Şimdi Ara

Ayak bileği dış yan bağ kopması - Tedavi başladı (Fizik Terapi Seansları bitti) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
59.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum geçmiş olsun. İlk sakatlıktan sonra tekrar burkulma riskinin arttığını duymuştum aslında bağ kopması doğru tedavi ile 2 ay sürüyor , 2 ay sonunda tekrar koşmaya başlıyorsun ama geç kalındığında veya yanlış tedavide duruma göre süre çok daha uzuyor. Bende yanlış tedavi kurbanıyım benimde 1 yıl kadar sürdü o nedenle bu sakatlıkta ilk iş normal röntgen değil hemen MR'a girmek ve güvenilir bir doktora görünmek. Ayrıca sakatlıktan sonra iyileştiğinde mutlaka spor sırasında destekli ayak bilekliği kullan. Ben hem ayağımı sarıyorum hemde destekli bileklik takıyorum burkulma riskini fazlasıyla düşürüyor.
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    bugün forumda gezinirken denk geldim konuya ben bu sakatlık konularında baya level atlamışım onu anladım :D 3 ayda sol ayağımla yani sakat ayağımla basketbol potasının çemberine değebilecek kadar zıplar vaziyete gelmiştim tabi bunun en önemli yanı yere erken basmam oldu. 9. günün sonunda yere basmaya başladım ateli falan fırlattım çünkü o bacağın erimesine dayanamadım :D

şimdi gene az şişlik var ve sol dış tarafta gene morarıklık var geçmedi tam olarak. Esneklik zaten geri gelir mi sanmıyorum 2. oluyor bu çünkü. Ama işlevsellikte koşuda zıplamada sorun yok :D ha ben gene salağım baskette gene bilekli ayakkabı giymiyorum destekli çoraplar sargılar falan sarmıyorum ama artık içeri penetre de etmiyorum :) rotasyon şutörü olarak kadrolardaki yeni yerimi almaya başladım. Eski deli gibi iverson misali potaya her seferinde hücum kovalayan "italyanaygiri" gitti yerine sadece şuttan başka birşey yapmayan kyle korver gibi "italyanaygiri" geldi. Kader buymuş yapacak bişey yok böyle de mutluyum :D

neyse bunları neden yazdım bilmiyorum ama yazmak istedim :D

Ha bu arada salaklığımdan gene hiç bir yere gitmedim mr'da çektirmedim aslında mr için gün almıştım ama ayağımda alçıyla birde tek başıma yaşayınca para da suyunu çekince o zamanlar evden dışarı çıkamadım hatta o zamanlar kilo almam gerekirken parasızlıktan yemek yiyemeyip kilo verdim. anlayacağınız hastaneye gidecek taksi param yoktu hal böyle olunca doğal yollardan iyileşmesini bekledim.

saygılar :)

• Dostum geçmiş olsun tekrar. 2. sakatlıkta ne derece kötü bir psikoloji yarattığını düşünemiyorum. Benim yaşadığım sakatlık hayatımda ki ilk sakatlıktı ve 15 yıldır hastane ile işim olmamıştı o yönden ciddi derecede psikolojim bozuldu. İlk konan yanlış teşhiste dünyam yıkılmıştı. Senin benim gibi aktif spor yapan kişiler için çok daha kötü bir durum. Bazen duyuyorum ayak bileği dış yan bağ kopan kişiler tedaviye başladıktan 3 hafta sonra tamamen düzeliyor benim ki yanlış teşhisten dolayı 1.5 sene ve kalıcı hasar bıraktı, bu aklıma geldikçe kafayı yiyorum. Iverson olayının aynısını bende futbol sahasında yaşıyorum, eskiden takır takır bilek hareketleri ile adam geçerdim rüzgar gibi gidiyodum şimdi zaten kafadan bir korku var istesem bile cesaret edemiyorum. Bilek eskisi gibi aşırı derecede esnek değil yani hiç bir şekilde zorlanma olmasa bile içten içe hissediyorsun. Ben düzenli halı saha maçlarına devam ediyorum fakat bir daha aynı tip bir sakatlığı kaldıramayacağım için aşırı derecede tedbirli oynuyorum. O attığım çalımlar bana bir şey kazandırmayacak o yüzden sakin oynuyorum. Birde maçlardan 1 saat önce yarım saatlik bilek antremanı yaparsan inanılmaz derecede farkediyor. Esneklik 2 katına çıkıyo diyebilirim. Düzenli bilek antrenmanlarını uzun süre yapmak lazım.

