Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce finansbanktanda geçmişe dönük kredi kartı eksremi vadesiz hesap eksremi aldım baya bi para almışlar benden.Vadesiz hesaptan hesap işletim ücreti olarak 3 ayda 1 45tl yani yılda 180tl alınmış ve bu hesap işyerimdeki pos makinesine bağlı ayrıca üye işyeri hizmet bedeli olarakta bazı aylar 30 bazı aylarda 20tl toplamda 1yıl içinde 280tl gibi bir para almışlar bu paralarıda geri alabilirmiyim?
  • HSBC den yazdığım Maile cevap gelmiş :)

Bankamız İnternet Bankacılığı hizmetimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
    İletmiş olduğunuz mesajınızın ve kart üyelik aidatı hakkındaki görüşlerinizin, Bankamız Yetkilileri ile paylaşıldığını bilgilerinize sunarız.
    Bununla birlikte, Bankalar, verdikleri hizmetlerin karşılığında oluşan masraflar için belirli bir gider karşılığı veya hizmetin parasal boyutuyla orantılı bir komisyon tahsil etmektedir.
    Kredi kartları için verilen hizmetlerin de eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personel kadrosuna, yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler gözönüne alınarak belirlenmektedir. 2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 24.maddesinin 4.fıkrasında, Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmüştür. Bankamız ile kart hamillerimiz arasındaki Kredi Kartı Üyelik Sözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkça belirtilmiştir. Ayrıca bu ücretler de hesap ekstrelerinde de belirtilmektedir. Bu durumda kanuni düzenlemenin de kabul etmiş olduğu üzere itiraz etmiş olduğunuz ücret/masraflar aramızdaki sözleşmeye dayanılarak tarafınızdan talepedilmektedir.

İletmiş olduğunuz hususların Bankamız yetkilileri ile paylaşıldığını ve kart ücretinizin iptal edilmesi talebinize yönelik olumlu yanıt verilemediğini belirtmek isteriz.

Göstermiş olduğunuz ilgiye tekrar teşekkür eder, her türlü öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı dileriz. Saygılarımızla, Tüm bankacılık işlemlerinizi HSBC Telefon Bankacılığı 444 0 111, HSBCİnternet Bankacılığıwww.hsbc.com.tr ve HSBC ATM�lerinden 7 gün 24 saatgerçekleştirebilirsiniz.

Bende bunun üzerine aradım Müşteri Hizmetlerini..
    önce 10 tl buan teklif ettiler hayır başkaları hiç ödemezken neden ben bi miktar ödeyeyim dedim..
    Sonunda Kart aidatımı 10 gün içinde geri ödeyeceklerini sölediler.. ve bende tamam sizinle çalışmaya deavm dedim :)

sıra Garantide :)

Garantiyi aradım kart ücretini ödemek istemiyorum dedim. olmaz dedi. o zaman kartımı iptal edin istemiyorum kredi kartına gereksiz ödeme yapayı..
    şuan iptal edemiyoruz dediler.. sabah bi daha aricam.. ya kart iptal olacak yada ücreti iade olacak bakalım ne olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizimdenizci -- 24 Aralık 2009; 19:28:34 >

• Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun.

Garanti'yi aradım şimdi,

Aynen şöyle dedim :

Tüketici Hakem Heyeti ile konuşmama istinaden bana kredi kartımdan kesilen yıllık üyelik aidatına ait hesap ekstresini bankanızın müşterisi olduğum 6 senelik süreç içerisinde ücretsiz olarak e-posta veya faks ile yollayabileceğinizi öğrendim. Onaylıyor musunuz ?

MT: Doğrudur .... bey. Buradan biz sadece 5 aya kadar olan harcamaları görebiliyoruz, konuyla ilgili olarak bağlı bulunduğunuz bankamatik şubesine başvuru yapabilirsiniz veya ben buradan şubeye istek formu yollarım, 24 saat içerisinde sonuç alırsınız.

