Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
471.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vectrac

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var;

Daha önce 0,85'ten kredi çekmiştim. Yalnızca taksitleri arttırıp vadeyi kısaltmak istiyorum.

Yani;

Ara ödeme yok, faiz değişimi yok.

Güncel faiz oranları 0,85'in üzerinde malum.

2 sorum var;

1- Yalnızca taksit tutarını arttırmak istediğim için, yine 0,85'ten yapılandırma yapabilir miyim?
    2- %2'lik cezaya tabi miyim? (yani ara ödeme ya da faiz indirimi istemediğim için ceza ödemek zorunda mıyım?)

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba, konuyla ilgili gelişmeler yaşanıyor. En sonunda hükümet olaya el attı ve kredi borcu ödeme konusunda iyileştirmeye gidildi. 72 ay kredi borcu yapılandırması ilk olarak devlet bankalarında aktif olacak sanırım. Ek olarak şuan için bireysel kredi ve kredi kartı borçları için geçerli deniyor ama umarım araç kredisi için de böyle bir iyileştirmeye gidilir.

Okuduğum yazının bir kısmını buraya yapıştırıyorum.
    Sadece bir defa yapabileceğiniz 72 ay kredi borcu yapılandırması için herkes bankaların yolunu tutmaya başladı. Ancak konunun detayları muallakta olduğundan kaleme alınması gerektiği kanısına vardık. Bu yapılandırma kredi veya kredi kartı borçlarınız için düzenlenmiştir ancak dikkat edilmesi gereken nokta her kredi borcu için geçerli olmadığı gerçeğidir. 72 ay borç yapılandırma sadece ihtiyaç kredisi için geçerlidir. Yani eğer konut kredisi veya araç kredisi aldıysanız borcunuzu yapılandıramazsınız.

30 eylül itibariyle BDDK(Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tüm bankalara ilgili düzenlemeyi tüm bankalara iletti. Bu tarihten itibaren kredi kartı veya ihtiyaç kredisi borçlarınızı yapılandırabilirsiniz. Bu yazının devamı için tıklayın.

Yukarda sadece ilgili kısmı kopyaladım yazı hallice uzun çünkü, şimdi benim sorum araç kredisi için geçerli değil mi bu yapılandırma? Bilen birileri varsa yazsın da ona göre sevinelim veya üzülelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc332 -- 3 Ekim 2016; 11:39:31 >

• vectrac kullanıcısına yanıt
    Bankaya gidip 0,85 ten kredim var sizde, bunun 80 ayı kaldı. kredimi 40 ayda ödemek istiyorum deyip hiçbir ücret, ceza vs. ödemeden yapabilirsiniz. Aynısını önümüzdeki ay ben yapacağım inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmglsm

Bankaya gidip 0,85 ten kredim var sizde, bunun 80 ayı kaldı. kredimi 40 ayda ödemek istiyorum deyip hiçbir ücret, ceza vs. ödemeden yapabilirsiniz. Aynısını önümüzdeki ay ben yapacağım inşallah.
    yasa çıktığından beri bankama düzenli olarak uğruyorum. fakat hala ne kendileri bir şey biliyorlar, ne de bizi bilgilendiriyorlar. acaba yasadaki "... 72 aya kadar yapılandırılabilir..." cümlesindeki boşluktan faydalanıp işi banka inisiyatifine göre mi düzenleyecekler ki? yapılandırma yapabilen var mı aramızda? kredi veya kredi kartı olarak ? bir de yapılandırma faiz oranları nedir?
  • arkadaşlar banka konut kredi oranları düştü ancak bu oranlar yeni konut kredisi çekenlere uygulanıyor. şubat 2016 1.10 dan çektiğim krediyi yapılandırmam için ziraat bankasına başvurdum kabul etmediler. konuyla ilgili "uzmanlar" bu durumda tüketici mahkemesine başvurun diyorlar. bu şekilde tüketici mahkemesine başvursam olumlu sonuç alır-mıyım.
  • Dün yeniden yapılandırma için verilen oranlar;

Ziraat : 1.09
    Vakıf : Vadeye göre 1.24 - 1.36
    Garanti : 12 - 120 ay sabit 1.05

Sonuç : Faizler siyasi baskıyla düşürüldüğü için 1.10 ve üstü oranlardan kredisi olanlar için yapacak birşey kalmıyor.
  • slmglsm S kullanıcısına yanıt
    Hangi banka diyor .bi de yapilandirdiniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bankalarda kredi cıkmayan arkadaşlara yardımcı olurum. yine banka vasıtasıyla kredi cıkması için yalnız çalışıyor olması sigorta olması şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

bankalarda kredi cıkmayan arkadaşlara yardımcı olurum. yine banka vasıtasıyla kredi cıkması için yalnız çalışıyor olması sigorta olması şart

tc numarası ve e devlet şifresini istemeniz dogru degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: konyalım

quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

bankalarda kredi cıkmayan arkadaşlara yardımcı olurum. yine banka vasıtasıyla kredi cıkması için yalnız çalışıyor olması sigorta olması şart

tc numarası ve e devlet şifresini istemeniz dogru degil

http://www.milliyet.com.tr/e-devlet-sifresiyle-buyuk-vurgun-polise-bursa-yerelhaber-851626/

