Şimdi Ara

krediyle ev satma hakkında yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
15.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: M e t i n

İşin o kısmı sizi ilgilendirmiyor.5 Bin TL Ekspertiz sigorta ve kredi masrafları oluyor.Masraf kredinin içinden alın dediyse vatandaş bu durumda böyle olur.

Sende yazsana 5bini kapora aldım diye gerçi bende görmemiş olabilirim.

Hayırlısı olsun.Parayı boş bırakma hemen yapıştır bir yere.

biraz uzun dsürüyor işte.öbür türlü parayı masaya koy bende imzamı koyayım olmuyor.işin içine banka girdimi yandık.uzadıkça uzuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa044

arkadaşlar evin satışını yaptım.işlemler şöle gerçekleşti.
    alıcı benden tapu fotokopisini isteyip krediye başvurdu.1 hafta sonra kredisi 90.000 tl olarak onaylanmış olmasına ragmen bankanın net verecegi 85 bin tl olarak kesinleşti.bankadan bunun teyidini mutlaka alın.tapuya gitmeden önce geriye kalan 35 bin tl yi nakit olarak alıcıdan istedim ve alıp bankama yatırdım.tapuda bankanın avukatı nezaretinde imzalar atıldı.ev alıcıya geçti.ardından tapuda imzalardan sonra alıcıya verilen ipotek belgesi bankaya faxlandı.banka bu faxı alıp genel müdürlükten 85 binin üzerindeki blokenin kaldırılmasını istedi.onay geldi.buraya dikkat.banka ödemeyi yapmak için alıcı ve satıcı yı beraber hazır olarak görmek istedi.ne sadece alıcı ne de satıcı tek başına parayı çekemezlermiş.ikisininde imzası gerekiyormuş.bundan sonra parayı çekip alıcıya hayırlı olsun dedikten sonra bankadan ayrıldım.işlemler böyle...
    böyle satış işlemi daha fazla dikkat istiyor arkadaşlar.toplam süreyi şöle izah edebilirim.

çarşamba günü.evi alacak kişi beni aradı pazarlık yapıldı.125 bin olarak anlaşıldı.

alıcı perşembe günü krediye başvurdu.haftaya salı günü kredi ön başvurusu onaylandı.

bir gün sonra yani çarşamba günü banka eve expertiz yolladı.ve aynı gün kredi tam onaylandı.bankanın avukatıyla görüşülüp tapu için gün kararlaştırıldı.

perşembe günü sabahtan akşama kadar tapuda geçti

bir gün sonra yani cuma günü ipotek belgesi bankaya faxlanıp bloke kaldırıldı ve sonunda parayı alabildim.başımızdan geçen olaylar böyle.yani toplamda çarşambadan bir hafta sonraki cumaya kadar.7 iş günü.

3 senelik konuyu hortlattım ama başka bir cevap bulabileceğim yer yoktu.

Bankadan parayı alırken ya karşı taraf imza atmaz ise ne olabilir. Evin satışınıda verdikten sonra böyle bir problemde neler yaşanır acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karantina61

quote:

Orijinalden alıntı: sefa044

arkadaşlar evin satışını yaptım.işlemler şöle gerçekleşti.
    alıcı benden tapu fotokopisini isteyip krediye başvurdu.1 hafta sonra kredisi 90.000 tl olarak onaylanmış olmasına ragmen bankanın net verecegi 85 bin tl olarak kesinleşti.bankadan bunun teyidini mutlaka alın.tapuya gitmeden önce geriye kalan 35 bin tl yi nakit olarak alıcıdan istedim ve alıp bankama yatırdım.tapuda bankanın avukatı nezaretinde imzalar atıldı.ev alıcıya geçti.ardından tapuda imzalardan sonra alıcıya verilen ipotek belgesi bankaya faxlandı.banka bu faxı alıp genel müdürlükten 85 binin üzerindeki blokenin kaldırılmasını istedi.onay geldi.buraya dikkat.banka ödemeyi yapmak için alıcı ve satıcı yı beraber hazır olarak görmek istedi.ne sadece alıcı ne de satıcı tek başına parayı çekemezlermiş.ikisininde imzası gerekiyormuş.bundan sonra parayı çekip alıcıya hayırlı olsun dedikten sonra bankadan ayrıldım.işlemler böyle...
    böyle satış işlemi daha fazla dikkat istiyor arkadaşlar.toplam süreyi şöle izah edebilirim.

çarşamba günü.evi alacak kişi beni aradı pazarlık yapıldı.125 bin olarak anlaşıldı.

alıcı perşembe günü krediye başvurdu.haftaya salı günü kredi ön başvurusu onaylandı.

bir gün sonra yani çarşamba günü banka eve expertiz yolladı.ve aynı gün kredi tam onaylandı.bankanın avukatıyla görüşülüp tapu için gün kararlaştırıldı.

perşembe günü sabahtan akşama kadar tapuda geçti

bir gün sonra yani cuma günü ipotek belgesi bankaya faxlanıp bloke kaldırıldı ve sonunda parayı alabildim.başımızdan geçen olaylar böyle.yani toplamda çarşambadan bir hafta sonraki cumaya kadar.7 iş günü.

3 senelik konuyu hortlattım ama başka bir cevap bulabileceğim yer yoktu.

Bankadan parayı alırken ya karşı taraf imza atmaz ise ne olabilir. Evin satışınıda verdikten sonra böyle bir problemde neler yaşanır acaba.

Bu soruyu bende merak ediyorum adamı ertesi gün nerde bulcaz imzaya, tapuyuda verdik. banka oldu mu illa bir sorun çıkar o işten!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.