Şimdi Ara

Ayak bileği dış yan bağ kopması - Tedavi başladı (Fizik Terapi Seansları bitti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
59.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başına gelenler için bilgi amaçlı yaşadığım süreçleri bu başlık altında anlatıcam.

25 Aralık'ta halı saha maçında ayak burkulması yaşadım ve burkulma anında sanki bileğime taş çarpmış gibi bir ses çıktı, bir şeylerin koptuğu veya kırıldığı tarzı bir ses. Üzerine hiç basamıyordum direk hastaneye gittik normal film çekildi temiz çıktı. Krem ve buz tedavisi ile gönderildim. 2 hafta sonra hafif basmaya başladım tam değil daha çok ayak topuğumu kullanarak ağır ağır yürüyordum 1 ay sonra tam olarak yürümeye başlamıştım fakat bileğimi öne ve yukarı büktüğümde gerilme vardı sanki yetmiyor gibi lastik düşünün son gerginliğinde biraz daha çekerseniz kopucakmış gibi. Şubat'ın ortalarında tekrar kontrole gittim MR istendi, doktor MR raporuna baktı kıkırdak zedelenmesi dedi, MR'ın görüntülerine bakmadı sadece rapora göre konuştu. 2 ay bekle iyileşme olmassa ameliyat ederiz dedi gönderdi. Doktora güvenemedim çünkü MR görüntülerini incelemedi bile. Aşırı ilgisiz başından savar gibi bir tavrı vardı. 2 ay bekledim iyi bir doktor bulma arayışınada girdik sonunda geçen Cumartesi güvenilir iyi bir doktora kontrole gittim, hem şok yaşadım hemde sevindirici bir haberdi. Doktor MR görüntülerini detaylıca inceledi ve "kıkırdak zedelenmesine dair hiç bir bulgu gözükmüyor kıkırdaklar %100 sağlam" dedi. Rapora baktı , raporda zedelenme olduğu yazıyor fakat MR temiz hiç bir sorun yok rapor yanlış dedi. Ayağımı incelemeye başladı kıkırdak sorunu olabilcek tüm noktaları test etti o noktalarda hiç bir ağrı sızı zorlanma yok bileğimde ki tek belirti yan bağ noktasında ki bağ sorunu. Sakatlandığımda alçıya alınması gerekiyormuş ve alçıdan sonra kısa süreli bir fizik terapi ile düzelirmiş fakat bunlar yapılmadı o ilk gittiğim lanet olası doktor yanlış teşhis ve 3 ay bekletmesi sonucu tedaviye geç kalındı. Geç kalınsada %70 ihtimal ile dış yöntemler ile yenilenir,düzelir dedi,düzelmesse farklı seçenekleri o zaman konuşuruz dedi. Şimdi bugün fizik terapiye başladım ilk seansımı yaptım yaklaşık 10-15 seans yapılcak bunun dışında destekli ayak bilekliği kullanmaya başladım ve sprey+hap kullanıyorum. İlk seansta ne yapıldı bileğime bantlar yapıştı ve elektrik dalgaları ile dolaşım hızlandırıldı devamında benzer farklı bir uygulama daha yapıldı sonrasında 3-4 farklı bilek çalıştırma hareketi ile ilk seansı bitirdim. İlk seansta fayda hissettin mi diye soracak olursanız evet ufakta olsa bir gelişme var nasıl var. Bileğimde ki hareket oranının testini yapıyordum düzenli olarak yere kıç üstü oturup ayaklarımı yere basıp ileri uzatmaya başladığımda sol ayağım sorunsuz şekilde en uzak notkaya giderken sağ ayağım gerginlikten belli bir noktada zorlanmaya başlıyordu bu seanstan sonra biraz daha ileri götürebildiğimi gördüm. Haftada 3 gün gidicem bakalım inşallah bu şekilde sapa sağlam çıkıcam. Minimum 3-4 ayı bulucak zaten. Çok ciddi bir boyutta değil çünkü şu an normal yürümede hiç bir sıkıntım yok ve bileğimede fazlasıyla hakimim. 1'den fazla kopma olsaydı o zaman yanmıştık neyse gelişme oldukça konuya yazmaya devam edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 30 Ağustos 2014; 22:34:26 >

