Krell KAV 300i bir anfim var ve son zamanlarda aşağıda anlatmaya çalıştığım şekilde davranmaya başladı:
1- Elektriğe bağlı ve açık, hiç bir cihaz bağlı değil, elimi arkadaki girişlere yaklaştırdığımda ya da değdiğimde rahatsız edici biçimde gürültü (hum) yapıyor.
2- Elektriğe bağlı, açık ve CD player bir girişe bağlı, sorunsuz çalıyor ancak CD player girişi yerine başka girişi seöerseniz yine acayip bir gürültü yapmaya başlıyor.
Anfi, bunun dışında çalışıyor ve iyi çalıyor. 1997 model ve şimdiye kadar böyle bir sorun farketmemiştim. Bana bir topraklama sorunu var gibi geliyor ama bulamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
cihazi mumkunse baska bir ortamda deneyin
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
yavuzazgin
kullanıcısına yanıt
Ortam derken başka bir ev mi? Çünkü benim evde denemediğim oda kalmadı.
Bir kaç sebebi olabilir . Şaselemede sorun vardır soğuk lehim tabir ettiğimiz , lehim temassızlığı preampli katında Transistörün veya kondansatörün arızalı olması .
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
Sanırım dediğiniz gibi preampli katında bir eleman bozuk, çünkü az önce farkettim preamp out çıkışı kısa devre gösteriyor. Bilebildiğim kadarıyla kontrol ettim, bütün dirençler ve kondansatörler sağlam gibi ama transistörleri nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum. Bir de diyotlar var tabi, sökmeden kontrol edemiyorum galiba hepsi her iki taraftan açık gösteriyor.
Soğuk lehim olayı gözle anlaşılır mı?
Pasif elemanlar ( direnç ,kondanstör ) gözle muayene edilmez , şişmiş akmış kondansatör zaten tamamen ölmüş olandır . kaçak akımı yüksek görevini tam yerine getiremeyen kondansatör ancak lcr metre ile ölçülür . kaçak akımına bakılır . Dirençlerde de durum aynıdır . tolerans değerlerinin çok üstüne çıkmış dirençi gözle anlayamazsınız .DMM ile ölçülür . devre çatlağını anlamak için özel büyüteçler vardır . onunla incelemek gerekir . preampli out çıkışını nasıl ölçtünüz ,kısa devre olduğunu anladınız . böyle bir problem varsa , cihazı kullanmamanızı öneririm .
elektürükçü
kullanıcısına yanıt
Preamp out çıkışı RCA jack. Analog bir MM var bende. RCA jack'in ortası ve dışı arasında kısa devre var bir şekilde. pre katı dışarıda ayrı vaziyette şu anda ama anfi üzerindeyken çalışıyordu.