Şimdi Ara

Kredinizle dolar alamazsınız dendi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
7.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • krediyi ben çekerim sonra parayı alırum bankadan sonra parayı bir başkasına veririm derim ki gitmana şu döviz bürosundan dolar al bana getir. döviz bürosunda dolar alan ben olmayacağım için nasıl ispat edecekler?

veyahut kredi çektim gittim araba aldım sonra o arabayı 1 hafta sonra bir başkasına karına sattım ve parayı aldım. sonra o parayla dolar aldımsa ne olacak?

yani saçma işler bunlar. ben kafayı dolar almakla bozmuşsam bir yolunu bulur alırım.

önemli olan dolar aldıracak iklimi ve ortamı yoketmektir. bundan 11 yıl önce niye kimse bu kadar dolar almıyordu da şimdi alıyor?

• astegon kullanıcısına yanıt

Yanlış bilmiyorumsam bu olay BDDK'nın bankalara verdiği talimat. Vatandaş için herhangi bir sorumluluğu yok diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Sadece uğraştırma amaçlı bir adım o kadar, ürkütüp dövizden uzaklaştırma.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SmachingCube kullanıcısına yanıt

Yaw hocam örnek olarak verdim tabi ki de alakası yok ama mantık olarak aynı. Yani diyorum ki borç veren istediği şartı koşar çünkü para borç verenindir. Borcu alan, o borç bitene kadar o paranın sahibi değildir. Tabi ki yinede bazı şartlar kanunlar çerçevesindedir.

• dolar alamıyorsan araba al, daha hızlı değerleniyor

Arkadaşım hala kaçırdığın nokta var; bu parayı EFT ile olsun nakit olarak olsun aynı TC Kimlik No ile yakın günlerde bu işlemi yaparsanız lamba gibi ortaya çıkarsınız.

Ama şu var; parayı çektiniz, aradan haftalar geçti, kademe kademe aldınız o zaman kimse bulamaz izini.

Onu geçtim gidip döviz bürosundan almaya kalktınız, o zaman da TC Kimlik No veriyorsunuz ki inanılmaz saçma bir sistem bu.

Kara parayı takip için böyle aptalca bir mekanizma kurdular yani.

Kısacası isterlerse öyle güzel takip ederler ki paranızı.

Takip edilmemesi için başka yöntemler var söyletmeyin bana burada şimdi.

Edit: Maliye bakanlığı hepimizin tüm kart, hesap vb finansal işlemlerini anlık olarak takip edebiliyor. İsterlerse her şeyi anında bulabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 27 Aralık 2021; 14:12:13 >
  • Evet öyle, ama sırf şirin gözükmek ve insanları korkutmak amacıyla yapılmış bir durum. Dolar 18'lere gelirken, faizler şakır şakır düşürülürken bir çok kişi kredi çekip dövize altına hücum etti.

• Aynen öyle gugug devletinde sıradan birgün artık alışacaksınız bunlara.Doğru bütün bankakar sözleşme imzalatıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bu krediyi çekip faiziyle geri ödüyor muyum? Evet.

İster dolar alırım, ister bir gecede pavyonda yerim, istersem umreye giderim. Nasıl kullanacağımdan kime ne?

Son çırpınışlar..

Kâğıt para önemli devil . Sen hem kredi çekmişsin hem de sonra başka bankadan dolar almışsın. Doları bu parayla aldığın ortada . İlk önce borçla x bankasından yada döviz burosundan dolar alıp daha sonra y bankasından aldığın krediyle borcunu ödersen bu durumda krediyle dolar almamış olursun...

Ayrıca devlet TL kredisiyle TL'yi zayıflatmanı engellemek istiyor. Bugün ki iktidarı sevmiyorsun diyelim yarın baska iktidar gelince onu da sevmeyenler TL'yi zayıflatmak için benzer hareketler mi yapacak... Devamlı amerikaliya ingilize mi çalışacağız iktidarı sevmiyoruz diye

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

1.sinde olmaz da 2.sinde zaman yakınsa birşey diyebilirler

Bunlar neden oluyor MB çok zayıfladı spekülasyonlara cevap veremiyor..kontrole ve kısıtlamalara geçti bunda da başarılı olamazsa bankadan döviz çekme kısıtlaması gelebilir veya belli meblağ üzerinde sadece firmalara izin verilebilir yada daha başka yasak ve kısıtlamalar getirirler

• we[AGRA] kullanıcısına yanıt

TL ile pavyona git yada umreye diyor ama TL borcuyla TLyi zayıflatamazsın diyor . Kazancını şu an karışmıyor ama 1970lerde karışıyordu maaşınla döviz alamıyordun o zamanlarda şimdi maaşınla alabilirsin ( belki ilerde ona da yasak gelebilir düşük ihtimalde olsa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Aralık 2021; 17:46:21 >
  • Krediyi çektikten sonra aileden birisinin hesabına eft çakıp o hesaptan döviz alırsınız olur biter.

• Yasal olarak suç değil. He deyin geçin. Farz edin ki inat ettiler, izinizi buldular. Ne yapacaklar? Hicbir yaptırımı yok.

En fazla krediyi geri çağırırlar,ki o da hicbir bankanın işine gelmez. O zaman da şu an ödeyemiyorum dersiniz, banka anlaşmak zorunda kalır, orjinal odeme planını talep edersiniz. Bankalar ödenmeyen kredilerle meşgul zaten , ödenen kredi için zahmete girmezler.

• Bunlar yüzünden elimizdeki coinleri'de bozduramıyoruz ki bankaya para girince hemen hesap soruyorlar çökme içinde bahaneleri kara para aklıyorsunuz siz oluyor

• Konuyu okurken DHvenezuella.com da zannettim kendimi. Resmen Venezüella tartışmaları bunlar 20 senede verdikleri vaatlerin sonucu Venezüella olduk.

• özgürlüklerin iç edildiği ülkede normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 28 Aralık 2021; 1:29:44 >
  • alierennet kullanıcısına yanıt

Bankaların borç verirken "parayi ne için kullanacaksın?" sorgusunun yegane sebebi risk değerlendirmesidir.

Ihtiyaç kredisinde de geri ödeme risk değerlendirmesi kişinin düzenli gelir miktarı ve tarihçesine göre yapılır, eline borç verilen parayla ne yapacağı bankayı ilgilendirmez.

"Size verdiğimiz parayla döviz alamazsiniz" demenin banka açısından bir mantığı da yok, yasal dayanağı da yok.

• 5 Bin TL. kredi çekip diğer banka hesabım aktarıp dolar satın aldım. Nasıl bir yaptırımı olabilir ki? Para benim param değil mi? İster dolar alırım, ister bir gecede pavyonda yerim!

• fofer kullanıcısına yanıt
    Bence maksimum yaptırım isminizi kara listeye alıp, daha sonra kredi çekerken zorluk çıkartmaları olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.