• Dün 2.seansa gittim. Yine elektrik ile başladı ve devamında aynı hareketler ile bitirdik. Hareketlerin hepsi basit evde yapılabilcek şeyler. Sadece elektrik verme olayı var onunda iyileştirici bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Yarın 3.seansa gidicem yine aynı hareketleri yapıcaksak biraz anlamsız gelmeye başlicak çünkü basit 3-4 hareket için her seansa 140 TL veriyorum sağlık sigortam yok. Ayrıca beylikdüzü'nden Mecidiyeköy'e gidip gelmek feci zorluyor. 50 dk ayakta duruyorum inince 20 dk'da yürüyorum ayak geri haşat oluyor eve dönene kadar.
  • 3.seansta yatarak yapılan bilek hareketleri dışında ayakta çalışmalar başladı. Altında ufak bir top üstünde daire şeklinde bir parçası olan alette dengede durmaya çalışma, diz kapağını büküp tek ayakta durma, parmak ucunda ve topukta yürüme gibi hareketler ile tedavi devam ediyor.
  • 4.seansta ilaveten topuk boşlukta, parmak uçları ile bileği öne hafif bükerek leg press yapma hareketi eklendi. 6 seans sonra tekrar doktora görünücem. İlk gittiğim şerefsiz ayağımı alçıya almadığı için tedaviyi olumsuz etkiledi. Bakalım eğer fizik terapi işe yaramassa ameliyat olucam herhalde. Tekrar uyarıyorum sizi bu tip sakatlanmalarda en az 2-3 farklı doktora görünün çok önemli. Yanlış teşhis ile çok daha büyük sorunlar doğabilir.
  • Geçmiş olsun hocam inş kısa sürede iyileşirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol dostum sabırsızlıkla iyileşeceğim günü bekliyorum. 25 Aralık'tan bu yana koşamamak,zıplayamamak,top oynayamamak feci koydu. Hergün spor yapan biri için "özgürlüğü elinden alınmış" gibi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 16 Temmuz 2014; 13:54:32 >
  • Hocam aynı şey benimde başıma geldi ağrı çekiyorum doktorlar başından savdı ilgilenmedi benimle hangi doktora gidiyorsun hangi hastane söyler misin acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön Çapraz Bağ Kopması ve Askerlik
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Linksys44

Hocam aynı şey benimde başıma geldi ağrı çekiyorum doktorlar başından savdı ilgilenmedi benimle hangi doktora gidiyorsun hangi hastane söyler misin acaba

İstanbul mecidiyeköy cerrahi hastanesi. Gökçe Mık. Bağ kopması ise alçıya alınması lazımmış fazla geç kalma. Doğru tedavi uygulanmassa ve geç kalınırsa sıkıntı büyüyor. Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

quote:

Hocam aynı şey benimde başıma geldi ağrı çekiyorum doktorlar başından savdı ilgilenmedi benimle hangi doktora gidiyorsun hangi hastane söyler misin acaba

İstanbul mecidiyeköy cerrahi hastanesi. Gökçe Mık. Bağ kopması ise alçıya alınması lazımmış fazla geç kalma. Doğru tedavi uygulanmassa ve geç kalınırsa sıkıntı büyüyor. Geçmiş olsun

Bağ kopması benimkide 13 nisanda oldu bu olay teşekkür ederim hastane ne kadar masraf çıkardı sana hocam

• quote:

quote:

quote:

Bağ kopması benimkide 13 nisanda oldu bu olay teşekkür ederim hastane ne kadar masraf çıkardı sana hocam

Benim sağlık sigortam yok o nedenle muayeneye 250 verdim. Fizik Terapi içinde her seansa 140 veriyorum. Sigortan yoksa özel hastanelerin hemen hepsi bu fiyatlarda

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim sağlık sigortam yok o nedenle muayeneye 250 verdim. Fizik Terapi içinde her seansa 140 veriyorum. Sigortan yoksa özel hastanelerin hemen hepsi bu fiyatlarda

