Şimdi Ara

Kronik Denge Kaybı, baş dönmesi (dizzines, cervicogenic dizziness,servikal vertigo vb.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağustos 2023'te sigortacı olarak masa başı çalıştığım bir şirkette, oturduğum yerde anlık düşme hissi gibi denge kaybı yaşamamla başlayan hastalığım hakkında uzun bir sürecin özetini geçeceğim.

**Bu anlatacaklarımın benim gibi olup sorunlarına çözüm bulamayanlara yardımcı olmak ve birlikte fikir alışverişi yapabileceğim insanları bulmak amacıyla yapıyorum.

Belki de burada tanışacağımız bizim gibi hastası olan uzman biri bize yardım edebilir, yol gösterebilir

Nasıl başladı;

Çalıştığım iş yerinde otururken ani düşme hissi ile başladı bu denge kaybı, sonrasında ki zamanlar da artış devam etti. O zamanlar da bir özel sağlık sigortamız vardı, en yakın özel hastanede nöroloğa yönlendirildim, mr doppler eeg testlerine bakıldı. Herhangi bir teşhis konulmadan vertigo ilacı, kaygı giderici(dideral) ve antidepresan yazıldı :d 2 ay kullandım veee sonuç olarak daha kötü oldum semptomlarım arttı ve yan etkiler yaşamaya başladım, ilacı bıraktım daha iyi hissettim ama denge kaybıyla birlikte başlayan semptomlar devam ediyordu. Tekrar doktoruma gittim durumu anlattım, antidepresanı 1 yıl bırakmamam gerektiğini söyledi, vertigoda olabilirsiniz falan dedi. Yani herhangi bir tanı olmadan vertigo önleyici bir ilaç ve antidepresan kullanmamı istedi. 2 ay boyunca kullanmama rağmen, bana iyi gelmediği bariz hissetmiş olduğum bir şeyi açıkçası kullanmak istemedim. Sadece kaygı giderici olan Dideral'ı bir süre daha kullanmaya devam ettim. Sonrasında halihazırda çalıştığım işimde muhtemelen üst üste acillik olmam ve durumumdan çekinmeleri nedeniyle ansızın işimden kovuldum.

İşten kovulduktan sonra hem çok üzüldüm, hem de hastalığı hızlıca bulmak adına fırsat yakaladığımı düşündüm ( 1 ayda falan bulurum diye motive etmiştim bir de kendimi :d)

Şimdi bunları bir köşeye bırakarak neler yaşıyorum(yaşadım), nerelere gittim, neler iyi geldi vesaire onlara bir bakalım. Şu anda güncel olarak 1.5yıl oldu.

Hastalığın başından beri hatırladığım tüm semptomlarım;

-El ayak parmakları kasılma (şu anda aktif olarak yaşamıyorum)

-Göğüste kafada elde ve birçok yerde uyuşmalar (dönem dönem aktif)

-**Denge kaybı (sürekli olarak aktif) **baş dönmesi olarak değil.

-**sindirim bozuklukları (genellikle aktif)

-Göz ağrısı ve göz dalması (şu anda aktif olarak yaşamıyorum)

-*Kafa da elektriklenme (sık dönem dönem aktif)

-Baş ağrısı (dönem dönem aktif)

-Boyun ağrısı (dönem dönem aktif)

-Elmacık kemiklerimde uyusma (şu anda aktif olarak yaşamıyorum)

-Şakaklarda ağrı (nadiren)

-Enseden ağrı (dönem dönem aktif)

-Omuzlarda ağrı ( genellikle aktif)

-Boyunda kasılma (dönem dönem aktif)

-Sırtta vuran batma (şu anda aktif olarak yaşamıyorum)

-Göğüste ağrı (nadiren aktif)

-Kolda uyusma (şu anda aktif olarak yaşamıyorum)

-Yüzük parmağı kasılma (şu anda aktif olarak yaşamıyorum)

-Kafa da basınç ve mayhoşluk (sık dönem dönem aktif)

-Çarpıntı (aktif olarak yaşamıyorum, cok nadirleşti)