• ziraatten konut kredisine başvurduk 60 ay ödeyebilecek durumdayken 120 ay çıkıyor.Sonrasında deniliyor ki belli zaman sonrası 60 aya düşürmek için başvurabilirsiniz deniyor.Sizce bu olabilir mi olursa da zarar görür müyüm?
  • 60 ay ile 120 ay arasında büyük faiz farkı olur.
    Sonradan yapılandırma yapana kadar faizi ödemiş olursunuz hemen hemen.
    Ek gelir, emekli anne baba vs. başka bir şekilde halletmeye bakın.
  • İhtiyaç kredilerini 48 aya bölecek şekilde yapılandırma olduğunu okudum. Detaylar burda var bir göz atın
    Kredi Notu Sorgulama, Öğrenme, Hesaplama
    Kredi Yeniden Yapılandırma
    http://www.kredinotutc.com/kredi-yeniden-yapilandirma.html

• Merhaba, bugün çıkan haberlerde yer alan yapılandırma koşullarının esnetildiğine yönelik haberler hakkında bizleri bilgilendirebilecek olan arkadaş var mıdır? İlgili haberdeki donuk alacak ifadesi ne anlama gelmektedir? İyi çalışmalar dilerim.
  • Ekonomist.kim | Bankalar, Krediler ve Ekonomi Piyasası,
    Konut Kredisi Yapılandırma Şartları, Refinansman!
    https://www.ekonomist.kim/bankalar-konut-kredisi-yapilandirmasi-yapmiyorlar-ne-yapmaliyim-2721.html

yorumlarda istanbul akbank şubelerinde 60 ay 0.89 oran alanları gördüm. doğrumudur acaba? yakın zamanda bu şekilde yapılandıran oldu mu?

• 1.09 dan ziraat bankasından aldığım krediyi 0.89 dan akan ta yapilandirdim. 1500 dosya masrafı var artı yüzde 2 erken kapama cezası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adriano123

1.09 dan ziraat bankasından aldığım krediyi 0.89 dan akan ta yapilandirdim. 1500 dosya masrafı var artı yüzde 2 erken kapama cezası var.

Kazancin ne kadar oldu

• Kredi kartı borcunu garantiden veya akbanktan yapılandıran var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adriano123

1.09 dan ziraat bankasından aldığım krediyi 0.89 dan akan ta yapilandirdim. 1500 dosya masrafı var artı yüzde 2 erken kapama cezası var.

Hocam akbanki aradim eksper ucreti vs aliriz tekrar diyor yani yeniden eksper gelirmis bana mantiksiz geldi eksper geldimi sizde biraz bilgilendirimisiniz nasil bir yol cizildi normalde yeni alana o faizler..?

• bende İNG den kullandığım 1,19 Oralı Kredi için bugün 0,89 içi Akbank'a başvurdum ancak aşağıdaki masrafları çıkardılar.

işlemleri tamamladığınıza göre tapu masrafları konusunda , dask-konut ve hayat sigortası konularındaki masrafları yazabilirseniz memnun olurum.

Tahsis ücreti:440 TL

Ipotek ücreti:180 TL

Ekspertiz:750 TL

Ayrıca dask ve konut sigortasında dain-i müretini falan kabul etmiyorlar illaki bizim bankamızdan yaptıracaksınız diyorlar.

Özellikle eski bankanızdan hayat sigortasının kalan miktarını iade alabildiniz mi ? çok özel değilse kaç TL sini geri alabildiniz ve Akbank kaç TL ye yaptı acaba

bilgi verebilirmisiniz. ?

Birde Tapuda yeniden tapu çıkarttınız mı ? Kaç TL MAsrafınız oldu banka haricinde Tapuda ? tapu masrafı çıktımı yine ilk baştaki gibi .

Bütçeyi belirlemeye çalışıyorum da bilgi verebilireniz çok memnun olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

bende İNG den kullandığım 1,19 Oralı Kredi için bugün 0,89 içi Akbank'a başvurdum ancak aşağıdaki masrafları çıkardılar.

işlemleri tamamladığınıza göre tapu masrafları konusunda , dask-konut ve hayat sigortası konularındaki masrafları yazabilirseniz memnun olurum.

Tahsis ücreti:440 TL

Ipotek ücreti:180 TL

Ekspertiz:750 TL

Ayrıca dask ve konut sigortasında dain-i müretini falan kabul etmiyorlar illaki bizim bankamızdan yaptıracaksınız diyorlar.

Özellikle eski bankanızdan hayat sigortasının kalan miktarını iade alabildiniz mi ? çok özel değilse kaç TL sini geri alabildiniz ve Akbank kaç TL ye yaptı acaba

bilgi verebilirmisiniz. ?

Birde Tapuda yeniden tapu çıkarttınız mı ? Kaç TL MAsrafınız oldu banka haricinde Tapuda ? tapu masrafı çıktımı yine ilk baştaki gibi .

Bütçeyi belirlemeye çalışıyorum da bilgi verebilireniz çok memnun olurum

Bursada bir şubeden geçen hafta sorduğumda Konut Sigortasının Dain-i Mürtehin yapılabileceği söylendi.
    DASK için zaten iptal gibi bir durum söz konusu olamaz. Tek bir sisteme bağlı olarak işliyor.

Sadece hayat sigortasını burdan yapmanız gerekiyor denildi.

Tapuda tekrardan yüksek masraf çıkmaz. Çünkü ilk alımda siz devir işlemi yapıyorsunuz.
    Bunda sadece gerekli ipotek yazıları verilerek takyidat yapılıyor.
    Masrafta düşük kalıyor.

• 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.