Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
457.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok şifreler çalınacakmış,yok kötü işlerde kullanılacakmış,yok insanlar ölecekmiş,nükleer bombaymış vs vs vs vs. Ne olacaksa olsun arkadaş, dünya yok olsa umurumda değil,ben bu işe başlıyorum. başlamak istemiyosanız başlamayın. Bu yaşıma kadar doğru dürüst yaşadım,başıma gelmeyen kalmadı (Aslında yazacaktım ama kimsenin umurumda olmayacağı için vazgeçip yazdıklarımı sildim.) Zaten Dünya'da milyonlarca kötü şey olup, milyonlarca insan ölüyor. Dünya'nın lanet kanunu bu.

@Deniztns

Kusura bakma adaş,konunu kirletmek istemezdim ama sinirlendim biraz. Sanki herkes doğru,dürüst,düzgün,saygılı, kurallara uyan vb. şekilde yaşıyor da!!!
  • Bende imzamdaki sistem var, kazanç sağlar mıyım acaba?

• Yapmayı çok düşündüm ancak şu anda başlamak çok da mantıklı gelmiyor bana eğer kaçak elektrik kullanıyorsanız orası ayrı. Bu olayı gerçekten yapan insanların elektrik birim fiyatları ortalama 0,14c/kWh ancak bizdeki birim fiyat 0,18c/kWh a denk geliyor (0,36 Tl/kWh) bu da demek oluyor ki difficultynin artması sonucunda bu işten ancak 2-3 ay anlamlı bir şekilde para kazanılabilir ki buna ltc'nin dolar karşılığı ne olacak o da önemli. Örneğin son bir haftada btc 1000$ dan 650$ lara kadar indi. Ayrıca geçen sene de btcnin fiyatı 200$ civarında iken 75$ lara gerileyince çoğu miner ellerindeki makinaları satmak durumunda kaldı.

Son kanı "Para harcayacak yer bulamıyorum" derseniz sorun yok ama diğer türlü ne olacağı belli olmayan bir şeye yüklü miktarda para bağlamak çok da mantıklı gelmiyor. Sonuçta başlığı açan arkadaşın dediği gibi. Hiçbir merkeze bağlı olmadığı için bi sorun olur haftaya 0 ı görür. Girişecek olan risklerini bilerek girsinler yoksa çok üzülebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Evet hocam. Ve daha da fazlası. misal macbook pro bile alabiliyorsunuz.

Peki kartlarımız tarafından işlenen veriler tam olarak ne içeriyor?

https://litecoin.info/Scrypt
  • gtx 660 dc2 oc 2gb nasıl olurg?

• quote:

Orijinalden alıntı: har3

gtx 660 dc2 oc 2gb nasıl olurg?

https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison
  • Sirf bu is icin sistem kurulacaksa 2000TL den pahali olmamali.En kotu ihtimalle 6ayda kara gecersiniz 1 yilda iyi bir gelir elde etmis olursunuz.Tabi 1 yil icinde neler olur bilinmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur0021

Hocam dediğiniz gibi runme.bat dosyasını oluşturdum ve miningi başlattım fakat givemecoins de ki settings e girip worker a tıkladığımda oluşturduğum işçinin yanında "ACTIVE" yazıyor, onun altında da "N" yazıyor. Bu acaba işçi aktif değil mi demek oluyor? Yani o harfin y olması gerekmez mi?

Edit: düzeldi

Duzeldi derken "Y" mi oldu ve nasil "Y" oldu?Bende hala N gozukuyor cunku.
    Birde "Notification" kutucugu isaretlimi olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 17 Aralık 2013; 12:29:27 >
  • sapphire 290X ile kaç kH/s alırım bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Orijinalden alıntı: iquana

Eğer bu işe girecekseniz ciddi olarak çok geç olmadan girin zorluk artyor 4-5 ay içinde çok ciddi anlamda artacaktır.
    290 yaklaşık 804 kH/s ve 1000 liranın üstünde onun yerine 2.el 2tane 7950 alırsanız 1000liraya gelicek ve yaklaşık 1400 kH/s vericek + olarak sıvı sogutmaya bence hiç gerek yok 2-3 kart kullanacaksınız zaten pci express riser ile kartlar arası boşluk bırakıp kurarsanız sorun çıkmaz.(En güzeli 4X 7950 almak 2 adet 290dan ucuza geliyor zaten psu hariç diger sistem bileşenleride önemsiz koy pentium g2020 2gbram sabah litecoin kazsın sistem.)
    + olarak pek çok yabancı mining sistem incelemiş olup en iyi düzenegin bunlar oldugunu görüp karar kılmış bulunmaktayım.

