Şimdi Ara

Kredi kartı yurtdışı alışveriş borç sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba akbank kredi kartım ile ekim ayının 19unda toplam 183.72$ tutar amazondan alışveriş yaptım. fakat bu 183.72$ tutarı tlye çevirip tl bazından borçlu değil beni dolar bazından borçlu yaparak normalde 1720 tl ödemem gerekirken ekstre borcum 2400tl küsür geldi dolar kuru yüzünden. şimdi ne yapacağız arada aşağı yukarı 600-700 tllik fark var bunu nereye şikayet edebilirim? kredi kartından direk dolarla borçlandırmışlar beni.

• nexus can N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, anladığım kadarıyla tarafınıza USD ekstresi kesilmiş.

Kredi kartlarını USD & EUR ekstresine açıp/kapatmak müşterinin insiyatifinde bir şeydir, daha önce bunu açtıysanız yapacağınız herhangi bir USD işlemi tarafınıza USD olarak ekstre edilir ve onu USD olarak ödemeniz beklenir.

Bu işlem tamamen yasaldır ve şikayetten herhangi bir olumlu dönüş alamazsınız lakin USD ekstre kesimi şeklinde bir talimat vermediğinizden eminseniz bu durumu şikayet edebilirsiniz.

Yani durum iki şekilde olabiliyor;

1. Durum: 100$ harcama yapılır, bu 100$, TL'ye çevirilerek TL ekstresine yansıtılır.

2. Durum: 100$ harcama yapılır, bu 100$ USD ektresine direkt 100$ olarak yansır. (TL ile ödenemez, ancak TL'yi USD'ye çevirerek ödenebilir.)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

benim talimatım yok ayrıca bu olayı vakıfbanktada yaşadım şimdi.

başka bankalara sordum o günün kuru ile tl ile yansıtması gerekir dedi. resmen yaptıkları tuzak bunların cimere ve tüketici haklarına şikayette buldundum.

• nexus can N kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi o günün kuru ile TL yansıtılması için sadece TL ekstresinin olması gerek şayet USD ekstresi de açıksa o zaman direkt USD olarak yansır borç.

Siz talimat vermedim diyorsanız tabi şikayetçi olabilirsiniz, sonucunu buradan yazın aynı durumu yaşayan arkadaşlarda bilgilenmiş olur.

Umarım mağduriyetiniz giderilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.