Şimdi Ara

Kron TX150 . 1 turda parçalanan attırıcı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar n11 üzerinden bir kron tx150 aldım.

ürünü kurulum yaptıkdan sonra 1 -2 tur bindim ve sonuç hüsran oldu.

arabamı arkadaşıma verdim bisikletle gitmeyi tercih ettim malesef yolda kaldım.
    aşağıda bisikletin attrıcısına olan biteni göstermeye çalıştım. attırıcı geriye katlanıp kopmasının ardından jant içine girip lastiği kitledi. neyseki çok yavaş bir seyir halinde idim.

bisiklet konusunda professionel yada amatör bir sporcu değilim, fakat yıllardır bisiklet binerim. çok çok ucuz bisikletlere bindim. ilk defa böyle bir durumla karşılaştım.

sizlerden ricam bana iyibir arka arttırıcı önermeniz.

Resimlerde parçalanan arttırıcı Shimano Tourney RD-TX800
    Bisikletin modeli 2017 TX150 DETAY

Bu bisiklete nasıl bir arttırıcı seçmeliyim ?

Bu arada merak edenler için ;
    - Ürünü satın aldıgım n11 deki firmaya ulaştım durumu izah ettim. ürünü kendim kurdum 2 turda karşılaştıgım sonuç bu dedim. onlarda bu tip durumlar normalde garantiye girmiyor ama size yeni arttırıcı gönderiyoruz dediler.
    bende gönderin dedim. nedense bu arttırıcıya pek güvenim kalmadı. oyüzdden sizlerin önerilerini merak ediyorum. bir kaç üst seriye çıkabilirmiyiz yada çıkmamız ne derece doğru olur.

Saygılar , Şimdiden teşekkürler.

Kron TX150 .  1 turda parçalanan attırıcı.Kron TX150 .  1 turda parçalanan attırıcı.Kron TX150 .  1 turda parçalanan attırıcı.Kron TX150 .  1 turda parçalanan attırıcı.Kron TX150 .  1 turda parçalanan attırıcı.

• Merhaba Mult!_61,

Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

n11.com
  • bu aktarıcıyı 4 yıl önce aldığım bisiklette vardı aldığım ilk hafta kırılmıştı ve bende gittim 15 liralık sunrun aktarıcı taktım ve 4 sene boyunca hiç kırılmadan kullandım şimdi yeni bisiklet aldım salcnao ng650 onunda aktarıcı tourney vites 1 aydır herehangi bir sorun yok bakalım ne olacak aktarıcı tercihine gelicek olursak deore vites setlerinin aktarıcı oluyorsa onlardan taksan iyi olur veya sram slx vitesler var! ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bizzo

bu aktarıcıyı 4 yıl önce aldığım bisiklette vardı aldığım ilk hafta kırılmıştı ve bende gittim 15 liralık sunrun aktarıcı taktım ve 4 sene boyunca hiç kırılmadan kullandım şimdi yeni bisiklet aldım salcnao ng650 onunda aktarıcı tourney vites 1 aydır herehangi bir sorun yok bakalım ne olacak aktarıcı tercihine gelicek olursak deore vites setlerinin aktarıcı oluyorsa onlardan taksan iyi olur veya sram slx vitesler var! ...

sanıyorum aktarıcının bisiklet üzerindeki Ruble ve vites kolları ile uyumlu çalışması gerekiyor. oyüzden konu hakkında bilgili bir arkadaş lazm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mult!_61 -- 28 Nisan 2017; 1:5:49 >
  • Bana montaj hatasi gibi geldi. Normalde bu sekilde dagilmamasi gerekirdi. Ayrica kadro kulagi da egilmis. Orijinal kadro kulagi bulmak biraz zor. Vites sistemi Tourney zaten. Belki Acera veya Claris takima gecilebilir. Daha ustu isteniyorsa Deore olabilir. Yazik olmus bisiklete. Yuksek hizda gidiyor olsaydiniz buyuk ihtimalle takla atardiniz. Gecmis olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Bana montaj hatasi gibi geldi. Normalde bu sekilde dagilmamasi gerekirdi. Ayrica kadro kulagi da egilmis. Orijinal kadro kulagi bulmak biraz zor. Vites sistemi Tourney zaten. Belki Acera veya Claris takima gecilebilir. Daha ustu isteniyorsa Deore olabilir. Yazik olmus bisiklete. Yuksek hizda gidiyor olsaydiniz buyuk ihtimalle takla atardiniz. Gecmis olsun..

Mesajiniz icin tesekkur ediyorum.

Rdm310 galba uyuyormus suanki haline.

Deore icin ruble degismesimi gerekiyor acaba.

Kadro kulagi egrildi dediniz. Bulmasi cokmu zordur. Satici firmadan gelen attirici ile servise verecegim. Ins bi cozum bukurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mult!_61 -- 28 Nisan 2017; 13:26:56 >
  • Her kadrodaki kulaklar birbirinden farkli. Dolayisi ile uyumlu parcayi bulmak biraz zor. Kron'daki kasetleri ve rubleyi bilmiyorum. Dolayisi ile bir sey diyemem. Garantiden gelecek yanita gore hareket edersiniz. Kurulumu siz yapmadiysaniz ve resmi serviste yaptirdiysaniz elbet bir geri donus olacaktor. Bazi bisikletler, jant kilidi tam sikilanmamis halde geliyor. Eger sikilanmadiysa boyle dagilmalar olabilir...

• Satıcı firmaya 60 tl fark vererek Acera RD M360-SGS Aldım. gelince kron servisine vericem bisikleti.
  • Hayirli olsun. Egilen jant telini de degistirtmeyi unutmayin. Zamanla tel tansiyonu dustukce akordu bozulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Hayirli olsun. Egilen jant telini de degistirtmeyi unutmayin. Zamanla tel tansiyonu dustukce akordu bozulabilir.

onunda maliyeti çok düşükmüş. dediğniiz gibi onuda değiştireceğim. Çok teşekkür ediyorum
  • Hocam geçmiş olsun ben de tx150 kullanıyorum şu ana kadar bir sorun çıkmadı, inşallah da çıkmaz. Nasip diyelim valla üzüldüm sizin adınıza

Edit: 200kmye yakın sürmüşümdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss miğfer -- 29 Nisan 2017; 12:17:19 >
  • ss miğfer S kullanıcısına yanıt
    Aynen benimde bir sorun olmadı ama çukurlarda arka arttırıcı bayağı sallanıyor
  • Hygiei4 H kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam benim de dikkatimi çekti bu sorun. Yıllardır bianchinin çift maşalı modellerini kullanıyordum ve tx 150den daha üst model bir bisiklet de kullanmadığım için "her bisiklette böyledir yia" diyerek geçiştirdim. Arka arttırıcıyı daha iyi bir modelle değiştirince sorun düzeliyor mu acaba?

• Mult!_61 kullanıcısına yanıt
    Memnun musunuz

• Hocam malzeme çok kaliteli değil evet fakat aktarıcının o hâle gelmesinin sebebi çok yüksek ihtimalle zinciri terse düşürmeniz, yani yanlış vites kullanımı.Deore aktarıcıya geçemezsiniz çünkü deore sistemin 7’li ruble ve aktarıcısı yok.
    Antrparantez, bir bisikletin grupseti tourney ise ona masraf yapıp set yükseltmeye pek gerek yok, az masrafla maksimum verim alıp bir süre sonra bir üst segmente geçmenizi öneririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.