Şimdi Ara

Kredi kartımın asgarisini öderken sorun çıktı ÇOK ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben playcard kullanıyorum. bu ayki asgari ücretim 407 lira geldi. 16sında yani hesap kesim tarihinde gittim yatırmak için. yanımda 400 tl vardı. Asgari borcum gözüküyodu 407 tl olarak. Şimdi 400 yatırayım 2 gün sonra da kalan 7 tlyi yatırırım diye düşündüm. asgarı borcu öde diyip 400 yatırdım ama eksik olduğu için banka 7 lira daha istedi ve ödemeyi yapamadım. 400 tlyi geri aldım ve karta para yatır diyerek yatırdım. Dünde kalan 7 tlyi yatırmak için bankaya gittim ve asgari borç hala 407 tl olarak görünüyodu ama genel borç azalmıştı. Şimdi benim yatırdığım bu 400 tl asgari borçtan düşmedi mi? Son ödeme tarihine kadar bi 407 tl daha mı ödemem gerek? Kesin bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim teşekkürler şimdiden

• sen borç ödemesi yapmayıp karta para yatır dediğin için genel borç miktarında azalma oldu ve kartının kullanılabilir limiti arttı.
    son ödeme tarihine kadar asgari borcu tamamen yatırırsan kalan borca daha düşük oranlı faiz işletecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 18 Nisan 2014; 20:31:32 >
  • bi 400 tl yatırmak gibi bi imkanım yok. bu yatırdığım parayı geri alıp asgariye yatırma gibi bi imkanım var mı. veya bu yatırdığım paranın asgariden düşmesi için bişey yapamaz mıyım?
  • Sen para yatırdıkça asgari ödeme miktarı düşmez zaten, hesap özetinde yazan asgari miktarı yatırmanız İCRA'ya düşmemeniz için yeterlidir. İkinci kez yatırma gerekmez.

Ayrıca internet şubesi dönem içi işlemlerde de yatırılan miktarı görebilirsiniz.
  • kardeş onu bunu geç arkadaşlar kafanı karıştırıp eksik biliyor dönem içi işlemlere bir iki güne 400 tl yansır zaten. sen git 10 tl daha yatır.asgari masgarisini geç yatırmış oluyorsun zaten.kafan bişey takılma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

kardeş onu bunu geç arkadaşlar kafanı karıştırıp eksik biliyor dönem içi işlemlere bir iki güne 400 tl yansır zaten. sen git 10 tl daha yatır.asgari masgarisini geç yatırmış oluyorsun zaten.kafan bişey takılma.

yazdığımın neresi karışık söyle de anlayalım. ayrıca eksik bildiğimiz bir şey yok. adama son ödeme tarihine kadar asgari borcu tamamen yatır dedik
    yani eksik miktarı da tamamlaması lazım. ayrıca yaptığı ödeme bir iki güne kadar yansır diye bir şey yok sonraki iş gününde gözükmesi lazım.
    yapı-kredinin sistemini bilmesek yutturacaksın.
    babam worldcard çıktığı günden beri kullanıyor yaklaşık 23 sene oldu o sebeple her türlü durumda sistemin nasıl işlediğini de iyi biliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 19 Nisan 2014; 18:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

quote:

kardeş onu bunu geç arkadaşlar kafanı karıştırıp eksik biliyor dönem içi işlemlere bir iki güne 400 tl yansır zaten. sen git 10 tl daha yatır.asgari masgarisini geç yatırmış oluyorsun zaten.kafan bişey takılma.

yazdığımın neresi karışık söyle de anlayalım. ayrıca eksik bildiğimiz bir şey yok. adama son ödeme tarihine kadar asgari borcu tamamen yatır dedik
    yani eksik miktarı da tamamlaması lazım. ayrıca yaptığı ödeme bir iki güne kadar yansır diye bir şey yok sonraki iş gününde gözükmesi lazım.
    babam worldcard çıktığı günden beri kullanıyor yaklaşık 23 sene oldu o sebeple her türlü durumda sistemin nasıl işlediğini de iyi biliriz.