• ameliyat oup baglari diktiren var mi peki ?
    kesinlikle ısınma olayına katılıyorum. bizim türk milleti topu görünce yerinde duramıyor :D eskiden bende topu görünce duramaz direk maça dalardım ne ısınırdım ne açma germe yapardım.
    bir gün baktım çocuğun teki ciddi ciddi 20 dk ısınma hareketi yaptı. "vardır bunda bişey" dedim bende ısınmaya başladım 15 dk süresince. sonra maça daldım ve inanılmaz bir rahalık ve esneklik geldi. Isınma gerçekten çok önemli bacakları açmak, kolları açmak bilekleri esnetmek. bunlar gerçekten çok önemli

Saygılar :)
    Ayak bileklerimde tekrarlayan burkulmalar oldu, en son6 ay arayla once sol sonra sağ B ilegim burkuldu

Ödem ve bag kopmasi var emarda bag kopukluğu çıkmıyor ikisinde de ses geldi burkuldugunda

3 hafta fizik tedavi gördüm, hareket kisitligi var ıkisinde

Fizik tedavi süresinde fena değildi ama şimdi ağrılarım çok arttı dize kadar ağrıyor sağ bilekte ayak ustunde iki tane ödemmi şişlik var yürürken çok aciyo

Hareket lere evde devam ediyorum şu sıralar bıraktım

Şimdi ameliyat olsam faydası var mı

Yada baska ne yapabilirim fiziğe gideyimmi tekrar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arzuerdem

Ayak bileklerimde tekrarlayan burkulmalar oldu, en son6 ay arayla once sol sonra sağ B ilegim burkuldu

Ödem ve bag kopmasi var emarda bag kopukluğu çıkmıyor ikisinde de ses geldi burkuldugunda

3 hafta fizik tedavi gördüm, hareket kisitligi var ıkisinde

Fizik tedavi süresinde fena değildi ama şimdi ağrılarım çok arttı dize kadar ağrıyor sağ bilekte ayak ustunde iki tane ödemmi şişlik var yürürken çok aciyo

Hareket lere evde devam ediyorum şu sıralar bıraktım

Şimdi ameliyat olsam faydası var mı

Yada baska ne yapabilirim fiziğe gideyimmi tekrar

Selam geçmiş olsun. Ameliyat hakkında pek bilgim yok yalnız bildiğim kadarı ile bağların tamamı kopmuşsa ameliyata gereksinim duyuluyor yani Mr'da buna bakkılması lazım görünmüyor olması ilginç. Bana Mr görüntülerine bakarak 10 seans fizik terapi verilmişti düzelmesse ameliyatı konuşuruz demişti doktor ama 10 seans sonunda ciddi bir iyileşme olunca ameliyata gerek kalmadı. Birde şöyle bişey var fizik terapi ve hareketlere devam etmedikçe bilek düzelmiyor bunu kendimden biliyorum bileğim burkulduğunda ilk gittiğim doktor yanlış teşhis koymuştu, alçıya alınması gerekiyordu alınmadı yaklaşık 6-7 aylık bir gecikme yaşandı bu süreç boyunca ilk 1 ay yürüyememiştim 2 hafta hiç üstüne basamadım, 3 ve 4. hafta topuğa basarak yürüyebiliyordum sonraki 5 ay üstüne basıyordum ama bileğimi yukarı aşağı oynatmada çok zorluk vardı ve hiç düzelme olmadı. Fizik terapiye gittiğimde iyileşme başladı 10 seansın arkasına koşabilcek seviyeye gelmiştim daha fazla esnekliğe ihtiyaç olduğundan ve tekrar burkulmayı engellemek için 3-4 ay evde bilek hareketlerine devam ettim. Sana önerebilceğim şey tekrar bir doktora görünmen tanıdığın güvendiğin bir doktor değilse birkaç farklı doktora gidip fikir almanda fayda var. Bağ kopmasının dışında farklı bir durum olup olmadığına bakılmalı, sadece bağ kopması ise terapiye devam ederek, bu şekilde düzelmiyorsa ameliyat seçeneği (buna karar veren kişi doktor olucak) ve arkasına tekrar fizik terapi ile bileğini düzeltebilirsin. Hasarın durumuna göre kısa veya uzun sürebilir ama doğru tedavi ile mutlaka düzeliyor o konuda endişen olmasın.

