Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
457.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    buraoca2

Evet hocam genellikle tercih 7950lerden yana oluyor litecoin için
  • Hocam kartım Sapphire HD7970 fakat sitede 20 KH\S olarak gösteriyor yaptığım işlemi. Bunu nasıl düzeltebilirim?
  • Bunun bir parçası olup olmamak sizin seçiminiz ve lakin ne olduğu hakkında yazdığınız kuşkulu mesaja bakarak hiç fikriniz olmadığını rahatlıkla anladığım kripto madencilik hakkında şu konuya mesaj,yorum yazıp lütfen kimsenin aklını bulandırmayın. Bu konuda anlatılan her aksiyon %100 yasaldır. Zaten yasadışı birşey olsa bu durum çoktan belirlenir ve gerekli aksiyon alınırdı.

Öte yandan kripto madenciliğin "sistemlere güvenlik sağlamak için" olduğunu nereden çıkardınız? Bakın rehberimde bunu da yazdım. Kripto madencilik için kullanılan -scyrpt metodu aslen sistemlere güvenlik sağlamak için geliştirilmiş bir metoddur diye. Yani güvenlik için oluşturulmuş bir algoritmayı alıp kripto madencilik için kullanmak "sistemlere güvenlik sağlamak için" kullanmak demek değildir. Kripto madencilik için kullanmak demektir. O vakit sizin kripto madenciliğin ne olduğu hakkında hiçbir fikriniz yok.

Yine kullanılan tüm kodlar ki buna algoritma (scyrpt) te dahil tamamiyle açık kaynak kodludur. Yani kimsenin arkasına birşey gizlemeye gücü yetecek bir durum söz konusu değil. Eğer ki kanıtınız var ise işte bakın bu kod düzeneğinde aslında nükleer bir simülasyona hesaplama yaptığınız aşikardır veya hesapladığını sandığınız şey şu şu şu sebepten sizin sandığınızdan farklıdır diye kuşkunuzun veya savınızın arkasında durmalısınız. Gerçi merak etmeyin pekçok komplo teorisyeni bilgisayar dahisi kendi kuşkularını dinleyip bu işin peşinden koşturmuştu. Ama sonuç koca bir sıfır. Nedeni ise her noktaya açık kaynak kodu sayesinde sınırsız erişim sahibi oluşunuz.

Lütfen gerçekten bir kanıtla - Eureka! işte buldum diyerek bize birşey göstermeyecekseniz bu tip mesajlardan kaçının. Çünkü bu mesajlar sadece konu kirliliği ve gereksiz polemiklere gebedir.

Eğer ki LTC kasmak ziyandır size birşey kazandırmayacaktır derseniz bu bambaşka bir konudur. Onu da rehberimde yazdım. Bugün 15dolar yarın 0dolar olabilir. Ama Eylül 2014 te 1000dolar olamayacağını kimse garanti edemez.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur0021

Hocam kartım Sapphire HD7970 fakat sitede 20 KH\S olarak gösteriyor yaptığım işlemi. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Hocam sitedeki değerler biraz yavaş güncelleniyor. biraz zaman verin düzelecektir. Cgminer 'ın bir screenshot unu konuya gönderir misiniz? Bir de genel değerlerinizi (bat dosyası içindeki isim şifreyi kapatarak)
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Buyrun hocam.

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

50-110 arası dolaşıyor. İlk programı açtığımda donma yoktu 100 civarı dolaşıyordu. programı kapatıp, bilgisayarı yeniden başlattığımda, 50lerde kaldı hızı, ve bilgisayarda hafif bir kasma oldu. CLEAR CMOS tuşuna tıkladım, tekrar denedim yine aynı sorun.

Ekran Kartı Sıcaklık: 40-50
    Cpu: 25-32

• Onur0021 kullanıcısına yanıt
    Eğer 7950 kullanıyorsanız, kesinlikle büyük bir ayar sorunu var ama hallolur.

AMD nin sitesinden en son bulabileceğiniz SDK yı ve driverları indirip kurup restart atıp bir de bat dosyası içeriğine --thread-concurrency 8192 diye ekleyip dener misiniz?