şöyle demişsin mehmet kardeşim "sen borç ödemesi yapmayıp karta para yatır dediğin için genel borç miktarında azalma oldu ve kartının kullanılabilir limiti arttı.
    son ödeme tarihine kadar asgari borcu tamamen yatırırsan kalan borca daha düşük oranlı faiz işletecekler. " borç ödemeyi yapmayıp demekle hatalısın bir.karta para yatırıldığı an ödendiği kadarı borç ödenmiş sayılıyor bu iki. bankacılık sistem ve işleyişini senden iyi biliyorum liseli ergenler gibi sidik yatıştıracak değilim. konuyu açan arkadaşa dönecek olursam 10 tl bankamatikten tekrar yatırın asgari masgariyi kafanıza takmayın kalan borcunuza %2.02 oranında faiz işletilecektr o kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

quote:

yazdığımın neresi karışık söyle de anlayalım. ayrıca eksik bildiğimiz bir şey yok. adama son ödeme tarihine kadar asgari borcu tamamen yatır
    dedik

şöyle demişsin mehmet kardeşim "sen borç ödemesi yapmayıp karta para yatır dediğin için genel borç miktarında azalma oldu ve kartının kullanılabilir limiti arttı.
    son ödeme tarihine kadar asgari borcu tamamen yatırırsan kalan borca daha düşük oranlı faiz işletecekler. " borç ödemeyi yapmayıp demekle hatalısın bir.karta para yatırıldığı an ödendiği kadarı borç ödenmiş sayılıyor bu iki. bankacılık sistem ve işleyişini senden iyi biliyorum liseli ergenler gibi sidik yatıştıracak değilim. konuyu açan arkadaşa dönecek olursam 10 tl bankamatikten tekrar yatırın asgari masgariyi kafanıza takmayın kalan borcunuza %2.02 oranında faiz işletilecektr o kadar.

Tamam iste ikimizin dedigi de ayni sey . Calismadigim banka varsa bir elin parmaklarini gecmez yada yolum dusmemistir bankacilarla takila takila hepsinin sistemini anlamaya calisiyoruz.
    400 yatirmis bunu tamamlayacak asgariyi odemis olacak tekrar tekrar okudum sanki farkli bir şey var mı diye gene ayni yorumu yapmayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 20 Nisan 2014; 0:26:26 >

• Doğru mu anladım arkadaşlar. Emin olmak için tekrar soruyorum. Son ödeme tarihine kadar 10 tl daha yatırırsam asgariyi tamamen ödemiş mi olcam? Bankayla herhangi bi sorunum kalmayacak yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simorgh

Doğru mu anladım arkadaşlar. Emin olmak için tekrar soruyorum. Son ödeme tarihine kadar 10 tl daha yatırırsam asgariyi tamamen ödemiş mi olcam? Bankayla herhangi bi sorunum kalmayacak yani?

evet 10 tl daha yatırırsanız asgariyi ödemiş olacak.banka nezdinde borcunuzu ödediğiniz varsayılacak.sadece ektre tutarınızın ödemediğiniz kadarına %2.02 faiz işleyecek.

• Hesap kesim tarihinde (geçmeden) yatırmışsan, ki öyle yaptığını anlıyorum, genel borcundan 400 düşmüş, heap kesim tarihinde kesilen ekstrenin borcuna özel ödeme yapmamışsın. İlave 407 yatırman lazım asgariyi ödeyebilmek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haydaa. napcam ben şimdi arkadaşlar? illa asgari borcu öde diyip borcun tamamını mı yatırmam lazım? çok saçma değil mi böyle birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

Hesap kesim tarihinde (geçmeden) yatırmışsan, ki öyle yaptığını anlıyorum, genel borcundan 400 düşmüş, heap kesim tarihinde kesilen ekstrenin borcuna özel ödeme yapmamışsın. İlave 407 yatırman lazım asgariyi ödeyebilmek için.

Evet, ben o kısmı atlamışım. Hesap kesim 18'inde ise asgari ödemeyi en erken 19'unda yapmalıydı...

• Kartı takıp asgari borcu gördüm öyle yatırdım 400 tlyi. Öyle olsa asgarinin gözükmemesi gerekmez miydi? Teşekkürler şimdiden arkadaşlar

Arkadaşlar baktım şimdi gelen maile hesap kesim tarihi 15iymiş. O açıdan bir sorun yok yani

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1775710/0265d496-3f56-4a70-9c93-66b8b1cf0315.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simorgh -- 20 Nisan 2014; 21:24:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.