Şimdi Ara

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.809
Cevap
26
Favori
80.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam konunuz hayırlı olsun, ilk mesajı okudum ancak bir yanlışı düzelteyim dedim. "SSD, HDD gibi değildir çok daha hafiftir , ona göre kutudan çıkartırken çok dikkatli olunuz yere düşürmemeye çalışınız takarkende hep hassas olun." yazmışsınız, SSD lerin HDD lerden elbette hafif olması doğru bir ibare olmak ile birlikte, Daha hassas cihazlar oldukları, düşürmememiz gerektiği gibi inanışlar yanlıştır. Elbette tedbiri elden bırakmayıp, bu tarz elektronik cihazlara olabildiğince narin davranmak gerekir ama gerçekte HDD ye gösterdiğiniz hassaslığın ve tedbirin 10 da 1 i bile yeterli olur :) Adı üstünde SSD nin Türkçe açılımı "katı hal diski" olduğundan içinde hiçbir hareketli parça barındırmamaktadır, yani çalışma prensipi olarak herkesin elinde bulunan usb belleklerden hiçbir farkı yoktur. Bunları elbette siz biliyorsunuzdur ancak bilmeyen arkadaşlar görsün diye yazdım; SSD ler, HDD lerden farklı olarak dış etkenlerden minimum şekilde etkilenirler. Siz dışarıdan ne kadar hassas davranırsanız davranın, ister pamuklara sarın, ister kasanın içinde hiçbir yere bağlamadan öylece sarkıtın, ya da kasanın kenarına bir yere bantlayın, o aynı performansta çalışmaya devam eder.

• Çok teşekkür ederim bu bilgiler için,sağol.
  • Teknoloji gelişiyor ama nedense hep bizim gibi 3.dünya ülkelerine gelişirken bazen de kabarıyor :) Neyse konuyu dağıtmayalım,mümkün olduğu kadar yardım almaya çalışıcam bu konularla ilgili ilerleyen günlerde.Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: onnline

kingston ile kıyaslıyodum ama samsung alıcam bende alınca caps atarım :)

bekleriz hocam kulübe ekleriz.

vatana gittim elinde 240gb olduğunu söylediler bende kingston aldım kardeş Kingston HyperX 3K SSD 120GB :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gibbala

Teknoloji gelişiyor ama nedense hep bizim gibi 3.dünya ülkelerine gelişirken bazen de kabarıyor :) Neyse konuyu dağıtmayalım,mümkün olduğu kadar yardım almaya çalışıcam bu konularla ilgili ilerleyen günlerde.Şimdiden teşekkürler...

maalesef bizde durum böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnline

vatana gittim elinde 240gb olduğunu söylediler bende kingston aldım kardeş Kingston HyperX 3K SSD 120GB :)

hayırlı olsun hocam şans
  • Daha 7-8 ay önce pro'nun evo'dan daha iyi olduğunu söylüyorlardı şimdi ne değişti anlamış değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bio technolog

Daha 7-8 ay önce pro'nun evo'dan daha iyi olduğunu söylüyorlardı şimdi ne değişti anlamış değilim

pro zaten daha iyi hocam F/P anlamında evo daha iyi
  • Az evvel bende evo 120gb siparisi verdim bimeksten benide ekle

• quote:

Orijinalden alıntı: ecobaran35

Az evvel bende evo 120gb siparisi verdim bimeksten benide ekle

ekledim hocam
  • Bende şuanda gidip almaya niyetliyim, ancak şöyle bir şey var laptopta şuanda c kısımında 65 gb veri var diğer kısımdada 750 gb 7200 devir harddisk olacak. Sizce 120 gb ssd + 750 gb yeterli mi yoksa 240 gb mı almak lazım? Tabi 120 ile 240 arasındaki farkta baya var. Birde evonun 120 ile 240 lık modellerinde hız farkı var nedendir bu?
  • ssd lerde kapasite attıkça kontrolcülerde arttıyor. Bu nedenle performansa etki ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0808

Bende şuanda gidip almaya niyetliyim, ancak şöyle bir şey var laptopta şuanda c kısımında 65 gb veri var diğer kısımdada 750 gb 7200 devir harddisk olacak. Sizce 120 gb ssd + 750 gb yeterli mi yoksa 240 gb mı almak lazım? Tabi 120 ile 240 arasındaki farkta baya var. Birde evonun 120 ile 240 lık modellerinde hız farkı var nedendir bu?

paran yoksa zorlama varsa 240 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Bende şuanda gidip almaya niyetliyim, ancak şöyle bir şey var laptopta şuanda c kısımında 65 gb veri var diğer kısımdada 750 gb 7200 devir harddisk olacak. Sizce 120 gb ssd + 750 gb yeterli mi yoksa 240 gb mı almak lazım? Tabi 120 ile 240 arasındaki farkta baya var. Birde evonun 120 ile 240 lık modellerinde hız farkı var nedendir bu?

paran yoksa zorlama varsa 240 al

Valla para olup olmaması değilde neredeyse yarıyarıya fark var. 240 lira biri 400 lira biri. Dolayısıyla 120 alacağım birazdan çıkıp.
  • quote:

Valla para olup olmaması değilde neredeyse yarıyarıya fark var. 240 lira biri 400 lira biri. Dolayısıyla 120 alacağım birazdan çıkıp.

bencede çok fazla bende o yüzden 120 aldım pişman değilim.

bu arada burdan duyurayım

finallerim sebebiyle 2 hafta forumda olmayacağım belki arada boşluklarda felan bakarım ama detaylı olarak bakamayacağım.

2 haftasonra görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Mayıs 2014; 17:59:04 >
  • Bende yaklaşık 2 saat önce almış bulunmaktayım. Şuanda güncelleştirmeleri kuruyor, indirmesinin ardından kurulumu baya sürdü. Umarış beklediğim performansı alabilirim. Güncellemeleri yavaş yüklemesi korkuttu biraz.
  • quote:

Bende yaklaşık 2 saat önce almış bulunmaktayım. Şuanda güncelleştirmeleri kuruyor, indirmesinin ardından kurulumu baya sürdü. Umarış beklediğim performansı alabilirim. Güncellemeleri yavaş yüklemesi korkuttu biraz.

Testleri yap anlarız.

• Ssd testimi ekliyorum, sizce nasıl? Güncelleştirmeleri falan hızlı yüklemedi pek. Birde forumda gördüğüm kadarıyla daha iyi değerler almış arkadaşlar. Benim değerlerde sorun mu var? Neler yapmak lazım?

Ayrıca kendi programındaki teslerde şöyle

• Testi yaparken rapid mode açıkmıydı. Rapid mode kapalı iken as ssd ve crystaldiskmark testlerini atarmısın.

Attıgın testte sıkıntı var. Sonuçların sata 2 sonuçları.

Bu arada anakart neydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 20 Mayıs 2014; 1:22:55 >
  • Bulunsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.