Sigortam yokta ssk var aynı şeye giriyor sanırım

• Yarın 6. seansa gidicem. 10 seans önermişti doktor 10 seans ile iyileşmeyeceği kesinde bakalım ne kadar işe yaramış olacak tedavi için bu yöntem yeterli mi değil mi öğrenicez. İşe yarıyorsada iyileşme hızını baz alarak bir 6 ay daha süreceği tahmin edilebilir. 25 Aralıkta sakatlandığımıda düşünürsek 1 seneden fazla sürmüş olacak.
  • Geçtiğimiz perşembe 7.seansı tamamladım. 3 seans kaldı. 1 ay olmak üzere belirgin bir iyileşme olmasada az biraz esneklik kazandı. Bakalım artık tekrar kontrol yapılır fizik tedaviye devam mı yoksa ameliyat mı belli olacak önümüzde ki hafta
  • Çok geçmiş olsun. benimde yaklaşık 1.5 ay önce rakibim topa sert vurdu ve tam sol ayagımın sol tarafından uc kısmına doğru gelmesi sonucu ayak burkuldu. sıcağın etkisiyle 10 dk yerde yattıktan sonra maça devam ettim seke seke ertesi gün ayak feci şekilde şişti ve yatağımdan kalkamadım. hani balerinler düz yapar ya ayağı işte o şekilde yapamıyordum ve kendime doğru çekemiyordum sağ ayağımı rahatça yaparken, kıçımın üstünde yerde otururken ayaklarımı yavaş yavaş uzatarak sağ ayak parmak ucu yere değerken sol yarıda kalıyordu sanki bişey tutuyo gibi ve inanılmaz bir acı duyuyordum. doktora gitmedim geçer diye üşengeçlikten şimdi ağrı filan yok sağ ayak gibi tam yapamasamda sol ayağıda artık yapıyorum. geçen plaj voleybolunda ağrı oldu. onun dışında iyiye gidiyor, sanırım incittik yada ufak bir kopma filan oldu. rica etsem yaptığınız fizik tedavi hareketlerini anlatırmısınız evde yapabilicekleri yapıyım. ortopedi doktoruna gittiniz sanırım?

• ekostros kullanıcısına yanıt
    tamamen eski haline donme inkani var midir? birde sonucta magdur edilmissiniz yanlis tedavi yuzunden dava acmayi dusunmuyor musunuz ?

• Bende kıç üzerine oturup aynı şekilde ayağımı uzatarak test ediyorum ne kadar iyileştiğini ama pek bir gelişme yok. Yarı yarıya şu an. Genel olarak bir esneklik kazandığı hissi var sanki biraz daha rahatladı gibi ama o testte uzatabildiğim nokta hala aynı. Senin ki tam kopma değildir zedelenme olmuştur 2012'de onuda yaşadım çünkü sol diz arkasında bağ zedelenmesi yaşadım aynı bilekte ki gibi yarı yarıya eğilme hareketim kısıtlandı 6-7 ay 1 sene gibi bir sürede eski haline gelmişti. Şimdi bileğimde yaşadığım yan dış bağ kopması burkulma olduğu an kopmanın sesini net bir şekilde duydum. Doğru tedavide bile iyileşme süresi 1 yıl, 5-6 ay sonrasında zorlamayacak şekilde spor yapabilecek seviyeye geliyorsun ama %100 iyileşmesi 1 seneyi buluyor.

Hareketlere gelirsek önce bir kumaş parçasını ayak parmaklarının seviyesine yerleştirip her 2 ucundan tutarak bileğini kendine doğru zorlamadan çekiyorsun, çalışma öncesi hazırlık hareketi.Aslında bunun öncesinde elektrik veriliyor tabi onu uygulama şansın yok. Sonra ufak bir minderi sakat olan ayağının üzerine koyuyorsun diğer ayağının topuğda sakat olanın kaval bölgesine koyup ayak ucunu minderin üzerinde getirip aşağı baskı yapacak şekilde, sağlam ayağın ile aşağı doğru bastırıyorsun sakat ile yukarı 10 saniye bekleyip bırakıyorsun toplam 10 set böylece tam bilek noktasında ki kaslar çalışıyor. Devamında yoga lastiğine ihtiyacın var netten örnek bir foto buldum hareket buhttp://www.active.com/Assets/Fitness/Ankle+photos/Ankle1.jpg lastiği parmak ucuna yerleştiriyorsun ve uçlarından kendine doğru çekip ayak bileğini öne doğru fazla zorlamadan büküyor ve 10 saniye bekle bırak yapıyorsun 10 set. Yine minder hareketleri var 2 ayak bileğini çaprazlama yerleştirip tam ortaya minderi yerleştiriyorsun ve yine karşılıklı olarak bastırıyorsun. Ayakta hareketler var sakat ayağının üzerinde bacaklar bükülü hafif öne eğilerek durma var aynı hareketi trambolinde de yapıyorsun 1 dakika dur bırak 3 set. Denge tahtası var oda şöyle bişeyhttp://www.criticalbench.com/images/ankle-strength2.jpg . Leg press var onuda yapamassın büyük alet lazım. Parmak uçlarında ve sadece topuğa basarak yürüme var. Parmak ucuna in çık var. Toplamda 8-10 hareket işte.