Olmadı ben eve geçiyorum size uzaktan erişimle yardımcı olmaya çalışayım.
  • Aynı şekilde sizde sanırım AMD SDK ve son sürücüleri yüklemelisiniz. ve bat dosyası içeriğine --thread-concurrency 8192 olarak ekleyin. Restart atıp tekrar deneyin.
  • Allah'ın izniyle başlarım yarın.Elektrik içinde rüzgar gülü almayı planlıyorum
  • hd3850 ile yapılamaz mı?
    https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison burda yok
  • adam roman yazmis abi. ama helal olsun. takipteyim ve zevk icin dediklerini uygulayip bi kazmada ben sallayacagim. emegibize saglik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paint It Black

hd3850 ile yapılamaz mı?
    https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison burda yok

4850 nin 100kH/s yaptıgını varsayarsak 3850 ile boşa kürek çekersiniz.

@Deniztns
    Rehber çok güzel olmuş bu arada ellerinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 17 Aralık 2013; 19:23:36 >
    7970 kullanıyorum verdiğiniz kodla şu anda 650 Khas/s civarı işlem yapıyorum fakat ekran kartı 75 dereceyi görüyor? Sizce normal mi bu sıcaklık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iquana

quote:

Orijinalden alıntı: Clia

quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

En basit soru; neye hizmet ediyor bu hesaplamalar? Neyi hesaplıyorsunuz? Bu hesabı kimler ne amaçla yaptırıyor? İnsanlık adına faydalı mı yoksa zararlı bir işe mi hizmet veriyorsunuz?

Bunları hiç düşünen var mı?

Hiç bir bilgim olmadığı için şüphe duyuyorum. Hesaplamaların arkasındaki kişileri ve amaçları bilen varsa yazsın?

Bilmiyoruz diyorsanız nasıl güveniyorsunuz?

Dünya çapında binlerce, belki yüzbinlerce çok çok güçlü bilgisayarların
    7-24 sürekli ve devamlı şifreli içerik deşifre etme işleminin nedeni olarak
    "Sistemlere güvenlik sağlamak için" denmesi ne bana ne de mantığa uygun gelmiyor.

Size sorgulayan bir mantığa ilk gelen şeyi söyleyeyim:
    Şifrelenmiş içeriklerin şifreleri çözülmeye çalışılıyor.
    Şifre çözmek için güçlü bilgisayarlar ve uzun zaman gerekiyor.
    Bu işi dünya çapında binlerce bilgisayara bölüştürürsen elbet daha kısa sürede bitecektir.

Sözün özü, birileri için önemli olan ama şifre ile korunan dosyalara erişilme çabasıdır
    diye düşünüyorum.

Bunun bir parçası olmayacağım.

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız herhangi birine ait bir dosyanın yada başka bir şeyin şifresini çözmeye çalışmıyorsunuz.Dünyada üretilecek eşi benzeri olmayan taklit edilemeyen hacklenemeyen (üretimi çok çok zor oldugu için hacklenmesi imkansıza yakındır) matematiksel bir algoritmaya dayanan coin birimi üretiyorsunuz.İnsanlıga yararı yada zararı diye bir durum yok.Bir tane degil bu coin bir sürü altcoin birimi var her geçen gün yenileride geliyor.+ olarak bütün kaynak kodları açıktır programalrın.

Programların açık kaynak kodlu olması değil sorun,
    sorun o açık kodlu programla işlenen "kapalı" veriler.

Konu hakkında çok bilgim yok,
    yaklaşımım konuyu merak eden birisinin meraklı soruları şeklindedir.

Diyelim ki başlıca neden hakikaten güvenlik önlemi için olsun.
    "Dünyada üretilecek eşi benzeri olmayan taklit edilemeyen ve hacklenemeyen" bir olgu
    üretildiğinde / keşfedildiğinde / isabet edildiğinde
    tüm bu sistemin de nihayete ermesi gerekir, çünkü o şey bulunmuştur artık.
    "Tamam arkadaşlar, aradığımız kırılması mümkün olmayan mükemmel kriptoya ulaştık, dağılın" mı diyecekler?

Demeyeceklerse, buna benzer başka "kırılması imkansız" kriptolar üretmenin anlamı nedir?

Bahsettiğim "kapalı" verilerin ne içerdikleri hakkında,
    onu havuza koyanların açıklamaları haricinde, kişi işlediği verinin açık haline erişebiliyor mu?
    gibi sorular da geliyor akla.

