Şimdi Ara

Kron XC 500 hakkındaki soruları cevaplıyorum (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
4
Favori
39.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bisiklet daha sıfır.dediğin gibi boşluk varsa nasıl halledebiliriz ???
  • şunuda belirtim çok az da olsa amortisörün parlak olan kısmıda yağlanıyor biraz kaçakmı var acaba yoksa okadar yağlanma normalmi?
  • kaçaktan kastın nedir ? eğer bahsettiğimiz boşluk varsa saglam bir bisiklettçiye götür. herşey olabilir, belki boğaz zorlanmadan dolayı gevşemiştir. elle sıkılsa bile düzelebilir, görmeden bir şey diyemem, ama başına kaza bela gelmeden götürüp bir tamirciye göster derim. maşanın yağlı olması ile bir alakası yok bahjsettiğin sorunun
  • şimdi birkaç resim çekim beki durumu daha açık anlarız şunuda belirtim bisiklet daha sıfır alındı yani herhangi bir zorlanma kaza falan olmadı.
  • umarım sorun çıkmaz :))
     Kron XC 500 hakkındaki soruları cevaplıyorum
  • XOTİX kullanıcısına yanıt
    Şu bisiklete 2 aydır biniyorum, maşadaki amortisör ayarı bugün ilk kez kurcaladım.

Amortisörü kilitledikten sonra bahsettiğin frene basarken ileri geri yapma olayı nedir bilmiyorum ama, amortisör kilitliyken ön frene bas-bırak bas-bırak yaptığım zaman, dediğin gibi bir hareketlenme oluyor ama öyle büyütülecek boyutlarda değil. "Bence" bu doğal bir şey, maşa içerisindeki bileşenler için bu esneme payı bırakılmazsa ve sıfır temas ortamı oluşursa, bisikletin rutin hareketlerinden dolayı gerçekleşecek aşındırma daha büyük sorunlara yol açabilir.

Bu arada o yağlanma olayı dikkatimi çekti. Neden oraya kadar çıktı acaba?

Bu arada genele bir sorum var; bu amortisörü kilitleme mevzusunun esprisi ne? Darbeleri hissetmek/hissetmemek haricinde, amortisörü kilitlemek ile kilitlememek arasındaki fark ne ki böyle bir opsiyon sunmuşlar?

• Gene anlamatamdım kafayı yicem amörtisör kitli veya kilitsiz aşşağı yukarı demiyorum ileri geri yaptığımda bir boşluk oluşuyor.
  • Yağın okadar yukarı çıkma sebebi ben amörtisörü denemek için üsten aşşağı baya bi bastırdım baktım bi sorun varmı
  • bahsettiğin yerde eminim bir gevşeme var. başka türlü bir sorun gelmiyor aklıma o kısımda meydana gelebilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akales

bahsettiğin yerde eminim bir gevşeme var. başka türlü bir sorun gelmiyor aklıma o kısımda meydana gelebilecek

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.En iyisi en kısa zamanda bisikletçiye uğrim.Bu arada bisikletin üzerindeki orjinal lastikleri çıkarıp yol lastiği takmayı düşünüyorum çünkü bisikletin üstündekiler arazi için üretilmiş ve çok fazla yaylanma yapıyor,sizcede lastikleri değiştirimmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XOTİX

Gene anlamatamdım kafayı yicem amörtisör kitli veya kilitsiz aşşağı yukarı demiyorum ileri geri yaptığımda bir boşluk oluşuyor.

Anlatamıyorsun diye bir şey yok, amortisörün doğal olan aşağı-yukarı hareketini değil öne-arkaya olan hareketini demiyor musun?

Bahsettiğin şey bu öne-arkaya olan salınımsa bende de oluyor ve bence bu normal bir şey (bana göre nedenlerinden bahsettim zaten yukarıda).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

quote:

Gene anlamatamdım kafayı yicem amörtisör kitli veya kilitsiz aşşağı yukarı demiyorum ileri geri yaptığımda bir boşluk oluşuyor.

Anlatamıyorsun diye bir şey yok, amortisörün doğal olan aşağı-yukarı hareketini değil öne-arkaya olan hareketini demiyor musun?

Bahsettiğin şey bu öne-arkaya olan salınımsa bende de oluyor ve bence bu normal bir şey (bana göre nedenlerinden bahsettim zaten yukarıda).

Eyvallah hocam daha sıfır bisiklet aldık problem çıktı diye stres yaptım :D ben genede kontrol amaçlı bisikletçiye gidip gösterim.