Ben : Teşekkürler.

Sayfalarca ekstre istemenize gerek yok bence.
  • Arkadaşlar,,Çoğu kimse Yazmamış ,,ne yaptık ?
    Bu konunun,,daha faydalı olabilmesi için,,Girişimlerde bulunanların,,
    yorumlarını yazmasını rica ediyorum,,
  • Arkadaşlar Akbank BTM' den havale için yatırılan her para(rakam gözetmeksizin) için 5 lira masraf kesmekte bunun için hakem heyetine başvursak bir sonuç alınır mı?
  • eksterelerime baktımda kesintiye ilişkin bir kalem göremedim yoksa banka bunu göstermiyor mu? bu arada bankamatik-iş bankası benmki.
  • Guneser hesapları kontrol ediyorum.
    Şu pos cihaz hizmet bedelleri de bir açıklığa kavuşsa.

Yapıkredi internetten 2006 ya kadar gösteriyor sanırım.Garantide de kısıtlama var gibi.

Müşt. hizmetlerinden filtreleterek istemek daha iyi olacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: öSCi
    Aslında o ücreti onlardan çıkarmanın en iyi yolu fiili saldırıda bulunmak. Paramatiklere zarar vermek vs.

yanlış ! kötü örnek ! haklı durumdayken haksız duruma düşersin .

quote:

Hırkız bu bankalar, böyle bir düzen dünyanın gelişmiş hiçbir memleketinde yok. Devlet de hantal, kanunlarla bu düzene ön ayak oluyor.

yüzde bin haklısın

quote:

Geri alaırım umarım kestiklerini, işim gücüm yok nasılsa uğraşırım. Önce kendimden başlayıp deneyip sonra bütün sülaleyi
    bu konuda bilgilendiricem..

işte en güzeli bu . kanuni yollardan ve elimizden gelenin en fazlasını yapmalıyız

• quote:

Orijinalden alıntı: Opt

Guneser hesapları kontrol ediyorum.
    Şu pos cihaz hizmet bedelleri de bir açıklığa kavuşsa.

Yapıkredi internetten 2006 ya kadar gösteriyor sanırım.Garantide de kısıtlama var gibi.

Müşt. hizmetlerinden filtreleterek istemek daha iyi olacak gibi.

Keşke o konuda bilgim olsada,,Yardımcı olsam,,
    Ama sen,,Tük.hak.hey. bir git
  • bence de uzatmaya gerek yok
    çünkü konunun içeriği böyle ufak tartışmaları gerektirmeyecek kadar önemli ..

bırakın belki gunesser kardeşimin klavyesi bozuk belki de benim gibi bir tik'i var
    (genelde cümle sonunda .. koyarım)

@Designer83 kardeşime de yazısı için teşekkür ederim..
  • Bir sorum var arkadaşlar,

mevzuyu görünce yapı kredi world kart ekstrelerimi döktüm ortaya. 2007 den beri olanlar elimdeydi. eskilerini bulamadım. Herneyse. tek tek baktım ve 2007 den bu yana sadece 1 kere 35 TL almışlar ertesi ay iade etmişler. bendemi bi tuhaflık var acaba. sizce benden neden kesinti yapmıyorlar. bi ara bütün bakaları arayıp çemkirmiştim. acaba halen onun etkisimi.
  • Selamlar Arkadaslar
    Ben bu tuketici heyetine telefon icin gittim ve kazandım Bakırkoy Tuketici gayet guzel yaklasıyor insanlara ve yonlendiriyor haberiniz olsun.
    Haftaya kart konusunda basvuru yapacagım bende yalnız 1-2 makale okudum Garanti bu işi yokuşa sürüyormus şöyle...Heyet tüketici yönünde karar veriyor ama banka üst mahkemeye gidiyormuş ve kazanırsa mahkeme masrafları vs tüketiciye kalıyor. Yok tüketici kazanırsa tam tersi. Denemeye değer 300-400 tl cıkar sanırım:)
  • geçmişe dönük ancak ne kadar geçmişe dönük onu söyleyebilirmisiniz deneyen arkadaşlar çünkü bankanın sadece hesap işletim ücreti adı altında aldığı ücret yıllık 50 tlden aşağı değil şimdi baktım geçen senelerdede fix aynı ücret yani yalan yok şu dönemde 400 lira ilaç gibi gelir tam şubatta uludağa çıkacağımız dönemde falan ayrıca buradan öğrenci olduğumuzu bildikleri halde gene de bizden ücret alan ileride belki kadrosunda barınacağımız bankalara kocaman bir