-Ayakta ve topukta uyuşma (aktif olarak yaşamıyorum, cok nadirleşti)

//Bu semptomlar hiç yaşamadığım ve çevremde de kimsenin yaşamadığı bir şey olması dolasıyla stres olmamın etkilerine dayanarak da ekstra semptomlar çıkmış olabilir. Şu anda psikolojik olarak gayet iyi hissediyorum. Tabii ki bu hastalıktan kurtulmak beni daha mutlu edecektir 

Bu nedenle durum bilgilerini yanına ekledim, şu anda özellikle denge kaybı durumdan mustaribim

İyi hissetmemi sağlayan durumlar;

-Yatarken iyi hissetme

-1 yıldır glüten diyeti yapıyorum, gayet iyi geldi.

-Düşük vitaminleri yükselttim (özellikle D vitaminim cok düşüktü)

-Omega 3 takviyesi.

-Fizik tedavi şu anda netlik kazanamasam da daha iyi hissettiğim ve iyi geldiği için devam ediyorum.

-Vestibüler rehabilitasyon, iyi geliyordu fakat sonrasında bir anda bozulma yaşadım.

-Cervicogenic dizziness egzersizleri sonrasında daha iyi hissetmeye fenalaşmamaya başladım, devam ediyorum.

Bulgular;

-**Fayans mermer gibi zeminlerde hissi artan denge kaybı (market gibi yerlerde)

-**Enseye (yukarı aşağıya olacak şekilde) masaj// bu benim için önemli bir bulgu fakat net bir cevap bulamadım henüz. Özellik boyunda dokunabildiğim occiput kemiğin alt tarafına belirttiğim şekilde bir müdahale sonrası, yatarken dahi olsa bütün vucudum ileri geri olarak sallantı hissi oluyor. Bunlara ek olarak mide bulantısı ve kalbimin üzerinde gögsümde daralma oluşuyor. Acaba sallanıyor muyum diye çok kontrol ettim. Ama sallanmıyorum 

-Boyun düzleşmesi az da olsa mevcut dediler. Fakat sonrasında mr görüntüsüyle omurgan dümdüz olarak yanıt aldım.

-Dahiliyede holter testi oldum ani tansiyon düşmeleri mevcutmuş.

-Bir dönem pankreas enzimim 193 olarak düşük çıktı diye kreon kullandım. Bir sonuç alamadım.

-Vertebrobaziler yetmezlik çıkmıştı doppler de, tekrar araştırma hastanesinde kontrol sağlattığımda bir sorun çıkmadı ve diğer tetkikler temiz olduğu için tedavi sağlanmadı.

Hastalıkla bağlantılı olabildiğini düşündüğüm alışkanlıklarım;

-**Her gün defalarca boynumu kütletiyordum.

-Yüzme gibi omurgaya iyi gelen bir aktivite yapılmaması.

-Spor alışkanlığım yok.

-Masa başı çalışıyordum ve postürüme çok dikkat etmiyordum.

-Vitamin değerlerimi cok kontrol sağlatmıyordum, D vitaminim 9 çıkmıştı.

-Yatağımı yastığımı önemsemiyordum.

***Hatırladığım kadarıyla çok detaylandırmaya çalışıyorum. Herhangi bir fikir beni ve bunu yaşayan kişiler adına çok önemli olabilir. Aynı şekilde bu konu hakkında bilgi sahibi olan biri bizlere yardımcı da olabilir.

Bu süreçte gittiğim bölümler;

Dahiliye, romatoloji, gastroentroloji, kardiyoloji, nöroloji, ortopedi, beyin sinir cerrahi, diş hekimliği, ağız diş cerrahisi, kayropraktik, cildiye, endokrinoloji, kulak burun boğaz, fizik tedavi, göğüs hastalıkları, göz hastalıkları, protetik diş tedavisi.