Filmlerde vardır ya hani, yabancı bir şahıs yaklaşır ve:

"Bir hayır işi, ama yaparsan da çok güzel parası var.
    Şu paketi falanca yere götür, ama paketi asla açma.
    Zaten açamazsın da, içinde hassas bir teknoloji var bozulmasın.
    Orada bunu insanlığın iyiliği ve dünya barışı için kullanacaklar.
    Paketi teslim et, gel benden paranı al, gerisine karışma.
    Teslimatı yap, haftaya bir paket daha veririm"

Nedense bu geldi aklıma.

• Sistem elbet nihayete erecek şuan için bitcoin 2140 yılında maximuma ulaşmış olacak.
    Madem sordunuz kapalı bilgi ne örnek olarak
    ./dbdump.py --datadir=/home/mining/.litecoin/ --block 29255
    Block height: 29255
    BLOCK adf6e2e56df692822f5e064a8b6404a05d67cccd64bc90f57f65b46805e9a54b
    Next block: 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
    Time: Wed Nov 9 16:15:52 2011 Nonce: 3562614017
    nBits: 0x0x1d018ea7
    hashMerkleRoot: 0x066b2a758399d5f19b5c6073d09b500d925982adc4b3edd352efe14667a8ca9f
    Previous block: 279f6330ccbbb9103b9e3a5350765052081ddbae898f1ef6b8c64f3bcef715f6
    1 transactions:
    1 tx in, 1 out
    TxIn: COIN GENERATED coinbase:04b217bb4e022309
    TxOut: value: 50.000000 pubkey: 1HXG8MWvUFNU3pLpQUJueSC4kHcrNepuwC Script: 65:0448...b8cd CHECKSIG

Raw block header: 01000000f615f7ce3b4fc6b8f61e8f89aedb1d0852507650533a9e3b10b9bbcc30639f279fcaa86746e1ef52d3edb3c4ad8259920d509bd073605c9bf1d59983752a6b06b817bb4ea78e011d012d59d4

Cevabı budur.Bilgisayarınızın işlediği bilgi budur.
    @
    Clia

• iquana kullanıcısına yanıt
    Rica ederim sizin de konuya gösterdiğiniz takip ve forumdaşlara yardımlarınız için ben teşekkür ederim.
    7970 hangi kart marka model olarak yazar mısınız? Şu an bendeki XFX r9 280x le aynı hızda çalışıyor kartınız.

Genele ithafen rehbere ekleme yaptım arkadaşlar.
    ÖN İŞLEMLER
    http://developer.amd.com/tools-and-sdks/heterogeneous-computing/amd-accelerated-parallel-processing-app-sdk/downloads/
    adresinden AMD paralel işleme için SDK DOSYASINI indirip kurun. Normal sürücülerinizin en güncel versiyonda olduğundan da emin olun.

• hocam eline sağlık okuyacağım
    Kartım sapphire hd7970 o.c. gddr5 3gb 384bit model. Overclockla şu an 65 derece civarı, 690 Khas/s hızda çalışıyor. 13.11 beta driver kullanıyodum 13.9 a geri döndüm ve sizin verdiğiniz kodu ekledim. Şu an herşey normal gibi. Tek bir sorum var; Bu kazma işleminden kazandığımız coinler havuz hesabımıza ne zaman yansıyor işlemi durdurduktan sonra?

Edit: Şu anda 1 saat olmadan 0.01 LTC oldu. Bunun para olarak karşılığını nasıl hesaplayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur0021 -- 17 Aralık 2013; 20:14:32 >
    givemecoins üzerinde Calc diye bir bölüm var oraya basarsanız hesaplayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Rehbere yeni bir ekleme yapıyorum arkadaşlar,

CGminer indirdiğinizde içinde .conf uzantılı dosyalar varsa onları klasörden uzaklaştırın. Bat dosyasından girilen ayarları geçersiz kılıp bilgisayarınızı çok yavaşlatıyorlar. .conflar ayrıca ayarlanabilir ama rehberde bundan bahsetmediğimden en kısa yolu klasörden kaldırmak o dosyaları. example.conf gibi mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 17 Aralık 2013; 20:30:39 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.