Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (652. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
455.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deniztns

quote:

Orijinalden alıntı: Drumevo_DI

quote:

Orijinalden alıntı: CoolnQuiet

Bu konuyu ilk kez 2012 yılında açmıştım, o zamanlar bitcoin 20 dolar felandı, konunun kapatılması üzerine (süper zeki adminler tarafından) birkaç konu daha açmıştım. Onlarda kapatılmıştı, ben de ne haliniz varsa görün diyerekden, konu açmayı bıraktım ama madenciliği bırakmadım tabii. O zamanlar, bitcoin madenciliği yapıyordum, bitcoinin ne olduğunu kimse bilmiyordu forumda bile. Tanıdıklarım da deli olduğumu düşünüyordu, zira 2012 yılında bitcoinin 10 bin dolar olacağını söylüyordum insanlara. Sonra ether çıktı, bitcoin de de gpu ile madencilik yapmak mantıksız hale gelmişti, ether madenciliğine geçtim. Ha, bir ara litecoin madenciliği de yaptım. Şimdilerde de Zcash madenciliğine devam ediyorum. Forumdaki konum kalsaydı, şimdi herkesi zengin etmiştim ama süper zeki adminler sağolsun, onlara çıkışabilirsiniz.

Bu olayın çıkışı da aslında benim daha önce açtığım bir konuya dayanıyor. DH Grid hesaplama takımı diye bir takım kurmuştum, görenler olmuştur belki, bitcoin işin öğrenince o işi bırakıp bitcoin madenciliğine geçtim, mesajlarım o konuda duruyordur muhtemelen hala. Grid hesaplama işine önceden girmiş olmam bu işin potansiyelini daha iyi görmemi sağladı ama diğerleri benim gibi göremedi tabii.

Şimdi geriye baktığımda iyi ki inandığım şeyin arkasında durmuşum diyorum. Herkese bol kazançlar.

Keşke 2013 yılında bu işi öğrenmiş olarak ve hatta çevremdeki herkese yaymış olarak inanıp devam etseymişim :(

EMC2'nin bile 2+ doları geçtiği şu günlerde (ki 2 günde 1500 adet civarı mine lamıştım) elimde herhangi bir crypto para pirimi bulunmaması işin vahim tarafı.

Kafamı hangi duvarlara sürtüp kıvılcım çıkartsam :((((

Bu isin sacmalik oldugunu soyleyen forumdaslara dahi 1 tane alin atin kenara unutun diye sayisiz mesajim oldu. Ben bunu yazarken bitcoin 350dolar civarindaydi sene 2015 mesajlarim duruyor. 350 dolar asgari ucretli bir kisinin dahi riske atabilecegi bir para. Kredi kartiyla ne borclarin altina girmiyor ki insanlar oysa.

Simdi bakiyorum da benim gibi hevesle bu isi yapmis olan pek cok insan dahi inancini yitirip coinlerini dusukten sifirlamis. =/ Her iste bir hayir vardir. Sagliginiz yerinde olsun da.

ben alt coinlerde 6 btc mi 1.4 e düşürdüm tek bildiğim her altcoine girmemek

• quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Litecoinde tırt hocam. En güzeli btc, gerisi yalan.

1,5 ay önce 1 ltc 0,017 btc iken 75-80 $ idi şimdi 1 ltc 102$ ama 0,0093 btc.

hala tırt mı? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

tek diyeceğim altcoin e girmeyin ne yaparsanız yapın ben 6 btc den 1.14 btc ye düstüm 3 ayda

Naptın hocam 6 bitcoin neree 1.14 nere. 6 bitcoin şuan 400.000 TL civarı ediyor çok deli paralar geçmiş olsun
  • Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

4 Aydır 22 tane RX570 ile kazdıgım Ethereum ları sattımmıı tabiki hayır Go eth go
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhego

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

4 Aydır 22 tane RX570 ile kazdıgım Ethereum ları sattımmıı tabiki hayır Go eth go

Aman sakin satmayin. 1Eu ya dusse bile hic gocunmayin. Etherium unda cok iyi bir gelecegi var. Gecen hafta Isvicre'de Bern kentinde bu konuda sempozyuma katildim. Ozellikle para sahipleri Etherium a buyuk yatirim yapma plani icerisindeler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhego

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

570 'ler mi yoksa 580 mi? Bir de marka önemli mi bu konuda?