• Benım Garanti Flexi kapattırmıstım. Dün gece dokumanı istedim yolladılar. 40 TL keşmişler. Bu temmızddada bonusa 35TL kesmişler. Etti 75TL Ben ilk önce cıktılarını alıp öğrenci belgesi götürüp bir dilekçe yazıp versem olur mu?
  • ya bu banka kredi kartı ücretleri sanırım artık 3 yılda bir alınacakmış, bnm yaklaşık 10 yıllık bir kredi kartım var her yıl 35 lira kestiklerini düşünsek 350 eder, bu işin üstüne gidilir de aklımın almadığı şey şu; neden bu zıkkımı kesiyolar madem tüketici bu konuda haklı. bu işi tamamen kaldırsınlar ya mantığı nedir ki salağı kekleyelim akıllı parasının peşine düşsünmü. bankaların her yıl nasıl milyonlarca dolar kar açıkladıklarını şimdi daha iyi anlıyorum, 10 milyon karta sahip bir banka sırf bu şekilde zaten açıkladığı karın yarısını çıkartıyor, çıldırmamak elde değil kerizmiyiz biz kardeşim ya
  • Birşey dicem bir adet başvuru için ücretlendirme ne ödüyoruz hakem kuruluna, benden akbank geçtiğimiz aylarda vadesiz hesabıma para yatar yatmaz 30lira kesmisti, hesabı ben açtırmamış olmama ragmen öğrenci kredi kartıma bağlı hesaptı ama niyeyse vadesiz hesap öğrenci hesabı değilmiş, özel talep etmeliymişim öğrenci kredi kartı alırken öğrenci hesabı istemeliymişim.

Acaip kıl olmuştum aramıştım şikayet etmiştim bişey olmamıştı bu hakem heyeti kolayca hallediyormu?

Ayrıca bu Vadeiz hesap işletim ücretleri içinde geçerli degilmi? Ve Ekstresi yok elimde ancak işletim ücretinin dekontunu aldım internetten yazıyor Hesap işletim ücreti diye. Dekont yeterli olur dimi?

2 Adet'te kart aidatı buldum onlarıda eklicem üstüne alcam Akbanktan söke söke.. :)

Konuyu acan arkadasa tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi datox -- 25 Aralık 2009; 5:07:35 >
  • 7 Ocak 2009'da Garanti'den vadesiz hesap açtırdım. Görevli bana hesabımda en az 30 TL mı ne (tutarı tam hatırlayamadım şimdi) bulunması gerektiğini söyledi, gittim kredi kartımdan nakit çekip geldim koştura koştura bir de. Sonra bir gün 33 TL tutarında bilmem ne sigorta bilmemnesi kesildi diye sms geldi telefonuma bir de baktım hesaptaki para uçmuş. Hemen internet'ten bize ulaşın bölümünden e-posta gönderdim ve ücreti hesaba iade ettiler.

