Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
457.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elbette insan ilk duydugunda ya bu kadar bilgisayar ne çözüyor arkadaş kesin başka bir amaca hizmet ediyor gibi düşünülsede bu kaynakların hepsi her aşamasında açık olduğu için her ülkenin takibinden geçmiş ve 2009 bitcoin 2011 litecoin (+diger alt coinler) bügüne kadar gelmiştir,düşünün bir ülkenin zararına birşey yapılıyor adamalr çıkıp demezlermi dur kardeşim siz bizim devlet sunucularımıza saldırıyorsunuz diye.Hatta çoğu ülkenin destekledigi bile oluyor gelişen büyük bir ağ sonuçta.Durumu anladıgınız için sevindim
    @
    Clia

Nvidiayı unutun herhangi bir yazılım ile düzeltilecek içerik değil bu nvidia kartlar 32bit integer işlemede cuda çekirdkleri çok performanssız fakat amd 32 bit integer ile oyunlarda çizim sağlıyor,bu yüzden oyunlardada geri kalıyor gerçi
    @
    CoS43

• Denemek için kurdum 27.50 falan verdi r9 290x ile, herhalde ayar falan gerekir düzgün kullanmak için.

Ayrıca kendisi 4gb ram kullandı ve ssd yi %100 çalıştırdı sürekli garip geldi bana genelde 2 gb ramli falan olan sistemler ile yapılmıyor muydu bu.
  • Mesela 5 bin TL'lik bir yatırım yaptık uygun fiyata toptan 10 tane HD 7950 kart aldık sistemi kurduk diyelim,soğutma falan hepsi hazırlandı,elektiriği de bedavaya getirdik.. Tek yapmamız gereken Pc'yi açık bırakmak mı bundan sonra ? ve bu dediğim sistemle ayda ortalama kaç TL bir gelir sağlanabilir ?Bu soruyu cevaplayabilir misiniz hocam lütfen. Teşekkürler.
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Eğer ki hatırı sayılır bir kazanım yakalamak istiyorsanız evet para harcayıp kart almalısınız. Buna yerden göğe kadar hak veriyorum. Ama bu konuyu forumdaşlar bu mevzudan uzak kalmasın en azından nedir ne değildir, nasıl kazılır hesap açılır vs görsünler bir deneyimlesinler diye açtım diyebilirim. Tabii herkes para kazanmak ister ama 1 LTC 20eu civarlarında gidip geldiği sırada 1LTC yi ne kadar zamanda kastıklarını görüp bu rehber sayesinde bir 1LTC kasıp bıraksalar dahi, daha önceki mesajlarımda dediğim gibi 1gün gelipte 1LTC 1000dolar ederse eminim mutlu olacaklardır
  • Poyri kullanıcısına yanıt
    ssd yi yüzde yüz çalıştırması tamamiyle abes hocam yerel cüzdan mı oluşturmuştunuz acaba ondan kaynaklı olabilir mi?

Bu arada r9 290x ile 0 optimizasyonla 1Mhash/s civarı almalısınız. 27,5k imkansız düşük bir değer. Sanırım SDK yı yüklememiş veya cgminer klasörünün içinde .conf dosyası unutmuş olabilirsiniz. bir kontrol edin. SDK linki rehber de kırmızı yazıyla ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 17 Aralık 2013; 22:52:23 >
  • Aşırı kasma yaşayanlar olmaması gerektiği kadar düşük değer alanlar hocamında belirttiği gibi runme'nin içerisine "--thread-concurrency 8192" satırını eklesinler ve sisteme res atsınlar sorun çözülüyor.
  • @Poyri
    Hangi programı kullandınız hangi ayar ile kullandınız acaba?
    litecoin gpu memory hard çalışır sistem ramine ihtiyaç duymaz 1gb olsa bile yeticektir.27.50 290x için mümkün olmayan bir rakam kartın yuzde 10nu kullansa gene ondan fazla olması lazım.