İlginçtirki benimde yaptığım incelemelerde bu iş için 7950 ve 7970 hatta direk 7950 almak çok mantıklı.Dediğiniz gibi yapıp 2 adet veya 3 adet 7950 ile düşük profil bir i7 işlemci 4gb ram ile mining yapmak lazım.Haliyle ben kendi sistemimde verim alsamda 7/24 loadda bırakamam autocad 3dmax çizimlerim artı bir dünya oyunla olmuyor.Ama 7950 ile bu iş yapılır kazanılan parayada gider ekran kartı alınır

Hocam eğer HD 7970 ve HD 7950 değerleri ilk mesajdaki gibiyse, her türlü HD 7970 almak daha mantıklı. Özellikle temiz 2. el 2 yada 3 tane aldınız mı tamamdır i7'ye falan hiç girmeyin bana göre, i5 daha mantıklı. Ram konusuna ise lafım yok, her türlü değerlendirilir Ramler

Fakat HD 7970 ve HD 7950 arasındaki fark ilk mesajdaki kadar yüksek değilse, dediğiniz gibi HD 7950 daha mantıklı. Benim merak ettiğim durum, Vatan indirimleriyle oldukça ucuza alınabilen HD 7870'lerdeki durum nedir; 2 tane HD 7950 yerine 3 tane HD 7870 almak daha mantıklı olmaz mı?

@iquana, @Deniztns

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam, internette bu konuda adam akıllı bilgi yoktu Neyin ne olduğunu ve ne kadar zaman olduğunu öğrenmiş olduk sayenizde. Bende önümüzdeki yıl bu işe girerim diye düşünüyordum fakat, 6 aylık durumu öğrenince beklemeye karar verdim. Şuanda da Tek kartı yormanın getirisi çok az olacak gibi duruyor, bakalım önümüzdeki yıl durum ne olacak

• buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

Genele yönelik bir iki mesaj geçmek istiyorum.

Arkadaşlar bunu profesyonel olarak paylaşılmış resimlerdeki gibi yapmak isteyen arkadaşlar elbette para riske etmiş olurlar. Ben sadece ekran kartları uygun olup boşta yatan arkadaşlar bu durumu değerlendirmek isterlerse hiçbir para ödemeksizin madencilik yapıp litecoin biriktirebilsinler diye açtım. Tabi gelen pekçok soru vardı. Onlara da genel bir cevap olsun diye umut ettim. Şimdi diyelim günde 1-2 saat ekran kartı kastı , bunu 3-4 ay yaptınız. Elinize 1ltc geçti. Gelecek senenin sonu atıyorum 1ltc 1000dolar oldu. Satarsınız keyfine bakarsınız.

Bu işi profesyonel yapacak adama niye bu işe giriyorsun diyemezsiniz. Zaten riskinin farkındadır. Ki o halde bile bence bu işin borsasında takılmaktan daha az riskli. Çünkü en kötü satın aldığınız ekran kartlarını az zararla satarsınız. Harcadığınız elektrik faturası cebinizden çıkar. Bunu riske etmiş olursunuz.

Borsasını oynayana hiç lafım yok. O tamamen kurtlar sofrası. Ve bu konunun içeriğine ait bir tartışma konusu olamaz.

Kazıcılığa başlarsanızda ben bu kartla bu kadar khash/s alıyorum niye düşük alıyorum diye sorunlarınız olursa lütfen buradan paylaşın ben size yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay gelsin,
    Deniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Rica ederim

Genele yönelik bir iki mesaj geçmek istiyorum.

Arkadaşlar bunu profesyonel olarak paylaşılmış resimlerdeki gibi yapmak isteyen arkadaşlar elbette para riske etmiş olurlar. Ben sadece ekran kartları uygun olup boşta yatan arkadaşlar bu durumu değerlendirmek isterlerse hiçbir para ödemeksizin madencilik yapıp litecoin biriktirebilsinler diye açtım. Tabi gelen pekçok soru vardı. Onlara da genel bir cevap olsun diye umut ettim. Şimdi diyelim günde 1-2 saat ekran kartı kastı , bunu 3-4 ay yaptınız. Elinize 1ltc geçti. Gelecek senenin sonu atıyorum 1ltc 1000dolar oldu. Satarsınız keyfine bakarsınız.

