Şimdi Ara

Tuvalette Garip Bir Şekilde Bayıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet abilerim ablalarım öncelikle merhaba yaşım 18 size bugun yaşadıgım ilk defa başıma gelen bir olayı anlatıcam

Dün gece 1 de sahur için erkenden birşeyler atıştırdım ve yattım sabah 9 da öyle bir çişim gelmişki yatakdan direkt kalktım tuvalete girdim işimi bitirdim inanın daha sonra ne oldu hiç bir fikrim yok annemın sesıne kendıme geldim bir baktım secde etmişim ama inanın ki ne oldugunu hiç anlamadım sonra hiç birşey olmamış gibi girdim banyoya elimi yüzümü yıkadım tekrar yattım.

İnternetten araştırdım ama hiç bir bilgiye sahip olamadım buraya yazmak aklıma geldi belki daha önce yaşamış olan arkadaşlar vardır.

Stres ve Sinirden Olabilir Mi ?

İlginiz İçin Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tuvalette Bayılma: Nedenleri ve Önlemleri

Tuvalette bayılmak, yaygın olmasa da, bazı kişilerin yaşadığı bir durumdur. Fizyolojik değişiklikler ve tıbbi durumlar da dahil olmak üzere bu bayılmanın çeşitli nedenleri vardır.

Tuvalette Tansiyon Düşmesi

Tuvalette bayılmanın en yaygın nedenlerinden biri tuvalette tansiyon düşmesidir. Bu, aşağıdaki nedenlerle oluşabilir:

• Uzun süre tuvalette oturmak
    • Ani tuvalet ihtiyacı ve ardından tuvalete hızla gitmek
    • Tuvalette ıkınırken aşırı güç kullanmak

Tansiyon düşmesi, beyne yeterince kan gitmesine neden olarak baş dönmesi, baygınlık ve hatta bayılmaya yol açabilir.

Tuvaletten Sonra Tansiyon Düşmesi

Bazı kişiler, tuvaletten sonra da tansiyon düşmesi yaşayabilirler. Bu, tuvalette ıkınırken aşırı güç kullanmak gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Ayrıca, dehidrasyon veya altta yatan tıbbi durumlar da tuvaletten sonra tansiyon düşmesine neden olabilir.

Diğer Nedenler

Tuvalette bayılmanın diğer nedenleri şunları içerebilir:

• Kalp sorunları: Düzensiz kalp atışları veya kalp hastalığı olan kişiler, tuvalette bayılma riski daha yüksektir.
    • Nörolojik bozukluklar: Epilepsi veya nöbet bozukluğu olan kişiler, tuvalette bayılma yaşayabilirler.
    • İlaçlar: Bazı ilaçların yan etkileri arasında tuvalette bayılma da yer alır.
    • Hamilelik: Hamile kadınlar, kan hacmindeki artış nedeniyle tansiyon düşmesine ve bayılmaya daha yatkındır.

Önlemler

Tuvalette bayılma riskini azaltmak için şu önlemleri alabilirsin:

• Uzun süre tuvalette oturmayın.
    • Tuvalete gitme ihtiyacı hissettiğinde acele etme.
    • Tuvalette ıkınırken aşırı güç kullanma.
    • Düzenli olarak egzersiz yaparak ve sağlıklı beslenerek kalp sağlığını iyileştir.
    • Altta yatan tıbbi durumları olan kişiler düzenli olarak doktor kontrolünden geçmelidirler.

Tuvalette bayılma tekrar tekrar yaşanıyorsa veya diğer semptomlarla birlikte görülüyorsa, tıbbi yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxeveR

Evet abilerim ablalarım öncelikle merhaba yaşım 18 size bugun yaşadıgım ilk defa başıma gelen bir olayı anlatıcam

Dün gece 1 de sahur için erkenden birşeyler atıştırdım ve yattım sabah 9 da öyle bir çişim gelmişki yatakdan direkt kalktım tuvalete girdim işimi bitirdim inanın daha sonra ne oldu hiç bir fikrim yok annemın sesıne kendıme geldim bir baktım secde etmişim ama inanın ki ne oldugunu hiç anlamadım sonra hiç birşey olmamış gibi girdim banyoya elimi yüzümü yıkadım tekrar yattım.

