Şimdi Ara

Amfi cızırtı yapıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Trident AV778 model amfim var. Ne bağlarsam çıkışa, hışırtı ve cızırtılar var. Ayrıca prizler topraklı. 1 hafta önce sorun yoktu!

Ekleme yapıyorum: ses düzeyini değiştirdiğim halde, o hışırtı da artma veya azalma olmuyor. Sadece kulağınızı hoparlöre götürürseniz duyuyorsunuz.

Sorun amfi'de mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inan_ed -- 22 Haziran 2012; 9:18:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amfi Cızırtısı Nasıl Giderilir?

Amfi cızırtı sorunu, ses deneyimini önemli ölçüde bozabilecek yaygın bir sorundur. Bu cızırtı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve hem ev hem de oto amfilerinde görülebilir.

Amfi Cızırtısının Nedenleri:

• Geçici Bağlantı Sorunları: Amfi ile hoparlörler veya diğer cihazlardaki gevşek kablolar veya hasarlı konektörler cızırtıya neden olabilir.
    • Elektriksel Girişim: Yakındaki güç hatları veya diğer elektrikli cihazlar, amfinizin ses sinyaline elektriksel girişim yapabilir.
    • Topraklama Sorunları: Uygun topraklama, elektriksel girişimleri azaltmak için hayati önem taşır. Toprak bağlantısı olmayan veya düzgün topraklanmamış bir amfi cızırtı yapabilir.
    • Hasarlı Bileşenler: Amfinin içindeki hasarlı bir bileşen, örneğin bir kondansatör veya direnç, cızırtıya yol açabilir.
    • Yanlış Ayarlar: Amfinizin ses düzeyi, eşitleme ayarları veya diğer ayarları yanlış yapılandırılmışsa cızırtı yapabilir.

Amfi Cızırtısının Giderilmesi:

Amfi cızırtısını gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Bağlantıları Kontrol Et: Amfi ile tüm cihazlar arasındaki kabloları gevşeklik veya hasar açısından kontrol et. Gerekirse kabloları değiştir.
    • Elektriksel Girişimleri Azalt: Amfiyi elektriksel girişim kaynaklarından uzaklaştır. Güç hatlarına veya diğer elektrikli cihazlara yakınlığı en aza indir.
    • Topraklamayı Kontrol Et: Amfinin uygun şekilde topraklandığından emin ol. Topraklama yoksa bir topraklama kablosu ekle.
    • Bileşenleri İncelet: Amfinizde hasarlı bileşenler olup olmadığı konusunda profesyonel bir teknisyene danış. Gerekli onarımları yaptır.
    • Ayarları Optimize Et: Amfinin ses düzeyi, eşitleme ayarları ve diğer ayarlarının doğru şekilde yapılandırıldığından emin ol. Kullanım kılavuzuna başvur veya bir teknisyenden yardım al.

Bu adımları izleyerek amfi cızırtısı sorununu çözebilir ve optimum ses performansına geri dönebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yakin bi yerde parazit yayan bi cihaz olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin olmak için evin farklı yerlerinde deneme yaptım.. Aynı.
  • Kablolari bide degistirip deneyin birde guc kablosuyla hop. Kablolarini ayirin. Onlarda olmazsa ses potansini yagsiz spreyle temizleyin

• Ses potansı, bağlantı noktaları oluyor sanırım. Dışarıdan bakıldığı zaman gayet iyi durumdalar. İçeriden görmek gerekir mi? İçeride bağlantı noktalarına yakın yerlerde, oksitlenme olabilir herhalde. Bir bakayım ben yarın.
  • Ses potansi volume dugmesidir.sesi acip kapattiginiz yer orda sorun olabilir

• Malesef, ses potansında da sorun yok gibi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfiden gelen düzensiz cızırtı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Muhtemelen amfi katinda problem olabilir.

• Amfi katı nedir? Benim amatörce yapabileceğim, onara bileceğim bir şey mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lichm

Amfi katı nedir? Benim amatörce yapabileceğim, onara bileceğim bir şey mi ?

entegreleri kapasitörleri dirençleri kontrol edin

soğuk lehim temassızlık yapan bir soket, kablo var mı bir bakın.
  • Arkadasin dedigi dogru.ama sanirim sizin yapabileceginiz bisey degil sanirim

• Yakında ki bir elektronikçiye götürdüm. TV ve Radyo tamiri yapıyordu. Fakat sorun bulamadığını söyledi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.