Dennis JR

Oluşan hasara bağlı sanırım benim bildiğim basit bir bağ kopmasında kalıcı hasar durumu yok. Doktorada sordum "merak etme %100 eski haline döner çok ciddi bir olay değil" dedi sadece doğru tedavi uygulanması gerekiyor ama bazı durumlar var bağ koparken kemikten parça sökülüyormuş o durumda iş değişir herhalde veya birden fazla bağ kopması durumunda ameliyat edilmesi gereken durumlar oluyor bu durumda ameliyatın doğru yapılması lazım piyasada ki doktor diye gezinen kazmalara düşersen kalıcı hasar bırakacak yanlış işlere girme olasılıklarıda var. İlk gittiğim yeri dava etmek pek aklımdan geçmedi baya bir lanet ettim hatta gidip hastaneyede söyliyeceğim bu durumu ama o dava işleri ile uğraşacak durumum,zamanım pek yok. O hastanenin adını yazayım belki araştıran olursa google'dan görür. Beylikdüzü kolan hastanesi doktorun adı da Rıdvan ama soyadını bilmiyorum hastanenin sayfasından bakabilirsiniz yazıyordur herhalde.

umarım sorunsuz sekılde bu surecı atlatırsınız ınsanların saglıkları soz konusu olmasına ragmen bazı doktorlar cıdden umursamaz olabılıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

umarım sorunsuz sekılde bu surecı atlatırsınız ınsanların saglıkları soz konusu olmasına ragmen bazı doktorlar cıdden umursamaz olabılıyorlar

Ne yazik ki öyle. 2 kere gittim o adama ayağımı doğru dürüst muayene bile etmedi kendinden çok emin şekilde "kıkırdak dedi, 1 ay bekle 2 ay daha bekle" derken hem yanlış teşhis hem 5 ayımı yedi. Neyse teşekkürler hocam inşallah 5-6 ay gibi bir süreçte tamamen iyileşeceğini umut ediyorum toplamda ise 1 seneyi geçmiş olacak. 25 aralık 2013'te sakatlanmıştım. Tüm gelişmeleri yazmaya devam edeceğim.
    gecmıs olsun tekrardan
  • aynı sekilde dıs bag kopması olmustu yıllar once ve o zamanlarda erken tedavi alcıya alma vs yapılmadıgından tam tedavi edilemedi. arastırma hastanelerden tut bir cok devlet ozel ortopedi falanda gittim fizik tedaviyede gittim ama gec kalındıgı ıcın yani ilk bir iki gunde tedavi edilmediginden fizik tedavide olsa tam bir iyilesme olmaycagını o yuzden fizik tedavininde pek ise yaramayacagı soylendi bi kac doktor tarafından ve oyle kaldı. ustune bi 4 5 sene sonra yine burkuldu aynı yerden yeniden doktora gittigimde ise ilk anda tam tedavi olmadıgından o ayagın burkulmaya egimli oldugunu ve surekli dikkat etmem soylendi. tabi uzun yol yurudugm zamanda halen hissettiriyor . agrı yapıyor. spor hekimine gitmem onerildi ama onlarda istanbul izmir ankara gibi bir kac hastanede mevcut. fizik tedaviden cok daha etkililermis. aklında bulunsun istanbulda gidebilirsen faydalı olur senin icin. cunku bag kopmasının tedavisi yok gittigim cogu doktor prof vs hepsi dedi kırsan kemigi kaynatir tedavi ederiz ama baglar kaynamıyor ve ilk anda iyi tedavi edilmezse zamanla esneme yapıp burkulmaya meyilli oluyor kroniklesip surekli agrıya sebebiyet veriri demislerdi. spor hekimlerine git. sanırım cerrahpasa capada olması lazım . ya da ozelde bulabilirsen onlarda olur. spor kuluplerinin doktorlarıda bakıyormus genelde. yoksa ameliyat kalıyor ama o da son care ki ameliyattan sonra bi 6 ay bi sene yatakta gececek daha zahmetli yani asker polis gibi cok efor sarfettirecek isin yoksa ameliyat gereksiz agrı ile yasamayı ogreniyorsun. hatta aynı sebebten ayak dıs yan bag kopmasından dolayı askerlikte sporda dahi muaf olan tanıdıklarım vardı.

bu arada aralıklarla mr cektir oradan kontrol ettir bagların durumunu iyilesme var mı yok mu diye yoksa dısarıdan bakılarak anlasılmıyor pek. gerci dıs bag oldugundan halen sis o bolge belli oluyor ama mr da daha kesin.
    selamlar. Allah acil sifalar versin .

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.