Şimdi Ara

CIZIRTI SESİ: BOSE COMPANION 50

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim üzere Bose Companion 50 hoparlörümde sağ-sol dan cızırtı sesi geliyor, tabi bu ses 3.5mm jack takılı değilken bile geliyor yani windows veya ses kartı ile alakalı bir durum değil.

Yeni dikkatimi çekti daha önce var mıydı bilmiyorum, bekleme modundayken biraz rahatsız ediyor.

Sebebi hakkında fikri olan ?

ve,

Serviste yapılabilecek bir şey mi?, belki yüksek masraf çıkabilir. Garanti yok.

----Ses kaydı ekleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 10 Nisan 2020; 23:1:28 >

• Merhaba,

Ben de Bose Companion 50 kullancısıyım. Cızırtı problemi mi yoksa dip gürültüsü problemi mi yaşıyorsunuz? Sesi açtığınızda gürültü de artıyor mu? Dip gürültüsünde elektrik hattında yaşanan problemlerin payı büyük.
  • ..Knight.. kullanıcısına yanıt
    Merhaba yanıt için teşekkür ederim.

Ben cızırtı olarak belirttim ama dip gürültüsü nedir bilmiyorum. Aşağıda ses kaydı aldım telefonun mikrofonu hoparlöre dayalı vaziyette
    link:

Ses kaydında: İlk başta hoparlör kapalı, control podundan en kısık seste iken açıyorum ve sona doğru getiriyorum, en sonda da kapatıyorum. Sesi biraz coil whine andırdı bana :)

2 adet olan hoparlörlerin her birinde 2+2 şeklinde hoparlör bulunmakta (donanım adını bilmiyorum) aşağıdaki görselde gösterdiğim üzere kulağımı dayadığım da işaretlediğim kısımlardan daha yüksek cızırtı geldiğini duydum.

Son olarak elektrik hattından olup olmadığını nasıl anlarım linkteki prizi kullanıyorum ama konuyla alakası yok sanırım.
    www.hepsiburada.com
    Schneider Electric APC 5'li Akım Korumalı Priz ve 2 USB Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-5-li-akim-korumali-priz-ve-2-usb-girisi-5v-2-4a-pm5u-gr-p-HRSPM5U-GR

• armax kullanıcısına yanıt
    Gönderdiğiniz ses kaydını dinledim. Benzer durumu ben de dahil pek çok kişi yaşıyor. Zamanında dip gürültüsü ile ilgili araştırma yapmıştım. Söz konusu dip gürültüsünün ses kablosu, ses kartı (bazıları özellikle harici ses kartı kullanılmasını tavsiye ediyor) ve elektrik hattı dahil pek çok faktörden kaynaklanabildiği belirtiyor. Problemi aşağıdaki tarzda ürünleri kullanarak çözenler de varmış.

www.amazon.com
    Amazon.com: 3.5mm Portable Audio Noise Filter Ground Loop Noise Isolator Suitable for Home Stereo/Car Audio System: Electronics
    https://www.amazon.com/Portable-Filter-Ground-Isolator-Suitable/dp/B07WMW43NK/ref=sr_1_36?dchild=1&keywords=3.5+mm+noise+filter&qid=1586638393&sr=8-36
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Fakat subwoofer arkasındaki 3.5mm jack’ı çıkardığımda da devam ediyor olması harici ses kartı veya kablo ile nasıl mümkün olabilir merakıma mucip oldu, tabi denemek lazım. 3 yıl kadar ofiste creative xfi titanium kartımda kullanmıştım ve 100 kw kompanzasyon panosu vardı hiç dikkatimi çekmedi, şu anda evde kullanıyorum ortam farklı haliyle.

Donanımsal/fiziksel bir problem yoksa muhtemelen voltaj regülatörü veya bu tarz ups ile çözülebilir değil mi, ben tekrar ofise götürüp deneyeceğim.

Birde sizde de benim belirttiğim gibi aynısı mı mevcut?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • armax kullanıcısına yanıt
    Voltaj regülatörü veya UPS ile çözüm üretilebilir mi bilemiyorum. Bende de aynı durum mevcut. Kulaklarım artık alıştığı için üzerinde fazla durmuyorum. Ses sistemimden fazlasıyla memnunum.
    Bende çok memnunum, teşekkürler yardımlarınız için. Alternatif şeyler deneyip sonucu bildireceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi cızırtı yapıyor!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Attığınız ses kaydını dinledim. Bende logitech’in ses sistemini kullanıyorum ilk zamanlar bende aynı problemi yaşıyordum. Bende bu sesin çıkmasına sebep olan şey koridor ışığını yakınca ses sisteminin bağlı olduğu elektrik hattıyla çakışmasıydı. Ses sistemini tekli bir prize bağlayınca problemim çözüldü. Bazen de kablolarının üst üste gelmesi de bu sorunu yaratabiliyor

• diadhaidhrigh kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim. Evin içerisinde 4 farklı odalardaki prizde tek olarak ve apc akım koruma prizinde denedim sonuç aynı. Benim tahminim yüksek ihtimal içerisindeki kondansatörlerle alakalı, veya düşük ihtimal voltaj regülatörü/ups ile düzeleceği yönünde.

Birde kontrol podundaki çıkışa earpods kulaklık taktım ve sonuç solda yüksek sağda yok denecek kadar az idi.

• Aynı problem bende de var ama artık alıştım. Kontrolcüyü yere düşürdüm bi ara o plastik sesi açma kapama yapan kısım kırıldı. Yeni almak istiyorum o kontrolcüden tekrar ancak hiç bir yerde bulamıyorum. Aliexpres de var ama gönderim yapamıyor bizim ülkeye. Satan eden var mı bu parçayı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.