• yol lastiği almandaki amaç asfaltta uzun yol yapmakmı ? ben hala aynı lastiği kullanıyorum, çünkü şehir içinde ve gezilere katıldığım için belli olmuyor yollar. yol lastiklerinin patlama riski rubena mtb lere göre hemen hemen 2 kat daha yüksek. hız konusunda gelirsek rubena ile düz yolda 24. viteste 40-45 yaparsın. yol ile 50. pek fark olmaz denebilir. bence yaylanmadan önce tekerlerin havasını kontrol etmen lazım :) yani havası tam değilse yaylanmayı baska lastikte yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akales

yol lastiği almandaki amaç asfaltta uzun yol yapmakmı ? ben hala aynı lastiği kullanıyorum, çünkü şehir içinde ve gezilere katıldığım için belli olmuyor yollar. yol lastiklerinin patlama riski rubena mtb lere göre hemen hemen 2 kat daha yüksek. hız konusunda gelirsek rubena ile düz yolda 24. viteste 40-45 yaparsın. yol ile 50. pek fark olmaz denebilir. bence yaylanmadan önce tekerlerin havasını kontrol etmen lazım :) yani havası tam değilse yaylanmayı baska lastikte yapar

%90 Asfaltta sürüyorum lastik havalrıda gayet iyi ama adamlar öyle bir lastik üretmişlerki amortisör olmasa yaylanma görevi görüyor.Adı üstünde dağ bisikleti doğal olarak normalden biraz daha fazla yaylanan lastik takmışlar.
  • quote:

quote:

quote:

Eyvallah hocam daha sıfır bisiklet aldık problem çıktı diye stres yaptım :D ben genede kontrol amaçlı bisikletçiye gidip gösterim.

Yani içinin rahat etmesi açısından en mantıklısı bu elbette. Sonuçta adamların işi bu, bir aksilik pürüz halinde gerekli bilgilendirmeyi sana yapacaktır. Ama bizim insanımız biraz işgüzar olur, ya başından savmak, uğraşmamak için "yok bunun bir şeyi" der ya da seni yolunacak kaz olarak görür ve "hasar almış bu, değiştireyim istersen" gibi üç kağıtlara kalkışır. Bu yüzden tek bir bisikletçiye gitme, 1-2 tanesine gidip durumu soruştur derim.

Akabinde de burada edindiğin bilgileri paylaşırsan neymiş ne değilmiş öğrenmiş oluruz bizde. :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani içinin rahat etmesi açısından en mantıklısı bu elbette. Sonuçta adamların işi bu, bir aksilik pürüz halinde gerekli bilgilendirmeyi sana yapacaktır. Ama bizim insanımız biraz işgüzar olur, ya başından savmak, uğraşmamak için "yok bunun bir şeyi" der ya da seni yolunacak kaz olarak görür ve "hasar almış bu, değiştireyim istersen" gibi üç kağıtlara kalkışır. Bu yüzden tek bir bisikletçiye gitme, 1-2 tanesine gidip durumu soruştur derim.

Akabinde de burada edindiğin bilgileri paylaşırsan neymiş ne değilmiş öğrenmiş oluruz bizde. :D

Tavsiyen için teşekkürler hocam.Çevremdeki xc500 kullananlarla bizzat buluşup kontrol edicem :)) Hayatımda aldığım ilk kron bisikletim Normalde bianchi yada salcano alırdım.

• aynen yuyushi haklı . edindiğin bilgileri bizimle paylaş bizde bir yorum getirelim duruma :)
  • Tane fiyatı 40 tl civarında bildiğiniz yola güzel tutunan lastik markası varmı ?
  • beyler yeni bisiklet alıcam fakat karar veremedim sizce hangisi ??

http://www.bisikletcim.com/kron-xc-500-v-26-bisiklet
    http://www.bisikletcim.com/salcano-astro-240-srv-26
    http://www.bisikletcim.com/salcano-astro-50-bisiklet
    http://www.bisikletcim.com/salcano-astro-30-bisiklet
    http://www.bisikletcim.com/salcano-astro-210-v-26
    http://www.bisikletcim.com/bianchi-speed-6000-md-26-bisiklet

Ayrıca mekanik disk mi yoksa v fren mi alıyım karar veremedim yardım edin ya :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taavanabakan -- 1 Temmuz 2013; 17:16:47 >

• Bu meretin Rubena lastiklerinin kalınlığı hakkında bilgisi olan var mı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.