Şimdi Ara

Kron XC 500 hakkındaki soruları cevaplıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
4
Favori
39.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

Kron'da xc250 ve xc 1000 arasında aşağıdaki kadrodan daha iyisini hem donanım hem de görünüm anlamında ben görmedim. 2 yıldır da 2011 kadrosunu kullanıyorum. 2012 kadrosu zaten bir acayip olmuş, market bisikleti gibi kadro yapmışlar.

Linkteki fotolar başkasına aittir.
    http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=83401

kronun bugüne kadar yaptığı en adamakıllı kadro 2011 xc1000 kadrosudur.
    bahsettiğiniz 2012 xc1000 kadrosunda sorun yaşandığı için toplatılmıştı. hatta ben de geçen yıl bir xc1000 alayım diye niyetlenmiştim. iyi ki almamışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRJinKazamaTR

Çöp Bisiklet Oldugunu Düşündügüm Bisiklettir:D
    İstanbulda Efor Bisiklet Bayisidir,Çok Pis Kazık Atar Acera Der Altus Takar Adamın Taktıgı Dişliyi Söküp Bakma İhtimalinizde Çok Düşük Oldugundan Ve Bisikletin Donanımları Her Her Satıcıda Degiştiginden Eve Dönüp Acera Diye Sevindiginiz Bisiklet 3 Ay Sonra Altus Cıkınca Delirebilirsiniz..Eger Trek Yada Giant Gibi Markalardan Alırsanız Aldıgınız Donanım Bellidir Ters Birşey Olursa Karşınızda Muhattap Bulabilirsiniz..Trek Yada Giant Bayiside Donanımlarla Oynayabilir,Ufak Dükkanlardan Aldıgınız Marka Ne Olursa Olsun Degişiklik Yapmış Olabilirler O Yüzden Delta Bisiklet Yada Decatlhon Gibi Magazalardan Almanız Daha Mantıklıdır.Pahalı Olsa Bile Kampanya Takip Edip Alırsanız Ucuza Alabilirsiniz.Güveniyorsanız Ufak Yerlerden Almak Daha Ucuz Ama Ters Bi Durumda 3 Lira İçin 300 Liradan Olmak Var:)

Gelelim Konuya:D
    Bende Kron500 Kullanıyorum Bisikletin 250,500,750,1000 Kadroları Aynıdır Sadece Geometri Degişiklik Gösterir Ama Saglamlıkları Aynıdır.Kadro Olarak 1500 Liralık Trek Yada Giant Bisikletlerden Bile İyi Diyebilirim
    Bilgisayar Nasıl Hdd Kadar Hızlıysa Kadroda Onu Taşıyan Göbek Mili,Baglantı Noktaları Gibi Parçalar Kadar Saglam Olabilir.Kadro İsterse 1000 Kilo Kaldırsın Göbek Mili 100 Kilo Kaldıramıyorsa Egik Mil Yüzünden Arka Tekeri Kadroya Sürtebilir Yada Evden Cıkarken Arka Yekerin Oynadını Görme Şansınız Baya Yüksek...Konu Gene Satıcıya Geliyor:D

Bunun Dışında Gidip 2000 Liralık Bisikletle Kıyaslamassanız Eger 600 Lira Gibi Fiyata Benzer Sadece 1-2 Bisiklet Modeli Vardır Onlarda Sadece Reklam İçin Cıkarılıp Türkiyedeki Bayilere 3-5 Tane Yollanan Ve Bulunması Nerdeyse İmkansız Olan Modeller..Kadro Olarak Mükemmel Ancak Üzerindeki Ürünlerden Bi Haber Olunca İnsan Bisikletin Sizi Yarı Yolda Bırakma İhtimalı Var Benim Tavsiyem Ciddi Düşünenler İçin En Azından Alivio Yada Biraz Zorlayıp Deore Almaları Yanınada kron4000 Koydularmı Kimse Tutamaz Zamanla Zaten Karbon Kadroya Geçmek İstiyeceksiniz Oda Yetmiyince 3-5 Gram Hesabı Yapcaksınız Sadece %5-10 Daha Fazla Performans İçin Hemde:D
    Bisiklet Bi Hastalıktır Yada Takıntı Ben Kadro Olarak Öneririm Ancak Donanım Olarak En Azından Arka Vites Ve Ön Vites Alivio Falan Olmak Zorunda:D
    Dedigim Gibi En Fazla Baglantı Noktalarınız Kadar Saglam Olur Bisiklet Ufak Tefek Şeyler Ciddi Performans Ve Dayanıklılık Getirebilir.Kesinlikle Almadan Önce Araştırıp Kask Falan Alın Tamir Malzemelerinide Unutmayın Bisikletciye Gidiceniz Zaman Market Bisikleti Gibi 5 Lira Vermiyorsunuz Bi Arka Vites Kırılsa 50-60 Lira 1 Yıl İçinde Kesin Carpar Kırarsınız Kırmayan Delikanlı Tanımıyorum O Yüzden Bakım Malzemelerini Kesinlikle Alın..

