlar size ödeme yapmiyruz diye cevap verirlerse biz de onları mahkemeye verecegiz.direk buraya gelmeyeceksiniz önce bankaya basvuracaksınız diyorlar..ve 1 ay icinde itiraz edilir gibi sacma bişey söyledi.1 ay icinde ise , ben gecmiş dönemdeki borclarımı nası alacam bre hıyar herif..

Tüketici hakem heyetlerinde de bu tür farklı davranışlar olabiliyor. Bu konunun üstüne gidin 1 ayla sınırlı değil çünkü.

• Bugun vakıfbanka gittim kartı cıkardıgım şubeye.. 2004 yılından itibaren hesap ekstresi istedim veremeyiz merkezden geliyor sayfası 3tl falan bitde ucreti var dedi ustelik 10 gunde gelir dedi.. dedim garanti ve işbankasından bir gun sonrasında ucretsiz olarak kac sayfa ekstre aldım siz nasıl veremezsiniz dedim .. niçin alcagımı soruncada kesilen yıllık ucretleri geri alıcam falan dedim işte .. onuda vermeyiz biz bile calısan memurlardan kesiliyor sanamı vercez dedi.. dedim be ogrenciyim bak vermeniz lazım .. ögrencide olsan veremeyiz.. sonra gittim daha yetkili birine.. dilekçe yaz bi dusunelim dedi.. yahu dedim ekstre olmadan size nasıl dilekce yazayım belge olmadan sadece kendimin yazacıg dilekce olurmu oyle deyince zaten merkeze gondercez verirse onlar veriri parayı dedi ..o zman bende ustteki arkadasın gibi bir dilekceiy A4 döşeyip gonderecem iadeli taahütlü mecburen ekstreler olmadan .. onlarda tabi ret vercek. ayrıca sözleşmede lazım olabilir dedim .. nerden bulacaz 2004 sözleşmesi falan deyince iyice tepem attı direk versemmi mahkemeye bunları .

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Daha önce bu kesilen kart aidatlarının önümüzdeki 1 yıl için olduğunu okumuştum bir yerlerde.
    Acaba iptal için başvurursak 30 tl'yi de iade etmeleri gerekmez mi.
    Sonuçta önümüzdeki 1 yıl zaten kullanmayacağız.
    Kullanmayacağımız karta kesilen ücret geri iade edilmeli...

? ? ?
  • arkadaşlar dün tüketici hakem heyetine gittim ve başvuruda bulunmak istediğimi söyledim fakat sadece 1 yıl içerindeki ücretleri iade alabileceğimi söylerdiler bu doğrumu arkadaşlar bilgisi olan varmı ne derece doğrudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astra-Elegance

arkadaşlar dün tüketici hakem heyetine gittim ve başvuruda bulunmak istediğimi söyledim fakat sadece 1 yıl içerindeki ücretleri iade alabileceğimi söylerdiler bu doğrumu arkadaşlar bilgisi olan varmı ne derece doğrudur.

ilk mesajdaki yazılanlara ters olmazmı biraz bu durum
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.