Bildirim
Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (173. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşlar bende dün itibariyle İş Bankasından dosya masrafı ve yeniden yapılandırma tutarlarını mahkeme kanalı ile geri aldım.Sözleşmede el yazısı ile masraflarda mutabık kaldık vs. yazmasına rağmen. -
Refinansman oranları ile güncel konut kredisi oranları arasında bir fark var mı? Güncel oranlar 0,85 iken banka refinansman için 0,90 oran istiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: mr.zabaLa
arkadaşlar bir sorum olacak 2012 tarihinde bankadan çektiğim konut kredisinde 600 tl expertiz ücreti alınmış.(dosya masrafı da alındı da ben onu mahkemeye verdim şu anda mahkeme aşamasında)
daha sonra 2013 yılında ben bu krediyi yapılandırmak istedim,aynı bankadan,benden expertiz ücreti ya da dosya masrafı talep etmediler lakin 1200 tl ücret almışlar.
anladığım kadarıyla önceki krediyi kapatıp yeni kredi çekmiş gibi oluyorum.
ben bu yapılandırmanın olduğu kredide benden masrafları aldıkları zaman dekontu da istemiştim,dekontta ücretin olduğu bölümde şöyle yazıyor:
erken ödeme komisyonu+bsmv:1200 tl
şimdi sorum şu ben bu %2 lik erken ödeme adı altında alınan parayı ve ilk kredimde yapılan expertiz masrafını(ya da expertiz masrafının bir miktarını)geri alabilir miyim?
YAPILANDIRMA ÜCRETİNİ GERİ ALABİLİRSİNİZ, EKSPERTİZE İLİŞKİN BANKA FATURA SUNMAZSA GERİ ALABİLİRSİNİZ SUNARSA ALAMAZSINIZ
-
quote:
Orijinalden alıntı: av.yasin toprak
quote:
Orijinalden alıntı: mr.zabaLa
arkadaşlar bir sorum olacak 2012 tarihinde bankadan çektiğim konut kredisinde 600 tl expertiz ücreti alınmış.(dosya masrafı da alındı da ben onu mahkemeye verdim şu anda mahkeme aşamasında)
daha sonra 2013 yılında ben bu krediyi yapılandırmak istedim,aynı bankadan,benden expertiz ücreti ya da dosya masrafı talep etmediler lakin 1200 tl ücret almışlar.
anladığım kadarıyla önceki krediyi kapatıp yeni kredi çekmiş gibi oluyorum.
ben bu yapılandırmanın olduğu kredide benden masrafları aldıkları zaman dekontu da istemiştim,dekontta ücretin olduğu bölümde şöyle yazıyor:
erken ödeme komisyonu+bsmv:1200 tl
şimdi sorum şu ben bu %2 lik erken ödeme adı altında alınan parayı ve ilk kredimde yapılan expertiz masrafını(ya da expertiz masrafının bir miktarını)geri alabilir miyim?
YAPILANDIRMA ÜCRETİNİ GERİ ALABİLİRSİNİZ, EKSPERTİZE İLİŞKİN BANKA FATURA SUNMAZSA GERİ ALABİLİRSİNİZ SUNARSA ALAMAZSINIZ
uzun süreden beri bu konuda cevap bekliyordum,
yasin bey bir sorum daha olacak,ben bankaya son 10 yılda kullandığım kredilerin dosya masrafları için dilekçe vermiştim,onlarda bana red yazısının yanında dekontlarında içinde bulunduğu bir cevap vermişlerdi lakin bu erken kapama ücreti ile ilgili herhangi bir şey yoktu.
bu erken ödeme komisyonu adı altında benden alınan yapılandırma ücreti için yine dilekçe verip red cevabı alıp hakem heyetine başvuruda bulunmam gerekiyor anladığım kadarıyla,sonrasında süreç nasıl işliyor ve tüketici mahkemesine gidince iş illaki bir avukatımın olması mı gerekiyor?
teşekkürler.
-
Banka %2 yeni çıkan yasayla birlikte yasal hakkımız onu geri alamazsınız diyor. Kesin geri alabilir miyim acaba?
Birde başta dosya + expertiz+ipotek ücreti aldılar. ipotek ücretini geri alabilirmiyoz acaba? Teşekkürler şimdiden. -
Yeni yasadan sonra durum ne olur tam bilmiyorum.
Ama ben Konya'da ipotek ücretini aldım. -
Arkaslar mecburiyetten konut almak için bireysel destek kredisi çektim. 55.000 tl için 91.000 tl 84 ay olarak aylık 1.073 tl taksitli oldu. Şu an yaklaşık 36 ayını ödedim. Bireysel destek kredisi için yeniden yapılandırma yapılıyor mu? Kalan ana para 41.000, faizi ise 13.000 tl. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
120 ay çekmiştim, 0.75 oranla,
Bu ay itibariyle;
Aylık ödemem: 1,266.76
Anapara : 745.24
Faiz : 521.52
Kalan Anapara: 68,790.65
Arkadaşlar 68,790.65 bu parayı yatırınca kredim bitiyor mu?
Yoksa daha da mı az yatırmalıyım?
Bi ara ödeme yapsam 20.000 TL civarı bir yararı olurmu tecrübelerinizi aktarırmısınız? -
Vadesi bitmeden kapatmak isterseniz krediyi, erken ödeme cezası alırlar %2 oranında ve bu yasal bir masraf.
Yani 68.7 + %2 1.3 = 70k ödemeniz gerekir. -
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
Vadesi bitmeden kapatmak isterseniz krediyi, erken ödeme cezası alırlar %2 oranında ve bu yasal bir masraf.