Şimdilerde de vadesiz hesap işletim ücreti kesmeye niyetliler. Geçenlerde 1 TL bırakmıştım onu almışlar, aç gözlüler :) Bir bakiye yattığı anda internetten ya da cep şubesinden bakıp saat başını geçirmeden çekiyorum, böylelikle sistemlerine tam olarak yansıyıp ücreti kesmeden paramı tam olarak alıyorum; ama bu koşuşturmacadan sıkıldım. Öğrenciyim diyorum form doldur diyorlar, maşallah bilmem kaç sayfa. Yahu kerameti kimlik fotokopimi alırsınız yetmez mi diyorum, yok öğrenci belgesi al diyorlar. Ya da 3 otomatik fatura ödemesi ver diyorlar. Yuh yani.

Oturup tüm vadesiz hesaplarımı, kartlarımı inceleyip haksız yere aldıkları tüm paraları geri alacağım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 25 Aralık 2009; 3:59:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slithera

Selamlar Arkadaslar
    Ben bu tuketici heyetine telefon icin gittim ve kazandım Bakırkoy Tuketici gayet guzel yaklasıyor insanlara ve yonlendiriyor haberiniz olsun.
    Haftaya kart konusunda basvuru yapacagım bende yalnız 1-2 makale okudum Garanti bu işi yokuşa sürüyormus şöyle...Heyet tüketici yönünde karar veriyor ama banka üst mahkemeye gidiyormuş ve kazanırsa mahkeme masrafları vs tüketiciye kalıyor. Yok tüketici kazanırsa tam tersi. Denemeye değer 300-400 tl cıkar sanırım:)

Boşuna gitme arkadaşım , ben 2 senedir gidemiyorum. Hakimin verdiği karar 11 sayfacık... oku oku bitmiyor... Alamıyorsun işin özeti...

• Askerde olan kardeşimin hesabında bulunan 38 lirasının 30 lirasını almış Akbank..

Şimdi bunu abisi olarak ben geri alabilirmiyim yoksa illa kendisinin başvurması gerekir tüketici hakem heyetine..
  • Bazı arkadaşlar sormuş ancak cevabını göremedim ilan açan arkadaşa teşekkür ederim bazı eksikleride gözönüne alarak biraz toparlayayım,

*Öncelikle son 2 yıla ait kredi kartı üyelik ücreti ve hesap işletim ücretlerini alabilirsiniz.

*Alabileceğiniz rakam sizden alınan paradır, hakem heyetlerinin faiz, masraf vs. yasal nedenlerden dolayı karar veremez.

*Banka sınırlaması yoktur, sizden para kesintisi yapan her banka bu kapsamdadır.

*Dilekçe örnekleri kaymakamlıklarda mevcut ancak sizde yazıp verebilirsiniz.

*Hazırlanan dilekçe ve evraklar 2 nüsha olmalı.

*Bazı hakem heyetleri pul parası alıyor bu yasal değil, vermek zorunda kalırsanız tüketici derneklerine durumu bildidirin.

*Sözleşmelerde hesabınızdan veya kartınızdan para alınacağı yazması önemli değil, önemli olan rakam yazmasın. Rakam yazıyorsa banka o rakamı sizden öpe öpe büyük bir zevkle alır, sözleşmede yazılan rakamdan fazla almışsa fazla olan kısmı iade alabilirsiniz.

*İkamet ettiğiniz ilçe hakem heyetlerine başvurabilirsiniz.

*Başvuru hesap sahibi tarafından yapılmalı ancak kimlik sormuyorlar dilekçeyi çaktırmadan verebilirsiz.

İstenen evraklar (hepsi 2şer nüsha, orjinal belge olması şart değil fotokopilerde kabul edilir)
    *Dilekçe
    *Sözleşme
    *Kesinti yapıldığını belgeleyen her şey (ekstre, dekont, banka cüzdanı vs)

Hakem heyeti verdiğiniz belgelerden birini karşı tarafa gönderir savunmasını ister. Bankanın gönderdiği belgelere göre (banka cevap vermezse ona göre) karar verir. Heyetler ayda birkeç kere toplanır ve başvurular yaklaşık 2 ayda sonuçlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hegoatANKARA -- 25 Aralık 2009; 9:59:02 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.