|
Kripto para tasarısında neler konuşuluyor?
-
-
Siz paraları saçın dağıtın, yiyin, yedirin, milletin para kazanmasını engellemek için elinizden geleni yapın. Dolarları yandaşlara yedire yedire, milletin parasını babanızın malı gibi hesap vermeden yiye yiye ülkeyi batırdınız. Bırakın da millet istediği gibi yatırım yapsın. İşsizini bile soyan zihniyetten ne beklersin ki zaten. Siz önce o dolar garantilerini tl'ye çevirin bakalım. Zaten yine millet ödeyecek o paraları da. Yazık yazık vallaha.
-
Mad king.
-
Devlet affetmez eninde sonunda vergisini alır kaçar dalı yok.
-
Eğerki kazanılacak paradan vergi alınırsa eyvallah ama benim riske edeceğim parayı daha ben kazanmadan benden vergi alacaksa ben o parayı yurt dışına çıkarırım arkadaş başkası ne yapar beni bağlamaz, bundan sonra mevcutta verdiğim KDV yi de vermem olur biter. Yapılan her işlem için komisyon ödeniyor zaten onun bir kısmı vergi, hadi diyelim bu çok küçük kaldı 100 de 1 de gelir vergisi koyarsın (kazanılmış çekilecek veya çekilen paradan) olur biter ancak işlem bazında vergi gelirse milyarlarca lira yurt dışında işlem görmeye başlayacaktır... Zaten bu kripto yasası aylardır gündemde ancak harekete geçilmedi taa ki bankalar döviz makasını artırana kadar.. Sebebi herkes o makası görünce Tether e kaydı, tabi bunu gören devlet hemen harekete geçti ve yıl bitmeden yasa çıkarmak istiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 27 Aralık 2021; 16:29:34 > -
LoL devlet dayı vergisini toplayamadığı için dolaylı vergiler böyle balon gibi şişmiş durumda. Devletimiz vergi toplayamıyor, haliyle çalışanın ümüğü sıkılıyor. O yüzden 5000 liralık konsol 10000 lira o yüzden 100 binlik araba 500 bin lira vesair…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Parayı borsadan, tr bankasına çekerken vergi gelecek diyelim; belki adam zarar etti borsada ki son parasını çekiyor, kar yok, zarar eden adamdan niye vergi alınsın?
Tam olarak hangi aşamada vergi alınacak orayı çözemiyorum.
-
Yatırılan tutardan fazla tutarın hesaba çekilmesi durumunda vergisi alınıp bu duruma çözüm getirilebilir ancak ben bu kadar iyimser olacağını düşünmüyorum özellikle Tether işlemlerini engellemek için alım-satım aşamasına vergi gelebilir diye düşünüyorum, eğer bu tarz yüksek bir vergi gelirse borsada kimse al-sat yapmaz ve dolaylı yoldan borsalarda hacimler yere vurabilir ve bazıları batabilir diye düşünüyorum. Kardeşim bu işin riski dolarla aynı değil ki stopaj alasın alım yaparken, eğer bu senaryo gerçek olursa yurt dışı borsalara bir şekilde parasını sokar insanlar, mantıklı olmaz. En mantıklısı ilk senaryo kazanılan paradan vergi alınması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 27 Aralık 2021; 16:37:24 > -
Madencilik ile Türkiye'ye para girişi oluyor. Teşvik etmeleri gereken madencilerin parasına dokunurlarsa para başka yere gider. Kripto para devletlerin kontrol edemeyeceği bir altyapısı olduğundan dünyada başka bir devlet bu işe kalkışmamış ise ilk olmaya çalışmak pilot proje denemesidir. Türkiye'de başarılı olursa tüm dünyada uygulamaya kalkarlar. Kaptı kaçtı yapan merdiven altı yerler olmasın istiyorsanız da bankalara ve mevcut finans kurumlarina kripto işine girmeleri talimatı verilsin. engellenmesin yayginlastirilsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kara para aklama ve terör finansmanında gri listeye girmiş bir ülke halkın şu ortamda kazandığı 3-5 kuruşa göz dikmiş!
Edit:Yazım yanlışı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.E.M. -- 27 Aralık 2021; 17:38:36 >
Keşke vatandaş ekonomik zorluklarla uğraşırkan tutunabildiği son dalları da kesmeye çalışmasalar.
Ekonominin şu durumunda suda boğulurken kafamızı çıkarıp nefes almaya çalışırken bizi iyice dibe çekiyorlar.
Paypal gittiğinde de birçok kişinin ekmek kapısı kapanmıştı aynı şekilde. Ne kadar sanmasam da umarım vergiler
beklediğimiz gibi yüksek olmaz da bu tasarı daha çok vatandaşları dolandırıcı borsalardan korumaya yönelik olur diye temenni edelim.
-
En son maske satışı sayesinde dolaylı olsa da havadan da vergi almaya başlamışlardı. Yakında taştan da vergi isteyecekler. Neden burada duruyorsun? Duracaksan vergisini vereceksin :D :D
-
Halihazırda soğuk cüzdanlarda veya online kişisel cüzdanlarda olan varlıklarla işlem engeli de koyacaklar mı acaba?
Bizi dolandırıcı Türk borsalarına mahkum edecekler. Bu borsalara hiç güvenmiyorum, sürekli gecikmeler oluyor, kritik zamanda işlem yaptırtmıyorlar ve bu yüzdende kullanmıyorum. Dertleri vergi olsa bankaya geri aktardığım zaman karımdan vergi alsınlar, buna kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum. Ama bu borsalara mecbur edip sonra hem yatırırken, hem çekerken ve işlem yaparken saçma sapan vergi alacaklarsa o borsaya yatırılan paraya da garanti versinler.
-
Onları engelleyemezler
İnternette tasarının metni dolaşıyor. Çok detaylı bakmadım ama bir vergilendirme olayı olmayacak gibi. Şaşırtıcı bir durum, vergiyi nasıl alacaklarını kestiremediler herhalde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nerde geçiyor?
-
En basiti MgM kripto diye bir kanal var yt'da oradan göz gezdirebilirsiniz. Başka kişilerden de aynı sözleri duydum. Vergiden yırttık herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kendi param ile neye ve hangi siteye yatırım yapmam gerektiğini mi zorlucak yani tasarıya göre ? hiç para kazanmayalım o zaman ya ne gerek var
-
Para bizde dönsün sadece, yani istedikleri gibi at koştursunlar meydanda.
Vatandaşın parasını çalmanın güzel bir yolu daha buda elbette, üstüne vergide alınır elbette tek taşla bir sürü kuş.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Siz paraları saçın dağıtın, yiyin, yedirin, milletin para kazanmasını engellemek için elinizden geleni yapın. Dolarları yandaşlara yedire yedire, milletin parasını babanızın malı gibi hesap vermeden yiye yiye ülkeyi batırdınız. Bırakın da millet istediği gibi yatırım yapsın. İşsizini bile soyan zihniyetten ne beklersin ki zaten. Siz önce o dolar garantilerini tl'ye çevirin bakalım. Zaten yine millet ödeyecek o paraları da. Yazık yazık vallaha.
|
Benzer içerikler
- instagram yazı stilleri
- whatsapp sohbet teması
- iphone film izleme programı ücretsiz
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
- instagram keşfete düşme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X