Şimdi Ara

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250) (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.809
Cevap
26
Favori
80.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    indirme limitimi yakında ücretlide yapar bunlar. Samsung iyice şaşırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurmayalım mı o zaman 8.1 ciler olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatar

kurmayalım mı o zaman 8.1 ciler olarak?

Zaten hata veriyormuş arkadaşın dediğine göre biraz daha bekleyeceksiniz sanırım:)

• Güncellemeden sonra okuma yazma hızı düştü.
  • Windows 8 ve üstünün doğal TRIM desteği olduğu için normal optimizasyon artık çalışmıyor. Gerek de yok zaten. Advanced olan sadece aktif.
  • beklendiği gibi disk verileri tekrar tekrar yazmaya başladı, yaklaşık 150 gb yeniden yazmış güncellemeden sonra. iki haftaya yakın oldu. 250 lik diskin 150 si dolu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam OS X kullanıcıları için güncellemede geliştirmeler var mı ?
  • Son güncellemeyi yaparken ilk sayfada anlatılan gibi olmadı hiç.

Netten firmware ı indirdi, sonrasında "Firmware update is complete" dedi ve kendisi pc'yi kapadı. PC'yi açtım, windows açıldı ve windows restart istedi. Restart olduğunda herşey tamamlanmıştı. Magician kendi kendine açılmadı hiç fakat son güncel firmware var gözüküyor. Hiç öyle 20-30 dk bekleyip Step 1-Step 2 aşamaları falan yapmadı. Bir önceki firmware güncellemesinde öyle olmuştu fakat bunda olmadı. Yanlış giden birşeyler mi var yoksa herkesin mi öyle?

@dr20mouse
    Sizde 20-30 dk güncelleme yaptı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamcream -- 10 Mayıs 2015; 3:24:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamcream

Son güncellemeyi yaparken ilk sayfada anlatılan gibi olmadı hiç.

Netten firmware ı indirdi, sonrasında "Firmware update is complete" dedi ve kendisi pc'yi kapadı. Ben açtım, windows açıldı ve tekrar restart istedi. Tekrar açtığımda herşey tamamlanmıştı. Hiç öyle 20-30 dk bekleyip Step 1-Step 2 aşamaları falan yapmadı. Bir önceki firmware güncellemesinde öyle olmuştu fakat bunda olmadı. Yanlış giden birşeyler mi var yoksa herkesin mi öyle?

O zaman eskisi gibi bir güncelleme değil bu , güncelleyeyim konuyu sağolasın deneyim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamcream

Son güncellemeyi yaparken ilk sayfada anlatılan gibi olmadı hiç.

Netten firmware ı indirdi, sonrasında "Firmware update is complete" dedi ve kendisi pc'yi kapadı. PC'yi açtım, windows açıldı ve windows restart istedi. Restart olduğunda herşey tamamlanmıştı. Magician kendi kendine açılmadı hiç fakat son güncel firmware var gözüküyor. Hiç öyle 20-30 dk bekleyip Step 1-Step 2 aşamaları falan yapmadı. Bir önceki firmware güncellemesinde öyle olmuştu fakat bunda olmadı. Yanlış giden birşeyler mi var yoksa herkesin mi öyle?

@dr20mouse
    Sizde 20-30 dk güncelleme yaptı mı?

Ben de şimdi yaptım, aynı dediğiniz gibi oldu. Bir öncekindeki adımlar bunda gerçekleşmedi.

edit: hocam işlem sonrasında magicianda, performans optimizasyonu - advanced kısmını yapmak gerekiyor. Bu işlem önceki fw update sırasında verilerin yeniden yazılmasını bizim elle yaptırmamız anlamına geliyor. Fw update sonrası hdtach grafiğinde zaten iyileşme var, ama bu işlemin ardından grafik dümdüz ve yüksek seviyede ilerliyor (konunun ilk sayfasında fw update i inceleyen pcper sitesinin grafiğinde olduğu gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 10 Mayıs 2015; 21:36:34 >

• Dreamcream kullanıcısına yanıt
    Bende de sizin dediğiniz gibi yaptı güncellemeyi ama güncelledikten birkaç gün sonra SSD'nin okuma performansı 350 ile 400 MB arasına geriledi. Diğer değerler normal hatta yazma hızı 520MB seviyesinde. Neden okuma hızı düştü anlamış değilim. Sizce SSD'yi servise götürmeli miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Bende de sizin dediğiniz gibi yaptı güncellemeyi ama güncelledikten birkaç gün sonra SSD'nin okuma performansı 350 ile 400 MB arasına geriledi. Diğer değerler normal hatta yazma hızı 520MB seviyesinde. Neden okuma hızı düştü anlamış değilim. Sizce SSD'yi servise götürmeli miyim?

Magician'da performans optimizasyonu - advanced kısmını da yapıp öyle test eder misiniz?
  • kimano kullanıcısına yanıt
    Yaptım herşeyi. Sisteme format attım ilk bir sorun vardır diye baktım olmadı 4 kez falan advanced Optimizasyonu da yaptım ama düzelmedi. Tek sıkıntı okuma hızında diğerlerinde hiç bir sıkıntı yok. Sırf bu yüzden servise götürsem SSD'yi sorunlu olarak görürler mi acaba eğer öyleyse götürücem boşuna gitmiyim sonra.

• kimano kullanıcısına yanıt
    Ben hiç şu ana kadar bi kere bile advanced kısmından performans optimizasyonu yapmadım ama değerlerim iyi gibi duruyor.

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamcream -- 12 Mayıs 2015; 5:35:49 >
  • Dreamcream kullanıcısına yanıt
    Güncelleme yapılmış hali bu ise gayet iyi. 840 evo ile aynı zamanda aynı paraya alınan diğer ssdlerde millet bu değerleri almayı bırak sorunsuz kullanırsa şükrediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Mayıs 2015; 6:03:02 >
  • Bende bundan onceki guncellemeyi yapmistim daha bunu yapmadim SSD yi alali 10 ay oldu 5.02 TB yazilmis olarak gozukuyor magician da oldukca temiz kullanmaya calistim sonuc olarak hizlar suanda 420~460 civarinda geziyor guncellemeyi yaparsam artar mi acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nacho_EU

Bende bundan onceki guncellemeyi yapmistim daha bunu yapmadim SSD yi alali 10 ay oldu 5.02 TB yazilmis olarak gozukuyor magician da oldukca temiz kullanmaya calistim sonuc olarak hizlar suanda 420~460 civarinda geziyor guncellemeyi yaparsam artar mi acaba ?

Yap kardeş.
  • Ben yaptım okuma hızı 540'dan 400 ile 450 arasına geriledi.

• bunun masaüstü için olanı yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Ben yaptım okuma hızı 540'dan 400 ile 450 arasına geriledi.

Etme ya eminmisiniz ona gore belki bende yapmayacagim daha da gitmesin geriye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.