Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
457.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl bir sistemin var haftada 10 coin yaptın.
  • takip.
  • İngilizcesi iyi olan biri nvidia e-mail yazsın konuyla alakalı herhalde düzeltilir bu durum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 adet ASUS R9 280x 2 adet XFX R9 280X im var. Ve malesef kartların 4ünü kullanabiliyorum. Bu arada ilk başladığımda zorluk derecesi 1924 gibi bir rakamken şu an 3095. Ama ASIC miner olmadığı için bu rakamın daha ivmeli artmasını beklemiyorum. Zira enson 2924 ten 3095e çıktı. Bu seviyelerde devam eder diyorum. Zaten ortalıkta kart kalmadı.
  • Hocam ekran kartım hd6870 kartta mı sorun var anlamadım.Hem verdiğiniz kodu girdim(doğru yere mi ekledim kodu bilmiyorum)hem conf dosyasını çıkardım ama hala kh/s baya düşük ve pc acayip kasıyor.
    Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns
    ...Gerçi merak etmeyin pekçok komplo teorisyeni bilgisayar dahisi kendi kuşkularını dinleyip bu işin peşinden koşturmuştu. Ama sonuç koca bir sıfır. Nedeni ise her noktaya açık kaynak kodu sayesinde sınırsız erişim sahibi oluşunuz.

Konunuzu kirletmek gibi bir niyetim yok.
    Bu "mining" olayını yeni yeni duyuyorum.
    Sadece, dediğim gibi, konu hakkında pek bilgim yok, aklımdaki soruları sormak istedim.

Bu tarz sorulardan rahatsız olacaksanız,
    konu başlığına yerleştirdiğiniz "ULTRA ÖNEMLİ" kısmına
    "şüpheci sorularınızı ve komplo teorilerinizi de konudan uzak tutunuz" maddesini de eklemenizi tavsiye ederim,
    ve/veya bu tarz sorulara verilecek daha düzeyli ve tutarlı yanıtlar hazırlamanızı.

Dediğim gibi, bunlar benim aklıma gelen sorulardı.
    Ama görülen o ki konu hakkındaki komplo teorileri halen devam etmekte,
    "bitcoin mining conspiracy" yazıp aratmak yeterli.
    Sonuçlar üç-beş sayfadan epey (!) fazla.

Bu kadar "açık ve temizse" her şey, bunca komplo teorisi niye?
    "Kaç tane ekran kartıyla CF yapayım"ın yanı sıra, bunları da bir düşünmek lazım.

Ama @iquana 'nın paylaştığı içerik içimi rahatlattı.
    O hash ve raw verilerini görünce şüphelerimin ne kadar yersiz olduklarını gördüm. :)

Şaka bir yana,
    bana ait sorular, konu ile ilgili çok az bilgimden (ve konuyu daha fazla araştırmak hiç ilgimi çekmediğinden) dolayı oldukça sığ ve cahilcedir, kabul.
    Ama işi bilen insanlar da bu tür uygulamalar hakkında konuşuyor, yazıyor ve sorguluyorsa,
    insanların bu konuda kendi sağ duyularına başvurması gerektiğini düşünüyorum.

"Ama yasal"ın arkasına da çok sığınmamak lazım,
    zira (kötü bir benzetme olsa da) online kumar da yasal.

• Deniztns kullanıcısına yanıt
    Litecoin fiyatları 23 dolarda. Şimdi aslında direk satın alsanız daha mantıklı mining'den.
  • Hocam rica ediyorum lütfen bu tip düşüncelerimizi özelden paylaşalım. Bu konuda ekran kartlarımız hashing güçleri , ayarlar yani tamamen teknik paylaşım yaparsak konunun finansal kısmını ekonomi odasında tartışabiliriz.
  • Yavuz01 kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce bir arkadaşa teamviewer dan yardım ettim. Aynı şekilde isterseniz sizin makinaya da bakabilirim ama onda .conf dosyasını çıkarmam yetmişti. özelden id pass gönderin isterseniz.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Bunun miningle de alakası var aslında. 2-3 hafta önce hem daha mining daha kolaydı hem de litecoin fiyatı 35 dolardı. Bu tekrar artmayacaksa tek kartla yapılan mining çok fazla gelir getirmez
  • Tamda merak ettiğim konuydu eline sağlık usta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • runme nasıl oluşturucaz isim yazıcaz yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar
  • Hocam 4.adıma kadar olan herşeyi yaptım 4.adımıda olurda birşeyler kazanırsak yapacağım bir sorum var Give Me Coins sitesinde "You" yazan yerdeki KH/s ile programda yazan farklı sitede yavaş yavaş artıyor bu normal mi.Sadece dediklerinizi yaptım olayın özünü pek kavramış değilim doğru yapıp yapmadığımıda bilmiyorum işin aslı.

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

7870 EZ 1000/1600 sürücü 13.11 normalde Tahiti LE GPU'lu kart performans olarak 7950'nin tam ensesinde fakat bu işte tablolara göre yarı yarıya fark var ikisi arasında sürücüden olabilir mi acaba?

Amacım uff para kazanayım bu işten binlerce dolar kaldırayım değil tabi fakat tek yaşıyorum PC sürekli açık kalsada birşey olmaz bu iş ne kadar zamanda bana birşeyler getirebilir yada bu hızlarda getirirmi?Eğer atıyorum ileride bir ekran kartını amorti edecek kadar kazanç sağlayabiliyorsa ekran kartınıda upgrade ederim sorun değil.

Birde son sorum performansı biraz törpüleyebiliyormuyuz şu anda bilgisayar felç geçiyorda.