Yani 68.7 + %2 1.3 = 70k ödemeniz gerekir.
Cevabınız için çok sağolun. Erken kapattım diye faiz indirimi falan olmazmı yani? -
Tabii ki olmaz, bankalar neticede faizden para kazanmaktalar, siz erken kapatıp faizlerden kurtulmak istiyorsunuz
bu durumda banka da para kaybediyor, devlet de bankanın bu tip bir işlemde para kaybını önlemek amacıyla
%2 ceza koyuyor ki önüne gelen eline para geçtiğinde gidip bankadaki borcunu tamamen sıfırlamak istediğinde
bankalar mağdur olmasın. -
Arkadaşlar,
THH'den bir hafta önce karar geldi. Faiz indirim komisyonu adı altında alınan ücretin iadesine karar verilmiş.
Daha önce de dosya masrafının iadesine karar verilmişti. Akbank 3 gün içinde iade etmişti.
Şimdi 1 hafta oldu, daha bankadan ses yok.
Ne yapmamı tavsiye edersiniz? -
quote:
Orijinalden alıntı: Kemal
Arkadaşlar,
THH'den bir hafta önce karar geldi. Faiz indirim komisyonu adı altında alınan ücretin iadesine karar verilmiş.
Daha önce de dosya masrafının iadesine karar verilmişti. Akbank 3 gün içinde iade etmişti.
Şimdi 1 hafta oldu, daha bankadan ses yok.
Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
BANKANIZLA GÖRÜŞÜN HENÜZ HABERİ OLMAMIŞ OLABİLİR , YATIRMAZLARSA İCRA YOLU İLE TAHSİL EDEBİLİRSİNİZ -
Şubeyi aradım.
Tebligatların genel müdürlüğe gittiğini oradan gelecek talimata göre davranacaklarını söylediler. (Bana pek inandırıcı gelmedi ama)
Siz ne kadar daha beklememi tavsiye edersiniz? Bunun belli bir süresi var mı? -
quote:
Şubeyi aradım.
Tebligatların genel müdürlüğe gittiğini oradan gelecek talimata göre davranacaklarını söylediler. (Bana pek inandırıcı gelmedi ama)
Siz ne kadar daha beklememi tavsiye edersiniz? Bunun belli bir süresi var mı?
banka prosedür falan diye geveliyorsa, hiç beklemeyin derim icraya başvurarak tahsil edebilirsiniz -
quote:
Orijinalden alıntı: av.yasin toprak
quote:
Şubeyi aradım.
Siz ne kadar daha beklememi tavsiye edersiniz? Bunun belli bir süresi var mı?
banka prosedür falan diye geveliyorsa, hiç beklemeyin derim icraya başvurarak tahsil edebilirsiniz
Teşekkür ederim cevabınız için.
Bugün tekrar görüştüm. Tebligat gelmediğini şubeye elden kopyasını getirirsem çözüm bulacaklarını söylediler.
Yarın sabah kopyasını bırakacağım bakalım. Ondan sonra 1 hafta daha beklerim.
-
arkadaşlar merhabalar, sizlerden bir konu hakkında yardım istiyorum, ben 120 ay vadeli 0,86 faiz oranı ve aylık 1.200 tl taksitler halinde denizbank tan 90.000 tl konut kredisi kullandım ve şu an 52. taksidimi ödedim, geriye 68 taksit, 62.000 tl anapara, 20.000 tl faizi geriye toplamda 82.000 civarı ödemem kaldı. ben şimdi elimde 16.000 tl gibi bir de birikmişim var.
1- ben bankaya borcumu kapatmak istesem, sadece geriye kalan anaparayı yani 62.000 tl mi ödemem gerekiyor ve sanırım %2 de cezası ile bu borctan kurtulabilirmiyim
2- elimdeki birikmişim 16.000 tl yi de düşerek başka bir bankadan transfer konut kredisi ( refinansman ) kullanabilirmiyim
3- eğer bu sorularıma cevaplarınız evet ise, planıma göre 62.000 tl den 16.000 tl düşerek yani 46.000 tl gibi bir miktar konut kredisi kullansam başka bir bankadan ve bunu en kötü 48 vade en iyi 36 ay vade yaptırsam bana uygun kredi önerileri hakkında bilgi almak istiyorum sizlerden ( hangi banka - taksit tutarı - 36 veya 48 ay vade )
şimdiden teşekkürler
-
arkadaşlar bir yardım istedik kimsenin bilgisi yok mu? -
Merhaba ben Vakıfbank tan dosya ücretini geri almak için döküm aldım ancak burada Pes.+Kom. + Kredi Tahsis Ücreti
: 500 tl yazıyor. Bu kısaltmalar nedir acaba ve ben tüketici heyetine başvurduğumda 500 tl mi yazacağım çünkü bir yerde ben haklı bulunduğumda banka da dava açıyormuş ve bu 500 lira nın içinde başka ücretlerde olduğu vb
nedenlerle ben miktarı yanlış yazmış olduğum için benim bir miktar para ödemem gerekiyormuş. Sizce ben ne yapmalıyım hiç te anlamıyorum bu işlerden
yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Pes.+Kom. + Kredi Tahsis Ücreti: 500 tl için uğraşmaya değmez mi yoksa
2) Yapılandırma yaparken 2000 civarı bir ücret aldılar ama dökümde gözükmüyor sanırım % 2 erken kapama mı ,
yeniden yapılandırma mı neydi sorum şu ben bunu alırken bana benim yazım ile bir kağıt yazdırıp imzalattılar
aksi halde yapılandırmayacaklarını söylediler ve yazıp imzaladım geri almayacağıma dair , bu durumda bu ücretin geri iadesi
mümkün müdür ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X