İnternetten araştırdım ama hiç bir bilgiye sahip olamadım buraya yazmak aklıma geldi belki daha önce yaşamış olan arkadaşlar vardır.

İlginiz İçin Teşekkürler

Yaşım 21 3 kere 10 saniyeden az bir süreyle bayıldım.En son sandalyede oturuyodum 19 yaşındayken, o sırada göz ameliyatı izliyordum(devamlı izlerim böyle şeyler onla ilgili olmaması lazım ama oladabilir:))
    Birden böyle içim sanki havaya uçtu aha dedim organlar gitti içimden :D sonra sandalyede eğilip kafamı bacaklarımın arasına aldım uyandım yerdeyim ve kafamda karıncalanma var.Kalkcam kalkamıyorum bir baktım kafayı vurmuşum yandaki masanın sivri yerine.Ertesi gün gittik hekime ayakta zor duruyorum dengem kayboldu kafayı vurduktan sonra.Herneyse doktor stres olabilir dedi.Birkaç birşey ölçtüler bişe çıkmadı ama 1 hafta boyunca baş dönmesi yaşadım en sonunda geçti.Ha bir de farklı hastaneye gittim kadın bir hekim ilgilendi anlat dedi kaç saniye baygın kaldı dedi ben de 7 saniye civarı dedim çünkü önüöde video oynuyordu ordan baktım o kadar geçmişti.Sonra kadın demesin mi sen sara hastasısın devamlı bu tarz nöbetler geçirebilirsin falan.Sonra kağıdı gördüm 7 dakka yazıyor baygınlık süresinde :dÇok şükür o 1 haftalık baş dönmesinden sonra birşey çıkmadı beyin bilmem neyi ölçtüler normal çıktı ama işte sara olabilirim diye beyin elektriğini ölçtürmek için gün verdiler gidip uyuyorsun 1 saat mi ne falan filan ben de taş gibiydim gitmedim ölçtürmedim çok şükür 2 yıldır birşey yok.
    Yani şuan nasıl hissediyorsun? İyiysen birşey yok çok büyük olasılıkla ama için rahat etsin bir git istersen görün.Anlat aynen nasıl bayıldığını.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

quote:

Evet abilerim ablalarım öncelikle merhaba yaşım 18 size bugun yaşadıgım ilk defa başıma gelen bir olayı anlatıcam

İlginiz İçin Teşekkürler

Yaşım 21 3 kere 10 saniyeden az bir süreyle bayıldım.En son sandalyede oturuyodum 19 yaşındayken, o sırada göz ameliyatı izliyordum(devamlı izlerim böyle şeyler onla ilgili olmaması lazım ama oladabilir:))
    Birden böyle içim sanki havaya uçtu aha dedim organlar gitti içimden :D sonra sandalyede eğilip kafamı bacaklarımın arasına aldım uyandım yerdeyim ve kafamda karıncalanma var.Kalkcam kalkamıyorum bir baktım kafayı vurmuşum yandaki masanın sivri yerine.Ertesi gün gittik hekime ayakta zor duruyorum dengem kayboldu kafayı vurduktan sonra.Herneyse doktor stres olabilir dedi.Birkaç birşey ölçtüler bişe çıkmadı ama 1 hafta boyunca baş dönmesi yaşadım en sonunda geçti.Ha bir de farklı hastaneye gittim kadın bir hekim ilgilendi anlat dedi kaç saniye baygın kaldı dedi ben de 7 saniye civarı dedim çünkü önüöde video oynuyordu ordan baktım o kadar geçmişti.Sonra kadın demesin mi sen sara hastasısın devamlı bu tarz nöbetler geçirebilirsin falan.Sonra kağıdı gördüm 7 dakka yazıyor baygınlık süresinde :dÇok şükür o 1 haftalık baş dönmesinden sonra birşey çıkmadı beyin bilmem neyi ölçtüler normal çıktı ama işte sara olabilirim diye beyin elektriğini ölçtürmek için gün verdiler gidip uyuyorsun 1 saat mi ne falan filan ben de taş gibiydim gitmedim ölçtürmedim çok şükür 2 yıldır birşey yok.
    Yani şuan nasıl hissediyorsun? İyiysen birşey yok çok büyük olasılıkla ama için rahat etsin bir git istersen görün.Anlat aynen nasıl bayıldığını.