Ben atilla yada nihat bisikletten almayi dusunuyorum guvenilir midir sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• toplanan bisikletlerdeki sorun düzeltilmedi mi sizce :)

ben turuncu siyah olanından aldım arkadaşıma da yeşil siyah olanı aldık....2si de sorunsuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekksl6

toplanan bisikletlerdeki sorun düzeltilmedi mi sizce :)

ben turuncu siyah olanından aldım arkadaşıma da yeşil siyah olanı aldık....2si de sorunsuz...

2012 xc100ler duyduğuma göre düzeltilemiyordu. kadroda çatlamalar vardı .
  • 2012de toplattı ve sonra hiç satmadı mı?
    valla ben aldığım tarihten itibaren sorun yaşamadım ve 2 sene garantim de var...bildiğim kadarı ile kadro ömür boyu garantili...
    kafam rahat :)
  • quote:

2012de toplattı ve sonra hiç satmadı mı?
    valla ben aldığım tarihten itibaren sorun yaşamadım ve 2 sene garantim de var...bildiğim kadarı ile kadro ömür boyu garantili...
    kafam rahat :)

Benim sorunumla ilgilenir misiniz arkadaslaarr! :))

• şehir olarak nerden alacaksın bilmiyorum ama malzemelerin çakma olup olmadığını teyit ederek almıştım ben...
    liste dışında bir özellik çıkarsa bisiklette geri getirir tüketici mahkemesine giderim demiştim vidası farklı olsa burdayız cevabını aldım...
    netten firma şikayetlerine bakın derim..
    söylediğiniz firmalarla pek alışverişim olmadı ve isimlerini duymadım...
    duyan varsa da onlar yorum yapacaktır...
  • quote:

şehir olarak nerden alacaksın bilmiyorum ama malzemelerin çakma olup olmadığını teyit ederek almıştım ben...
    liste dışında bir özellik çıkarsa bisiklette geri getirir tüketici mahkemesine giderim demiştim vidası farklı olsa burdayız cevabını aldım...
    netten firma şikayetlerine bakın derim..
    söylediğiniz firmalarla pek alışverişim olmadı ve isimlerini duymadım...
    duyan varsa da onlar yorum yapacaktır...

Son bir sey, ilk bisikletim olacak ve seneye degistirmeyi dusunuyorum. Kron xc250 disk fren, nasildir benim icin uygun mudur?

• Aradaki fiyat göze alırsak dağlara da çok cıkmam %90 yollarda geçiririm zamanımı

Sizce kron cx 500 v fren mi hidrolik disk fren mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kmesne

Aradaki fiyat göze alırsak dağlara da çok cıkmam %90 yollarda geçiririm zamanımı

Sizce kron cx 500 v fren mi hidrolik disk fren mi ?

Niyetim disk fren idi. Tanıdık bir bisikletçi arkadaşımın tavsiyesi sebebiyle V-Fren modelini aldım ve oldukça memnunum. Ayrıca bakımı, parça değişimi basit ve ucuzdur...

2013 Model XC 500 V-Fren 720 (10 taksit)
    Dijital KM + Kilit + Kask + Arka-Ön Far + Termos Matara + Matara Kafesi + Korna + Boynuz 140 TL (6 taksit)
  • Montajı ve kurulumu yapılmış, kullanıma hazır durumdaki, disk frenlere sahip bir XC 500'ün total ağırlığı kaç kilogram yapıyor? Bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Montajı ve kurulumu yapılmış, kullanıma hazır durumdaki, disk frenlere sahip bir XC 500'ün total ağırlığı kaç kilogram yapıyor? Bilgisi olan var mı?