@ControlYourDream

Ne kadar kazanırım şeklide sorduğunuz soruya yanıt alamazsınız fakat hesaplama linkinden hesap yaptırabilirsiniz.
    1 adet 7950 = 650 kH/s gerisi size kalmış.
    https://www.litecoinpool.org/calc

Bu arada coin türleri ve algoritmaları bilgi açısından,
    Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

Market kapasiteleri,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 17 Aralık 2013; 22:55:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Eğer ki hatırı sayılır bir kazanım yakalamak istiyorsanız evet para harcayıp kart almalısınız. Buna yerden göğe kadar hak veriyorum. Ama bu konuyu forumdaşlar bu mevzudan uzak kalmasın en azından nedir ne değildir, nasıl kazılır hesap açılır vs görsünler bir deneyimlesinler diye açtım diyebilirim. Tabii herkes para kazanmak ister ama 1 LTC 20eu civarlarında gidip geldiği sırada 1LTC yi ne kadar zamanda kastıklarını görüp bu rehber sayesinde bir 1LTC kasıp bıraksalar dahi, daha önceki mesajlarımda dediğim gibi 1gün gelipte 1LTC 1000dolar ederse eminim mutlu olacaklardır

Bu şekilde düşünen varsa ltc almanın tam zamanı zira 1ltc 22$ civarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ssd yi yüzde yüz çalıştırması tamamiyle abes hocam yerel cüzdan mı oluşturmuştunuz acaba ondan kaynaklı olabilir mi?

Bu arada r9 290x ile 0 optimizasyonla 1Mhash/s civarı almalısınız. 27,5k imkansız düşük bir değer. Sanırım SDK yı yüklememiş veya cgminer klasörünün içinde .conf dosyası unutmuş olabilirsiniz. bir kontrol edin. SDK linki rehber de kırmızı yazıyla ekledim.

Evet orayi atlamisim sirf merak icin kurdum zaten acaba ne olacak diye. Yanliz su var gidip kart alacagimiza gidip direk ltc alsak uzun vade de daha rahat kar saglar. Bundan 2 yil once bu isleri ilk duydugumda yine aynisini demistim ama almamistim yine

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ControlYourDream kullanıcısına yanıt
    Evet tek yapmanız gereken makinaları açık bırakmak olacaktır. Ben finansal konulara gerçekten ekran kartı bölümüne uymuyor diye pek girmek istemiyorum ama şu an ki zorluk seviyesinde iyi para kazanırsınız o kadar söyleyeyim (ltc nin 15 ila 25 eu arasında dolaştığını söyleyeyim bu arada)

teknik olarak Riser kablolara ihtiyacını olacak. internetten aratıp bulabilirsiniz. bir de iki anakart kullanmalısınız 10gpu için.
  • Şuan bütün siteleri takipteyim HD7950 stoklara girdiği an sistemim hazır olacak. Referans olarak şu sistemi baz aldım. Sizlere de belki yardımı dokunur.

http://www.coinminingrigs.com/how-to-build-a-6-gpu-mining-rig/
  • quote:

Orijinalden alıntı: www.jj.am

Şuan bütün siteleri takipteyim HD7950 stoklara girdiği an sistemim hazır olacak. Referans olarak şu sistemi baz aldım. Sizlere de belki yardımı dokunur.

http://www.coinminingrigs.com/how-to-build-a-6-gpu-mining-rig/

Mining ring için iyi tercih gpu bazlı olduğu için ekran kartı hariç yüksek bir şeye ihtiyacınız yok g1610 işlemci 2gb fazlasıyla yeticektir ek olarak anakartında yeterli pci express 16x olmadığı için düşünmeyenler olabilir bu kartlar ile oyun oynamayacagınız sadece kazı yapacağınız için yüksek bandwidthe ihtiyaç yok 16x yerine 1x te bile rahatlıkla çalışıyorlar.Şu kablo yardımı ile.(PCI-Express 16X to 1X Riser)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 17 Aralık 2013; 23:15:55 >

• Deniztns kullanıcısına yanıt
    Elbette , haklısınız bu konuda.

Verdiğiniz bilgiler başlamak isteyenler için oldukça aydınlatıcı zaten.b

Ben kısa yoldan sizin yazdıklarınızı okuma zahmetine girmeyip şu kartla olur mu bu kartla olur mu diyenleri hedef aldım bir nebze.

Ben 1ltc nin daha da yükseleceğini düşünüyorum muhtemelen bitcoin de gelirler bir zaman sonra azalacak ve mining yapmak isteyenler pazarda kendine yer edinmiş mining alanlarına kayacaklar şu anda ltc de bunlardan biri

Bilgiler için şahsım adına teşekkür ederim.

• quote:

Evet tek yapmanız gereken makinaları açık bırakmak olacaktır. Ben finansal konulara gerçekten ekran kartı bölümüne uymuyor diye pek girmek istemiyorum ama şu an ki zorluk seviyesinde iyi para kazanırsınız o kadar söyleyeyim (ltc nin 15 ila 25 eu arasında dolaştığını söyleyeyim bu arada)

teknik olarak Riser kablolara ihtiyacını olacak. internetten aratıp bulabilirsiniz. bir de iki anakart kullanmalısınız 10gpu için.

