Şimdi Ara

Kripto para tasarısında önemli gelişme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Burası Türkiye     

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antor kullanıcısına yanıt

Borsa aldığı komisyonlardan zaten devlete vergi veriyor diye biliyorum.

Tabi yeter mi bunlara bu kadarcık kesinti  

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Faiz indirip sınırsız faize geçiyorlar şaşırmıyorsun da kriptoda kal teşvikime mi şaşırıyorsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • peki bu p2p ödeme yasal mı yasak mı onu anlamadım

• Yeni düzenlemeler geliyor

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

Arkadaş biraz uçmuş. Tabii ki denetlenir, tabii ki vergilendirilir.

Ancak verginin ayarını kaçırırlar ise mesele çok saçmalar ve kontrolü her zaman olduğu gibi kaybederler.

Mantıklı vergi oranları ile, yatırımcının Türkiye'de fiziken var olan borsalarda kalması sağlanabilir. Yatırımcı da bir düzenleme olursa bir nebze daha rahat hareket eder. Bunun için de komisyon vari küçük bir vergiye kimse hayır demez.

Ama ayarını kaçırırsan insanlar yurtdışı platformlara yönelir. Bunu yasaklasan da yönelir. Yasaklamasan da yönelir. Özellikle çok küçük olmayan küçük yatırımcı çok kolay yönelir. Zira çok küçük olmayan küçük yatırımcıların hemen hemen TAMAMININ yurtdışında bir kankası var.

Yurtdışındaki arkadaşına para yolluyorsun. Yurtdışındaki arkadaşından para geliyor... Vergi dairesi sadece bunu görür. "Bu ne iş hacı" diye çağırsa, ki çağırmaz. Borç verdim, geri aldım. Borç verdim, geri aldım... Gösterirsin. Aradaki fark olan tutarı da (kâr, eğer varsa) kankan senin bibinin kredi kartına yollar. Hoppaaa... Nerede ben kripto alıp satmışım yau? Hani yau? Nerede?

Bilmem anlatabildim mi?

Dolayısıyla, mantıklı olması şartı ile, düzenleme çok iyi olur ve güvenle yatırım yapmanı sağlar. Devlet de bunun karşılığında mantıklı bir vergi alır. Alım satım bedeli gibi, veya kâr varsa kârın %1'i, 3'ü gibi...

Ama hırs yapıp suyunu çıkarırsa, kontrolü ciddi ölçüde kaybeder. Zira neyi gösterip neyi gizleyeceğim tamamen benim inisiyatifimdedir.

Arkadaşımın bana ABD'den EFT yapma maliyeti 15 dolar. Tutar ne olursa olsun. 30.000 dolar yollasa da 15 dolar. 200 dolar yollasa da... Tutar küçük değilse, vergi büyükse acıtmaz yani.

-------

Not: kripto alıp satmıyorum. Sadece finansçıyım ve işi iyi biliyorum. Vergi dairesini biliyorum. Çalışma şeklini biliyorum. Eski ihracatçıyım. Yurtdışından çok para aldım. Yurtdışına çok para yolladım. Dolayısıyla sistemde kapanması pek mümkün olmayan açıkları iyi görüyorum.

Bu açıkların kullanılmamasının tek yolu, Ali Cengiz oyununa değmeyecek vergi oranını belirlemektir.

Rakıdaki vergi oranı gibi düşünün. Rakının vergi oranının ucu öyle bir kaçtı ki, devlet vergiyi düşürse daha çok vergi toplar. Ev üretimi rakının litresi 100 liraya falan mal oluyor. 1 litre vergili rakı 300 lira mı? Lan memleketin yarısı kimyager oldu be abi... 😂

Aynı şey işte. Kapatamayacağın bir açık bu. Evinde rakı üretmek suç değil. Olsa bile tespiti mümkün değil. "Lan sen niye bu kadar çok şeker ve meyve alıyon? Gel bakiym" mi diyecek?  Aynı şey. Vergili rakı 180 lira olsa, hemen hemen kimse evde üretmez. Verir 80 lira daha fazla. Ameleliği ile uğraşmaz. Olay bundan ibarettir. Ayarı kaçarsa kontrolü kaybedersin.

• Bizde vergi gelir ise verginin vergisinin vergisi de gelir. Sivri zekalının biri atmış ortaya.

• U vergiler olduğu sürece Türkiye'nin sırtı yere gelmez. Pardon Türkiye'deki %5in sırtı yere gelmez. İmkanı yok ...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu yasa tasarısından çok fazla umutluyuz. Denetlenebilir ve borsaların asgari miktarda sermaye bulundurması şartları bile güzel gelişmeler. Tabi Türkiye'de çok büyük sermayelere sahip bir sürü kişi de bu tasarıyla beraber yeni fetvayı bekleyecektir. Müslümanların çoğu caizdir lafını duymadan adım atmayacaktır. Devlet bir de güvence versin, 80 milyon insan kripto paraya girer.🤭

• En önemli maddesi takipçileri dolandıran fenomenlerle ilgili olmalı. Bir de sahte emirlere tahta dolduran üçkağıtçı borsalarla ilgili.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.