Hatırladığım kadarıyla yapılan önemli kontroller;

Endoskopi, kolonoskopi, beyin mr, beyin anjiyografi, beyin mr, anjiyografi karotis arter, doppler, EKG, pankreas mr, servikal vertebra mr, akciğer röntgeni, sakroiliyak eklem mr, boyun röntgen

Tabii bunların içinde akciğer bölümünde nefes için bir ölçüm var, kbbde denge odası testleri işitme testleri gibi testler de var. Çok detaylandırmayayım ama genel testler açısından hepsini yaptırdım diyebilirim. Bir bölüme netlik açısından en az iki kere gittim. Nöroloji adına en az 7 sefer ayrı doktora gittim. Net bir bulgu adına bir durum yok. Çok basit olan sakroiliyak eklem mr'ında gözüken kemik ödemi gibi benzer durumlar adına detaylandırma sağlamadım.

-----

Şu an aktif olarak başlıkta belirtmiş olduğum boyun kaynaklı baş dönmesi, denge kaybı adına ağırlıklı egzersizler yapıyorum. Daha iyi hissettiğim, ve bir nebze de olsa iyi geldiğini söyleyebilirim. Yakın zamanda da bir üniversite hastanesine gitmeyi planlıyorum. Fakat muhtemelen sonuç alamayacağımı düşünüyorum. Çünkü bu yaşadığım durum adına çok nadir insan var ve görüntüleme teknikleriyle herhangi bir tanı konamadığı çok bariz gibi gözüküyor. Aylar boyunca her seferinde farklı bir hastalık ismi söylenerek kontroller sağlandı. Fakat belirttiğim gibi net bir tanı konamadı. Aynı sorunlarını yaşadığı düşünen arkadaşlara yardım edebilmek adına uyguladığım egzersizleri veya araştırmalarımı paylaşabilirim. Eğer bu durumu yaşayarak daha iyi bir çözüme ulaşan bir arkadaşımızdan veya bilgi sahibi bir hekimden yardım almak isteriz. Birçok yabancı forumlarda araştırmalar sağladım. Fakat Türkçe kaynak adına pek bir şey bulamadım. Bu konuda kendi bilgi birikimimi paylaşmak istedim. YouTube üzerinden de konuyla alakalı bazı hocalarımızla iletişime geçmeye çalışıp cervicogenic dizziness adına egzersizler yapmaları ve bizleri bilgilendirmeleri için çaba göstermekteyim. Aynı şekilde birçok benzer durumda olan insanlarla karşılaştığımda yorumlamaktan çekinmiyorum. Kendi durumumu iletmekten ve onların tecrübelerini bulguları dinlemek için vakit ayırıyorum. Konu adına iki tarafında, yaşadığımız benzer durumu adına fikir sahibi olması iyi hissettiriyor diye düşünüyorum.

Sizlerde burada yaşadığınız benzer durumu paylaşabilir, birlikte birbirimize yardımcı olabiliriz. Yardımcı olmak fikir vermek isteyen olursa da memnun olurum. Gelişmeler oldukça buradan bildireceğim.

Hepinize sağlıklı, mutlu, güzel günler diliyorum.

Alıntı

metni:

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.

• Geçmiş olsun, faydalı bir konu olmuş, bende de bir dönem vertigo oluşmuştu, çok kötü bir durum gerçekten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maalesef tıpkısının aynısını yaşıyorum, 10 sene oldu. Boyun kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Özellikle aşağı doğru telefona baktığımda Vertigo artıyor, çarpıntı ve sallanma bir hayli fazla oluyor. Tansiyon da yükselmeye başladı. Ne yazık ki 10 senedir net bir teşhis konulmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkancax F kullanıcısına yanıt

Öncelikle çok geçmiş olsun. Belirtmiş olduğum bulgulardan ,mermer gibi zeminlerde artan denge kaybı veya ense, boyun bölgesine masaj yaptığınızda benim yaşadığım belirtileri yaşıyor musunuz?

Sizlerin bu dönemde dikkatini çeken veya önemli bulduğunuz bulgular mevcutsa belirtir misiniz?

• Ayrıca yazmayı unuttuğum bir durum olarak, çene eklemlerimde sürekli sağa sola yaparken ses çıtırtı sesi mevcut. Çenemin sol eklem kısmında da uzun süredir bariz bir takılma, atlama gibi bir durum mevcut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.