• Izmir de bu imkanlar kısıtlı istanbul da var gidip gelmek problem

• Vay be konu baya olmuş ama yazayım

2 gün önce halı saha maçında çok şiddetli burkulms yaşadım

Hastane röntgen vs derken alçıda şuan ayağım

Yazdıklarınızdan şanslı olduğumu görüyorum

Devlet hastanesine gittim ve tek seferde teşhisi koydu doğru koymuştur heralde

Kırık çatlak yok bağların kopmuş dedi

Kendide halı saha takılıyormuş doktor

Kaleciyim ben zıplayıp topu tuttum ilerde boş adam varmı die havadayken bakarken yere yan basacak şekilde indim ve inanılmaz bir acıyla ses duydum kırıldı sandım ama bağlarım kopmuş

Yazdıklarınız doğrultusunda hemen 90derecelik alçı doğru müdahale sanırım

Çok da açıklayıcıydı doktor

Bu alçıyla bağların birbirine bitişeceğini bi aksilik olmazsa 20 gün sonra basabileceğimi bu esnada hiç basmamam gerektiğini yoksa tedavinin çok çok uzayacağını söyledi

2 gün oldu daha hiç basmıyorum umarım dediği zamanda düzelir

• Bir hort da benden gelsin
    Evelki cuma hanım ayağını burkmuş çok fena. Akşam vakti ortopedi uzmanı olan hastane arayıp durduk. Bir şekilde bir hastanede röntgen ve çatlak teşhisi ile alçıya alındı. Aynı hastanede pazartesi günü kontrolde röntgeni inceleyen ihtisas hekimi çatlağı çok zor görüyorum ama yapılan doğru, 10 gün sonra gelin gibi bir şeyler zırvaladı ve ağrınız olursa parol marol kullanırsınız gibi şeyler geveledi ağzında sonra da yolladı. 2-3 gün sonra ağrıdan geçmeyen bir gece ve davul olmuş bir ayak sonrası c.tesi (dün) başka bir hastaneye gittik. Kelli felli ve işinin uzmanı olduğu belli olan "doktor amca" yeniden röntgen istedi ve çatlak matlak olmadığını, ancak yumuşak doku zedelenmesinde (bağ yırtığından da bahsetmedi) bu semptomların görülebileceğini söyledi ve hedefe yönelik bir ilaç verdi gönderdi. Verdiği nonsteroidin faydasını gerçekten gördük, ödem bi parça azaldı, ancak ilk dr yırtık var mı varsa ne durumda bakmadan direk alçıya aldığı için tedirginim. Zaten sonrasında o hastanenin uzmanı olmadığını öğrendim (hastanenin uzman listesinde adı sanı yok ) Muhtemelen uzmanlık öğrencisi bi şeydi, tavrından da belliydi. (koyduğu teşhis ve sonrasındaki iki dr'un dedikleri de belli ediyor zati) Umarım ki 3. derece yırtık yoktur, bildiğim kadarı ile 2. dereceye kadar opere edilmesi gerekmiyor. İşin kötü yanı eşim öğretmen ve 3 haftanın sonunda hadi iş başı denirse ne yapacak ne edecek bilmiyorum. Zira 9 gün oldu ve ayak davul, ödem ve parmaklarda uyuşma tam anlamıyla geçmedi.

• Geçmiş olsun. Hastaneler rezalet ve İstanbul'da iyi doktor bulmak çok zor, ticarethaneye dönmüş hepsi. Benim ayak bileğini yanlış teşhis ve harcanan 6-7 aylık süreden sonra istanbul cerrahi'de gittiğim Op. Dr. Gökçe MIK tedavi etmişti. Onu tavsiye edebilirim ilk görüşmede doğru teşhis koydu ve 10 seanslık terapiyle hemen hemen eski haline döndü. Terapiden sonra evde aynı hareketlere devam etmiştim şu an %100 iyileşmiş durumda. Mutlaka iyi bir doktor araştırıp 2. hatta 3. bir görüş alın aynı yerde kalmayın çünkü alakası bile olmayan yanlış teşhisler koyabiliyorlar.
    Çok teşekkürler. 10 gün kadar sonra alçı çıkacak. O süre sonunda bir MR düşünüyorum zaten
  • Aynı halısaha kazası benim başımada geldi ilk gün doktor film istedi kırık çıkık yok dedi şişme vardı atele alalım sonra cuma görelim dedi bugün kontrolde morarma şişmede azalma vardı arkadaşların bahsettiği o sesi ilk seferde bende duymuştum 3lü kombinasyon o andan itibaren üzerine basmadım bugün eve girerken düştüm genede basmamak için elimden geleni yapıyorum yarin Mr sonucunu başka doktorlara göstermeyi onların fikirlerini de öğrenmek tavsiyelerini almak istiyorum bu arada haftanın 4 günü aktif spor yaparken bu bilek yüzünden vazgeçecek değilim ancak konu sahibi arkadaşın söylediği gibi gereksiz hırs yapan arkadaşlar yüzünden futbol simdilik benim için sadece izleyici olarak devam eder bunda herhangi birisinin etkisi olmasada sakatlığım hicbir etken olmadan sadece kalkan halı saha parçası yüzünden oldu umarım en kısa surede sağlığıma kavuşurum edindiğim tecrübeleri burdan paylaşırım herkese bol sağlıklı ve mutlu sporlu günler diliyorum ....