Bu işi profesyonel yapacak adama niye bu işe giriyorsun diyemezsiniz. Zaten riskinin farkındadır. Ki o halde bile bence bu işin borsasında takılmaktan daha az riskli. Çünkü en kötü satın aldığınız ekran kartlarını az zararla satarsınız. Harcadığınız elektrik faturası cebinizden çıkar. Bunu riske etmiş olursunuz.

Borsasını oynayana hiç lafım yok. O tamamen kurtlar sofrası. Ve bu konunun içeriğine ait bir tartışma konusu olamaz.

Kazıcılığa başlarsanızda ben bu kartla bu kadar khash/s alıyorum niye düşük alıyorum diye sorunlarınız olursa lütfen buradan paylaşın ben size yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay gelsin,
    Deniz

Dediğiniz gibi bünde bir iki saat takılacak olan arkadaşlara baştan söylüyorum. give-me-coins poolu bu arkadaşları zarara uğratabilir. bunun yerine mine-litecoin pooluna girebilirsiniz.

Neden böyle diyecek olursanız ise her block çözüldüğünde 50ltc havuza girer ve bu havuza giren para minerlara bölüştürülür. Bu bölüştürme sistemi pool dan poola değişiyor ve give-me-coins poolu bu şekilde günde bir iki saat çalıştıranın payını düşürüyor. Bu şekilde aslında daldan dala gezenleri cezalandırmak isterken. günde birkaç saat mining yapan arkadaşları da etkiliyor.

• Drumevo_DI kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Crypto currency nedir bilmeyenler , hiç araştırma yapmayanlar, scrypt nedir bilmeyenler, kulaktan dolma ıvır zıvırla gelip konuya yazı yazıyorlar ama bu onların cahilliği gördüğün gibi kaile dahi almıyorum. Zaten bu iş genelde forumlarda trollük olarak adlandırılır. Polemik yaratıp , konuları baltalama en bilinen yöntemdir.

Lütfen şu mesajdan sonra burada tartışılan sadece kartların teknik optimizasyonu üzerine olsun ki ekran kartı bölümüne yakışır bir konumuz olsun.

Sizlerden ricam, bunu deneyecek olan arkadaşlar;
    - Ben bu kartla ne kadar kazanırım sorusu yerine,
    - Ben bu kartla bu kadar hashing yapıyorum verdiğiniz listeden az gözüküyor ne yapıp yükseltirim tarzında olsun.

Şüpheci olan arkadaşlar buraya gelip terörist bir oluşuma hizmet ediyorsunuz , insanların bilgilerini çalıyorsunuz gibi konuyla zerre alakası olmayan hurafeleri lütfen kendinize saklayın. Madencilik A'dan Z'ye açık kaynak kodu üzerinde çalışmaktadır. İddaa eden iddasını gerekli kodu mesajına ekleyerek sunar ve ben bu konuyu direk silerim.

Gerçi öyle bir durum olsaydı bu durum çoktan ayyuka çıkarılırdı sizden benden önce. Neyse herkese kolay gelsin.

• Birde gunluk bedava coin dagitan siteler var bunlari deneyen var mi ve guvenilirmidir?
  • maegline M kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen hafta içerisinde pool coin distribution değiştirildi. News sekmesinde açıkladılar. Zaten o günden bu yana pool da artışta yaşanıyor. 10ghashlik grup 13ghash e çıktı. Şu an bence günde 1 - 2 saat giren arkadaşın herhangi bir zararı olacak bir durum yok. Ama garanti olsun diye boşta yatan 6570le 1-2 saat denemesi yapacağım. Sonuca göre evet veya hayır derim. Test etmeden bunun kararını peşinen vermek mantıklı olmaz. Ama evet givemecoins tek havuz değil başka pekçok havuz bulunmakta. Ama 13/93 networkün en büyük gruplarından biri olması demek. Yani 50 ltc nin distribute edilme sıklığı artacaktır. Yine de önce test edeyim.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Birkez daha rica ediyorum lütfen teknik mevzuatla ilgili sorular sorun. Aksi takdirde bu konu ekran kartı bölümüne yakışmayacak duruma gelir. Lütfen.
  • takip edelim...
  • Şimdi ben de baktım hala PPLNS şeklinde bir dağıtım var. Bahsettiğimiz durumda PPS ile dağıtım yapan poolların tercih edilmesi gerekli diye düşünüyorum.
  • Takip.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.