ETH en geç yılbaşına kadar 1200$'lara falan gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaramazkedicik -- 14 Aralık 2017; 11:25:0 >

• yaramazkedicik Y kullanıcısına yanıt
    Selam marka cok önemli bir etken degil misal bende 6x Gigabyte windforce 10x MSI armor 6x Asus Expendetion kart var hemen hemen tüm degerlerim aynı gibi yanlız 1 tane MSI gamingx RX570 kartım var efsane bisey hayvan nerdeyse hic elektrik cekmeyip hic ısınmıyor normalde diger kartlarım 120w elektrik 50-55 derecede calısırken bunda 75Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zekaw cekip 39 derecede calısıyor neden böyle hic bir fikrim yok.

RX580 30mhs alırken rx570 28mhs deger veriyor.aradaki fark bu kadar.

• Bilgi için teşekkürler.
  • Pirl kazmak için ;

pirl.shockcoin.com

ETN için,

etn.shockcoin.com

hazır arkadaşlar.
  • Arkadaşlar 10 adet GTX1060 6GB ile madencilik yapmak istiyorum kuzenimle ortak yapacaz. Biraz araştırınca Nvidia kartlar ile herkesin Zcash kaz dediğini gördüm. Sizce bu adet GTX1060 6GB ile nasıl bir gelir elde edilir? cryptocompare üzerinden hesaplama yaptığım zaman 10 kart için ortalama 2800 H/s üzerinden ayda 640$ para bırakıyor. Bu doğru mu acaba? 10 adet GTX1060 ile ayda 640$ para kazanılabilir mi?

Bir de bugün vatan bilgisayara uğramıştım mübarek tüm vatan çalışanları miningci olmuş en az 3-4 farklı mağazayı dolaştım her şubede en az 3-4 çalışan telefondan evde ki rigleri kontrol ediyor. Yalnız biri dikkatimi çekti adam 30 adet RX470 ile ayda elektriği çıktıktan sonra 1800-2000 lira anca kazanıyorum dedi ki bu da arkadaşının dükkanında sanayi elektriği ile yapıyormuş yani kw ı 19-20krş normalde ev elektriği 40krş u geçti bu şekilde bile 30 RX470 ile ayda 1800-2000 çok komik rakamlar değil mi

Ayrıca kendisi de şuan Nvidia kartlar ile çok daha iyi kazanıldığını söyledi.

• ben 36 kart ile elektrik düsünce 5000 tl kazanıyorum 106p kartlar
  • Hocam merhabalar bir sistem toplamayı düşünüyorum.
    İleride belki mining işine de girerim diye PSU'yu yüksek watt gücünde almak istiyorum. Sorumsa şu:
    750W'lık bir PSU her halükarda 750 watt mı çekiyor, yoksa bileşenlerin çektiği kadar mı çekiyor.

300W harcayacak bir PC'ye 750W'lık bir PSU alsam elektrik zararım olur mu? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Hocam merhabalar bir sistem toplamayı düşünüyorum.
    İleride belki mining işine de girerim diye PSU'yu yüksek watt gücünde almak istiyorum. Sorumsa şu:
    750W'lık bir PSU her halükarda 750 watt mı çekiyor, yoksa bileşenlerin çektiği kadar mı çekiyor.

300W harcayacak bir PC'ye 750W'lık bir PSU alsam elektrik zararım olur mu? Teşekkürler.

