Arkadaşlar KYK'dan kredi ve burs başvuruları açıldı;
Bir kaç sorum var bu konuda:
1) Burs ve kredi fiyatları neler, öğrenciye ne kadar ödeniyor?
2) Ben burs almak istiyorum devlete borçlu olmamak için ama bir yandan da burs çıkmazsa kredi alma fırsatını tepmiş olmak istemiyorum. İkisine aynı anda başvurabilir miyim, sonra hangisi çıkarsa onu alıyım bu olur mu?
Burs ve kredi geçen sene 260 tlyms aynı anda ikisine başvurabiliyon burs çıkarsa zaten çıkıyo cikmazsada kredi kesin çıkıyo ama sonradan vazgeçme şansında var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
1) İki tip kredi var.
Öğrenim Kredisi: Bursun geri ödemeli versiyonu Katkı Kredisi: Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan kredi
Burs ve Öğrenim Kredisi bu yıl 260 TL'ydi. Gelecek yıl 280 TL ya da 300 TL olacağını düşünüyorum. Açıklanır bu da yakında.
Katkı Kredisi borcu, gideceğin üniversiteye ve bölüme göre değişir. Çünkü harç ücretleri üniversiteye ve bölüme göre değişen bir şey. Harçların kaldırılacağı söylensen de, şimdilik ortada kesin bir şey yok. Ayrıca, en son Başbakan'ın gelecek dönemden itibaren harç alınmayacağını açıkladığına dair haberler vardı.
2) Zaten sadece Burs isteğine yönelik bir seçenek yok başvuru formunda.
"Burs ve Öğrenim Kredisi" seçeneği var. Bu seçeneği seçtiğinde şu olur: Burs çıkarsa çıkar. Çıkmazsa Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar. Diyelim ki kredi çıktı ve kredi almak istemiyorsun, sonradan vazgeçtin; almak zorunda değilsin, hiçbir işlem yapmazsın ve gelecek yılki başvuru dönemini bekleyebilirsin.
"Burs, Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi" seçeneği var. Bu seçeneği seçtiğinde de şu olur: Burs çıkarsa çıkar. Çıkmazsa Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar. Katkı Kredisi de kesinlikle çıkar.
Bir öğrenci aynı anda hem Burs hem de Öğrenim Kredisi alamaz. Ama Katkı Kredisi, diğer 2 şeyden biriyle beraber aynı anda alınabiliyor.
Bir ekleme de yapayım.
Yukarıdaki iletimde kredilerin kesinlikle çıktığını söylemiştim. Kredilerin de verilmediği durumlar var aslında. Şu sayfalarda listelenmişler:
Eğer bu sayfalarda belirtilen, almaya engel teşkil eden durumların hiçbirini taşımıyorsanız; evet, Katkı Kredisi kesinlikle çıkar, Öğrenim Kredisi de Burs çıkmazsa kesinlikle çıkar.