Hocam öncelikle cevap verdiginiz için çok teşekkürler ve büyük geçmiş olsun

Ya ben rutin bi tansiyon düşüklügü sanıyorum inanın konuyu açtıgımdan beri bakıyorum sebeplerıne ama milyonlarca sebep var :D miğdemde birde hafif bir yanma var ona baktım o da yiyeceklerle ilgili sanırsam dün iftarda bıraz hızlı gömdm yemekleri :) çok teşekkür ederim tekrar geçmiş olsun

• Yataktan direk kalktım demişsinya. Hani yataktan hızlıca kalkınca göz kararır baş döner belki o olmuştur. Oruç tuttun sonra gece yedin sabah kahvaltıda yapmadın bünyeye ters geldi o yüzdende olmuş olabilir şimdilik kafana takma.
    Bendede oldu bu tarz ama yataktan kalkınca değil normal ayaktayken gözlerim birden karardı ve sanki birisi ayak bileklerimden iple çekmiş gibi yere düştüm. 2-3 hafta sonra arkadaşımla beraberken taburede oturuyordum gördüğüm herşey biranda ters döndü ve bağırarak kendimi attım yere sonra baş dönmesi azalarak geçti. Doktora gittim epilepsi başlangıcı olabilir dedi şimdi ilaç kullanıyorum 3 ay sonra yine gidicem. İnşallah sendede bu tarz birşey olmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

quote:

İlginiz İçin Teşekkürler

Hocam öncelikle cevap verdiginiz için çok teşekkürler ve büyük geçmiş olsun

Ya ben rutin bi tansiyon düşüklügü sanıyorum inanın konuyu açtıgımdan beri bakıyorum sebeplerıne ama milyonlarca sebep var :D miğdemde birde hafif bir yanma var ona baktım o da yiyeceklerle ilgili sanırsam dün iftarda bıraz hızlı gömdm yemekleri :) çok teşekkür ederim tekrar geçmiş olsun

Senin olay muhtemelen tansiyondan olmuştur.Ama için rahat etmeyecekse bir görün derim.Bu arada teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: birol08

Yataktan direk kalktım demişsinya. Hani yataktan hızlıca kalkınca göz kararır baş döner belki o olmuştur. Oruç tuttun sonra gece yedin sabah kahvaltıda yapmadın bünyeye ters geldi o yüzdende olmuş olabilir şimdilik kafana takma.
    Bendede oldu bu tarz ama yataktan kalkınca değil normal ayaktayken gözlerim birden karardı ve sanki birisi ayak bileklerimden iple çekmiş gibi yere düştüm. 2-3 hafta sonra arkadaşımla beraberken taburede oturuyordum gördüğüm herşey biranda ters döndü ve bağırarak kendimi attım yere sonra baş dönmesi azalarak geçti. Doktora gittim epilepsi başlangıcı olabilir dedi şimdi ilaç kullanıyorum 3 ay sonra yine gidicem. İnşallah sendede bu tarz birşey olmaz.

Aynen dediginiz gibi olabilir 2-3 gündür oruç tutmuyorum bir sıkıntı yok şimdilk çok şükür sizede büyük geçmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.