Dikkatinizi çekerim ltc 15-25€ değil son bir ayda 10-45$ aralığında oynadı bugün en duşuk 18$ ı gördü.

• maegline M kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam yalan yok bu işi scrypte asic miner lar gelmeden ne kadar kasabilirim diye düşünerek yapmaya başladım. Ve umuyorum topladığım ltc ler gelecek sene sonu btcnin şu anki değerlerine yaklaşır. O zaman da satar keyfini sürerim diye düşünüyorum. Olmazsa da kartların 3ünü satar LTC leri bir köşede tutarım. Açıkçası şu an benim için hobi oldu. Oldukça eğleniyor ve insanlarla fikir alışverişi yapıp yardımcı oluyorum. Neyse konuda finansal değil de teknik donanım yazılım odaklı paylaşım yaparsak çok daha oturaklı bir konumuz olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Elbette , haklısınız bu konuda.

Verdiğiniz bilgiler başlamak isteyenler için oldukça aydınlatıcı zaten.b

Ben kısa yoldan sizin yazdıklarınızı okuma zahmetine girmeyip şu kartla olur mu bu kartla olur mu diyenleri hedef aldım bir nebze.

Ben 1ltc nin daha da yükseleceğini düşünüyorum muhtemelen bitcoin de gelirler bir zaman sonra azalacak ve mining yapmak isteyenler pazarda kendine yer edinmiş mining alanlarına kayacaklar şu anda ltc de bunlardan biri

Bilgiler için şahsım adına teşekkür ederim.

Gpu ile btc mining yapanlar zaten ltc ye geçti çünkü btc mining asicler ile domine edildi. Ltc için de aynı şey söz konusu olacak 3-5 ay sonra. Gpu ile mining yapanlar gpuları ellerine alacak.

GPU ları her zaman 2. elde satabilirsiniz. bu yüzden 280x aldım. 2. elde satmak istesem garantili kutusunda çizik dahi olmadan rahatlıkla satabilirim. 660GTX TI ları dahi neredeyse kar ederek sattım bu ay ikinci elde. Sakın alınan kutuları çöpe atmayın. 2.elde önemi büyük oluyor.

Edit: bu arada Litecoin a ASIC miner geliştirdiğini söyleyen tüm üreticileri takip ediyorum. Hiçbiri söz verdiği gibi aralıkta spec bildirimi yapamadı. En hızlı preorder gönderebileceğini söyleyen kncminer bile mayıstan önce son kullanıcıya ürün ulaştıramayacağını bildirdi twitterdan. 1 ay daha atsa hazirana kadar yolu var diyebilirim. Asıl olay 6. aydan sonra kopacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 18 Aralık 2013; 0:00:11 >
  • quote:

GPU ları her zaman 2. elde satabilirsiniz. bu yüzden 280x aldım. 2. elde satmak istesem garantili kutusunda çizik dahi olmadan rahatlıkla satabilirim. 660GTX TI ları dahi neredeyse kar ederek sattım bu ay ikinci elde. Sakın alınan kutuları çöpe atmayın. 2.elde önemi büyük oluyor.

Edit: bu arada Litecoin a ASIC miner geliştirdiğini söyleyen tüm üreticileri takip ediyorum. Hiçbiri söz verdiği gibi aralıkta spec bildirimi yapamadı. En hızlı preorder gönderebileceğini söyleyen kncminer bile mayıstan önce son kullanıcıya ürün ulaştıramayacağını bildirdi twitterdan. 1 ay daha atsa hazirana kadar yolu var diyebilirim. Asıl olay 6. aydan sonra kopacaktır.

Eline alacak derken zaten miningte işe yaramaz olacaklar:)

Orası öyle. Ama baktınız mı ASIC MINERlara temel hız bilgisi veren bir site buldum onların verdiği hız 1mhash/s(150watt 150pound) 5mhash/s(750watt 750pound) - 10mhash/s (1500watt 1500pound) . Eğer gelecek ASIC Minerlar Bitcoindeki gibi 1000 kat fark atamayacaksa pekala elektrik gideri göz ardı edilip gpu ile mining e devam edilebilir.

Misal benim hız ortalamam 3M hash/s - 1200watt . Yani asic miner gelipte direk 100mhash vermeyecekse pekte değişen birşey olmayacak gibi duruyor. Bakıp göreceğiz elbet.
  • Bitcoin i biraz kasmistim ama gelen para giden paradan daha fazla olduğu için bırakmıştım. Ltc olayına girmeyi düşünüyordum bu rehberi gördüğüm iyi oldu. Btc ile dijital oyun falan satan siteler oluyordu orada işime yarar baya

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.