Şimdi Ara

Araba kapısına parmak sıkışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
17.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabanın kapısı rüzgar nedeniyle beklediğimden sert ve hızlı kapanmasıyla baş parmağımın tırnak bitiminin 2 cm yukarısı yumuşak doku dedikleri yer kapı arasında kaldı .
    Laaaannn dememle parmağımı çektiğim anda tırnak üstüm kızarmıştı bi sigara yaktım geçer 5 dakika sonra diye düşündüm .
    Nafile bayram günümü zehir eden bir acı ve sızı .
    Ha geçti ha geçecek derken acının şiddeti kat kat artmaya başladı . 9 saat acıya dayanabildim sonrasında bir ağrı kesici içtim başıma vuran zonklamayı kessin diye , 4 saat sonra bir ağrı kesici daha içtim ama bir gram ağrıyı hafifletmedi .
    Gece 1 gibi acile gittim daha dayanamadım yok böyle bir zonklama sanki kalbim sıkışan parmağımın tırnağında atıyor .
    Tabipler birliği grev yapıyor ya Allahtan acilde nöbetçi doktor var .
    Film röntgen derken kırık çatlak yokmuş bende tahmin ediyorum fakat dayanamayacak bir acı olduğunu belirttim doktora .
    Doktor Bey benim acıdan yerimde duramadığımı görünce sakinleştirici ve ağrı kesici iğne yapalım 1 nebze acını keser dedi , birde alçıya alalım şöyle küçük bir çubukla yüksekde tut öyle uyu demişti Allahtan alçı demiş
    İğneyi yedim alçı odasının önünde sıra beklerken iğne hafif
    Etkisini göstermişti fakat parmağımdaki acıdan 1 gram eksilme yoktu .
    Alçı için görevli hemşir parmağımı görünce neoldu parmağına dedi olayı anlattım .

Tamam şimdi o görünen siyah kanı oradan çıkarmam gerek yoksa parmağına dokunduğum anda zıplarsın dedi . Bende kendi kanımı görünce tansiyonum düşüyor yok dememe rağmen iğneyi diğer tırnağıma değdirdi acı hissetmessin sen sadece gözünü kapat deyince teslim oldum .
    4 yerden deldi pis kanı aldı , o kan oradan çıkınca sızısı ve zonklama öyle bir kesildiki aynı anda , meğerse oradaki siyah kan bana dayanılmaz acı veriyormuş .
    Hemşir tırnağını delmek benim işim değil ama acını sadece o keserdi senin dedi Allah razı olsun ondan , yaklaşık 13 saatlik dayanılmayacak şiddetteki ağrıyı yüzde 70 oranında kesti .
    Olayın 2.günündeyim hala sızlıyor ama ilk günkü sızı ve zonklamaya dayanmaya çalıştığım için şuanki ağrı vız gelir tırıst gider .

Konu açmamdaki sebeb ise olurda parmak ayak gibi tırnak sıkışmalarında acile erken gidin ve alçı odasındaki o görevliyi bulun pis kanı oradan çıkarsın , onlardaki iğne daha keskin olduğu için kesinlikle tırnağa batırınca acıtmıyor sadece iğneye bakmayın yeter . Hadi eyvallah .

Araba kapısına parmak sıkışması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakAsan -- 12 Temmuz 2022; 2:15:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Kapısına Sıkışan Parmak: İlk Yardım ve İyileşme Süreci

Parmağınız Araba Kapısına Sıkıştıysa Ne Yapmalısınız?

Araba kapısına sıkışmış bir parmak son derece ağrılı ve rahatsız edici olabilir. Bu durumda ilk adım, parmağınızı olabildiğince çabuk kapıdan kurtarmaktır. Parmak sıkışmışsa, kapıyı yavaşça ve dikkatlice açmaya çalışın. Parmağınızı sertçe çekmeyin, çünkü bu daha fazla hasara neden olabilir.

İlk Yardım Tedavisi

Parmağınızı kapıdan kurtardıktan sonra, aşağıdaki ilk yardım adımlarını uygulamalısınız:

• Soğuk kompres: Parmağınıza şişliği ve ağrıyı azaltmak için soğuk bir kompres uygulayın.
    • Yükseltme: Parmağınızı kalp seviyesinin üzerine kaldırın. Bu, şişme ve morarmayı azaltacaktır.
    • Ağrı kesici: İbuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan bir ağrı kesici alın.
    • Tıbbi yardım: Parmağınızda şiddetli ağrı, şişme veya deformite varsa tıbbi yardım almalısınız.

İyileşme Süreci

Çoğu durumda, araba kapısına sıkışmış bir parmak birkaç gün ila birkaç hafta içinde iyileşir. İyileşme süreci boyunca aşağıdakileri yapmanız önerilir:

• Parmağınızı dinlendirin: Mümkün olduğunca parmağınızı kullanmaktan kaçının.
    • Buz uygulayın: Parmağınızda şişlik veya ağrı varsa buz uygulayın.
    • Ağrı kesici alın: Ağrıyı yönetmek için reçetesiz satılan bir ağrı kesici almaya devam edin.
    • Doktorunuza görünün: Parmağınız 2-3 günden sonra iyileşmezse veya ağrı şiddetliyse doktorunuza görünün.

Araba Kapısına Parmak Sıkıştırmasını Önleme

Araba kapısına parmak sıkıştırmasını önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Kapıyı açarken veya kapatırken parmaklarınızı uzak tutun.
    • Çocukların, araba kapılarının yakınında oynarken gözetimsiz bırakılmadığından emin olun.
    • Kapılarda parmak sıkışmasını önlemek için özel cihazlar takmayı düşünün.

Araba kapısına sıkışmış bir parmak ciddi bir yaralanma olabilir ancak doğru ilk yardım ve tedavi ile tamamen iyileşmek mümkündür. Yukarıdaki adımları takip ederek, parmağınızı hızlı bir şekilde iyileştirebilir ve gelecekteki yaralanmaları önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun. Benzer bir olay yıllar önce benim de başıma gelmişti. Sonra tırnak düştü, yeni tırnak geldi. Sizin de başınıza aynısı gelebilir.

• yaasink kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler .
    4. Haftadayım ama henüz tırnakta kıpırdama yok , hatta sızı var yeniden kaynıyor gibi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.