• Kimseye nVidia ile mining yapmayi tavsiye etmiyorum... :D
    GTX780'imde basit bir OC ile 350kh/s aliyorum, adamlar 7970 lerden 600e yakin aliyorlar.

Elektrigin bedavaya gelmesi cok onemli degil, sonucta dogru kartla yapilirsa bir sure sonra kart kendi kendini odemis oluyor. Adamin teki yillar once binlerce bitcoin aldigi icin araba aldi, biri Tesla Model S (full elektrikli ve luks olan ilk ve tek araba) digeri de $200k degerinde Lambo Gallardo aldi diye okudum.

Ha bir de, bitcoin denemek isteyen arkadaslara sadece ASIC tavsiye ediyorum, ama ucuzlari ile elde etmek neredeyse imkansiz. Ciddi paralar $10-20k vermediginiz surece verim alamazsiniz, difficulty'si cok yukarida.
    LTC'de de gecen haftalardaki fiyat artisi yuzunden difficulty cok yukselmis durumda, PrimeCoin, terracoin ve feathercoin deneseniz bu aralar yakin zamanda kar edebilirsiniz.

Difficulty' si dusuk olup profit/kazanci yuksek olan coinler, hele bir de yeni ciktiysa genelde yalan cikiyor, bosuna elektrik harcamayin derim

Pool konusnda da, galiba pool olmadan da tek basina mine edilebiliyor fakat nasil oldugu konusunda emin degilim. Pool secerken feelerin cok az veya 0 olmasina dikkat edin; obur turlu siz elektrik harciyorsunuz adamlar bundan kar ediyor.

• runmi bat tıklıyorum çalışmayı durdurdu diyor yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

Takipteyim, fakat çokta karlı bir iş gibi gelmiyor bana !?

2 yıl önce yapmış olsaydık şuanda köşeyi dönerdik.2 yıl önce BTC'nin ilk çıktığı zamanlar daha bu miningler için özel gh/s'lik ekran kartları felan yoktu.Ve bilgisayarlarla oldukça iyi seviyelerde sanal para kazanabiliyorduk amma velakin değersiz,kuruş etmeyen bir sistem için üşenip 1-2 gün bilgisayarı açık bırakmadım.(Gerçi benim bilgisayar laptoptu ısınma,dayanıklılık konusunda sıkıntı çıkartabilirdi sonuçta sistemi yoğun miktarda kullanıyor.)

1 hafta önce felan en son btc 2500-2600 tl civarıydıArtık evdeki ekran kartları ile zor.HD7970 600-700 kh/s özel işlem gücü sağlayabilirken adamların yaptığı özel mining kartları 500gh/s özel işlem gücü sağlayabiliyor.(Ve o ekran kartının fiyatı 4000 $)

• Rehber Güzel, laf yok.

Yinede şu makaleyi inceleyin arkadaşlar,

http://reckoner.com.au/2013/07/my-three-months-as-a-litecoin-farmer/

Ondan sonra da karar gene sizindir ayrı bir rig kursam mı , değer mi değmez mi.

Özellikle o zamanki zorluk seviyesine dikkat edin, harcanan paralara elektriğe ve zamana, LTC nin fiyatı daha duşük idi tabi o zaman , ama zorluk ta 600 idi.

Tabi şimdi LTC nin fiyatı arttı , ( 21 dolar şu anda BTC-e de ) ama zorluk ta 3094 ki bu artacak. Daha fazla miner sisteme dahil oldukça, zorluk ta artmaya devam eder.

Tavsiyem LTC harici zorluk seviyesi düşük olan alt coinleri kasmanız [misal olarak NMC , PPC, NVC vs. vs.], currency exchange ile de onları BTC veya LTC ye çevirseniz daha karlı olursunuz.

İkinci Tavsiye Quark coin kasmayın , scamdır.

Üçüncü tavsiye , Şu anda BTC ve LTC al sat yapmak daha Karlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraaz -- 17 Aralık 2013; 21:57:56 >

• Tinúviel kullanıcısına yanıt
    I 13 (intensity 13) ile bilgisayar felç geçiriyorsa bu SDK ile ilgili olabilir. Kurup denediniz mi?

Değerlerinizi litecoin mining comparison olarak google da aratıp bir karşılaştırın veya rehberdeki linkten bakabilirsiniz.

İşin kalın ayarı (rehberde anlatılanlar) bittikten sonra ince ayarı geliyor. onu da bat dosyasının içerisinden ekstra komutlar öğrenerek yapabiliyorsunuz. bu işte hafıza ve gpu hızı doğru ayarlamak çok önemli. Çok fark ediyor. Ve bazen OC yerine undervolt ve downclock yapmak çok daha hızı artırıyor. Bu ayarları yine sitelerden bakabilirsiniz. ya da remote açarım derseniz yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.
  • turkprince kullanıcısına yanıt
    hazır buradayken teamviewer alayım bir bakayım . bu problemler sayesinde ben de daha çok şey öğrenmiş oluyorum.

Edit: kullanıcı adı ve parola yı düzelttik ve bir de internetten doğru ayarları kullanınca arkadaşımızın makinası 6950 ile 400khash/s hızında kazmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 17 Aralık 2013; 22:39:36 >
  • Bu işten anlamayanlar ya da tek kartla bir girip deneyeyim diyenler boşuna zahmet etmesinler derim.

Bu işi ilk mesajdaki açıklamaları okuduktan sonra dahi anlamadıysanız boşverin , elinizde amd nin tek gpu su varsa boş verin.

Mining yapanların hemen hemen %97 gibi bir çoğunluğu en kötü iki gpu ile bu işe girişmiş durumda.GPu farm kurunların sayısı da bir hayli fazla.Bu işten ekmek kazanayım diyorsanız ilk önce para harcayacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.