Sanırım 14-15 kg civarları filan geliyor...
    ayrıca sağlıklı kullanımda V fren ile hidrolik arasında çok bir fark yok...
    sadece akort bozuk olduğunda V fren pabuçlara lastik sürteceği için ses yapar hız keser belki teker dönmez freni çıkarmanız gerekir.
    ayrıca yağmur ve çamur olursa hidrolik daha avantajlı sayılıyormuş...
    bi heves aldık ama 3 kere çıkarabildim pisikletimi :)
  • quote:

sadece akort bozuk olduğunda V fren pabuçlara lastik sürteceği için ses yapar hız keser belki teker dönmez freni çıkarmanız gerekir.

Yaklaşık 2 ay önce aldım bisikleti. 10-15 senedir bisikletlerle yüz göz olmuyordum ve bu nedenle de pek araştırma yapmadan almış bulundum.

Biz çocukken disk fren mi vardı? Ya pabuçlu fren dediğimiz v-frenler ya da kontra pedallar vardı. Gerçi frenlerle ilgili bir sıkıntım da yok, düz yolda günlük 20-25 km yapıyorum ve disk frenler işimi yeteri kadar görüyor.

Takıldığım nokta şuydu, bazen bisiklet resmen akarken bazen de aynı viteste kalmama rağmen oldukça hantallaşıyor. Bunun bisikletin ağırlığı ile yorgunluğuma etki etmesi olabilir diye düşünüyorum ki bahsettiğiniz gibi kendi başına 14-15 kg çekiyorsa bendeki yorgunluk gayet doğal görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 10 Haziran 2013; 16:19:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

quote:

Yaklaşık 2 ay önce aldım bisikleti. 10-15 senedir bisikletlerle yüz göz olmuyordum ve bu nedenle de pek araştırma yapmadan almış bulundum.

Biz çocukken disk fren mi vardı? Ya pabuçlu fren dediğimiz v-frenler ya da kontra pedallar vardı. Gerçi frenlerle ilgili bir sıkıntım da yok, düz yolda günlük 20-25 km yapıyorum ve disk frenler işimi yeteri kadar görüyor.

Takıldığım nokta şuydu, bazen bisiklet resmen akarken bazen de aynı viteste kalmama rağmen oldukça hantallaşıyor. Bunun bisikletin ağırlığı ile yorgunluğuma etki etmesi olabilir diye düşünüyorum ki bahsettiğiniz gibi kendi başına 14-15 kg çekiyorsa bendeki yorgunluk gayet doğal görünüyor.

9-10 kiloya kadar indirgenmiş büyük oranda karbon alaşımlı bisikletler var ama sanırım fiyatlar 4-5bin öyro kadar var :)
    ne kadar hafif o kadar iyi ama fiyatlar düşündürücü...
    bana kalsa ben de kontra isterdim..
    küçüklüğümde, pisikleti öğrenene kadar elimin altındaki frene asılıp takla atmışlığım çoktur...
    bi allahın kulu da demedi al bu bmx te kullanmayı öğren diye :P

• merhaba arkadaşlar, kron xc 500 ü bu sitedehttp://www.nihatbisiklet.com/tr/kron-xc-500-v-fren-2013-kadro-io1n--u 700 liraya buldum, site ve fiyat uygun mu sizce?
  • Site güvenilir. Fiyat bana uygun geldi. Yalnız siz onu 750 lira sayın. Çünkü kargo ücreti o civarda tutuyor. Ptt kargo ile gönderim yapıyorlardı son konuştuğumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: franco75

merhaba arkadaşlar, kron xc 500 ü bu sitedehttp://www.nihatbisiklet.com/tr/kron-xc-500-v-fren-2013-kadro-io1n--u 700 liraya buldum, site ve fiyat uygun mu sizce?

istanbuldaysan yerinden al bence
  • ayrıca o bisiklet parçalı gelecek.. eğer elin yatkın değilse işin içinden çıkamayıp birleştirsin diye bi bisikletçiye götürüp ayrıca para vereceksin...
    mağazadan al birleştirip, vitesleri vs ayarlayıp yine o fiyata veriyorlar.
  • quote:

ayrıca o bisiklet parçalı gelecek.. eğer elin yatkın değilse işin içinden çıkamayıp birleştirsin diye bi bisikletçiye götürüp ayrıca para vereceksin...
    mağazadan al birleştirip, vitesleri vs ayarlayıp yine o fiyata veriyorlar.

Yetkili servisleri ücretsiz kurulum yapıyor.
  • Mythology kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam Kaçkar bisiklet bana, birleştirme için ayrı para isterler demişti.
    ücret alınmıyorsa kargoya katlanılabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.