• Geçmiş olsun hepinize arkadaşlar.

Benim de 31 Mart'ta sol ayağım burkuldu, çatırt çoturt sesleri 1 sn içinde peş peşe geldi, ertesi gün dinlendirdim, ondan sonraki gün ayakta kalmak zorundaydım akşamına acile gittim yumuşak doku zedelenmesi var dedi doktor hanım peki dedim eve geçtim, devamındaki 4 gün ayaktaydım, 2 gündür evde yatıyorum ama ağrı hâlâ var ne zaman iyileşecek bilemedim, doktor hanım 15 gün sonra iyileşmezse ortopediye gel dedi, inşallah bağ yırtılması kopması yoktur, röntgende kırık çıkık yoktu allahtan.

• Evet bugün itibariyle ateli çıkarttılar ayağımdan hala şiş ve morluk devam ediyor tekrar film çekildi gözden kaçırdığımız bir şey var mı diye hala üzerine basamıyorum çeşitli duyumlarım var işte doktor çıkık olan yeri anlamamış sonra yanlış kaynama olmuş ve devamlı olarak nükseden rahatsızlık var diye bu konuda söyleyeceği olan varsa dinlerim hafta sonu spor yaralanmaları konusunda uzman İzmir'de Bülent bey var onunla görüşmeye gideceğim bakalım hayırlısı ...
  • Büyük geçmiş olsun kardeşim düzelmişsindir inşallah.
  • Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Yaşadığım bu olayla ilgili öğrendiğim başka birşey varsa o da internette yazılanlar veya kulaktan dolma bilgilerle canınızı sıkmayın. Bana iyileşse bile ömür boyu sıkıntı çekersin diyenler vardı, düzelmiyor diyenler vardı, gevşek kalıyor diyenler vs... hiç öyle birşey olmadı. Sanki hiç yaşamamışım gibi eski haline döndü. Sadece iyi bir doktor bulun.
  • 2 gün önce kaldırımdan inerken nasıl oldu anlamadığım bir şekilde ayağımı burktum ve resmen yere kapaklandim.direk acile gittim acildeki Dr yan bağ kopmuş kemiği de koparmış dedi yarım alçı dedi. Oan yaptiramadim. Bu arada bir kaç Dr. A sorduk. (Röntgene gore sadece)Sorduğumuz Dr. Lar da ilaç ve buz tedavisi ve bileklikle muayene önerdiler. Hastanenin Dr. Na gösterdiğimiz de ise röntgeni ayağımı muayene etmedi. Bağ kopmuş 1 ay alçı diz e kadar dedi🙄 ben şuan bileklik ile buz tedavisi yapıp ayağıma çok yuklenmiyorum dinleniyorum. Hareket etmiyorum çok ayağımda bir ağrı yok şişlik ise iki ayaga bakinca anlaşılıyor morluk var. Durum bu bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim.

• Buarada sırf bu konu için üye oldum foruma kaç gündür kafamda deli sorular çünkü. İkide minik bebeğim var ne yapmalıyım bilmiyorum

• Evet çok şükür şimdi iyiyim oğlum arada parkta top ile oyun oynarken topa vurmamı istesede bende o cesaret yok. İzmir'deki doktor profesyonel spor ile ilgilenmediğim için sadece güçlendirmem gerektiğini söyledi haftanın iki günü yüzüyorum ve tenis oynamaya çalışıyorum. Ağrı yapıyor evde strech bantla gerdirme yapıyorum yerden havluyu ayağımla almaya çalışma tenis topun ayak altında ileri geri getirme gibi hareketler yapıyorum ayrıca dizim içinde diz altına havlu koyup gerdirme ve serbest bırakma yapıyorum. Bu şekilde yada başka şekilde rahtsızlık geçirenlere acil şifalar diliyorum. Hastahanelerde vakit geçirdikçe ne kadar zor hayatların olduğunu sağlığımızdan daha değerli bir şey olmadığını bir kez daha hatırladım ayda bir bir saat sadece acil girişlerinde hiç bir şey yapmadan oturmak gibi yersiz bir alışkanlığım oldu herkese bol sağlıklı ve bol sporlu huzurlu günler diliyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.