Bileşenlerin çektiği kadar çeker.
  • kripto madencilik eskisi gibi para bırakmıyor ve malum kullandığımız kartları da bir süre sonra elinize veriyor :) Binance gibi sitelerden alt coinlere yatırım yaparak çok daha fazla para kazanabilirsiniz. Bunun için ekşisözlük gibi sitelerde çok detaylı anlatımlar var hatta burada da vardır bakmadım şu an
  • btc dolar olarak %45 düştü :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: OtoburPirana

quote:

1mh ile 1 saatte ne kadar karacoin çıkıyor

darkcoin den bahsediyorsak onu tam bilemiyorum saatlik olarak ama günlük 15-20 arası gelicek tahminim. akşamdan sabah 8 olmuş bakalım akşama kaç olacak göreceğiz.

bir de black coin var da ondan dark coin mi acaba diye tereddüt ettim.

Ben pek verim alamadım. İlk başta tam bir saat kazıp kapattım. Ne kadar gelecek diye. Çeyrek geldi. Bu hızlı 24 saatte 6 tane yapamam lazımdı. Dedim fena değil. Açık bırakıp yattım. Yaklaşık 8 saat daha çalıştı. En az 2 tane kazması gerekirken 0.5 kazmış

Darkcoin kazıp elinde tutan var mı o zamanlardan. Sonradan dash olmuş. Bunu yazdığımız zamanlar 1$ bile değildi. Şu an 1100$ civarıda.Kaç tane olduğunu hatırlamıyorum ama o zamanlar 50tl mi 50$ mı ne ediyordu yanlış hatırlamıyorsam. poolda bıraktım gitti. Şu an kapanmış O kadar da mail attılar. Bak kapatıyoruz falan diye de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 25 Aralık 2017; 15:50:16 >

• Hobar kullanıcısına yanıt
    yalan hocam 1 karşılığı falan yok maden işinde elinde olanlar amazon newegg emay v.s sitelerden alışveriş yapsında görelim yahu hodri meydan, yeter artık tadı kaçtı kripto furyasının
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

yalan hocam 1 karşılığı falan yok maden işinde elinde olanlar amazon newegg emay v.s sitelerden alışveriş yapsında görelim yahu hodri meydan, yeter artık tadı kaçtı kripto furyasının

• boşuna GPU CPU ile kazmaya çalışmayın o iş bitti ASIC makina alın kazanıyor
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OtoburPirana

quote:

1mh ile 1 saatte ne kadar karacoin çıkıyor

darkcoin den bahsediyorsak onu tam bilemiyorum saatlik olarak ama günlük 15-20 arası gelicek tahminim. akşamdan sabah 8 olmuş bakalım akşama kaç olacak göreceğiz.

bir de black coin var da ondan dark coin mi acaba diye tereddüt ettim.

Ben pek verim alamadım. İlk başta tam bir saat kazıp kapattım. Ne kadar gelecek diye. Çeyrek geldi. Bu hızlı 24 saatte 6 tane yapamam lazımdı. Dedim fena değil. Açık bırakıp yattım. Yaklaşık 8 saat daha çalıştı. En az 2 tane kazması gerekirken 0.5 kazmış

Darkcoin kazıp elinde tutan var mı o zamanlardan. Sonradan dash olmuş. Bunu yazdığımız zamanlar 1$ bile değildi. Şu an 1100$ civarıda.Kaç tane olduğunu hatırlamıyorum ama o zamanlar 50tl mi 50$ mı ne ediyordu yanlış hatırlamıyorsam. poolda bıraktım gitti. Şu an kapanmış O kadar da mail attılar. Bak kapatıyoruz falan diye de.

Ben ne kadar dark ürettim sattım hatırlamıyorum. Şimdi o koinin dash koin olduğunu öğrendim, artık hiç hatırlamak da istemiyorum

Ben nerelere gidem de gelem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.